Hirdetés
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
TIstvan4
tag
Szép estét minden ace 3 tulajnak!
Nagy kérdéssel fordulok ide!
Keresek touch panelt ace 3 telefonomhoz!Érdemes ilyen touch panelt rendelnem,vagy inkább kukában dobjam a telefont?
Mennyire müködő képesek a rendelt touch panelek? Van e ilyen tapasztalat?
-
Titmouse09
aktív tag
válasz
22Dávid22 #5529 üzenetére
Köszi utólag is, most felraktam ezt a CM13-at és eddig elég jó. Ami nagyon fontos volt, hogy az FM rádió is működik benne, nem is rosszul. Gyorsabb, mint az S Advance KitKat-tel.
apaszka
Gyári ROM-ért én az updato.com-ra megyek, ha nincs a sammobile-on. Viszont ilyen sürgős esetben egy fiókból elővett butafon szerintem egyszerűbb. -
apaszka
veterán
Sziasztok!
Nagyon gyorsan kellene egy gyári rom mi odin képes!
Tényleg élet/halál ....Bocsánat!ui:
Talán késő lesz ,így bocsánatot kérek előre is!
Színte sehol nem találok ehhez a telóhoz gyors linket ,egy családi barátnő kórházban van,és végső stádi...s r,ks!
Ma közölték,hogy ....de ez a vacak telója meg beadta a kulcsot. Már nem elérhető... -
22Dávid22
aktív tag
válasz
Titmouse09 #5528 üzenetére
Én az Odin flasht javasolnám. Az egyfájlos ROM megteszi, .pit nem kell.
-
Titmouse09
aktív tag
Üdv! Hátha valaki benéz ide:
Ha felrakok egy CM13-at pl, akkor onnan visszatérni hogy lehet gyárira? TWRP backup, vagy odin flash? Ha utóbbi, akkor nem kell repartos ROM? -
w.miki
veterán
Ace3 S7275R csak a Samsung logóig jut, beragad bootlop-ba.
Van valakinek ötlete, mit tegyek?
Odin 3.07-el, majd 3.11.1-el próbáltam gyári ROMot visszatenni rá (S7275RXXUAMHH_S7275ROXXAMI2_S7275RXXUAMHH_HOME.tar.md5, és a S7275RXXUAML1_S7275ROXXAML3_S7275RXXUAML1_HOME.tar.md5 próbáltam)
AP/PDA-ba betallózva a file-t, F.reset, és A.reboot kipipálva, más nem.
Végig is megy szépen az Odin, de azóta már vagy 15 perce csak Samsung logót látok... -
válasz
SimonJanos #5523 üzenetére
Ha kikapcsolod ezt az opciót, akkor nincs gond.
-
-
törölt tag
Ajánlanátok valami bugmentes, gyors romot az asszony ilyen telefonjára?
Gyári iszonyatosan lomha.
Valami CM származékra gondoltam. -
miku84
tag
[link]
Van vkinek LOS (CM14) tapasztalata a telefonnal? -
Don Cobra 28
csendes tag
Tisztelt Forumozók!
Kérném a segítséget tőletek.
Adott egy Samsung Galaxy Ace 3 GT-S 7275R telefon,ami bekapcsoláskor megjelenik a típus kijelzés,majd fekete képernyő rezeg egy párszor és ismét a tipus felirat.
Hard reset nem működik,megjelenik a boncolt android figura és kiírja,hogy nincs parancs.Aztán a fent említett kijelzés,rezgéssel.Mi a teendő ilyenkor?
Válaszokat előre is köszönöm. -
Sziasztok!
Recoveryt szeretnék felpakolni, de nem jön össze... Akár cwm, akár twrp, mindig ilyen kép fogad:
Hol a hiba? -
bads1
aktív tag
Üdv
Hogy a fenébe lehet ezt a teelfont csatlakoztatni a PC-hez? Kábellal meg se mukkan, csak tölti, nem jön fel semmi hogy ki tudjam választani az usb kapcsolatot.
Kies sem látja, fejlesztői beállításokban bepipáltam az usb hibakeresést de így sincs eredménye.Ja, Win10-es gép, lehet az a baja? Csak a képeket akarom letölteni mielőtt nyomok egy factory resetet.
Köszi
-
zsolesz6
aktív tag
Sziasztok!
Nagy szükségem lenne, egy stabilan működő megbízható custom ROM-ra. Jelenleg CM13 van fennt, de sokszor tapasztalok olyat hogy nem ébreszti fel a képernyőt. Akár hívásnál, akár a reggeli ébresztésnél. Igazából a ROM verzója tök mindegy lehet CM11 vagy CM12, a lényeg hogy jól használható, megbízható legyen. Tudnátok ajánlani vmit? Linket is kérnék hozzá
-
gorje
senior tag
válasz
andris1602 #5508 üzenetére
-
andris1602
aktív tag
Sziasztok, tudna esetleg valaki posztolni nekem egy friss antutu mérést?
(LTE verziós kellene)
köszi előre is
-
zsolesz6
aktív tag
Sziasztok!
Ace 3-ra (GTS 7275R) milyen ROM-ot érdemes most feltenni?. Igazából 4.4-es CM-re gondoltam, ehhez tudnátok linket küldeni (root, cwm, ROM) Illetve ha van más ami jobban műxik rajta, az is érdekel.
-
eeestvan
tag
Sziasztok! Van nálam egy Ace 3 (gt-s7275r) mely folyamatosan újraindul. Recovery-be nem lehet belépni, mert azt írja ki "nincs parancs" csak az androidos figura látszi és alatta a fent említett szöveg. Odin látja flash-elhető is, de akármilyen firmware-t rakok rá ez fogad. Többféle Recovery-vel is próbáltam de ugyan ez. Ezek után nem tudom mit lehetne még elkövetni, hogy feléledjen! Valamilyen tipp vagy megoldás? Előre is köszönöm a segítséget!
-
22Dávid22
aktív tag
Próbáld ki azt, hogy a belső tárhelyre csinálj egy "media" nevű mappát, azon belül egy "ringtones"-t. Természetesen idézőjelek nélkül. Majd másold ide a hangot, biztos, ami biztos, indítsd újra a telefont, majd a beállításokban, a csengőhangok között, meg kell, hogy jelenjen, itt állítsd be.
-
RpPRO
őstag
Felrakok mp3-at, hogy az legyen a csengőhangom (96 kbps, 2 perc hosszú, 1,5 MB), másik telóról felhívom magam.
2 teljes kicsöngés, mire a teló magára talál és elkezd csöngeni.
Volt másnak ilyen "élménye"? Mi befolyásolhatja ezt a lassúságot? Kiterjesztés? Bitráta? Forráshely? Más?
-
gorje
senior tag
válasz
Just_Reboot #5496 üzenetére
Köszönöm!
Töltöm és odinozom lassan. f2fs hoz valami változást? CM stabil? Te melyiket használod? Milyen gapps-ot javasolsz?
-
lócitrom
őstag
lehet némileg specifikus. én amire használom alapvetően a telefont attól nem melegedett a CM 12.1 látványosan. egyedül a Pokémon GO az, ami nálam határozottan melegítette, de még az sem az a halálos szint, mint amit más telefonokon egyébként tapasztalok. de CM 13 alatt pl. megsült a kezemben egyértelműen.
a témák nálam olyat okoztak, hogy befagyott az indító vagy fekete volt a főképernyő vagy kaptam egy értesítést 1-2 hét használat után, hogy baj volt a témával, ezért visszaállította azt a telefon a gyárira.
látványos a sebességkülönbség egyébként a változatok között. örülök kotzir munkásságának, de úgy érzem hiábavaló a munkája, ha csak a GUI optimalizálásán ügyködik verzióról verzióra és közben egyre kevésbé használhatóak a rendszerei. úgyhogy ha jól sejtem a CM 14 már tényleg csak a hátrányokat fogja jól példázni, mintsem azt, hogy jó "daily driver"-nek.
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
Melyik a legjobb alapsav szerintetek? Custom romot telepitenek haveromnak. Cm vagy az rr stabilnak mondhato? Nem bugzik?
Justreboot: ha neked nincs gond vele, akkor tudnad linkelni melyik samfirmes is az pontosan? 14-rol mi a velemenyed? Bugok? Teljesitmeny? Akku ido?
Koszi
-
Just_Reboot
addikt
CM14 pre-alpha: [link]
-
MNBT
tag
válasz
lócitrom #5492 üzenetére
Micsoda összefoglalás
Köszönöm szépen.
Ami azt illeti a CM12.1 is azért szokott melegedni. Akku időről nem tudok nyilatkozni mert még mindig az eredeti akksi van benne és az igen viseltes. Hamarosan újabbat szeretnék.
A CM12.1 tényleg bugos CM témákkal, mert amit én feltelepítettem az néha azt csinálja hogy ha egy appot bezárok, és a kezdő képernyőre megy, akkor az összes ikon és widget eltűnik és kell várni mire visszajöjjön. Menünél is szokott ilyet produkálni.
Emlékszem hogy a CM11 boot ideje az gyorsabb mint a CM12-é. Kettő közül majd valamelyiket felrakom -
lócitrom
őstag
böngészgetve az XDA-t és a netet, továbbá saját tapasztalataimat is összegezve egyelőre az alábbiakat tudom mondani.
CM 13:
- aktív, aktuális kiadás
- szép, friss
- bugos
- nagyon eszi az akksit
- melegíti a vasat, de aktív a fejlesztéseCM 12.1:
- EOL, de azért kap frissítéseket
- szép, még azért nem elavult
- CM témákkal bugos, eddig csak ezt tudnám egyértelmű hibaként elkönyvelni
- a fogyasztása elfogadható minden tekintetben, de lehetne jobbCM 11:
- EOL, de nagy ritkán kap fontosabb foltozásokat
- fapados 4.x-es Android, de célnak megfelel
- én személy szerint még nem teszteltem, de sokak elmondása és a fejlesztő megjegyzése szerint is ez a legideálisabb fogyasztás és teljesítmény szempontjából -
MNBT
tag
Sziasztok!
Telefonom frissítésre érett mert a CM12.1 elkezdett belassulni. Kérdezném hogy melyik lenne a jobb? CM11, 12.1 maradjon vagy a CM13?
Előre is köszi
-
StarZ3r0
tag
Sziasztok!
Adott egy Galaxy Ace 3 (GT-S7275R), mely pár napja egyszerűen tégla lett, nulla előzménnyel, egyszer csak kikapcsolt és vége.
Azóta semmilyen interakcióba nem lehet lépni a telefonnal, annyit sikerült elérnem, hogy a gép COM porton látja, konkrétan ezt írja az ekszközkezelő:
qualcomm hs-usb qdloader 9008 (com20)Azt olvastam, hogy innentől lehet már bootloadert rakni rá, onnantól meg odinnal vmi romot.
Igazából most hogy látszik már a telefon nem tudok hogyan továbblépni.Tudna ebben segíteni valaki?
-
lócitrom
őstag
válasz
Just_Reboot #5480 üzenetére
valószínűleg ez fog majd történni. egyébként fogyasztásban és túlmelegedésben pozitívabban teljesít esetleg? mert nekem ez a két bogaram CM13 alatt.
-
lócitrom
őstag
válasz
pulyka jocó #5482 üzenetére
1. a GSM modul meg a WLAN nem egy és ugyanaz. tehát a modem =/= wifi.
2. mit értesz az alatt, hogy „lát”? -
_Sevi_
tag
válasz
pulyka jocó #5482 üzenetére
Nekem jó a Wi-Fi-m a telefonomban.
A telefon antennával van problémám!
Legalább is én arra gyanakodom.
Lehet neked is wi-fi modult kéne cserélni a telefonban? De ez csak egy tipp!! -
_Sevi_
tag
Sziasztok!
Van egy Samsung ace 3 (GT-S7275R) telefonom, aminek az egyik problémája ,hogy nem mindig találja meg a hálózatot ott ahol mindenki másnak teljesen jó vételük van. Illetve volt már rá példa, hogy amikor valakit felhívtam utána vartyogást lehetett hallani semmi mást. 5 perc után már jó volt a vétel. Arra gondoltam ,hogy antennát kéne benne cserélni ,mert lehet az okozza a galibát. Esetleg valakinek van valami ötlete mi lehet a baj ,illetve valakinek nincsen ehhez service manual-ja ?
Köszi előre is a válaszokat!Üdv;
Sevi -
lócitrom
őstag
válasz
Just_Reboot #5478 üzenetére
nem. bár ha vannak ötleteid szívesen fogadom. arra gondolok, hogy van-e olyan beállítás magán a felületen, ami fokozza a használhatóságot vagy működést.
-
pulyka jocó
senior tag
Sziasztok
s-7275r tipusu telefonom van, t-mobil függő.
Lehet rootolni?
Illetve a wifije nektet is ilyen gyenge?
(Gyári rendszer van rajta) -
lócitrom
őstag
válasz
Just_Reboot #5475 üzenetére
tehát az végül is egy CM csak mondjuk sokkal több minden "lóg" ki a motorháztető alól? tudsz esetleg mondani konkrét opciókat, amire azt mondod te magad is, hogy "na, végre"?
-
lócitrom
őstag
válasz
Gyula196906 #5468 üzenetére
az igazából mindegy. az a kérdésem továbbra is, hogy megoldható-e?
-
lócitrom
őstag
válasz
Just_Reboot #5472 üzenetére
én speciel rendre frissítem a telefonon a CM-et. bár fogalmam sincs mit tud pl. a Remix változat és hogy jobb-e a kotzir féle egyedi kernel. esetleg te tudsz nyilatkozni ezekkel kapcsolatban?
alapvetően amúgy azt veszem észre, hogy a CM fűti a telefont gyakran. nem tudom ezzel mennyire vagyok egedül. az akksit is valamivel jobban pusztítja. ez a két dolog igazán zavaró. ja és hát a Pico GApps is ugyanúgy okozza a jól megszokott leállós üzeneteket, pedig állítólag ez a javasolt.
-
Just_Reboot
addikt
Nem tudom hogy néztétek-e mostanában az XDA-t, de kotzir beindult. Van mostmár CM, Ressurection Remix, Slime rom, meg valami BrokenOS is a telóhoz. Én minden esetre maradok a CM-nél.
-
Frenky89
addikt
Sziasztok!
Sikerült leamortizálni egy Ace 3-at. A kijelző ép - semmi elszíneződés,vagy bármi; az érintés érzékelés működik, de főleg a törés "sűrűjében" elég bizonytalan; az üveget viszont csak a felapplikált védőfólia tartja össze.
Tudja valaki, hogy lehet-e külön cserélgetni a kijelzőhöz kapcsolódó dolgokat, vagy (akár) egyben kell cserélni a telefon egész elejét? Illetve merre érdemes nézelődni szerviz és alkatrész ügyben?
-
lócitrom
őstag
esetleg valaki tudna ebben segíteni?
-
Harcsai
senior tag
Hali.
Ace 3 lte (s7275r) lcd-re lenne szükségem. Ez ugyanaz mint a sima ace 3? Légyszi valaki....
-
Gyula196906
senior tag
-
ooszi
senior tag
válasz
Gyula196906 #5462 üzenetére
Szia letöltöttem a TWRP-t és GApps-ot amit a 5457-es hozzá szólásba van.
De ezzel most mit kell csinálni? -
ooszi
senior tag
Sziasztok
Szeretnék segítséget kérni, van egy Ace 3-om T-mobilos, egyszerűen katasztrófa, olyan lassú mint a lajhár, egyszerűen nem lehet használni, egy óra mire betölti a telefonkönyvet meg stb... reset volt, utána is.
Valaki tudna abba segíteni hogy milyen romot vagy szoftvert rakjak rá, hogy használható legyen?
Előre is köszönöm. -
Jas0nx
csendes újonc
válasz
22Dávid22 #5459 üzenetére
Megcsináltam, rajta van az 5.1.1 és nem dobál hibákat eddig. De majd a készülék használója megmondja, hogy megfelelő-e, én nem akarok több időt szórakozni vele. Minden esetre lenyomtam azokat a formázásokat amiket írtál. Szóval most működik minden megfelelően
. Úgy fest ez a twrp-s dolog lehetett a gond, hogy elavult vackokat használtam.
Köszi a segítséget, jár a korsó sör.
UI.: ha véletlen még is csak lenne vele gondom, akkor majd jelentkezem azért a szájbarágós szövegért
-
22Dávid22
aktív tag
Ami a videó leírásában van, az egy régebbi változat, ez a legújabb. Sajnos ez nálam újraindulgatott, lehet én rontottam el.
A Wipe data/factory reset is teljesen jó, csak még a format /system-mel kell kiegészíteni, de ez utóbbit mindenképp a .zipek telepítése előtt kell elvégezni. Ha nem boldogulsz, felkínálom neked is, van egy bejáratott szájbarágós leírásom teljesen az elejéről, amikor még a gyári rendszer van a telefonon. -
22Dávid22
aktív tag
Biztos, hogy a legújabb TWRP-t és GApps-ot használtad? Most ez a legfrissebb TWRP, az OpenGApps itt található, itt az ARM-ot, az 5.1-et és a pico-t kell választani. A videóban CWM van, a kettő meglehetősen különbözik egymástól, ráadásul CM12.1-hez már csak TWRP-t szabad használni. (Ellenkező esetben jelentkezhet a hiba, amit te is tapasztalsz.)
Ha ez nem talált, akkor lehet, hogy valóban azzal van a baj, hogy nem töröltél semmit. Mindig, amikor újrarakod a telefont, a .zipek telepítése előtt formázni kell a /system, a /data és a /cache partíciókat. Utóbbi kettőt biztos ami biztos alapon utána is törölni szoktam.
Szerk.: A GApps .zipjét érdemes közvetlenül a rendszer .zipje után telepíteni. -
22Dávid22
aktív tag
Ha javasolhatom, akkor tedd újra a gyári rendszerrel (telepítés után factory reset a recovery-ből, majd indítsd el, hogy helyrerakjon mindent), majd kezdd előről, de ne rootold a gyári rendszert! Nem szükséges és download módban a system status is átmegy customba. A system partíciót törölted? GApps-ból CM12.1-re a TK GApps-ot és az OpenGApps-ot tudom ajánlani, mindkettőből a pico-t.
-
Jas0nx
csendes újonc
Sziasztok! Látom itt a nagy többség elég gyakorlott az ACE 3-ra való ROM-ok telepítésében.
Tegnap engem is elkapott a gépszíj, és a 3 éves telómon újra raktam mindent. Konkrétan egy videó alapján csináltam. Rootoltam, Odinnal TWRP, majd a rom és a gapps. Minden frankón ment, egészen a gapps felrakásáig. Pontosan nem is tudom milyet kellene rá tennem.
A cm12 fel is ment frankón, de gapps elcseszett mindent. Azóta ahogy el indul a teló már dobálja is ki, hogy mindenféle google szolgáltatás leáll. Innentől csak oke-zni lehet a felugró ablakokat, a végén az utolső, hogy a telepítő varázsló is leáll és az már el sem tűnik. Szóval a gapps, valamit nagyon elrontott.
Azóta hiába rakom újra a romot, vagy Wipe-olok, már alapból így indul.
Mit rontottam el, hogy hozzam helyre?
-
22Dávid22
aktív tag
válasz
Dnalorr #5452 üzenetére
Lehet, hogy ezen a telefonon így fog működni. Minden esetre van pár tippem: Beállítások -> Mobilhálózatok alatt a Csatlakoztatott vonal azonosítása opciót kapcsold ki, majd nyisd meg a tárcsázót (Telefon), nyomj fent a három pöttyre, Beállítások -> Telefonszám keresés alatt kapcsolj ki mindent.
Akiknek még újra szokott indulni a telefonja, nem használ Xposed-t, root-ot, az megnézné, hogy download módban mit ír ki a telefon a system status-ra és a current binary-re, mind kettő custom vagy csak az egyik? Lehet, hogy hülyeség, de szerintem köze lehet ahhoz, hogy van akinek újraindul, van akinek nem. -
Dnalorr
tag
Sziasztok!
Húgom Ace 3-jára raktam fel a legújabb CM13-as ROM-ot, minden teljesen jól működik, tényleg ég és föld különbség van ez, és a gyári ROM között, azonban van egy nagy probléma, ugyanis hívás indításnál és fogadásnál újraindul a telefon. Tapasztalt már valaki hasonló problémát, vagy ha nem is, tud rá valaki megoldást? Előre is köszi a segítséget -
22Dávid22
aktív tag
válasz
22Dávid22 #5449 üzenetére
Azt elfelejtettem írni, hogy Pico GApps van fent, Greenify-t használok, azaz a felhasználói alkalmazások közül csak az Apex Launcher és a SwiftKey billentyűzet fut, amire nincs szükségem, azt itt, CM alatt is letiltom. De így minden CM-en ennyi volt a RAM használat.
A Pico GApps-ot kivéve ugyan így csináltam mindent a gyári romon is.
-
-
22Dávid22
aktív tag
válasz
Just_Reboot #5445 üzenetére
Én kipróbáltam. Sebességben ott van, ahol a CM13. Viszont van RENGETEG beállítási opció. Rengeteg dolgot lehet változtatni. Én hiányolom a gombok világításának a kikapcsolásának a lehetőségét (elvileg van benne, de amúgy nincs) és szerintem az állapotsáv sem olyan kezelhető sok csempe mellett. Én személy szerint visszatérek a CM13-hoz, ez nekem nem adott pluszt.
-
Just_Reboot
addikt
Kotzir mostmár nem csak CM-et csinál, készített egy RR romot is. [link]
-
lócitrom
őstag
válasz
22Dávid22 #5442 üzenetére
személy szerint a rezgővel kapcsolatos bug és a SuperSU körülményességét tudnám megemlíteni, mint probléma. nem nagyon szereti, ha kiváltod a CM root-ját.
alapvetően jól fut a rendszer, semmi gondom nem volt, míg azt használtam. mindkét esetben igaz, hogy odafigyelés és kordában tartás kérdése, hogy mennyit eszik a rendszer. én a gyárit sem tartom rossznak, csak ugye megállt 4.2.2-nél, ami egyes esetekben kevés adott alkalmazásoknak.
bootloop nálam is volt, de mint kiderült nem töröltem valamelyik partíció tartalmát. aztán újra megcsináltam mindent letakarítva és indult rendesen.
-
22Dávid22
aktív tag
Sziasztok!
Mi a helyzet a mostani CM13-akkal? Pár hónapja próbáltam utoljára, akkor elégedett voltam vele, azért hagytam ott, mert egy frissítéstől bootloopos lett. Ez nálam nem bélyegezte meg örökre a ROM sorsát, hiszen eleinte a CM12 is csinált ilyet, de tavaly ilyenkorra már szépen működött az is.
Azért kérdezem, mert valahogy nem vagyok mostanában megelégedve a ROM-okkal.
CM11 -> Nálam lefagy, néha FC-zik, a WiFi használat közben beragad úgy, hogy továbbra is csatlakozva van, de nem tölt be semmit. Ami még apróság, hogy én hiányolom a YouTube-ból a 480p-s felbontást.
CM12.1 -> Minden indításnál optimizál 0-1-2 alkalmazást, ennek meg is van az eredménye, random alkalmazásokat nem tudok elindítani, ilyenkor újra kell indítani a telefont. Jó, ezt tapasztaltam fél éve is. Ami új, hogy valamiért eléggé hajlamos reboot-ra, akár napi 2-3-szor is. (Ez lehet, hogy azért van, mert ezúttal nem csak a pico GApps-ot használtam, hanem hozzáadtam a WebView-t is, de nem értem, hogy ez miért zavarná meg a telefont.)
Most a gyárit nyúzom, sok letiltott alkalmazás és Greenify mellett elég baráti a sebesség és a RAM használat, bár a CM még mindig jobb volt. Az meg a másik, hogy már nem szeretem a TouchWizt.
Habár az is igaz, hogy már csak 1-2 hónapot kéne kihúznia a telefonnak. -
kgpassat
csendes tag
válasz
Just_Reboot #5440 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
-
kgpassat
csendes tag
Sziasztok,
ismerősnek kellene Ace 3-ra egy megbízható, a gyárinál gyorsabb szoftver/ROM.
Mit tudtok ajánlani, amit nem is túl bonyolult feltelepíteni?Üdv.
-
lócitrom
őstag
válasz
Just_Reboot #5436 üzenetére
íme
(lehet regisztrálni is kell, erre hirtelen nem emlékszem, de megéri. S7275R-hőz van egészen pontosan)nekem pedig egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy ilyen vasam, de gyárilag Telekomos. feltettem rá gyári firmware-t, de látom, hogy a bootloader maradt Telekomos. lehet-e azt is frissíteni és okoz-e bárminemű kárt?
-
Just_Reboot
addikt
válasz
Just_Reboot #5435 üzenetére
Tudna valaki linkelni egy gyári független romot?
-
Just_Reboot
addikt
Újra lehet rakni ezt a telót valahogy linux alól? A CM13 titkosította a data-t.
-
viharhozo
addikt
Neztem egy ehhez valo akkumulatort, amire azt irja, h jo az S7270 S7272 S7898 S7562C S7568i i699i s7262 tipusokba. Az S7275R-be ez vajon jo lehet vagy nem veletlen, h nincs felsorolva?
-
xabolcs
őstag
Amikor eszreveszitek a merulest, akkor kapcsoljatok ki majd be a WiFi-t! Esetleg egy repulogep modot inditsatok egy pillanatra!
(#5427) RpPRO:
Erdemes!
Erzesem szerint mindegyik CM gyorsabb, es energiatakarekosabb, mint a gyari JB.
Na jo, a CM13 lehet, hogy nem tokeletes gyorsasag szempontjabol.Ellenben nem biztos, hogy stabilabbak is! A stabilitast ki kell probalni!
-
p87
senior tag
Sziasztok!
Baratnőmnek van egy s7275 telefonja ami nagyon gyorsan merül. Képes 20-30% merülni 5-6 óra alatt úgy hogy hozzá sincs nyúlva a telfonhoz.
Már régóta csinálja, akksira gyanakodtam, most kapott egy újat de ugyan úgy merül...
Akkuhasználatnál nem látni mi merítené, volt gyári visszaállítás is de nem lett jobb.Van valami tippetek mit lehet ez és mit lehetne csinálni vele?
Még meg fogok próbálni egy odinos rom újrarakást, ha ez se segít lehet cwm-et kipróbálom. -
Just_Reboot
addikt
CM13 alatt átállítottam a CPU ütemezőt intelliactive-ra sokkal gyorsabb lett a rendszer, de azóta többet kér enni.
-
RpPRO
őstag
Sziasztok!
Telenoros Ace 3-ra (4.2.2) érdemes Nyalókát, esetleg Pillecukrot felrakni? Van gyorsabb rendszer 4.2.2-nél? Az újabbak mennyire szívják az akksit?
Köszi.
-
Gyula196906
senior tag
válasz
mbalint987 #5425 üzenetére
Pü ment
-
mbalint987
aktív tag
válasz
Gyula196906 #5424 üzenetére
Igen, a JTAG lenne az egyetlen biztos megoldás, de mégiscsak nagyobb élmény lenne magam megoldani (és esetleg utána írni az egészről egy cikket). Ha nem sikerül majd megoldani, akkor nem marad más, mint JTAG-gal megcsináltatni. El tudnád küldeni a fórumtárs elérhetőségét?
-
Gyula196906
senior tag
válasz
mbalint987 #5423 üzenetére
Ha nem jutnál vele dűlőre akkor tudom neked ajánlani Jtagrepair fórumtársat ,ő felrakja neked a telóra a szükséges dolgokat jtag-gal
Kb 4 rugó
Aztán már csak be kell laknod a telót -
mbalint987
aktív tag
válasz
xabolcs #5422 üzenetére
Szia!
Köszönöm a gyors választ, örülök, hogy van még remény!
Sajnos az Ace 3-hoz nincs konkrét leírásom, sajnos csak a többi Samsung-hoz tartozó leírásból tudom sejteni, hogy hogy kéne ennek működnie. A legtöbb esetben a debrick image készítéshez egy CWM .zip-et biztosít a közösség, aminek megnéztem a frissítő szkriptjét. Mindegyiknél azt tapasztaltam, hogy az első 128 MB-ot tölti le a készülék, és "csomagolja össze". Valószínűleg ez lenne a boot szekció a Flashen. De most olyat is olvastam, hogy az első 7 partícióra van csak szükség, szóval jó lenne mindkét verzióból egy-egy .bin fájl, hogy tudjam próbálgatni.
A CWM .zip linkje: xda-developers
Köszönöm a segítséged!
(#5421) Gyula196906: Semmi gond, azért köszönöm!
-
xabolcs
őstag
válasz
mbalint987 #5420 üzenetére
Helo!
Nekem nem ismerte a bs=1M-et, de annyi baj legyen!
root@loganreltexx:/ #
dd if=/dev/block/mmcblk0 of=/sdcard/debrick.bin bs=1048576 count=128
128+0 records in
128+0 records out
134217728 bytes transferred in 14.869 secs (9026681 bytes/sec)
root@loganreltexx:/ #Pontosan mi kell ebbol a 128 MB adatbol?
A partlayout4nandroid.loganrelte fajlban le van irva mindegyik particio neve.
A kert 128 MB az a mmcblk0p15, fota-ig bezaroloag tartalmazza a particiokatBoot particiot mint olyat nem ismerek. A legjobban ami hasonlit arra amit irtal, az a aboot particio, a boot loader.
Esetleg lehet maga a particios tabla, de az meg azt hiszem elfer 512 bajtban. -
Gyula196906
senior tag
válasz
mbalint987 #5420 üzenetére
Sajna már nincs meg az ac3-am
Pedig szivesen segítenék -
mbalint987
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
A segítségeteket szeretném kérni: van nekem egy "hard bricked" Ace 3-am, ami nem reagál se a bekapcsoló gombjára, se USB-kábelre. Ezt a készüléket házilag egy módon lehet csak megjavítani: ha valaki lementené nekem egy .bin fájlba a boot partícióját, mivel az én készülékemben ez a partíció károsodott. Ha ezt valaki meg tudná nekem tenni, csak fel kéne másolnom egy SD-kártyára a .bin fájl tartalmát, majd arról indítani a rendszert, és így már lenne download módom, hogy a készüléket helyrehozzam!
Szóval, a parancs, amit le kéne futtatni:
dd if=/dev/block/mmcblk0 of=/sdcard/debrick.bin bs=1M count=128
(előfordulhat, hogy előtte egy su parancsot kell futtatni, vagy a fenti parancs elé közvetlenül a busybox szócskát írni. [szóval busybox dd if=...])A parancs lementi a Te boot partíciódat egy .bin fájlba, azaz módosítást nem végez a készüléken, csupán csak ment. Az 'of' paraméterrel tudod változtatni, hogy hova mentse a .bin fájlt. Ha lementette, akkor fel tudod tölteni a fájlt egy fájlmegosztóra, és én helyre tudom hozni a készülékemet.
Ha sikerülne újból életre kelteni a készüléket, írnék róla egy Logout-cikket!
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Járókeret
senior tag
válasz
Gyula196906 #5413 üzenetére
én most cseréltem le az ace3-at. egyszerűen a minden napokra már nem elengedő ez a telefon. cwm 12 volt fent, nagyon szerettem a romot, teljesen le van gyalulva, de már böngészni se tudtam vele, mert nem bírta el.
ez a telefon összességében megérett a cserére. de hát mit vártunk. 2-3 éve kiadták, 40 ezer pezóért. ennyit tud. szerettem, de leves.
-
xabolcs
őstag
válasz
Gyula196906 #5412 üzenetére
Mivel az Ace3 nem egy erőbajnok és az alkatrészek között is elég nagy a szórás ezért nem mindegyik egyformán reagál cfw-kre, gyári romokra.az első ace3-am a gyári rommal is random rebootos volt , cm sem javított rajta , sőt.
Waaaaa de nem szeretem ezt a nagy szorast, amit irsz, es en is tapasztalok!
Feltettem az akkor legfrissebb 20160601-es verziot CM13-bol, Pico GApps-szal es odatettem az asztalra pihenni. Semmi SIM, semmi terero, semmi szedito magassag, csak WiFi.
Aztan 6 nap utan jott egy ujraindulas a semmibol. Es utana meg ketto, csak hogy biztosan kiuruljon a memoriaja.
Mi lett volna, ha meg hasznalom is?Megnyomkodtam, de zavaro lassulast, docogest nem talaltam.
-
miku84
tag
válasz
Köszi az infót, én is gondolkodtam ilyesmin, de most inkább nem kezdek bele...
-
xabolcs
őstag
válasz
Persze, hogy erdekel!
-
Gyula196906
senior tag
De ha valaki nagyon gyors telefont akar belőle csinálni akkor már nagyon fapados lesz
( gyári független root-olt rom, alaposan kiherélve) -
Gyula196906
senior tag
Hátha érdekel vkit
Mivel az Ace3 nem egy erőbajnok és az alkatrészek között is elég nagy a szórás ezért nem mindegyik egyformán reagál cfw-kre, gyári romokra.az első ace3-am a gyári rommal is random rebootos volt , cm sem javított rajta , sőt.
A mostani az jobb eresztés, random reboot eddig egyáltalán nem volt , cm-el sem.
Cm13 sok volt neki érezhetően lassabb
Most jelenleg cm12 van rajta tiszta telepítêssel pico gapps-al, smooth, mêg fb+ messenger párosítással is ( kernelt nem piszkáltam, ha a cm nem módosította akkor maradt a gyári) az elsővel ez sem ment.
-
Gyula196906
senior tag
Feltoltam az utolsó buildet , iszonyatosan lassú
Nem érdemes sztem. -
Gyula196906
senior tag
Cm13-at használ már valaki ?
Mennyire használhtó napi szinten? -
amdni
aktív tag
Hali.
Összetört az előlapi üveg a Samsung galaxy ace 3 telefonomnak, rendeltem, kicseréltem, de nem küldtek ragasztót az üveg és a touch panel közé. Rosszul műköidk, érzékel de mikor alkalmazás ikonra kattintok, alkalmazás megnyitás helyett kiteszi az ikont az asztalra.
Lehet kapni univerzális ragasztót amit az üveg alá tudok tenni?
Köszi előre is a segítséget.
-
xabolcs
őstag
válasz
Just_Reboot #5406 üzenetére
A Custom kernelt most kihagyom, de 20160601-es CM13-at hamarosan osszeparositom a F2FS-sel.
-
xabolcs
őstag
válasz
cirippp #5405 üzenetére
Probald ki!
Nalam jart mindegyik. Szerintem birja. De neked kell eldonteni, hogy mennyire hasznalhato.
Ahogy mar irtam, en az osszes CM verzio kozul eddig csak eggyel talalkoztam, amelyik lathatoan lassabb volt.(#5406) Justreboot
En kiprobaltam. Az alapbol is instabil telefonomon nem sokat valtoztatott. Nem vettem eszre kulonbseget.
De sajnos az eredendo instabilitas miatt nem volt hosszu eletu. -
Just_Reboot
addikt
Használja valaki a CM13-at F2SF fájlendszeren? Illetve kotzir custom kernelét?
-
cirippp
csendes tag
válasz
xabolcs #5404 üzenetére
Sziasztok
@xabolcs
Sikerült végül megcsinálni a gyári rommal volt valami, mert leszedtem az elsőt amivel kiadta a T (2014-es) és utána már felment a recovery. Valószínű mikor jöttek ki rá az updatek (most év elején volt egy) az keverhette be valahol.Feltettem rá a CM11-t elég jó lett, gyalázat volt már a gyári ROM. Az újabb CM-ek nem túl nagy falat a telefonnak, azok nem futnak rajta lassabban?
-
xabolcs
őstag
Nekem olyanom volt egyszer az egyik CM13-mal, hogy szaggatott.
Telepites, factory reset, next-next finish, aztan vartam a hatast. De semmi.
Lathatoan lassabbak voltak az animaciok, hosszabbak a valaszidok.Azota mar visszament a gyari, de ez volt az egyetlen CM, aminel ilyenfoku lassusagot tapasztaltam.
Semelyik masik CM13 verzio, se CM12.1 es CM11 kozul egy verzio sem.Melegedest en csak wifi miatt tapasztalam, illetve autoban navigalas (tolto, gps, alkalmazas) kozben, de azt gyari programmal is. Es ott sztem az autostolto volt a hibas.
(#5403) cirippp
Kikapcsolt telefonnal indulj el!
Azaz kapcsold ki a telefont. S csak utana lepj be download modba, aztan mehet a custom recovery telepitese. -
cirippp
csendes tag
Sziasztok!
Van egy TMH-s S7275R telefonom. Feltettem rá odinnan CWM-et (többet is próbáltam), de mindig a gyári recovery jön be. Mit bénázok el? Vagy valami mindig visszaállítja a gyári recovery-t? Mi a megoldás kérlek segítsetek
Köszi
-
MNBT
tag
Lehet én vagyok a paranoiás és régebben nem tűnt fel, de CM12.1 rendszer alatt, ha megnyitok egy messengert, és egy böngészőt, ezt így használom, akkor 10 perc múlva nagyon elkezd melegedni az akksi.Normál 22 fokos szobahőmérsékleten.
Ez az appok fejlődése miatt lehet így hogy jobban eszi a procit és a ramot?
Nem emlékszem hogy régebben ennyire melegedett volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A koreai újdonság lehet az ország következő néptelefonja, hiszen hasonlít a Galaxy S3-ra, komoly hibája nincs, a szolgáltatók pedig szórni fogják.
- Háztartási gépek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Formula-1
- Projektor topic
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Microsoft Excel topic
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 34 VA 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest