- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Yettel topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Légies iPhone halvány színei
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
jacint78 #174 üzenetére
A gond csak az, hogy te vagy szinte az első aki értelmes módon reagál.
Attól, hogy nem értek valamivel egyet, még nem kell elveszítem emberi mivoltomat. Volt amikor én is beleszaladtam persze mert nagyon dühös lettem, de alapvetően szerintem nem ez a normális és ma már fegyelmezem magam.Ettől lesz egy fórum (szerintem) fórum, hogy ütköztetjük a véleményünket, aztán vagy sikerül konszenzusra jutni, vagy sem. Ha meg több hsz. alatt sem sikerül ez, vagy kezd eldurvulni a dolog, akkor hagyni kell az egészet a fenébe és el kell menni benyomni egy pudingot, vagy egy fagyit, vagy egyet az asszonynak. Bármelyik hasznosabb, mint a fórumon egymás torkának esni...
-
imibogyo
veterán
válasz
jacint78 #163 üzenetére
Igen, csak tudod a saját tapasztalat sem mérvadó. Nem, a tiéd sem, az enyém sem, meg senkié sem, maximum egy olyan cég tudna olyan "MEGBÍZHATÓ" (?, kérdés mennyiért lehet megvenni a megbízhatóságát) véleményt adni, akinek a kezei között százával, ezrével mennek át a kártyák és helyes módszerekkel mindet teszteli, részrehajlás nélkül, majd egy nagy összefoglaló statisztikát publikálna.....
Mert akkor én is leírhatnám, hogy 14-15 éve foglalkozom aktívan gépekkel, ez alatt az idő alatt nagyságrendileg 50 saját videókártyám volt (nagyságrendileg 50-50%-ban ATI/AMD és NV, meg persze volt egy két Matrox, Intel, S3 stb. elhajlásom is), a másoknak épített gépekről nem is beszélve, mégsem volt annyi AMD-s (főleg driver!!!) problémám, mint itt az első 10 hozzászólónak összesen... De ugyanez igaz NV oldalról is. Mind a két oldalról belefutottam hibákba (természetes), de egyik oldaról sem kirívóan többe, vagy komolyabba, mint a másiknál és legtöbbször HW fault volt és nem driver.
Na most akkor ez segít eldönteni a vitát? - NEM
Akkor most már örülni fog az aki mégis szív valamelyik kártyával? - NEM
Lehet ez alapján általános tanácsokat osztogatni? - NEMSzóval ez a ki mit tapasztal dolog (még nagyobb tapasztalati alapra támaszkodva is), csak adott gépekre és adott környezetekre értelmezhető. Ahogy van aki a 6870-ét is nagy megelégedéssel használta és volt aki annyit szívott vele több gyártó termékén át mert nem akarta feladni (ez lennék én), mint a torkos borz. De ugyanezt átültethetjük a GTX 580-680-as szívásaimra is (6 darab kártya az évek alatt, bár ezek közül csak kettő saját), miközben másnak meg ezek a kártyák jöttek be nagyon és semmi bajuk nem volt vele. És ráadásként mind a két gyártótól voltak előtte és utána is hibátlan kártyáim (pláne drivereim), szóval megint csak nem ér semmit az egész...
Ezért utálom kimondhatatlanul ezt a "zöld", meg "piros" dobálózást (nem neked szól, csak úgy általánosságban), mert konkrétan baromság. Nyugodtan keressen rá bárki a "video card problem (vagy) error" keresőszóra tetszés szerint NV, vagy AMD szóval kiegészítve. Tízezrével lehet találni mind a két oldalról panaszkodókat.....
Az a gond, hogy amikor telepítek egy AMD drivert, úgy, hogy előtte fent volt valami régi, akkor első újraindítás után 640x480-at kapok és 8 bit színt, amjd megint telepítem ugyanazt a drivert és akkor jó, de ilyenkor szívás van, mert a telepítő nem fér el a 640x480-ban és lehet tabozni, kínlódni..
Pontos gép és környezet? Mert én ilyet utoljára vagy 10 éve láttam egy S3-al, hogy törlés, majd újraindítás után átment olajfestménybe.Amúgy meg én például csak a sima "régi driver uninstall, majd új install" metódust szoktam használni (baromi ritkán) és még sincs ilyen gondom sem. Na ennyire megbízhatóak a saját tapasztalatok és ez független attól, hogy "hány gépet láttál"...
No Offense, csak leírtam ami a fejemben volt a hsz.-eid után.
-
imibogyo
veterán
válasz
YellowFlash #103 üzenetére
Több partíció esetleg? És akkor nem kellene minden egyes rendszer újrahúzáskor kimenteni a cuccaidat... Nekem már nem is tudom hanyadik rendszercserémet éli meg a gépem (többször is "Win --> Linux" és "Linux --> Win" váltással) és nem szoktam kimenteni róla külön semmit sem, mégsem veszett el még semmim. Na jó a legfontosabb dolgaimról (családi fotók stb.) van backup, de annyi, ezenfelül a 4 partíciómat használom és kész.
Ha meg amúgy is tervben volt véve a külső vinyó, akkor meg nincs gond, nem? Senki sem állt a hátad mögött, hogy feltegyél (egy amúgy a neve ellenére) béta drivert, mert akárhogy is nézzük egy hatalmas, értsd. motor szintű változáson átesett driver első "mindenkinek" kiadott példányát nyugodtan tekinthetjük "tömeges tesztelésnek", legyen az akár WHQL, WTF, YWSUCK vagy akármilyen utótagú is. Mindig várok egy-egy nagyon új driver telepítésével a visszajelzésekre és általában csak a következő verzióra frissítek ha vannak rosszabb visszajelzések és nem csak AMD oldalon, NV-nél is nem egyszer szívtam már driver miatt. Ott meg ugye a hetente és lényegében játékonként kiadott driverek a durvák (ahol sokszor az egyik driver felrakása (331.65) hazavágja a másik verzióval (314.22) jól futó játékodat (Skyrim)), de ugye ezekről itt a PH topikokban nem sűrűn olvasgathatsz, mert itt csak a "szar az AMD" megy legtöbbször...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Sapphire R7 250 1GB
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest