- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
C$abi
aktív tag
Csodaszép ez a telefon, de tényleg. Az a fémkeret és az a billentyűzet! Álomszép! Csak gondolom ennek is olyan horror ára lesz majd, mint a Q10-nek vagy mint a Passportnak.
[ Szerkesztve ]
-
macskea
őstag
A Passport nem horror, annyin nyitott, mint a többi gyártó csúcsmodellje szokott. A Q10 viszont tényleg elég "érdekes" árat kapott az elején. Most sem mondanám best buy-nak. Szerintem a Classic nem lesz annyira szörnyű, az utóbbi készülékek árazása egyre jobban közelíti a realitás talaját.
''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith
-
Paul119
addikt
Piszok szep telefon
Megnéztem volna Sámsont, ha nem rockernek nevelik, Rapperként a gettóban kopaszon mivel dicsekedik
-
Alvin_ti4200
félisten
Gyönyörű ez a telefon és ha lenne rá hivatalos Spotify kliens, lehet, lecserélném rá a Nexus 5-öt. Egyébként Amerikában (nettó) 449 dollár, Angliában bruttó 349 font, Franciaországban pedig bruttó 429 euró, ami durván 130-135 ezer forintos árat jelent szállítás nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
macskea
őstag
válasz Alvin_ti4200 #4 üzenetére
Az androidos nem megy rajta? Vannak olyan progik, amikről csak onnan tudom, hogy nem natív, hogy nem a BlackBerry World pittyeg, hogy van egy frissítés, hanem mondjuk az Amazon Appstore.
-
-
C$abi
aktív tag
Szerintem az újabbaknak sincs jobb ára, mert ez a Classic is 135k ÁFA nélkül, miközben ér max. 100 ezer Ft-ot. Ott a Z3 is, ami megint drágább, mint amennyit ér, mert az egész cucc ér kb. 50k-t, és 70k-ért árulják. Mellesleg ha itthon kijönne a BB egy QWERTY-s mobillal, kb. 60k-ért prepaidben, azzal letarolná a piacot, mert a tiniknek meg sokaknak még mindig tetszik a BB, csak drága nekik, és ha az kijönne azzal, akkor valószínűleg meg is fogják venni.
-
Tomi_Ohl
veterán
"tiniknek még mindig tetszik a BB"
Szerintem a tiniknek épphogy a tepsik kellenek.Jó lesz ez, aki tényleg sokat ír a telefonján annak megváltás
Apám se volt hajlandó elfogadni semmilyen telefont, csak olyat, amin van hardveres billentyűzet, így lett neki Q5
És azt ne felejtsük el, hogy a BB10 talán a legstabilabb mobilos oprendszer[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
macskea
őstag
Nézd meg, hogy hol volt a Q10 meg a Z10 a valóságtól, meg mondjuk hol van most a Z3 (európai) meg mondjuk a Passport. Még mindig lehet olyanról beszélni, hogy BlackBerry felár, de már jóval kevesebb.
A második felvetésre meg ott a Q5, négy színben lehet kapni, lassan már 50e alá is beesik az ára. Csakhogy szolgáltatóknál gyakorlatilag fellelhetetlen, és a tinik is inkább vágynak valami phabletre, mert jelenleg arra meg a trend, és az a korosztály szigorúan úgy akar egyéniség lenni, hogy ugyan akkor trendi is.
(#8) Tomi_Ohl: a piacvezető rendszerhez képest mindenképpen. De én mondjuk a WP-re és az iOS-re sem hallok sok panaszt. Mondjuk az szerintem nagy szó, hogy még egy év alatt semmilyen olyan anomáliát nem tapasztaltam, ami miatt ideiglenesen is használhatatlan lett volna a telefon.
[ Szerkesztve ]
-
Garada
őstag
Valóban szép telefon, de mindennapi használatra már nem tudnám elképzelni magamnak.
-
BulletBill27
aktív tag
Szívesen kipróbálnám ezt a Blekit.
-
kbyte1024
veterán
Szerintem is a leg jobb rendszer. Nem azért írom mert fan lennék, de valóban brutál jó.
Csak a halott látja a háború végét. - Platón
-
Cyberpunk
félisten
Ez lesz a következő mobilom, igen mobil, ez még méretileg az. Amint kapható lesz már rendelem is.
Már tegnap is néztem ezt a videót, meg szerencsére van fent jó pár, van egész hosszú is. QWERTY mániás vagyok, a 9900-óta nem találom a helyem, az még kicsi volt, és a BIS miatt problémás is, de állítom máig az egyik legszebb készülék, ez is méltó utód, nagyon szép, de persze nem csak e miatt kell. Nem csúcs hardver? Nem izgat túlságosan 2500 mAh-s akku biztató egy ekkora kijelzőhöz, igaz nem cserélhető sajna.
[ Szerkesztve ]
Hope was the right choice, and it always will be.
-
margithid
veterán
válasz Cyberpunk #14 üzenetére
Azért azzal vitatkoznék, hogy ez még méretileg mobil. Szerintem a Q10/Q5 is a határon mozog, ez meg jóval testesebb. De erre halad a világ, a bb-nek is lépést kell tartania. Akkuval szerintem nem lesz gond, ugyanaz a hardver mint Q10ben, felbontás, proci, Ram megegyezik.
-
Cyberpunk
félisten
válasz turbulencia8 #20 üzenetére
Nem ennek kicsit nagyobb lesz 0,5"-el, pont annyival, amennyi kell.
[ Szerkesztve ]
-
Gzolo
senior tag
válasz Alvin_ti4200 #4 üzenetére
Az Androidos kliens megy a rendszeren.
-
hue2000
tag
Gyere csak pezsgő gyere
Az élet mindig drága
-
macskea
őstag
válasz margithid #18 üzenetére
Van benne igazság, szerintem is nagy lesz ez már. Akkor inkább Passport, az leginkább csak szélesebb, azt hiszem az a kevésbé fájdalmas méret, és cserébe mindenben többet kapsz (többért). De azt valahogy ki kellene először bérelni egy hónapra, hogy tényleg milyen egy ekkora telefonnal mászkálni. Nekem mindig zsebben lenne, és vannak kétségeim. Már a Q5-öt is rendszerint kiveszem a zsebből, ha le kell ülnőm, és megtehetem (nem kocsmában vagyok ).
(#21) Cyberpunk: csak 0.4" az a 0.5". 3.1"-ről léptek 3.5"-re, nem?! :?
-
Crafter32
őstag
Már rendelném, de még nem lehet.
-
wortz
tag
Ha valaki szereti a QWERTY-t, annak ez egy iszonyat jó teló. A BB OS10-ben meg nem hiszem, hogy bárki is csalódna. Hiánypótló cucc.
-
C$abi
aktív tag
Lehet, hogy nekem van furcsa ismeretségi köröm, de sokan épp egy Q10-re ácsingóznak, pár embernek pedig az is van, vagy egy régebbi Bold vagy Curve. Mellesleg nem csak phablet van a világon, mert még első látásra az Xperia Z is téglának számított a sok Galaxy Mini meg Ace között. Persze akinek phabletje van, az persze le is sz@rozza, hogy hogyan lehet ezt használni, meghogy ezen nincs is semmilyen játék, stb, mert az multimédia-centernek használja a telefonját, nem pedig telefonálásra meg értelmesebb dolgokra. Szóval még mindig van igény a QWERTY-re, és nem is csak a felnőtteknél, hanem az SNS-ező tinédzsereknél is.
-
Cyberpunk
félisten
válasz ArthurMiller #28 üzenetére
Ja mert az más méretekkel rendelkezik, de ez széles.
-
Tigerclaw
nagyúr
Azt hinné az ember hogy tanultak abból, ami miatt (majdnem) csődbe mentek, de úgy néz ki hogy nem igazán. A telefonokhoz értenek, de az árazáshoz egyáltalán nem. Most nekik piacot, ismertséget és mondhatni újra nevet kellene szerezniük és a horror árcédulák ebben nagyon nem segítenek. A telefonjaik és az OS is tetszik nekem, de nem jósolok sok jót nekik üzletileg. Hamar a csőd szélére kerülhetnek megint, ha így bénáznak.
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Cyberpunk
félisten
válasz Tigerclaw #33 üzenetére
Khm valószínűleg lemaradtál egy kicsit, mert külföldi kezdő árak egyáltalán nem túl drágák, már persze mihez mérünk, hogy drága, vagy kinek mi az.
Amúgy uncsi már ez a vészmadárkodás, minden egyes topicban ez megy állandóan. annyiszor megénekelték már a Blackberry halálát, hogy annak már se szeri se száma.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Cyberpunk #34 üzenetére
"...annyiszor megénekelték már a Blackberry halálát,..." és be is következett, miközben a rajongótábor az utolsó pillanatig az ellenkezőjét hitte. Most kaptak egy második esélyt és nem úgy tűnik, hogy sokat változtattak volna a stratégiájukon. (ráadásul most az olcsó kínai gyártással tényleg lenne mozgásterük az árat tekintve)
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
MittuDomain_
őstag
Gyerekek, nem ide tartozik, de Passport teszt mikor lesz végre?
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
nagyúr
Tiniálom: Nem tudom... Angol srác ismerős lakó, aki most felénk lakik, azt mondja, hogy a legfaszább mobil szövegelni a Bleki.
Szomszédban bérelt lakást tavaly két arab srác. Nekik 9900 volt. Érdekesek voltak. Cigi a szájban, ültek és kattogtak a mobilok.
Múltkor meg megyek a Ménesi úton, külföldi lányok és három arab szajszi: Q10 mindenkinél.
Egyik kedves ismerősöm meg kizárólag BBM-en tartja a kapcsolatot minden partnerével. Tárgyalásokon is alig van másnál idegen telefon.
Ez csak nálunk van ennyire eldugva...Mellesleg a Passport forradalmi és izgalmas, de a Klasszikból szerintem több fog elkelni, mert ez áll közel a régi mobilokat leváltani készülő emberek elgondolásához.
A Passport eladásai az igen "alultervezett" gyártás miatt akadoztak. Merem remélni, hogy a Blackberry most már raktárra gyárt egy hónapja ezekből, hogy legyen!Eventusz:
[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
eventus
veterán
válasz MittuDomain_ #38 üzenetére
Alaposan tanulmányozzák a MA TV után...
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
mrlujoak
veterán
" illetve visszatérve az alapokhoz a teljes QWERTY gombsorral szerelt telefonokat részesítenék előnyben. "
Erről van szó!
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
Gara68
tag
válasz Polarstar #39 üzenetére
Qwerty billentyűs telom eddig csak egy HTC Kaiser és egy Nokia N900 volt, de azok egy másik kategória a BlackBerryhez képest. Mindig is idegenkedtem a qwerty-től és csak a rendszerük miatt vettem meg anno a fenti két telót. BlackBerry pont ezért nálam szóba se jöhetett. Csak az "odanyulos" tapi telfonok voltak, mint a nagy többségnek. Ezért lett z10 és z30 is a BB OS10 megismerésére és nem a Q sorozat. Viszont a jelenlegi Passportom egy pálfordulás nálam. Legtöbbet bbm-en csevegek és mellette jó pár e-mail. Valami álom a qwerty-n írni a virtuális billentyűzet után.
(#27) Cyberpunk: Passport vs. nadrágzseb? Csak szélesebb, de simán le lehet ülni vele. Már az 5" telefonok is feltűnőbben látszódnak a zsebben, mint ahogy ez is, de semmi extra.[ Szerkesztve ]
Evolucio: symbian -> android -> maemo -> wp -> BlackBerry Z10 ->BlackBerry Z30 -> BlackBerry Passport (BlackBestia)-> Huawei P9 Plus -> Huawei Mate10 Pro -> Huawei Mate20 Pro -> Samsung Galaxy S10+ -> Huawei P30 Pro -> iPhone 11 Pro
-
nagyúr
Passport kellemes, nagy, jól használható. Pont emiatt van most jópár eladó mobil - mert egy kézzel nem lehet használni.
Klasszik: egy kézzel is kiválóan használható kategória lesz és marad is!
Erre utazok én is, de előtte Q lesz, mert abból elegem van, hogy a Z-t állandóan tankolni kell naponta. Pardon! Nap közben![ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
válasz Polarstar #44 üzenetére
Hát igen, ott bizony nagyon alultervezték az aksit.
Q5ben viszont fenomenális, reggel elvettem a töltőtől 4 órát vonatoztam oda vissza, közben szinte folyamatosan olvastam a telón és estére olyan 15% körül volt a készülék.
Amúgy kiváncsi leszek a passport üzemidejére, van egy érzésem, hogy hiába a nagy aksi, azért a felbontás le fogja szívni az aksit ha használja az ember, éppen úgy mint egy Q10nél.[ Szerkesztve ]
-
eventus
veterán
válasz pingwin011 #46 üzenetére
Így kell tekinteni rá. Ez nem különcködés, hanem speciális eszközt gyártanak, speciális igényekhez.
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
TRIvidore
tag
Az irány jó, bàr làtszana ez az eladàsokon is.
Never say no to...@##%%£...Panda
-
knyitogato
őstag
Boldogan használnám céges telefonként. Gyönyörű, elegáns, praktikus, gyors.
-
Janez0085
tag
Azt tudja valaki, hogy amoled vagy Ips kijelző lesz benne ?
Eredeti gyártói Samsung, Google Pixel, Realme, Xiaomi,Motorola alkatrésze/szervizelés - Áfás számlával
-
nagyúr
-
Cyberpunk
félisten
válasz Polarstar #54 üzenetére
Azért egy Note 4, S5, még az Alpha kijelzője is egész korrekt, persze színprofiltól függ, vagy ott van a két Tab S, nos jelenleg azoknak a kijelzője a legjobb mobil eszközben ezt bátran ki lehet jelenteni. Sokat fejlődtek az évek során, és a felbontás növelése miatt a pentile sem zavaró ma már, kivéve az Alpha ott azért látni. Hátrány, hogy beéghetnek. Q10 kijelzője sem volt valami üdítő még, a Q5 egyértelműen jobb ebben, hiába gyengébb a fekete meg a kontraszt.
-
margithid
veterán
válasz Cyberpunk #55 üzenetére
Igen, én is többek között ezért vettem Q5-öt és nem cserélem le Q10-re.
A bb ezt azért érdekesen csinálta, tulajdonképpen az egyik legfontosabb dologban az olcsóbb modell sokkal jobb mint a drágább! És ez igenis az egyik legfontosabb mivel ezt nézed folyamatosan egy mobilon, nem az anyaghasználatot
Amúgy egyik nap dél körül szabadban olvasgattam rajta, elég erős napsütés volt, midnen gond nélkül olvasható maradt a Q5 kijelzője! Előző telóm nexu s, volt, azt bizony napsütésben nem lehetett látni.. -
Cyberpunk
félisten
válasz margithid #56 üzenetére
Szubjektív, de szerintem a billentyűzete is jobb a Q5-nek. Az ilyen jól lekülönült, szigetes elrendezés jobb, mert könnyebb kitapogatni a gombokat, kisebb az esélye annak, hogy másik gombhoz is hozzáérünk. Persze virsli ujjakkal mindegy. Tehát jobb kijelző, jobb billentyűzet, viszont a Q10 sokkal szebb.
Ennek ellenére persze a Classic az kell. Igazából mindegy is, noha a modern swipe például gyorsabb szövegbevitelt tesz lehetővé, de jobb a fizikai gomb, már mint interakció szempontjából.
[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
válasz Cyberpunk #57 üzenetére
Az még durvább akkor.
A külsőség meg szerintem pont egy blackberrynél nem kell, hogy számítson, elvégre ezt használni veszi a gazdája.
Én szerintem jó pár évig elleszek Q5-tel, ha valami nem jön közben.
Max másodeszköznek majd valami phaplet. De telefonként méreténél és használhatóságából adódóan Q5 marad az tuti -
Cyberpunk
félisten
válasz margithid #59 üzenetére
Azt hiszem én is veszek valami nagyon alap robotost mellé másodkészüléknek. Komoly életvitel szerűen kerékpározok (országúti) Strava a kedvenc GPS tracker appom a szegmensek, challenge-k miatt, így az nélkülözhetetlen. Már rég Q5, vagy Q10-em lenne, ha az a szemét app menne OS10-en, most kitaláltam, hogy nem várok a csodára megoldjuk.
-
kocsisdavid5
aktív tag
Szerintem nagyon szép lett
-
nagyúr
A szolgálati mobilom az volt...
Utáltam... még is halt..
Mindkettő.
Azóta 9700-van és mindenki irigyli. (hibátlan, működik, klassz!)
Mellesleg mikor nokedlim volt, akkor is úgy hívtam, meg mikor Sanyi volt, akkor is csamcsungoztam.
A Samsung az nálam TV. Na, az jó!
Mikor kirámolták a lakást AZT Nem vitték el (60 kiló).
Na, az hasznos!Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
nemlehet
őstag
Mondjuk azt nem értem miért ezt a candybar elrendezést erőltetik. A slide-os sokkal jobb lenne, nagyobb kijelző, nagyobb gombok. Aki QWERTY-t vesz úgy is azért teszi mert kellenek a fizikai gombok és akkor meg nem érdekli hogy mondjuk 2-3 milivel vastagabb a telefon. Egy ideig használtam x10 mini prot és imádtam a billentyűzet részét. Azóta se találok slide-os QWERT droidot, pedig nagyon szeretnék és még jelentős felárat is szivesen kifizetnék.
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
Cyberpunk
félisten
Nekem Motorola Milestone volt olyan, jó volt valóban. Mondjuk nekem ezzel sincs bajom. Noha a kijelző rovására megy, mert elveszi a helyet, így meg a multimédia nem lesz túl vidám dolog, de nem is az ezeknek a készülékeknek a célterülete.
-
nemlehet
őstag
válasz Cyberpunk #66 üzenetére
Ez jogos, de alapvetően semmi gond sincs a BB készülékekkel és jelenleg úgy néz csak az üzleti szegmensből már nem tudnak megélni. Átalakultak az igények a munkaeszközök sem szigorúan munkára vannak használva és egy telefon különösen ilyen dolog. Szóval ha már az új BB rendszer elég erős multimédiában is akkor jó lenne a nagyobb kijelző. Kapsz egy doksit akkor azt is jobb lenne nagyobb kijelzőn elolvasni/ellenőrizni. Ez a candybar elrendezés nekem nagyon öszvér, mert a telefon batár tőle, de közben nyomorgatott a gombsor és a kijelző is.
[ Szerkesztve ]
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
Cyberpunk
félisten
A nagy kijelzőre vágyóknak ott a Z30, meg szerintem lesz még más is. Hidd el sokan szeretik ezt az elrendezést, és nagyon várják már a Classic-ot. Slide megoldás volt a BB-nél is, noha nem oldalra csúsztathatós, valahogy az nem szimpatikus a gyártónak.
Nos szerintem nem is az első helyért mennek, mnt mobil gyártó, látszik, hogy rétegigényeket akarnak kiszolgálni, talán bejön, talán nem, de ezt így megmondani nem lehet előre. Szóval korai temetni bárkit is.
-
Dani_kp
addikt
Nekem sokkal jobban bejön ez az elrendezés, mint a csúsztathatós, de szerencsére mindenekinek más az ízlése és az igénye. Én egy Q10-et akartam beszerezni, de megvárom ezt a classic-ot, nagyon bejövős .
szerk.: mondjuk képeken, elég nagynak tűnik a Q10-hez képest...hátha lesz majd valamelyik szolgáltatónál vagy műszaki szaküzletben kirakva élőben.
[ Szerkesztve ]
https://ingatlan.com/33821564
-
-
Cyberpunk
félisten
Itt van videón is Q10 vs Classic. Jól látszik, hogy nagyobb, de nem hiszem, hogy vészes a különbség. Egy Passport-hoz képest ultra compakt.
-
nemlehet
őstag
válasz Cyberpunk #68 üzenetére
A z30 nem fizikai qwert-s tehát ebből a szempontból tök mindegy, hogy nagy. Szép nagy kijelző, csak amikor gépelni kell eltűnik a fele.
Persze megértem miért jó ez a candybar elrendezés, főleg 1 kezes használatnál jobb mint a slide-os. Nem is emelnék szót ha lenne slide-os telefonjuk is, de nincs. Azt is értem, hogy rétegigény próbálnak kiszolgálni, de láthatóan nem működik, mert masszívan veszteséges és nem véletlen lehet droidos appokat futtatni az új BB-n. Akarnának ők nyitni a nagyobb közösség felé csak nem megy a dolog.
-
nemlehet
őstag
válasz Cyberpunk #76 üzenetére
Tudom én, csak ha már próbálkoznak új piacok felé nyitni megpróbálhatnának egy eddig kihasználatlan rést is betölteni. De nyilván a CEO-k, marketingesek jobban tudják mit kell a népnek. Nagyot nem buknának rajta mert szerintem tök mindegy, hogy miből nem adnak el sokat
-
macskea
őstag
válasz margithid #79 üzenetére
De az nem amoled, hanem IPS. Egy cimbimnek Q10 vagy, nekem Q5, elég sokat van egymás mellé téve a két telefon, hát ég és föld a két kijelző. Amúgy van aki szerint a Q5 modernebb készüléknek hat, pedig csak egyszerűen nincs dizájnja.
-
powerslide
csendes tag
Szép kis telefon, Q10 és a 9900 as összegyúrt változata.
Gigabyte X570 Aorus Master, Ryzen 9 3900X, 32 GB DDR4 3200 MHz, Sapphire Vega 56
-
nagyúr
válasz powerslide #84 üzenetére
Szerintem tökéletes. Szerinted?
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xbox tulajok OFF topicja
- Automata kávégépek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Call of Duty: Black Ops 6
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...