Hirdetés
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
Új hozzászólás Aktív témák
-
jacis
nagyúr
Ezért a rengeteg off-ért megérdemelnétek egy pár nap bant....
-
Everman
addikt
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Lefordítom: a mostani "kis" kedvenced sem éppen kis darab

-
Everman
addikt
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Azé a 3-as szigszalaggal sem fog megfázni a füled télen

-
kchris78
veterán
anyaghasználat: sajnos a GorillaGlass nem olyan kemény, nekem van könyvkinyitós előlapom, 1 hónapban 1* veszem elő a pen-t de nekem is van rajta 1-2 hajszálvékony karc ami HTC-nél nem jött elő. Hátlap.. olcsó cserélni de olykor akksit ki kell szedni + sim csere és kezdik a műanyag fogak megadni magukat. Persze ezek sem túl nagy dolgok.
Leejtés: viccesek ezek a leejtős videók.. Egyszer csak leejtik x magasságból egyiket aztán másikat. Teljesen a véletlentől függ hogy milyen szögben találják el a földet, sarkkal, etc... úgyhogy ezeket érdekességképp meg lehet nézni de több jelentősége nincs...
HTC HD2-m eltalálta az aszfaltot. Kis karc a házon. Pár hónappal később meg az ágyról a (fa) parkettára: ramatyra tört a kijelző. Ki tudja milyen feszültségek gyúlnek fel a kijelzőben ami segíti vagy épp blokkolja leejtéskor a repedést...
Igen ezekután én sem tudok ránézni kisebbre
. Meg aztán én akkor kezdtem a mobilozást amikor még szinte ennél nagyobb illetve nehezebb készülékek voltak a megszokottak (Nokia2110 és társai...). és mit tudtak azok egy Note-hoz képest... -
Everman
addikt
válasz
kchris78
üzenetére
Nem tudom, én eléggé kritikus vagyok mint észrevehetted, de semmi bajom a Note anyaghasználatával. Ha a kijelzővel nem lennének gondok és garantált lenne rá a JB, akkor lehet nem is gondolkodnék a leváltásán.
A legnagyobb hibája a Note-nak, hogy 1-2 hét használat után nem lehet visszaszokni a kisebb kijelzőre, egyszerűen viccesnek hat minden más mellette
. -
kchris78
veterán
tegnap láttam egy filmet a tudatalatti jelentőségéről.. hogy hatnak a dolgok az érzékekre, milyen érzéseket váltanak ki.. volt egy kísérlet hogy döntse el hogy melyik gombot fogja megnyomni. amikor megnyomta akkor már MRI-vel látták hogy a döntés már a KÉRDÉS feltevése előtt pár mp-el megszületett. Szóval szerintem ez az amivel az Apple olyan eredményeket ért el mára amilyet... Legalább részben indokolja. Mert teljesen irracionális, nem az alapján dönt hogy racionális számítások alapján melyik hatékonyabb stb... Soha nem vennék Apple-t de a kisebbséghez tartozom de titkon vágyom azért egy olyan formatervű telefonra mint a 4-es iPhone, csak nem Apple belsővel... Szerintem jópár ilyen végzettségű embert is alkalmaz az Apple hogy mivel lehet a tudatalattit "megfogni" - ha a tudatalatti ki van elégítve akkor jön a boldogságérzet -> "függőség". Meg persze SJ szerintem tudott figyelni ezekre a megérzéseire, és ezért lettek sikeresek azok a termékek amik az ő igazgatása alatt dobtak piacra (amikor majdnem csődbement és visszament az Apple-höz..)
Lényeg hogy a tudatos döntéseket is a tudatalatti kényszeríti ki - ha nem így lenne akkor egy szimpla bevásárlás is lehetetlenség lenne, mert annyi féle és fajta árut vehetne az ember egy szimpla kajabevásárláskor is.
-
vicze
félisten
válasz
hallerlaller
üzenetére
Jó hát nyilván én is ugyan olyan hülye vagyok sajnos, hogy bosszant.

-
Everman
addikt
válasz
szimike79
üzenetére
Az eredeti téma lerágott csont.
Nagy hűhó semmiért, mint feljebb már rámutattak az LG már hónapokkal előbb ennél jobb panelt mutatott be, ami ráadásul nem laboratóriumi prototípus, hanem kereskedelmi termék. A Samsung maximum arra lehet büszke, hogy végre képes RGB kiosztású HD-s kijelzőt gyártani, de ez már tavaly elvárt dolog lett volna és nem a pentile matrix hosszabb élettartamáról szóló bullshitet nyomni. Mert azért a Note-ba és a zászlóshajó SGS III-ba pentile kijelzőt rakni eléggé gyenge teljesítmény (főleg, ismerve a rengeteg hibáját ezeknek). -
Everman
addikt
"Ha már csomagolás, a lenovo legalább gondol a környezetére"
Az Apple is.
A felhasznált anyagok újrahasznosíthatók, még a felhasznált ragasztó is vízzel oldható."csak éppenséggel én nem egy dobozt veszek, hanem egy technikai kütyüt, ami benne van"
Sok cég így gondolja, ezért nem is sikeresek a marketing és reklám területén

Menj ki az utcára a kezedben a két dobozzal és kérdezz meg 100 embert, hogy melyik terméket választaná.. aztán majd megérted a jelentőségét
----
Cyberpunk:
"S mert a nagy alma kitalálta nem használhatja fel más sem? Ez már csak ilyen ötletek vannak, amiket aztán mások is használnak, bizonyos dolgokért perkálni kell, de szerencsére a csomagolás még nem tartozik ebbe bele."
Szerinted. Ez ugyanúgy egy szakma, mint bármi más és ezt is ugyanúgy tervezik és fejlesztik, mint bármilyen más terméket.
-
hallerlaller
addikt
lol, retina amoled, látom jó a buli

-
csoki46
senior tag
Hajrá samu!
-
szimike79
őstag
válasz
Speedricsi
üzenetére
Jók ezek az iPhone vs Samsung hsz csaták! Csak azt nem tudom, hogy mire. Főleg hogy semmi köze az eredeti témához! Csomagolás! Bakker.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
sgery
őstag
Ha már csomagolás, a lenovo legalább gondol a környezetére

A sok műanyag, festék stb stb... mind csak növeli a környezeti hulladékot.
A karton a legjobban újrahasznosítható csomagolás, így még több száz lenovo lehet benne a jövőben. A macbook csomagolásból hegyet építenek majd..
Persze, gusztusos dolog a csomagolás, csak éppenséggel én nem egy dobozt veszek, hanem egy technikai kütyüt, ami benne van.
Pl. speedshopban én mindig csak csomagolás nélküli termékeket veszek, hiszen úgyis kukába landolna...A samu pedig lelopta a csomagolást. Hát ez van, mit lehet it tenni

De ki az aki e miatt veszi meg a másik telefont? Mert az iq nuku aki a doboz alapján vásárol. -
Cyberpunk
félisten
De te még mindig ezen lovagolsz banyek.
S mert a nagy alma kitalálta nem használhatja fel más sem? Ez már csak ilyen ötletek vannak, amiket aztán mások is használnak, bizonyos dolgokért perkálni kell, de szerencsére a csomagolás még nem tartozik ebbe bele.
annyi mindent fel lehetne sorolni, ugyan így használnak fel dolgokat az Apple-nél is. Csak ezt te/ti nem akarjátok észrevenni. Na mindegy én már nem offolok itt tovább. Mindenki döntse el kinek mi a jó, s vegye azt. De maradj a Note-nál a szifonból úgy sem lesz ekkora.
-
Everman
addikt
válasz
Cyberpunk
üzenetére
"A csomagolás technika az messze nem innovatív. "
Ezt sokan cáfolnák, pl. akiknek az a szakmájuk, hogy ilyesmiket tervezzenek és bizony nem egyszerű dolog ez.
" ne haragudj, de ez annyira irreális dolog ezen lovagolni, hogy nem is tudom mit írjak most itt hirtelen."
Ok.
Samsung prémium termék csomagolása iPhone előtt: [link]
iPhone csomagolás: [link]
Samsung prémium termék csomagolása az iPhone megjelenése után: [link]
nincs több hozzáfűznivalóm

-
Everman
addikt
válasz
Cathulhu
üzenetére
Pedig van jelentősége.
Vegyél magad elé egy Macbook Pro-t és egy Lenovo Thinkpadet, azonos árkategóriába essenek. Aztán kezd kicsomagolni őket

Ég és föld. Az egyiknél az első pillanatban már tudod, hogy minőséget fogsz a kezedben, míg a másik túlméretezett, böszme, randa, barna hullámpapír dobozából kihulló zacskók és papirosok tömegéből elsőre azt se tudod, hogy ki kivel van és szaggathatod az igénytelen nejlon zacskókat a tartozékokért és míg az Apple dobozát legtöbben felrakják a polcra, mert egyszerűen szép és jól mutat, addig a Lenovo csomagolása megy a kukába és örülsz, ha többet nem látod.
Lenovo: [link]
Macbook: [link]
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Speedricsi
üzenetére
Azért az nagyon nem így van. Van pár hasonlóság benne, de maga a mese marhára nem ugyan az, maga a műfajok is gyökeresen ellentétei egymásnak. De rengeteg más példát is fel lehetne hozni, akár ezzel a mesével kapcsolatban is, például nem titkoltan nyúltak vissza a nagy elődökhöz, mint a Bambi, vagy a Dzsungel könyve stb.. Nyilván én is fanboy vagyok elismerem, de azért én látom a különbséget. Meg ismerem a háttértörténetét is.

-
Cyberpunk
félisten
A csomagolás technika az messze nem innovatív. Csak praktikus. Amit támogatok én is, kisebb doboz, kevesebb papír, kevesebb fa kivágás. Szóval vicces hogy ez egy támadási pont nálatok, ne haragudj, de ez annyira irreális dolog ezen lovagolni, hogy nem is tudom mit írjak most itt hirtelen.
Semmi értelme egyik céget sem védeni, nekik addig vagy jó amíg perkálsz. a többi csak fanboykodás. Meg felesleges veszekedés a fórumokon.
-
Robertoq
őstag
Nem véletlen, hogy főleg a Samsung tabletjeit cseszteti az alma, a másolás ott elég szembeötlő (készülék, csomagolás, tartozékok, reklámok).
Pár költői kérdés:
- ki a legnagyobb ellenfele
- anno miiért csak a 10.1 tabletet perelték, a 7.0 nem, most meg rámennek a 7.7-re. Lehet, hogy jön az iPad mini.attól, hogy páran az egekig magasztaljátok a csomagolást, attól még nem igaz az, hogy az alapján veszel terméket. Aki igen az

-
Cathulhu
addikt
Hat ha valaki egy telefonnal/tabletnel a csomagolassal talalkozik eloszor, akkor az mar regen rossz. De a legjobb esetben is akkor addigra mar reg eldontotte mit akar venni.
Nem elbagatelizalni akarom, lemasolta, valoban, de amekkora feneket keltenek itt nemelyek a csomagolasnak, az mar eroltetett es nevetseges. -
Everman
addikt
válasz
Cyberpunk
üzenetére
"A másik érdekes dolog meg a csomagolás, hát azon kiakadni, én csak röhögni tudok."
Pedig nem olyan vicces a dolog.
A csomagolással találkozik először a vásárló, itt alakulnak ki az első érzései a vásárolt termékről. Az Apple-nél pl. hónapokig vacakolnak egy termék csomagolásának megtervezésén, hogy az egyrészt gazdaságos legyen, mind elkészítésében, mind szállításnál, ugyanakkor könnyen kicsomagolható és esztétikus is legyen.
Egyáltalán nem olyan egyszerű ez a kérdés, mint gondolnád.
"ne a pereskedéseivel, mert ezzel inkább csak árt az imázsának"
A kutyát nem érdekli a pereskedés. Azt gondolod, hogy azért mert itt pár száz geek tépi a száját, attól a való világban Marcsi, meg Pistabá az alapján vásárol bármilyen terméket, hogy annak gyártója kivel pereskedik? Ha a legtöbb Marcsit az sem érdekli, hogy a samponja miatt állatok ezreit ölik meg, akkor gondolod, hogy egy kis szabadalmi per eltántorítja a legújabb iPhone megvásárlásától? Esetleg nézd már meg az eladási mutatókat, változott az bármit a pereskedések hatására?
"Ja s szabadalmaztasson, de valóban innovatív dolgokat."
Elég sok dolog lehet innovatív, akár a csomagolástechnika is

-
Cyberpunk
félisten
Ajjaj

A másik érdekes dolog meg a csomagolás, hát azon kiakadni, én csak röhögni tudok. Szóval teljesen helyén van ha a jó dolgokat átveszik, a hülye szabadalmak meg részben nem az Apple hibája, ha nem az amerikai szabadalmi hivatalé is, hogy minden baromságra szabadalmat adnak.
Inkább legyenek büszkék rá, hogy mások ihletett merítenek belőlük, egy piacvezető cégnek ez valamilyen szinten elismerés. Ahogyan ők is kölcsön vesznek dolgokat, s újragondolnak.
De ez egy kapitalista világ, verseny van, tűnjön ki a termékeivel a többi közül, ne a pereskedéseivel, mert ezzel inkább csak árt az imázsának. Ja s szabadalmaztasson, de valóban innovatív dolgokat.
-
Einstvan
aktív tag
Az Apple meg lemásolta a formát és mint tabletet mint olyant. Nagy, téglalap alaku, kézbe fogható keretes kijelző megjelenitő.
A szifonba meg belemásolta az elötte megjelenö telefonokban levö GPS lehetöséget.
Szal sorolhatnánk melyik honnan vett ötletet.Azé nem semmi látom szinte egésznap iparszerüen nyomod itt a nagy üress szövegeket. Grat. a sok szabadidödért. irigyellek.

-
Everman
addikt
válasz
Cathulhu
üzenetére
"Azt viszont hagy ne rojuk fel a tobbi gyartonak, hogy ezt a felismerest ok is kamatoztatni akarjak"
Ezt senki nem rója fel nekik.
De azt szerintem te sem tudod megmagyarázni, hogy a Samsung miért is vonta vissza a már kiadott készülékét az iPad 2 megjelenése után és a módosított készülék miért hasonlított rá, míg az elődje inkább az első iPadre hajadzott? Miért felejtette el a legtöbb Samsung fan a Samsung CEO-jának akkori nyilatkozatát?
Miért néz ki ugyanúgy a Tab töltője és csatlakozója, mint az iPadé, miért hasonló a csomagolás, amikor előtte a Samsung nem használt ilyen elrendezést.
Miért igazítja a reklámkampányát az Apple-éhez és miért szerződteti akár ugyanazokat a színészeket is amik a konkurens reklámokban szerepelnek?Ugye nem fogod azt mondani, hogy mindez a véletlen és a technológiai evolúció eredménye

-
Everman
addikt
válasz
Cyberpunk
üzenetére
"persze őket nem tudják perelni mert Kína az másvilág."
Ja az más világ

A hasamat fogtam a röhögéstől, hogy elvesztették a pert az iPad névért és egy huszadrangú klóngyártónak (akik mellesleg iMac klónokat gyártanak többek közt) kellett több millió dolcsit leperkálniuk
"Az egy oroszlán mégpedig Simba az Oroszlánkirályból"
Nem, nem, azt te csak mondod, az egy stilizált mountain lion logó, amit minden engedély nélkül használsz

-
Cathulhu
addikt
A benzinmotoros autok elott meg lovaskocsit hasznaltak, a technologia fejlodik. Nem veletlen dobta el Jobs is allitolag az eredeti iPad terveket az evezred elejen, az akkori technologiaval valoszinuleg ugyanolyan vaskos es ceruzas lett volna mint a tobbi, raadasul oprendszer sem lett volna ra. EGYSZERU evolucio es nem csoda, ez az iPad. Elotte is voltak olyanok amik hasonlitottak hozza, utana is. Elotte is voltak olyanok amik nem, utana is.
Az egyetlen dolog ami az iPadnek koszonheto, hogy megmutatta, hogy megfelelo marketinggel es nem utolso sorban egy rendes, erintesre optimalizalt felulettel igenis van igeny tabletekre. Azt viszont hagy ne rojuk fel a tobbi gyartonak, hogy ezt a felismerest ok is kamatoztatni akarjak. -
Cyberpunk
félisten
-
Everman
addikt
válasz
Cathulhu
üzenetére
Értem mire utalsz, csak nincs igazad, mert az iPad előtti készülékek:
- más technológiát használtak, nem kapacitív felületet
- elsődleges beviteli mód a toll volt és ez határozta meg az egész készüléket
- teljesen eltért a kialakításuk, vaskosabbak voltak és a keretnek nem volt jelentős szerepe (a legtöbb készülék, főleg a tabletPC-k a kéz érintését nem is érzékelte)
- az OS-ük alig volt alkalmas tablet szerű felhasználásra (a desktop OS-ek kinézetét próbálták ráerőltetni)Szóval az iPad előtt is voltak tabletek, csak azok teljesen más irányból közelítették meg a kérdést.
Az mondjuk más téma és jó ok az iPad hatalmas térnyerésére, hogy megjelenése után bár tudtak hasonló hardverű készüléket gyártani, de jó ideig nem volt ezekre a hardverekre OS, ami valóban használhatóvá tette volna őket. Az ICS óta ez változott, de mostanra már szinte behozhatatlan az iPad előnye.
Még egyszer, tudom mire utalsz, csak én az iPad előtt közel tucatnyi tabletet használtam már és hidd el, semmi közük nem volt hozzá, míg azóta a gyártók ha nem is egy az egyben, de az Apple által eltalált receptet próbálják kifőzni.
Nekem ez nem fáj, de én legalább megértem, hogy miért nem tetszik ez nekik.
(A pereskedés nem izgat, max cirkusz a népnek, kára a vásárlónak nem származik belőle, mert a betiltósdik soha nem realizálódnak olyan mértékben, hogy ne legyen egy eszköz beszerezhető, a per résztvevői meg olyan ingyenreklámot és publicitást kapnak, amit pénzért meg sem tudnának venni. No meg az ügyvédeknek is meg kell élni valamiből
) -
Cathulhu
addikt
Azt mondom, hogy belinkeltel egy koztudottan gyenge kepet, amiben szandekosan iPadra veletlenul sem hasonlito, extrem/ipari korulmenyek koze tervezett tabletek lathatoak, arra igyekezve ferditeni a tenyeket, mintha az iPad szallt volna le kozejuk messiaskent (yawn).
Holott az iPad elott is teljesen nyilvanvaloan voltak olyan tabletek, amik kialakitasa vezetett el kesobb a mai tabletek kulsejehez, ide ertve az iPadot magat is.
Tudom, szandekosan nem akarod erteni mire utalnok de ugy gondolom ez mar legyen a te bajod. -
Everman
addikt
válasz
Cathulhu
üzenetére
Nem tudom mit akarsz ezzel mondani.
A fenti készülékeknek köze nincs az iPadhez kialakításban (tudom mert közülük 3-at személyesen is használtam), az alsó meg jó példa arra, hogy nem kötelező másolni Samsung módra, van lehetőség egyedi megoldásokra is. Úgy, hogy ugyanolyan használható marad az eszköz (bár az Archos és a Sony S2 pont nem jó példa erre, mert elég gányul használhatók).--
Egyébként alul bal oldalt milyen készülék az a szétnyitható?
--
Cyberpunk:
"De itt a forma dettó koppintás, viszont azokra a tabletekre ezt nem mondhatod"
Nem véletlen, hogy főleg a Samsung tabletjeit cseszteti az alma, a másolás ott elég szembeötlő (készülék, csomagolás, tartozékok, reklámok).
"csak ha vérfan vagy, mondjuk ezt tudjuk rólad"
Az vagyok, de ha hamarabb veszel Note 2-t mint én, akkor agyonütlek
(én vagyok vérfan aztán neked van hegyi oroszlán avatarod, ha nem vigyázol, akkor a nyilvánvaló hasonlóság miatt gondjaid lesznek
) -
Everman
addikt
válasz
vargarobi21
üzenetére
Főleg, hogy az LG panelje már piacérett termék, amivel már idén találkozhatunk még, míg a Samsung csak a laborban volt nagyfiú

-
vargarobi21
csendes tag
És a 350 ppi nagy dolog?

Szerintem nem volt ekkora felhajtás az LG 440 ppi-s kijelzője miatt... [link] -
szimike79
őstag
Örvendetes hír, a fejlesztés jó dolog. Nekem tetszett a Wave kijelzője is 3,5"-on 480x800 pixeles felbontással. Akkor még megmosolyogtam a HD felbontású kijelzőhíreket, viszont amióta SXS-em van, azóta teljes létjogosultságot látok a HD kijelzőnek. Főleg 4" felett. Aki még nem látott élőben, az el sem tudja képzelni milyen gyönyörű rajta egy HD tartalom.
Ha még az aksi kérdésre is rágyúrnak, az lesz az igazi. -
jacis
nagyúr
Remélem a legközelebbi Nexus telefont is Ők csinálják, mert egy ilyen kijelző nagyon jól esne a szervezetemnek
-
Cyberpunk
félisten
Pont a lentebb látott képek a normál napi használatban a kényelmesebbek. A hasonlóság meg annyi, hogy van egy baszott nagy kijelző körülötte némi peremmel, ráadásul a képarány is eltérő. Aki ennek ellenére összekeveri az analfabéta vagy vak.
Istenem ennyi erőből a noti gyártók is perelhetnék egymást, mivel ilyen szinten minden notebook dettó egyforma.

-
Everman
addikt
"Igen, és ha ezeket védik, akkor azt maximálisan támogatom. De az Air formaterve?"
Miért? Azt szabad másolni? Mielőtt előhozod a Sony-t, nekik nem igazán volt hasonló készülékük.
"Meg az egyujjas görgetés? Meg a kijelző kerettel Ipad formaterv?"
Ja, miután valaki megcsinálta, köztudatba hozta, már valóban pofon egyszerű. Apró kérdés, hogy ezt miért nem csinálta meg egy másik cég az Apple előtt?
A tabletek miért az iPad után változtak meg olyanná, mint az Apple készüléke? Előtte miért is nem volt annyira egyértelmű ez a kialakítás?

Mint fentebb látható, tablet elkészíthető úgy is, hogy még véletlenül sem hasonlít az Apple formatervére, innentől nincs miről beszélni.
"Ez pont olyan mintha a Prada levédetné a tűsarkú cipő formáját"
A Prada elég jól védi a termékei designját, próbáld másolni, mint a Samsung az Apple-t és megtudod milyen hamar kerülsz a bíróság elé

-
Everman
addikt
válasz
Remus389
üzenetére
"ha az árbevételt nézzük és az alapján nézzük mekkora egy cég, vagy alkalmazottak létszámát, akkor aligha "
Igaz, bár amit linketél már nem éppen friss adat.
Az más kérdés, hogy a részvényeseket nem a dolgozói létszám izgatja, és az árbevétel is háttérbe szorul a megtermelt profit mellett, amiben eléggé előkelő helyen vannak almáék.Tőzsdei részvényárfolyama szintjén meg már az Exxonon is túl van.
-
ssppiikkee
tag
Ez igen, ideje volt már!
-
válasz
Speedricsi
üzenetére
Nekem volt Wave-m és nagyon gyenge volt a wifije, a GPS pedig használhatatlan volt, valószínűleg a fém ház miatt. A fém borítású ultrabookjaiknál is jelentkezik a gyenge wifi, ott is a fém házra fogják az okosok!
-
decoati
aktív tag
valaki szóljon a Samunak hogy oké, köszönöm, elég lesz.

-
Cyberpunk
félisten
Mért kell minden hírnél Apple szabadalmi harcot kirobbantani, mikkor van erre kismillió másik topic? Már kissé unalmas mindenhol ugyan az a sírás megy.
-
zord01
senior tag
"Az Apple szabadalmai mögött ugyanis van kézzel fogható fejlesztés és termék is"
Igen, és ha ezeket védik, akkor azt maximálisan támogatom. De az Air formaterve? Meg az egyujjas görgetés? Meg a kijelző kerettel Ipad formaterv?
Ez pont olyan mintha a Prada levédetné a tűsarkú cipő formáját, és onnantól kezdve mindenkit agyon perelne.
Könyörgőm már, ne már. Ezt még a fanok sem gondolhatják komolyan. -
Remus389
nagyúr
-
vicze
félisten
A Samsung a hagyományos IPS panelek területén messze nincs az élvonalban, az LG és Sharp jobb paneleket gyárt (az Eizo sem véletlenül használ inkább LG-t).

Apró hiba hogy a Samsung soha nem is gyártottak IPS panlet, de ez ne zavarjon, így elég nehezen használná bárki is bármiben... (iPda-ban még mindig PLS van.)
Sharp AVS paneleket gyárt. Pannasonic, Hitachi és LG gyárt különböző technológiájú IPS panleket.azt a Samsung gyártja Sharp licencek alapján
Ez a hülyeséget honnan a fenéből szetted?Elhiszem én, hogy az egységsugarú usert meglehet téveszteni, de aki kicsit is ért a kijelzőkhöz, azt ne nézzük már hülyének, olyat meg ne írj már le ami 100% hülyeség.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Miért baj, hogy linkeltem egy olyan videót, ahol látszik, mire gondolt a kolléga??
#104: Láttam már azt a videót. De válaszként linkelted be arra, hogy ugyanúgy törik az S3, mint az iPhone. A linkelt videóban 3 leejtésből 3x nem tört össze. Ennyi a lényege, a többi 20 percnek nem sok köze van hozzá. Amit én linkeltem, ott 2-ből 2x tört.
-
jooker82
nagyúr
válasz
barcelona133
üzenetére
Fentebb linkeltem,azt is az LG gyártja....

-
barcelona133
csendes tag
retinánál szebb kijelző?nem nagyon tudok elképzelni.

-
sgery
őstag
Gondolom irodában dolgozol.
Én kertész vagyok, folyton a mocsokban, vízben úszik minden, kiesik minden zsebből, ha akarok se tudok vigyázni rá
Anno a iphone 3G pár hónap után tiszta mocsok és por volt már belülről (szétszedtem és kitakarítottam - nem könnyen...)
(a tab-ra pl. tudok vigyázni, mert az nem a zsebben van, így lehet óvatosan is bánni vele - ennek ellenére 2x nézett már földre de tokban)
A notira viszont még ennél jobban is vigyázok
Amúgy régóta keresek már ütés/víz álló okostelefont ami megegyező tudású, de még senkinek sem sikerült gyártania

(mind gagyi felbontású tft, nem túl erős hw, stb..) -
Tibee86
nagyúr
válasz
ForRedGlory
üzenetére
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Black Dragon
üzenetére
-
Cathulhu
addikt
Nem a gyar felhuzasa a kerdes, latom nem erted a lenyeget...
A SoC-ok tervezese joval a gyartas elott meg kell tortenjen, sot mire az egyik szeria kereskedelmi forgalomba kerul, addigra a kovetkezo szeria elso peldanyai is elkeszulnek. A TSMC es a Samsung (+GloFo) teljesen mas gyartastechnologian van, ezert teljesen at kellene tervezni a chipet. Megha a TSMC tele lenne szabad kapacitassal, akkor sem tudna atmenni az apple.
Visszaterve a gyarfelhuzasra: nyilvan olyan egyszeru a dolog, ezert se megy a TSMC-nek 11'Q4 ota kielegiteni a torzsvasarloit, nemhogy az ujakat.A Samsung meg nem azért vásárol, mert nem tudna gyártani, hanem azért mert adott szegmensben nincs saját megoldása és olcsóbb vásárolni, mint fejleszteni és gyártani.
Ha te mondod. Nyilvan ha mar ki van fejlesztve az Exynos, akkor jobban megeri kis volumenben gyartani.... A mobilreszleg nyeresege meg pont annyival none, mint amennyibe most nekik faj kulso gyartotol vasarolni mondjuk a tegra chipeket a tabletekbe. -
erdoke
titán
válasz
Speedricsi
üzenetére
Meg lehet csinálni, pl. az SGS3-at pontosan úgy tervezték, hogy a vitás dizájn szabadalmakat ne sértse. Ezzel szemben némelyik Samsungot (különösen az első generációs Apple követő termékeket) úgy tervezik, hogy minél inkább hasonlítson. Kissé messze kerültünk a témától...
-
Speedricsi
tag
mert az apple másolási mániája oly tisztességes... SJ nyilatkozta anno, hogy ők lopnak. amúgy nem tudom, hogy lehet egy érintőkijelzős telefont úgy megcsinálni, hogy ne hasonlítsanak.. 60-70%-a az előlapnak kijelző, a maradék 30-40 pedig nagyrészt keret... akkor mégis miben tudnának különbözni? aki meg összekeveri a kettőt, az meg egyik gyártónak sem potenciális vásárlója..
igazad van erdoke, át is tettem offba.
-
jooker82
nagyúr
A retina,már egy 2,vagy 3 éves kijelző,ne azon legyen túl,hanem ezen.....Tehát különösebben nagy dolgot nem csinált a samsung..
-
Everman
addikt
"És igen, azt is írtam már, hogy hiába vásárolja be magát az Appel más kijelző gyárakba (pl Sharp, ahogy írtad) egy esetleges Samu stop esetén az átállás rengeteg pénzbe és időbe telne"
Per pillanat egyetlen terméküknél használ Samsung által gyártott panelt és ott sem kizárólagosan, nem lenne komolyabb probléma az átállásból.
"Miért? Mert az Apple mindent megtesz, hogy tisztességtelen eszközökkel kinyírja a konkurenciát."
Mert a Samsung másolási mániája oly tisztességes

"Arra kérném az Alma fanokat gondoljanak bele, mi lenne, ha nem lenne Samu. "
Nem lenne és kész.
Az első generációs iPhone nem sok Samsung fejlesztést tartalmazott, ma más cég lenne a Samsung helyén, hisz a jelenlegi helyüket sokban az Apple-nek és a tőlük kapott profit dollármillióinak köszönhetik."Másfelől nem lenne verseny, így az Iphone-ok árát egy sima ár-kereslet tábla határozná meg. "
Az első iPhone megjelenésekor sem volt verseny, mert hasonló eszköz nem volt a piacon, mégis a mai napig az akkor belőtt árak a mérvadóak.
"Az más kérdés, hogy mostanra elfogyott a kraft és fejlesztés helyett trollkodás van."
Ezt nem mondanám, látva az Android 4.1-et, ami mostanra hozta be azt, amit az iOS tavaly ősszel az i4S-el prezentált.
Az meg, hogy megvédik a jogos szellemi tulajdonukat, az nem igazán trollkodás.
(Előbb illene utánajárni, hogy mit jelent a szabadalmi troll kifejezés és milyen cégekre alkalmazzák. Az Apple szabadalmai mögött ugyanis van kézzel fogható fejlesztés és termék is.) -
zord01
senior tag
-
Dare2Live
félisten
"egy esetleges Samu stop esetén az átállás rengeteg pénzbe és időbe telne, ami nagyon keresztbe lőné a kihozatalukat."
Kijelzők területén a Samsung "stop" várhatóan az idei év végén lezárul. Onnantól a Samsung nem szállít kijelzőt az Applenek. Nem a Samsung dobja ki az Applet hanem fordítva az Apple a Samsungot.
"Miért? Mert az Apple mindent megtesz, hogy tisztességtelen eszközökkel kinyírja a konkurenciát."
Olyan eszközökkel amiket a sok szempontból szerintem is hibás szabadalmi rendszer a kezébe ad. btw ettől még a szabadalmi rendszer egy fontos dolog csak hát ugye amikor az absztrakt szinkezelés amit szabadalmaztatnak...
-
Remus389
nagyúr
a Samsung a nagyobb cég, jóval nagyobb vagyonnal is rendelkezik, több gyárral, ingatlannal, alkalmazottal, bevétellel(wikipédián lehet ellenőrizni)
az Apple viszont profitban és a tőzsdén jobb
a Samsung egy hatalmas ipari konszern, míg az Apple inkább tervezőiroda
szóval összemérhető a kettő, de ha választhatnék melyik kéne a Samsung

-
Dare2Live
félisten
ezek soha nem "hirtelen" dolgok. max ha távolról nézed.
ott a pl kijelző esete ~1éve tudjuk, hogy Apple elviszi azt Samsungtól és mostanra ért el oda a dolog, hogy az ipad kjjelzők 50%+ már tuti LG és Sharp, jövőre meg már tán nem is lesz Samsung kijelző apple termékben.
uez érvényes félvezetőkre is. igen 1 akár 2gen mire vált. és?
-
zord01
senior tag
"Per pillanat az Apple a világ legnagyobb, vagy legalábbis legértékesebb cége."
A mondat első fele nem igaz, a második már inkább, de ne felejts el, hogy a Samu nem csak a szórakotatóelekronikában van otthon, hanem háztartási elektronikában, sőt még a gépgyártaásban is, szóval egy iparági beklibe még nem halna bele. Az tény azonban, hogy messze ez a részleg a legprofitábilisabb, nem vitatom.
És igen, azt is írtam már, hogy hiába vásárolja be magát az Appel más kijelző gyárakba (pl Sharp, ahogy írtad) egy esetleges Samu stop esetén az átállás rengeteg pénzbe és időbe telne, ami nagyon keresztbe lőné a kihozatalukat. Ezzel piacot vesztenének, amit nagy valószínűséggel a Samu aratna le, meg a legtöbb kis gyártó.
Szóval szerintem ők járnának jobban, bár, ahogy a sakkban is van, lólépésekkel mindig meg lehet keverni a játszmát.Egy a lényeg, a Samu fejleszt, mint az állat, növekszik mint az állat, és én nekik jobban szurkolok.
Miért? Mert az Apple mindent megtesz, hogy tisztességtelen eszközökkel kinyírja a konkurenciát. És mint közgazdász, ezt gyűlölöm. Én a feltétlen verseny (hangsúlyoznám a versenyé, nem a szabadalom lopásé...) híve vagyok, aki pedig ezt korlátozza, bármilyen eszközzel (hát még ilyen "formaterv", meg egyéb mondvacsinált indokokkal) az minden fogyasztó ellen van.
Arra kérném az Alma fanokat gondoljanak bele, mi lenne, ha nem lenne Samu. Egyfelől valszek Iphone sem lenne,mert a fele Samu. Másfelől nem lenne verseny, így az Iphone-ok árát egy sima ár-kereslet tábla határozná meg. Megnéznék melyik áron tudják eladni a legtöbb telót, persze a profit függvényében. És egy excel táblával nehéz vitába szállni ilyenkor. Ha a profigmaximalizálás elve azt dobja ki, hogy fel ennyibe kéne kerülnie, akkor annyi lenne, ha meg azt, hogy kétszer ennyibe, akkor nagy valószínűség szerinte a mai Iphone rajongók harmadának nem lenne Iphoen a kezébe.
Ugyanakkor a Samu fanoknak sem kéne azért utálni az Almát, mert létezik. Tagadhatatlan tény, hogy a modern okostelefont az Apple fejleszette ki. Anno az Iphone olyan áron hozott olyan minőséget, olyan újításokkal, hogy a többiek a padlón keresték az állukat, és ez barátaim nyers innováció. Ez viszi előre a világot, és én ennek örülök.
Az más kérdés, hogy mostanra elfogyott a kraft és fejlesztés helyett trollkodás van. Hát ezét utálom most őket. Ha nem trollkodnának csípném őket.No, sorry, hogy raboltam az időtöket, remélem nem haragítottam magamra senkit, csak megosztottam veletek a véleményem.
-
butyek
senior tag
válasz
korpicschess
üzenetére
Akkor legyen 22 colos monitor

-
Everman
addikt
Egy komplett gyárat mennyi idő is felhúzni?
Kb. ennyi idő alatt lenne a TSMC-nek annyi kapacitása, hogy megoldja az Apple gyártását.
(No meg nem tudhatjuk, hogy nincs-e már most folyamatban egy ilyen kooperáció velük is.)A Samsung meg nem azért vásárol, mert nem tudna gyártani, hanem azért mert adott szegmensben nincs saját megoldása és olcsóbb vásárolni, mint fejleszteni és gyártani.
Ha az Apple kilépne, attól a Samsungnak nem nőne mobil piaci nyeresége, mert most sem a gyártás a szűk keresztmetszet. Ellenben a kieső nyereség, ami nem kevés, elég sok problémát okozna nekik.
-
Cathulhu
addikt
Ezert is szorul ra a samsung, hogy felvezetot vasaroljon. A samsung az apple mellett a legnagyobb felvezeto felvasarlo is, amellett hogy eloallit. Nyilvan jobban jar igy, ki tudja milyen haszna van az applenek eladott felvezetokon, de az applenek fizetnie kell, mivel mashova nem fordulhat (TSMC gyartokapacitasa negyedevekre elore le van kotve).
Ha kilepne az apple, ugyan megerezne a felvezeto reszleg, de a mobil reszleg nyeresege tovabb none.
Ugyanakkor megnezem en, ahogy az apple hirtelen a 32-es Samsung gyartosorokra tervezett SoC-okat hirtelen masik gyartohoz viszi. Meg ha most elkezdi attervezni oket, minimum 1 de inkabb 2 generacio a valtas. Ami szerintem mar folyamatban van. -
Everman
addikt
"Először is nem véletlenül írtam, hogy HA ILYEN ÜTEMBEN NÖVEKEDIK A SAMU PIACI RÉSZESEDÉSE..."
Nem olyan nagy az az ütem, prémium téren messze nem teljesít olyan jól, az alsó és középső kategóriák meg nem sok vizet zavarnak.
Galaxy S III-ból is eladtak 10 milliót két hónap alatt, az új iPhone-ból ősszel az első hétvégén elfogy majd ennyi

"Azét lássuk be a két cég közül a Samu a nagyobb"
Per pillanat az Apple a világ legnagyobb, vagy legalábbis legértékesebb cége. Csak a meglévő készpénztartalékából megvehetné a teljes mobil iparágat Samsungostól, HTC-stől, Nokiástól, Motorolástól együtt. Jelenleg a teljes iparág profitjának 75%-a az Apple-höz kerül!
Szóval frissítened kéne az információidat

"Hát igen... nekik ki kéne rúgni pár embert. Az alam meg vagy egy évig nem tudnak telefont, tabletet gyártani, vagy csak nagyon lebutítva, vagy csak brutál többletköltséggel. Kinek fájna jobban he?"
Beszállna pár milliárddal valamelyik Samsung konkurens cég fejlesztésébe, neki meglenne a szükséges gyártása, a Samsung meg kiszorul a saját piacáról. Kinek is fájna jobban?
Ez egyébként nem fikció, mert a Sharp kijelzőgyártását és fejlesztését elég szépen támogatják már most is. -
joey04
titán
a szöllő már csak ilyen.
egyébként akinek tetszik az amoled kijelző, annak már az sgs képe is szebb volt bárminél, akinek viszont nem tetszik, annak ez sem lesz szép/szebb. szóval ez csak egy értelmetlen vita lenne. az viszont tény, hogy a ppi növelés egyik csoport számára sem lesz látványos előrelépés. -
Everman
addikt
Majd szólj, mikor kerül ez a panel 10"-on sorozatgyártásba a szokásos OLED problémák kiküszöbölése után. Akkor majd érdekes lesz összevetni az új iPaddel, addig semmi értelme, mivel akár 2-3 év is eltelhet addig, míg ezzel a technológiával a boltok polcain találkozhatsz.
Az új iPadet viszont már most megveheted
-
zord01
senior tag
Először is nem véletlenül írtam, hogy HA ILYEN ÜTEMBEN NÖVEKEDIK A SAMU PIACI RÉSZESEDÉSE...
Meg kéne tanulni olvasni.Ez egy. Kettő. Azét lássuk be a két cég közül a Samu a nagyobb, és bár nyilván neki is fájna egy szakítás, azért nem ő kapna olyan pofont, amitől lepadlózik.
Hát igen... nekik ki kéne rúgni pár embert. Az alam meg vagy egy évig nem tudnak telefont, tabletet gyártani, vagy csak nagyon lebutítva, vagy csak brutál többletköltséggel. Kinek fájna jobban he?Arról nem is beszélve, hogy ez estben gyanítom az eddigi Apple fanok egy része (nem a fanatikus rész) tekerne át Galaxy S-t venni.
-
sid87
senior tag
Mintha nem a SAMSUNG gyártaná az APPLE-nek a kijelzőket..

-
-
Everman
addikt
"Osztan akkor az Apple elmehet a búsba. Hiába vásárolta be magát egy másik panelgyártó cégbe, a váltás időbe és rengeteg pénzbe fog kerülni nekik. Nyilván sokkal többe, mintha a Samu beszállítana neki."
Az Apple jelenleg a Samsung félvezető gyártásának több mint 75%-át foglalja le, a Samsung nagyobb pofára esést élne meg, ha az Apple úgy döntene, hogy más céget választ, vagy esetleg saját kezébe veszi a gyártást (pénze van hozzá bőven és támogatást is kapna hozzá, ha az USA-ba vinné a gyártást).
A kijelzőit egyébként nem a Samsung szállítja (kivéve az új iPadet, mert azt a Samsung gyártja Sharp licencek alapján), hanem főként az LG (legalábbis az iPhone-okhoz, Touchokhoz). A számítógépeikhez vegyesen vásárolnak több cégtől is. Mondjuk nem tudom a retinás MBP kijelzőjét melyik cég gyártja.
Az új iPhone-hoz meg elvileg a Sharp új paneljeit fogják használni, legalábbis a pletykák szerint.A Samsung a hagyományos IPS panelek területén messze nincs az élvonalban, az LG és Sharp jobb paneleket gyárt (az Eizo sem véletlenül használ inkább LG-t).
Az OLED piacon vannak vezető helyen, de a jelenleg sorozatban gyártott technológiájuk jó eséllyel béta tesztnek nevezhető, mivel elég sok problémája van még jelenleg.----
Einstvan:
"Az nem baj hogy a föképernyöre nem tudsz kirakni kontaktot hack (Jb) nélkül, meg nem játsza le a közismert média fájlokat konvertálás nélkül"
Miért írsz olyasmiről, amit nem ismersz?
-
Einstvan
aktív tag
Az nem baj hogy a föképernyöre nem tudsz kirakni kontaktot hack (Jb) nélkül, meg nem játsza le a közismert média fájlokat konvertálás nélkül, az a lényeg hogy a skicc minöségü ios-t gyorsan scrollozza.
Az "uj" Ipad szuper felbontásu kijelzöjével mi a helyzet? Az nem überkedés?(#26) erdoke
Tehát nem a vásárlók érdekeit nézik, hanem hogy valamit gyorsan össze lehessen dobni kevés munkával aztán beetetni és gyorsan elpasszolni a megrágott alma zászló alatt. -
Sólyom szava
csendes tag
válasz
Applord17
üzenetére
Nem... vagy mit nem? Vagy mivan?

Ha arról van szó, hogy nem szeretnék-e látni 40"-os ~350 PPI-s TV-t... hát nem is tudom, lehet, hogy nem, illetve miért ne, csak épp nem sok értelmét látom. Én áltagos tv-néző távolságomból (2,5-3m) a HD és a HD-Ready között sem mindig látom a különbséget (lehet ennek köze mondjuk a gyenge szememhez is)...
Szóval szerintem nem éri meg azt a plusz párszász (párezer?) gigát, amit az ilyen adatfolyam foglalna. -
Applord17
csendes tag
válasz
Sólyom szava
üzenetére
Igen tudom
de most mond, hogy te nem 
-
-
mazsi1911
aktív tag
válasz
Speedricsi
üzenetére
+ remusz911
igazatok lehet, nem hasznaltam sosem pentilet, en azt tudom hogy az iphoneba hiaba bujok a kijelzobe sem latok valtozast
-
-
Sólyom szava
csendes tag
Gondolom azért nem gyártanak, mert nincs rá akkora kereslet, hogy a jelentősen alacsonyabb profit-határt kiváltsa. Az a gond velük, hogy szinte senki nem fog ugyanannyit fizetni egy "butafonért", mint egy alsó-közép kategóriás okostelefonért, így nem éri meg nekik a dolog.
Lehet reménykedni, hogy az akkumulátorok teljesítménye javul, és lesznek többnapos vagy egy hetes szolgálatot is kibíró okostelefonok (Razr Max már közel jár, csak ritka termék, mert mindenki a vékonyra és könnyűre buzul)... És egy 3,5"-es telefon kényelmesen zsebre rakható (bár ez biztos függ az emberállat méreteitől is).
-
Egy jó erős aksit kéne már inkább fejleszteni

-
Bayzee5
tag
A hír a gsmarena blogjáról:
[link]Lényeg: RGB lesz és nem Pentile, de még csak laborban sikerült, szóval sorozatgyártásról még túlzás beszélni. Tehát Note2-ben valszeg nem lesz.
-
zord01
senior tag
válasz
Sólyom szava
üzenetére
Igen ez igaz, ezt eddig is tudtam, csak azt nem értem, miért nem gyártanak a gyártók évente egy "klasszikus" értelemben vett telefont is. Mert a FeaturePhone-ok ma kb olyan technikai szinten vannak, mint 8 éve.
-
zord01
senior tag
válasz
Cyberpunk
üzenetére
Én meg a következőkre használom: telefon, évbe egyszer sms, kamera, bluetooth fülessel zene, net, GPS. Nekem ennél több nem kell egy telefonba, és ezt szépen be lehet csomagolni egy teljesen klasszikus, nem okos telefonba, mint pl a 6700. Nekem több nem kell, és ezét is utálom a zsebre rakhatatlan méretű tepsiket, a fél napos üzemidővel, meg a lefagyogatással.
Ámbár úgy látszik, én vagyok a kisebbség, a népek zabálják. Más kérdés, hogy lefodulok a székről a röhögéstől, mikor a villamoson valaki filmet "néz" Iphone-on, vagy Galaxy S-on.
-
Sólyom szava
csendes tag
"Azért fura, hogy egy telefon kapcsán mára már a szem, és nem a fül a legfontosabb érzékszerv. Attól az állítás még jogos, de szeretném jelezni elég elbaxott világot élünk."
Az okostelefon már jó ideje nem telefon, hanem telefonálásra alkalmas hordozható számítógép... úgyhogy nem, nem élünk elbaszott világban, csak épp a szókincs lemaradt a technológiai fejlődésről.
-
-
Speedricsi
tag
válasz
mazsi1911
üzenetére
jogos, kivéve, ha Samoled. azért a nexus-nál is látni 312 ppi-nél, ha nagyon közelről nézi az ember, mert 'kíváncsi rá'.. de szerintem mindenki más, mert ágyban fekvős használatnál, ami nálam a legközelebbi (kb 20 centi), én 250 ppi fölött sem nagyon látom már a pixeleket, pentile-nál ilyen távolságból a 300 határeset..
-
Remus389
nagyúr
válasz
mazsi1911
üzenetére
ezzel is lehet vitatkozni(ha nagyon mereszted a retinádat közelről látni azért), viszont lefogadom ez a 350 ppi-s Samoled pentile-os lesz arra viszont ráfér szvsz még a 400 ppi is
Cyberpunk a Note-od viszont pentile-os és nagy méretű, ezért nem olyan nagy a különbség az sgs2-höz egységnyi területen, talán jobb, de azért nem annyival
tény hogy a kijelző a legfontosabb harverelem
-
zord01
senior tag
Ha a Samu piaci részesedése ilyen ütemben nő az okostelók piacán, akkor előbb utóbb eljutnak oda, hogy az egész kijelző gyártókapacitásukat a cég telefon és tablet részlege veszi fel. Ekkor már nem lesznek "rákényszerülve", hogy a profit miatt más gyártóknak is eladják ezeket a paneleket.
Osztan akkor az Apple elmehet a búsba. Hiába vásárolta be magát egy másik panelgyártó cégbe, a váltás időbe és rengeteg pénzbe fog kerülni nekik. Nyilván sokkal többe, mintha a Samu beszállítana neki.
Így viszont már lehet bukóba száll ki a pereskedésekből, és a vége az lesz, hogy foghatják a fejüket, hogy ekkora köcsbarmok voltak.
Lehet vissza sírják még az élni és élni hagyni mottót...Nem vagyok egy Samsung fan, de az almát (pont azért, mert ekkora patent trollok) kifejezetten utálom, így most nekik szurkolok.

-
Cyberpunk
félisten
-
mazsi1911
aktív tag
de nagyon sok okos lehet a samunal meg itt akik ennek ugy orulnek.
300ppi felett a retina nem lat mar mas keppontokat, az applenel is azer lett 326 mert igy tudtak beloni hogy meglegyen a normalis skalazas az elozohoz kepest.
tehat aki e felett gyart barmit FELESLEGES.
-
falijja
őstag
Hajrá samsung......
-
Remus389
nagyúr
válasz
Cyberpunk
üzenetére
én láttam és használtam is hetekig, sgs2-t és nekem megfelelt az élessége
jó persze a HD felbontás jobb
remélem ez a Samoled RGB-s lesz, különben régebben olvastam hogy készül egy 4 colos HD kijelzős új Samsung telefon, nos 4 colon a HD felbontás kábé 350 ppi
szóval lehet majd arra cserélem az SGS-t, nem lesz az sem nagy, gyorsabb lesz, élesebb lesz a képe, remélem dizájnos is lesz meg nem műanyag, jó lenne már ha fémes lenne
-
Orton96
aktív tag
Aki eddig csak a menő retina miatt vett almát az most már vegyen inkább Samsungot!

-
Cyberpunk
félisten
Ezt mondod addig, amíg nem láttál egy Xperia S-t például, vagy egy szifont. 4,3"-ra bőven kevés már az a WVGA felbontás. Az akkuval egyetértek. Oda meg fel kéne már végre adni a vékonyság hajhászást, mert már kezdenek átesni a ló túloldalára, s a kényelmes használat rovására is megy, nem csak az akku méretére.
-
hemaka
nagyúr
2-2.5 év alatt csak sikerült.
-
butyek
senior tag
4.3 colon 480x800 felbontáson is tükör a kép. Inkább jobb akksikat kísérleteznének ki.
-
Speedricsi
tag
válasz
Black Dragon
üzenetére
láttam én is a videót, nem mondom, hogy nincsenek kivételek.. csak most, hogy túl akarok adni a lumián, látom, hogy tele vannak a hirdetőoldalak törött, repedt kijelzősökkel. note-ot tervezek venni, abból pedig 1 db-ot láttam eddig összetört kijelzővel, pedig régebbi típus, nagyobb a kijelző és több példányszámban is kelt el.
nyugodtan levonhatjuk azt a következtetést, hogy az unibody szebb és jobb de nem való telefonra, mert az egyszerűen leesik.. én pedig nem akarom tokban hordani a telefonomat, a fóliáról meg ne is beszéljünk, undorító dolognak tartom... (a poén, hogy a lumia a gyárilag hozzá adott gumi/szilikon tokban tört össze. mi lett volna, ha nincs rajta...?)kutkut: én is tudok vigyázni, de 1-2-3 év alatt minden telefon leesik párszor... lumia is úgy szaltózott, hogy meglöktek városban, míg neteztem. OFF vége
-
kutkut
addikt
válasz
Speedricsi
üzenetére
sgery+Speedricsi: Nem értek egyet. Én - és gondolom, még sokan mások - tudok vigyázni a telómra, felőlem nyugodtan lehet üveg vagy akármi, ha azzal szebb lesz (hisz úgyse töröm össze.)

-
Angel1981
veterán
Szép volt Samsung, csak így tovább!

-
jan101
tag
válasz
Black Dragon
üzenetére
egy ilyen tesztre nem kell adni, a valós életben elkövetett tesztek mérvadóak. Én GS1-essel beleestem a Balatonba, beázott, aztán részegen még mérgemben vagy ötször hozzábasztam kijelzővel az asztalhoz. Kijelzőnek/érintőpanelnek semmi baja nem lett, és csak 5nap után vittem be szervizbe ultrahangos tisztításra. Megmenekült a telefon
engem meggyőzött a Samu 
-
kutkut
addikt
Valószínűleg pen-tile lesz.
Amúgy, ez a ppi pont megfelelne a Note 2-nek, az eddigi információk szerint. -
Speedricsi
tag
ugyanezt mondom én is.
sokkalinkább egy műanyag, 2000 ft-os hátlap, amit, ha már eléggé összekarcoltál lecserélhetsz, mint egy egybeöntött "vasdarab". omnia 7 és a nexus is esett már le baj nélkül, meg a lumiám is 3 nap után először és 30ezres kijelzőcserével lehetett orvosolni a gondot.
azért köszönöm szépen, ebből többet én nem kérek... -
sgery
őstag
válasz
Speedricsi
üzenetére
A galaxy s-em már rengetegszer nézte meg a földet/bentont/padlót és semmi baja nincs (még karc se). Volt iphoneom is, arra vigyáztam így nem tudom mi lett volna a földetéréskor (de pl. a szintén egybe öntött htc legend 1,5m zuhanás után karc nélkül megúszta, egyedül az lcd tört ketté a feszültség hatására). Inkább legyen műanyag és szétszedhető, mert nincs olyan aki ne ejtené el a telefonját.
Amit pedig senki se feledjen, sokáig a samsung szállította a kijelzőt az apple-nek, akkor is fikázták a koreaiakat?... Az alma nem is gyárt kijelzőt, nofefe

A hírnek +1. Jó lenne egy full hd 7-es tab win8-al karácsonyra

-
Black Dragon
addikt
válasz
Speedricsi
üzenetére
Nemrég volt valahol egy teszt, pontosan az iPhone 4S és a GS3 közt. Mind a kettőt leejtették betonra arcal, háttal, oldallal. És csak hogy a plusz poént is elmondjam, a GS3 kijelzője is betörött, nem csak az 4S-é, ráadásul a samsung panelje semmit nem érzékelt, ellenben a 4S-é még működött, csak az érintőkijelző halt meg...
Ezzel persze nem azt mondom, hogy a 4S üveg háza jó, mert nem az, de azért nem kell ezt a leesik, és elveszíti az energiát mondogatni, amikor csak kevés esetben igaz...
-
Wave86
tag
Egy biztos: a Samsung a legjobb és leginnovatívabb vállalat a szektorban. Hajrá SAMSUNG!

-
Speedricsi
tag
az omniák meg a wave-ek is széthullnak, azok azért vannak fémből, hogy akinek a minőségibb ház kell, azt vegye meg, akinek meg android meg 8mag annak meg úgyis mindegy, hogy miben van. arról meg nem is beszélve, hogy a SAR értéke pont ezért a samsungoknak messze a legkisebb, és nincs antennagate és hasonló probléma sem. a lumia-m is veszít a térerőből ha az antennánál fogom, samsungoknál ilyet nem tapasztaltam
-
csepelball
tag
Ilyen felbontású film mérete kb 1500 giga lesz
Jó lesz nézegetni őket.... -
Applord17
csendes tag
Megnéznék ilyen PPI-vel egy 40"-os TV-t

de gondolom aranyárban mérik majd
-
erdoke
titán
Nagyon valószínű, hogy marad a jelenlegi ppi, csak magasságában nő a kijelző 16:9-es képarányra 3:2-ről. Tehát valami 1138x640 lesz.
(#18) Speedricsi
Értem. Tehát a Samsung stratégiája az, hogy ha Bada vagy WP7 fut a készülékükön, akkor az széthullhat (=lehet fémet alkalmazni), ha androidos Galaxy, akkor viszont védeni kell? Logikus. Vagy mégsem?
-
-
kchris78
veterán
uborkaszezon van na, minden egyes hírmorzsának is örülni kell
. -
-
Beri78
őstag
lassan ez lesz a szabvány

-
Várjuk meg az új iPhone-t! Szerintem az is odatesz majd kijelző szinten, 99%, h nagyobb felbontása lesz, mint 1280x720.
-
HardRic
addikt
Marketing blabla, hogy ezt is külön bejelentik. Ez csak ennél a félkész AMOLED technológiánál új, Xperia S 340 ppi körül van.
-
erdoke
titán
válasz
Tigerclaw
üzenetére
Az nem érdekes, előbb kezdik el a subpixelt pixelnek hívni, és akkor már Retina*3 lesz a marketing számháború zászlaján.
A lényeg, hogy a specifikációs listán mindent lenyomjon. Az nem baj, hogy gagyi szappantartó műanyag a készülék, amikor a kezedbe veszed, vagy hogy az a kijelző foltosodik, esetleg beég, mint állat, az a fontos, hogy a tévé reklámban és az óriásplakáton 8 mag, 5" legyen és Full HD-nak nevezhető felbontás. -
zotyesz66
őstag
Nagyon-nagyon olcsón kell adniuk, hogy én megvegyem...
-
buktagt540
senior tag
Jól hangzik

-
Cyberpunk
félisten
Hmm a Note 2 is kapni fog belőle szerintem.
Várjuk, de a Note specifikus hibák nélkül lehetőleg. -
boeing
őstag
Ez nagyon komoly.

-
bagkri01
őstag
Ez nem semmi. De ha pentile mátrix lesz, akkor egy-két felhasználó úgy is meg fogja szólni, mert ugyebár van aki a hd felbontásban is megtalálja a hibát, mert az ő szeme 300x-os nagyításra képes rossz fényviszonyok között

-
HawerKing
őstag
Hat nemsemmi.. Respect
Lassan a Samsung utolerhetetlen lessz -
korpicschess
veterán
Várható volt.
-
elpatkorado
aktív tag
Hajrá!
Döngöljetek csak mindenkit földbe, és a többi gyártó is belehúz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- Eladó új állapotban levő Realme 8 Pro 8/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- Panasonic Toughbook FZ-55 1. gen i5-8365u szép állapot, törött kijelző
- Lenovo Thinkpad P15 Gen 2 - 23 akkuciklus - 27% ÁFÁS (0358AB)
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GQ50F-B FHD 165Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

meg egy likacsos rápattintós tokot raktam rá, amivel biztosabb lett a fogása.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)