- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
urban racer
senior tag
válasz
urban racer #97 üzenetére
pörög a topic "rendesen"
Több mint 1 év után is patika
Akksija még mindíg úgy bírja, mint új korában!
-
urban racer
senior tag
mosolyogva olvasom a kívülállók véleményét, akik specifikációkon keresztül mondanak véleményt egy adott termékről. 3 napja gyötröm, gyorsan indul, gyorsan csinál mindent, akksija brutál jól bírja. Én egyetemre vettem főleg, hogy reggel 8tól este 6ig bírja, kisebb-nagyobb megszakításokkal. Otthon filmnézésre, netezésre használom. Erre tökéletesen megfelel, idővel autocadre is kellhet, majd ott kiderül mekkora nyers ereje van. Jah: boot-shotdown elenyésző idő... Egyszóval nekem tetszik. Régi ASUS K52F-et cseréltem le. Kérdés van, szívesen válaszolok!
apró kiegészítés: A majdnem 200 ezres vételár nem is olyan húzós, ha beleveszi az ember, hogy nem más levedlett, kopott, húgyszagú laptopját használja. De most tényleg használt laptopokat hasonlítgatunk egy újhoz?
-
stratova
veterán
válasz
Dr. Akula #95 üzenetére
CPU-ra gondoltam természetesen. Amúgy élőben is kellemes a Fehérvári úti vásárcsarnok mellett található komplexum egyik - adattárolási egységet nevében foglaló - boltjában is van kiállítva.
TP/Latitude/Elitebookban én AMD-t még nem láttam, Probook B-ben már igen (ez a plafon, csak sajnos nem itthon).
De az új termékpalettájuk (elitebook / probook)...
Auf den Punkt gebracht: "HPs neue Business-Produkte sind sexy".inkább legyen jól használható...
-
Dr. Akula
félisten
"teljesítményben i7U alatt marad"
GPU teljesítményben? Nem hiszem. CPU-ban biztos, de az egyre kevesebbet számít.
Egyébként szimpatikus ez az ASUS noti (az 1. amire ezt mondom), reméljük lesz Kaveris változata. Azonban szívesen látnék ilyesmit Dell Latitudeban vagy Lenovo Thinkpadben.
-
margithid
veterán
Sorry, félrenéztem ,tényleg nem fém.
Ahol ez elfér ott elfér egy nexus 7 és egy ilyen noti is.
Plussz még egy igencsak jó telefon is belefér, mondjuk egy samsung ativ s.
Tudom az asus messze van minőségben ettől, de például a procija erősebb szerintem.
És azért az a 2 eszköz amit kapsz még sem éppen silány minőségű. -
stratova
veterán
-
margithid
veterán
Ezt ki veszi meg ennyiért? Oké, hogy fém meg ssd, de akkor is.
Ennyiért veszek egy 13.3"-os acer subnotit 80k-ért, plussz egy telefont tabletet mellé. Kicsit jobban járok szerintem -
kpal
nagyúr
külsőre nagyon szép és a szigetes bill jó
-
Újat használttal nem érdemes összehasonlítani, viszont a 4340s-t utánad dobják 160k-ért - igaz, Win8 nélkül, de belépő üzleti kategóriában, matt képernyővel, fém burkolatban.
-
-
sien
aktív tag
válasz
AxBattler #76 üzenetére
annyiban hogy vékonyabb.
annak azért örülök, hogy nem egy asztali pc-vel hasonlítottad össze.
(#77) Ati1979: azért kíváncsi lennék arra az értékkészletre, amelyen ez a termék a "szar" kategóriába esik. mert ha ez alapján mérsz, félek egész nap visszatartott lélegzettel kell járkálj.
természetesen ha ez csak egy nyegle leszarozás volt, nem szóltam. -
Elárulná valaki, hogy miben jobb választás ez a gép egy HP Probook 4340s-nél?
A vékonyságát leszámítva. -
Ati1979
veterán
-
sad_Vamp
őstag
Hol van ez a proci/APU pl az intel SU97000hoz képest teljesítményben?
-
Volkov
senior tag
Samsung (matt kiejlzős, SSD): 199 900 Ft
Samsung (érintő kijelzős verzió, SSD): 229 900 Ft
Acer V5-122P (érintő kijelzős verzió, + IPS panel, led-es billentyűzet,, de no SSD) : 139 900 Ft
Oké, nem fele annyi...
Mielőtt vád érne, nem isteniteni akarom az Acer-t, nem tökéletes gép az se (a touchpadtól a falra mászok)
Tényleg, Samsung-ban is ilyen multitouch-os borzalom a touchpad?
Csak két ujjal lehet görgetni?
Vagy be lehet állítani a görgető sávot?Ez az 1 dolog zavar az ACER 122P-ben, itt nem lehet. Valami ELAN pad van benne. Synaptics-hoz vagyok szokva, ez ahhoz képest nagyon gáz.
-
stratova
veterán
válasz
Dr. Akula #67 üzenetére
Feljebb írtam már, Asus csinált. Ennek megfelelően, annak az ára közelebb van a 300e Ft-hoz mint a 200-hoz, cserébe árban és teljesítményben i7U alatt marad, de szerintem mindezt arányosan teszi (UX31A i7-3517U ~380-390e, UX31LA i7-4500U árát itthon még nem tudni).
Computexen mutatták be elvileg frissített változatát (A8-4555M & A10-4655M -> A8-5545M & A10-5745M) de még nem láttam sehol Richlanddel. -
Dr. Akula
félisten
Ha AMD procit használnak, akkor annak jó lesz a lengyel piacos műanyag szar is? Amikor megláttam a cikket, azt hittem hogy végre egy minőségi AMD noti (aluházas), erre AMD-ből se Kaveri, hanem csak Temash, alu helyett meg műanyag. Miért nem lehet egy normális AMD-s notit csinálni? Az Intel nem engedi?
-
Ati1979
veterán
A processzor teljesítményéről se feledkezz el.
Hiába a grafikus teljesítmény. Ez a gép az átverés kategóriába tartozik. Első sorban a hozzá nem értő vásárlókat célozzák meg.
Úgy néz ki mint egy ultrabook - biztos jó.
Series 9-ot ne keverd ide sandy , ivy brige-gel. Kicsit más kategória.
-
ted_mosby
senior tag
Már várós volt mindjárt olvasom is
-
antikomcsi
veterán
Egyértelmű, hogy hülyére veszik, azt, aki nem ért hozzá.
Legalább ebbe ssd van gyárilag, de akkor sem kéne ilyen gyenge béléssel megtölteni a masinát, persze ki hogy szeret kínlódni, a türelmeseknek jó lehet, ha az árát nem nézzük.
Persze, majd a piac eldönti..... Nem nehéz ebből eladni, ha jobb nem lesz mellé, vagy ha igen, az még drágább lesz.
A nagy beharangozás az mindig megvan, aztán amikor itt a termék is, már nem is annyira rózsás a helyzet.
-
DarkByte
addikt
Nem ez lesz az az AMD APU-s gép amit megveszek, még akkor sem ha most egy Series9-em van és ez gyakorlatilag egy az egyben ugyanaz csak APU-val (persze pár helyen gyöngítve: műanyag ház, nincs LED világítás a billentyűk alatt). De nagyon tetszik a kezdeményezés, az a grafikus teljesítmény ilyen fogyasztási adatok mellett egész állat.
-
Ati1979
veterán
válasz
Evil Snowman #60 üzenetére
Én sem értem az árat.
Max 120k...
Szerintem tájékozatlan vevőkre próbálják rásózni ezzel az ultrabook külsővel. Telefon szinten már többször meglépte ezt a samu.
Nehezen mondom ki, hogy ipari hulladék. Ennyi pénzért sajnos az. -
Evil Snowman
őstag
Végigolvasva a cikket azt kell mondjam, hogy 200.000 Ft-ért ez a gép szerintem nagyon drága (mindazok ellenére, hogy erősen AMD párti vagyok).
Az pedig különösen elszomorít, hogy a gyártóknál ekkora hendikeppel indulnak az AMD-s gépek, "hála" az Intel tisztességtelen üzleti magatartásának. Konkrétan sehol nem lehet találni ugyanolyan anyag, összeszerelési stb. minőséggel rendelkező AMD gépet, mint ugyanannak az Inteles variánsát.
-
Peat;)
veterán
Ez nagyon drága ennyiért és ezzel el lehet intézni. Ez a cpu teljesítmény nagyon kevés, volt ilyen erősségű gépem, ha csak netezésről van szó akkor sem váltanék vissza rá. Cserébe az üzemidő sem acélos.
-
=WiNTeR=
senior tag
Nekem az elődje van meg (3217u) procival, és érdekes, hogy ilyen gyenge APU-t pakoltak bele. Néha már a 3217u is gyengének tűnik, akkor egy A6-1450 méginkább elvérzik. Kicsit visszafejlődésnek tűnik nekem ez az ultrabook, annak ellenére, hogy ha tehetném, AMD-s ultrát vennék, de valami combosabb APU-val.
-
villamos
őstag
Nem tudom, de definiálni kellene, hogy mit tekintünk drágának, és mit nem. Mert akárhogy is nézem, nekem ez drágának tűnik, mivel havi nettóm másfélszerese. Igaz, nem is én vagyok eme cucc célközönsége, ellenben egyetemista testvérem az lenne, neki viszont nem nagyon van önálló keresete.
Ráadásul ennyiért még gyenge is.
A 13,3 még jó is lenne, az is hogy vékony meg könnyű, ettől a fehér színtől mondjuk a hideg kiráz, és ezek a nyomorék kurzormozgató billentyűk, hát... (az Asus pár éve meg tudta oldani a 12 colos netbook -on a rendes méretű billentyűket). -
savoo
addikt
válasz
Szergely83 #51 üzenetére
Az anyagminőségre gondoltam.
-
satz18
őstag
válasz
Szergely83 #51 üzenetére
Az én k52-esem egyik zsanérja is már egy kicsit el van pattanva, de szerencsére nem akadályoz semmilyen szinten.
-
savoo
addikt
válasz
Szergely83 #42 üzenetére
Ezek az X-es Asusok hulladékok, ilyet inkább ne..
-
Ati1979
veterán
Számomra teljesen értehetetlen ennek a terméknek az ára.
200K? Viccenek jó esetleg... -
SadAsid
csendes tag
Hát azért egy SOC mellé "DDR3-1066"
Jó, rendben van hogy 1600kicsit többet eszik, kicsit jobban melegszik. De na.. csak dob a teljesítményen is. -
fordfairlane
veterán
Ennyi pénzért inkább egy használt Air, harmadik generációs. Bár nincs sok a piacon, nem nagyon akarnak tőlük megválni.
-
rudi
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #41 üzenetére
Ilyen ház és proci közti szándékos hővezetéssel én még asszem nem is találkoztam notebookban. Azzal viszont már rengetegszer, hogy a memória és hőleadó, esetleg SSD vagy merevlemez hője annyira felmelegítette a fémházat, hogy elég kellemetlen volt ölben tartani a gépet, míg egy hasonló műanyag modellnél nem volt ekkora probléma a burkolat melegedése.
-
Szergely83
tag
Irtó gyenge teljesítmény ennyi pénzért. Akkor inkább egy ilyen, HDD-t lecserélve SSD-re. Erősebb proci, érintő kijelző alapból, fém ház (talán az alja plasztik, már nem emlékszek).
-
13,3"-os, 1366x768 pixeles TN+film panel - eddig olvastam, pedig a konstrukciós tetszetős...
-
franc0
őstag
válasz
E.Kaufmann #29 üzenetére
Ezt a "fémház segíti a hűtést húdejó" dolgot elfelejthetnénk már, legalább itt a PH-n.
Gyakorikérdéseken még elmegy. -
pusszycat
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #31 üzenetére
Akkor miért zavar ha pörög a venti
-
rudi
nagyúr
Szerintem meg el vagy tévedve. Fém burkolatos vékony notebook van 200-220k környékén, de valóban fém házas, ahol nem csak egy vékony díszbetét az a fém, na olyan nincs. És ezek a vékony fém betétek egyáltalán nem jobbak - bár talán szebbek - az ATIV Book 9 Lite műanyagjánál.
-
-
pusszycat
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #29 üzenetére
meg az árán...
-
Alchemist
addikt
A jelenlegi divathullámokkal bizonyára ezt is el lehet adni, de ár/használhatóság viszonylatban nem a legjobb vétel. Az árérzékeny vásárló "alapgépnek" inkább beéri az olcsóbb netbook-okkal, a teljesítményérzékeny vevő ezért a pénzért erősebb gépet vesz.
Aki nem méricskél és van rá pénze, az akár ezt is megveheti. -
khaaos
csendes tag
Miért éri ez meg, ha nemsokára kijön az Asus Transformer Book T100 feleennyiért?
-
deja vu
addikt
Nekem is eszembe jutott a kis acer, mert pont egy hete volt róla írás itt a ph-n. Az árát nagyon elszabta a samsung, ráadásul ebben tn panel van, míg az acerben meg ips.
Én inkább vennék egy kevésbé használt t230-at, vagy egy 2570p-t. Láttam eladó elitebook 2570p-t ivy i7-el 170 ropiért és több mint 2 év garival. Nekem nagyon gagyinak tűnik ez a samsung, százszorta inkább egy alig használt elitebook.
-
rudi
nagyúr
Épp nemrégiben fejeztem be a V5-122P tesztelését. Az ATIV Book 9 Lite érezhetően fürgébb masina és az az érzésem, nem csak az SSD miatt, hanem a CPU 200-400 MHz-es extra sebessége is sokat nyom a latba. Talán ezért meri a Samsung drágábban adni, meg ugye a gyári SSD-kre még mindig hatalmas felárat számolnak.
-
alevan
őstag
Ám azoknak akik nem látják értelmét: az eladások majd bizonyítanak
(Ahogy tették a SG Note-al is).
-
F34R
nagyúr
Ennek en nem latom ertelmet.
-
Volkov
senior tag
Nem értem, hogy lehet ennyivel drágább a Samsung mint a konkurencia...
Ilyen teljesítményű gépet vettem majdnem fele ennyiért!Konkrétan:
Acer V5-122P.A6-1450, 4GB DDR3, valamint érintő kijelző, és háttér világításos billentyűzet!
(SSD helyett 500gb-os vinyó, ebben gyengébb csak)Amúgy maga proc tényleg nagyon jó, a teljesítménnyel és az üzemidővel sincs bajom.
Egy SSD beszerzésén gondolkozom még, de mivel elég árérzékeny vásárló vagyok, és gyors ez így is, egy darabig marad.Hogy kinek való egy ilyen gép?
Pl. Nekem.
Eddig, 4 évig egy első generációs MSI u100-ast nyúztam, és meg voltam vele elégedve, a csere azért vált szükségessé, mert a váz kezdett szét esni, minden csavar kitört, a műanyag elöregedett.
Néztem ezt a Samsungot is, de nem értem mi indokolna százezer forintos többletet az Acer-hez képet. -
stratova
veterán
Még jobb példa lenne az olcsóbb variánsra az Acer V5 122P, de idehaza én még A6-tal nem láttam (nem szürke importosat), így egyenlőre a Samsung megengedheti ezt magának. De ott lesz még a Pavilion 13 X2 is.
-
alevan
őstag
Nem vagyok odáig a termékeikért, de le a kalappal a Samsung előtt. Volt alkalmam kipróbálni és valóban egy kiválló gép lett.
-
pusszycat
nagyúr
Csak egy kérdés, ez is megsárgul majd 3-4 év alatt mint a fehér mikrom
azért nem mindegy.
-
ng0ofy
KORREKTOR
Ez az a gép, ami az igényes, de átlag elvárású felhasználóknak szinte tökéletes. Más kérdés, hogy a hülye divat, népbutítás és egyebek miatt nem ehhez hasonlót vesznek, hanem 15.6"-os erős procijú, de gyenge grafikájú laptopot hurcolni és dolgozni (mobilitás és játék kilőve) vagy drágábban VGA-val szereltet a fentiből (ár nem baráti) vagy tabletet vesznek és hozzá valami hatalmas masinát multimédiára, na az meg a két feleslegesen megvett eszköz miatt nem jó, elég egy is. A tableten egyelőre kényelmetlen (átlagembernek, aki nem fog hozzászokni és beszerezni midenféle segédeszközt, csak hogy tableten tegye) dolgozni, egy ilyenen tökéletes. Multimédiára, kis játékra is használható, több nem kell. A mérete pedig kellemes, kicsit több mint A4-es papír, tehát ugyanoda ez is befér (:
-
satz18
őstag
Kövezzetek meg, de engem ez az APU nem győzött meg. Egy 70, 80 ezres celeronos vagy pentiumos notebook sebességével vetekszik 200k ért. Arról nem is beszélve hogy pl az én x60-asom SSD vel volt 36k, és az is elég a windows gyors meghajtására. Az SSD felára kb egy 20-as lenne. Mivel marha kicsi az aksi, ezért az üzemidőt se tudták kimagaslóra csinálni hiába kicsi a fogyasztás. Még ha elég is a mindennapi használatra ez a teljesítménye, miért kéne több mint 2-szer annyit fizetni érte. Az IGP teljesítménye meg sztem egyszerűen nem elégséges. Egyszerűen nem érzem igazi alternatívának pl egy Toshiba encorehoz képest. Sztem az AMD a6 1450-nek passzív tabletekben kéne csücsülni 100-120k körüli vételár mellett.
-
stratova
veterán
Konkrétan egy kedves tanárnő ismerősömnek anno netbookot vadásztunk subnotebook után, mert még könnyebbet szeretett volna, de nem nagyon-nagyon drágán. Akkoriban nem volt valami acélos a felhozatal (C-60-as Brazos netbook lett a befutó ha jól rémlik a 722-es).
Ez a kis masina szövegszerkesztésre netezésre és arra, amire egy nem IT szakterületű hölgy pedagógus használná, alkalmas lehet. Párom szintén zenész, egy ilyen kis gépet akár egy nagyobb női táska is elnyel. Ebben az esetben a vékonyság előnyös lehet, 13,3"-on pedig még éppen kényelmes gépelni (lehet női kicsiny kacsónak még a 11,6" is rendben van, ezt nem tudom. Nekem és tán neked is az már aprócska).Tigerclaw Szegény Asus U38N-ről méltatlanul megfeledkeztél.
De sajnos tényleg nem lehet hasonszőrű AMD-s variánsból Dunát rekeszteni.
-
gianni85
veterán
válasz
hibavissza #7 üzenetére
Na én speciel annak se látom értelmét, mert egy tablet tartalomfogyasztásra jó, de arra meg megteszi egy 50-60ezres Androidos is. Bár én tipikusan az a felhasználó vagyok aki telefonra se ad ki 50ezernél többet.
-
Magnum_
nagyúr
én elfogadnám...
én meg a tabletnek nem látom nagyon látjogosultságát egy ultrabook és normális telefon mellett. pedig használok (ill. használnék..) ipad minit, de sose veszem elő. -
MaUser
addikt
Tapogattam nemrég, nem tudom, ez hogy éli túl tényeg hordozva a két évet egyáltalán. Ára egyébként rendben van (konkurencia hiányában), de ennyiért sokkal inkább egy még két év garis x2xx Thinpad.
-
Tigerclaw
nagyúr
Nem értem, hogy az AMD alapú "ultrabookok" miért nem kapnak design-os vékony fémházat, mint az inteles modellek. Továbbra is az a véleményem, hogy az AMD-nek is saját márkanév, saját modelcsalád kellene, mint amilyen a Nexus a googlenek, vagy a Surface a microsoftnál. Megtervezné, majd legyártatná egy oem gyártóval. Saját tablet és ultrabook széria kellene nekik, mert láthatóan a nagy gyártók az intel kezében vannak.
-
rudi
nagyúr
Annak való, akinek kell egy notebook funcionalitása (komolyabb desktop programok, szövegbevitel, szerkesztési eszközök, miegymás), nem elég neki a tablet/telefon, de szeretné a lehető legkönnyebb eszközt magával vinni. Vagy egyszerűen csak egy szép vékony, könnyű, de nem túl drága lapost szeretne. És tuti van még egy csomó szempont meg elvárás, aminek ez a gép megfelel, csak neked és nekem még nem jutott az eszünkbe.
-
-
stratova
veterán
Már vártam ezt a tesztet, köszönet érte
Amint időm engedi végigolvasom.
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest