2019. március 22., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Okostelefon rovat

Rövid videón a BlackBerry Classic

 • (f)
 • (p)
Írta: | | Forrás: Mobilarena

A kanadai gyártó saját készítésű videón mutatja be a QWERTY gombsorral szerelt újdonságának működését.

Hirdetés

A BlackBerry átgondolta az üzleti politikáját, a cég életében számos változás következett be. A kanadaiak nem szeretnének szimplán érintőkijelzős telefonokkal bíbelődni, hiszen szerintük arra ott van a többi gyártó, ők inkább az üzleti szegmens fognák be, illetve visszatérve az alapokhoz a teljes QWERTY gombsorral szerelt telefonokat részesítenék előnyben. A folyamatot a Passporttal indították el, mely különleges kialakítása mellett igencsak fejlett hardvert kapott, és jól mutatja, hogy a BlackBerry mennyire az egyediség irányába indult el.

A névben is abszolút klasszikus irányvonalat követő Classic viszont egyértelműen a Q10 örökösének számít, szép formatervvel, nyomógombokkal, és a számos hasznos változást hozó BlackBerry 10.3 operációs rendszerrel. Ugyan a mobil még csak előrendelhető státuszban áll bizonyos országokban, a kanadaiak most egy gyorsbillentyűket bemutató rövid videót készített, melyet fentebb lehet megtekinteni. Hardveresen egyébként nincs nagy előrelépés az elődhöz képest, 3,46 hüvelykes, 720 x 720 pixeles kijelzőre, valamint 1,5 GHz-re skálázott processzorra és 2 GB RAM-ra lehet számítani, ami természetesen bőségesen elég BlackBerry OS-hez. Hogy hazánkban mikortól lesz kapható, arról egyelőre nincs információ, mint ahogy az árcímke sem ismert egyelőre.

Hirdetés

Előzmények

 • BlackBerry Z3 - Ázsiára szabva

  Kedvező áron debütál a kanadaiak legújabb BB10-es készüléke, amelynek kijelzőméretét egyértelműen az ázsiai országok preferenciájára szabták.

 • BlackBerry Z30 - nem csak nőtt

  Egy kicsit későn került piacra a kanadaiak csúcskészüléke, melyre azonban nem csak az 5 hüvelykes Super AMOLED kijelző miatt érdemes egy pillantást vetni.

 • BlackBerry Q5 - szándékosan plasztik

  A kanadaiak QWERTY billentyűzetes újdonsága gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint a Q10, csak sokkal olcsóbb. És emiatt nagyon plasztik.

 • BlackBerry Q10 - billentyűzettel bizonyít

  A kanadaiak gyönyörűen összerakott újdonsága úgy tud teljes értékű okostelefon lenni, hogy nem hiányoznak róla a fizikai gombok sem.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.