- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note10 és Note10+ témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkovizoli
addikt
egyszer egy videón láttam, hogy ha kezd felválni a széle, akkor oda, valami vékony tárggyal aláhordtak egy pici ragasztót. Majd újra uv-zták. Olyan lett, mint felrakáskor. Persze még mielőtt nagyon levegős lett. A valós probléma, az az ujjlenyomat olvasó. Mert tökéletes még nekem sem lett egy üveggel sem.
-
nagyúr
Majd mesélj kérlek, hogy működik, én is mindig úgy vagyok vele,hogy le kellene tesztelni, mire is tudom használni, de aztán valahogy elmarad. Kíváncsi vagyok, Sirihez képest mennyire okés. Pl. fel tudja-e hívni kihangosítva az asszonyt, vagy a következő számra ugrani, stb.
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
Mr X
veterán
válasz icecave #6654 üzenetére
Egy nap alatt olyan sokat még nem használtam. Ami hirtelen feltűnt, hogy hiába vagyok BT-n kapcsolódva az autó kihangosítóhoz, a saját mikrofonján figyeli a hangom. De ez elvileg csak a Google asszisztens bekavarása, a megoldását reggel letesztelem.
De szépen beülök a kocsiba, automatán kapcsolódik a telefon a Yatour BT modulhoz. "Oen youtube music" parancsra kicsit hisztizik, hogy ehhez fel kell oldanom a készüléket, de ezzel együtt be is lövi a kijelzőt, az arcfelismerés pedig felold, tehát az app elindul. "play" parancsra elindítja a lejátszást. "Open Waze", már nyitja is a Waze-t. Illetve hozzáadtam még egy gyorsparancsot a Bixby-hez, így annyit mondok, hogy "Next" és léptet is a következő számra.
Ha nem kell már a Waze, akkor csak "Close Waze" és "turn off screen". Az email-ek olvasása és a híváslista kezelése is egész jól megy.
Ami kényelmetlen, hogy mindent úgy kell kezdeni, hgy "Hi, Bixby!", aztán várni, hogy bejöjjön a figyelő. Nem lehet folyamatában eldarálni, mit akarsz.
-
-
nagyúr
Remek, már azt hittem, valamiért nem engedi azt az egy cuccost. Lehet én is bepróbálom ezt a Bixby dolgot, bár kicsit aggódom,hogy az állandó "figyelése" súlyos akkudőbe fog kerülni. Elvégre egy lehallgató kapcsolok be, ami figyeli az összes elhangzott szavam/zajokat. Remélem, nem tárolja sehol/használja fel, de nem vagyok naív. Mondjuk home office van, remélem valaki lehallgatja, hisz nincs itthon senki, szabadon mehet a f>ngás böfögés (Sorry, nem tudtam kihagyni).
[ Szerkesztve ]
-
lipothp
tag
Sziasztok
Egyik barátom telefonja random reklámokat dobál be.
Itt a csoportban egyszer volt már téma, és írt valaki egy programot, ami megmutatja melyik program dobálja.
(nem a chrome dobálja)
Nem találom mi a neve annak a proginak.
Esetleg valaki emlékszik rá?Köszönöm
[ Szerkesztve ]
S23 Ultra
-
Mr X
veterán
válasz icecave #6659 üzenetére
Ahogy észrevettem, kicsit valóban jobban merül a folyamatos figyeléssel, de hosszútávú tapasztalatom még nincs.
Még arra kell rájönnöm, hogy hogy tudom rávenni a Bixby-t, hogy ha az autós kihangosítóhoz kapcsolódott, akkor a külső mikrofonon figyeljen, ne kelljen üvölteni, mert zsebben van a telefonom.
-
Sawyer_
tag
Akinek volt S10 is, meg Note 10 is, az térerő tekintetében mit tapasztalt? Van különbség a kettő között?
-
őstag
Lenne pár kérdésem.
-Ha WQHD-re tolom a kijelzőt akkor a DEX-en is így küldi a monitorra? (Nekem úgy tűnik igen)
-Használ valaki Israeli/Thai CSC-t hívásrögzítés miatt és ezzel android autot a kocsiba? Itt nem működik a hívás rögzítés ha az AA-on van a telefon.
-AoDNotify Pro a led helyettesítő másnál normálisnan működik?
-Végül, ez mi ez?Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
bcl
senior tag
válasz Maxximus #6668 üzenetére
- nem, az a külső kijelző felbontásától, ÉS a hub/kábel tudásától függ (nekem két type-c hubom van, az egyikkel a 4k-s monitoron is fullhd a max, a másik felmegy a 21:9-es 3440-szer akármennyiig, vagy a "rendes" 2k-ig. Mármint a telefonnal! Mindkét hub tudja a 4k/30Hz-et a Dell gépemmel, tehát nem az a gond)
- passz, de van itt, aki tudni fogja
- mi a "normális"?
- kb egymillió éves maradék, a mobiltelefónia (h)őskorából... amúgy pontosan az, amit ír: a telefon netjét osztja mg BT-n keresztül másik eszközzel. De ez kb akkor (se) volt használható, mikor még gprs-en nyomultunk, és a Bluetooth-nak még nem volt verziószáma... de biztos van most is, ahol jól jön, bár nem hinném, hogy hmm... széleskörűen használják... -
őstag
- mi a "normális"?
pár óráig működött,most nem...Más.
Aki használ DEX-et. Azt lehet állítani valahol, hogy a Chorme miért fagy le ha a készülék kijelzője kikapcsol? Ha visszakapcsolom műxik űjra. (Nem égetném a kijelzőt egyfolytában)
A Samsung bőngészője DEX-ben tökéletes,csak ugye a kedvencek a chrome-ba vannak.Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
iceQ!
addikt
válasz Maxximus #6670 üzenetére
Nálam ugyan ez van. Chrome lefagy ha kikapcsol a kijelző... Nem találtam rá megoldást. Ha tudsz valamit szólj.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
őstag
válasz JoseGee #6676 üzenetére
Így már érthető,köszi
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
t72killer
titán
Elkezdtem nézegetni a note10+-t, kb az első igazán jó teló, amire cserélném a törött kijelzős s7e-t.
Kérdés1: Érdemes-e beleugrani az 5G verzióba/lesz-e a világon érdemi hálózat a következő 2évben, illetve számíthatunk-e hálózatis gyerekbetegségekre? Anno az s7 indulásakor is voltak 4G-s galibák, amik csak részben fakadtak a korai verziós modemből, a baj másik fele az adótorony volt.
Kérdés2: van egyáltalán 5G dual sim verzió?
Kérdés3: két SIM mellé bemegy még egy microSD, vagy dönteni kell, hogy +SIM-et, vagy +microSD-t teszek bele?
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
nagyúr
válasz t72killer #6679 üzenetére
1. Én nem ugranék még bele, bár 2 év sok idő a telekommunikációban, nem hiszem, hogy érdemes lesz 5G-s telefont emiatt venni még. Egyrészt, mire azt a fajta lefedettséget kiépítik, ami rendben lenne, az sok idő, másrészt ugye kb. egy esernyő is leárnyékolja a technológiaa hátrányaiból kifolyólag. Ha lesz is normális lefedettség, az kb a nagyvárosok belső kerületeiben. Igazság szerint inkább az LTE-t fejlesztenék rendesen, az is bőven elég, f*sznak kell (már bocsánat) 1-2 Gigabit telefonra...
Arról nem is beszélve, hogy az 5G még jobban porszívózza az akkuidőt, így ha 100%-os lefedettség volna, akkor is 3/4G-t használnék.2. Ezt majd más megmondja.
3. A topik tesztben ez van: "A két nanoSIM-et vagy egy nanoSIM-et és egy microSD kártyát a megszokott helyen, a felső élen tolhatjuk a továbbra is IP68-as védelemmel rendelkező készülékbe. ".
-
t72killer
titán
válasz icecave #6680 üzenetére
Szuper, köszi hátigen, még erősen bétásnak tűnik ez az 5G dolog. Bár itt úgy tűnik, lesz két értelmes band (n5, n71, 600 ill 800MHz), amit nem fog fel az első arra fújt falevél - szval lesz ebből valami 1-2gen múlva. Akksiisőt persze én se pocsékolnék, ha nem muszáj.
Egyébként a gigabitnek én se látom értelmét telóra, főleg, h sose volt és valszleg sose lesz korlátlan mobilnetes előfizum, lévén mobilnetet leginkább külföldön/sokszor nem-EU külföldön használok (ezért is létfontosságú nekem a dualSIM).
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz t72killer #6681 üzenetére
Meg valljuk be, hányszor kellhet olyan bikagyors net szemben egy átlagos felhasználással? 3G/4G bőven elég youtube-ra, böngészésre, nagvira, bármire, a szupergyors meg akkor, ha épp gyorsan le kell töltened valamit, hogy offline legyen pl. Persze lehet van, amire nem gondolok, de elenyésző esetben kell szerintem a mostani amúgy is gyors nethez képest. Tudom, valamivel el kell adni az új cuccokat, mint a TV-ben is a 8k-t (csak minek) .
-
őstag
válasz t72killer #6679 üzenetére
Kérdés2: van egyáltalán 5G dual sim verzió?
Tudtommal nincs azok csak 1 sim-sek.A köv 2 évben bőven jó az LTE sztm. Őszintén amire használom most is telefont még a 3G is elég lenne zömében.
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
t72killer
titán
válasz icecave #6682 üzenetére
Igazából csak az esetleges jobb lefedettség az, ami az alacsonyfrekis 5G bandek mellett szól egy telefonnál. El tudom képzelni, hogy 2-3év múlva a 4g hálózatot már nemigazán fejlesztik tovább, és a ma még létező 4G fehér foltokat 5G-vel fedik majd le.
+ #6684: ez engem, mint telefonfelhasználót abszolúte hidegen hagy. Viszont az nagyon tetszett, amikor Horváto.ban hajóra szállva egész messze a tengeren is volt 4G mobilnet-vétel/illetve egy sziget hátsó oldalán, ahol 3g nuku, csak 2 és 4g volt elérhető. Ugyanígy el tudom képzelni, hogy lesznek 5G only területek is.
#6683: a következő Note nem biztos, hogy érdekel, egyrészt már a mostanit is kicsithasznált állapotban max 650€-s árfekvéssel keresem. Másrészt, a note10+ prociját egész jól eltalálták, nem egy akksifaló disznó - bár még azért keresgetem az értelmes S20+ Note10+ akksiteszteket
-
JoseGee
tag
Az 5G-nél gondoljatok arra is, hogy a szolgáltatónak nem kell kiépíteni kábeleket falvakba, kevésbé frekventált helyekre, hogy gyors netet és tv-t tudjon biztosítani.
Ami késik, az nem jön időben
-
t72killer
titán
válasz JoseGee #6687 üzenetére
Fog ez terjedni, mint a vírus - nem vitás. És abban is biztos vagyok, hogy a most létező 4G lefedettségi lyukakból nem egyet 5G fog lefedni, nem a 4G infrastruktúra fejlesztése.
Csak ez ugye az elmélet: senki se akar belefutni a gyerekbetegségekbe (akksileszívás, stb), illetve sokaknál a dual-SIM gyakorlati haszna sokkal többet nyom a latban, mint az a kevés fehér folt, amit a 4G nem fed le (a gigabites sebességekre élvezkedést felnőtt emberek lévén hagyjuk).
-
hanti
senior tag
-
nagyúr
válasz t72killer #6694 üzenetére
Nincs benne mindegyik telefonban. Amit a Telekom árul, az 5G-s, de single sim. Ami dual-os, az fel van tüntetve a nevében, nézd meg az oldalon bármely másik akár Samsung telefont.
Egy ideig volt dual simes Note 10 plus a T-nél, de az nem volt 5G-s. Azt kivezették, jött helyette a most kapható single sim-es, de 5G-s.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
- Crypto Trade
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Szólánc.
- Windows 10
- Horgász topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest