- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
A helyzet nem sokat javult, legalább is még most is vannak furcsaságok.
Lenovo: Ryzen 7 2700U (10CU, GCN5) + Radeon 540 (8CU, GCN4)
Az ilyenek miatt leszek kíváncsi, hogy végül milyen notikba kerülnek majd ezek a Radeon 610/620/625/630 dVGA-k. Az a Radeon 620 DDR3-al biztos büntetni fog.
-
Az egész onnan indult, hogy mi értelme az IGP-nél gyengébb dVGA-nak notiban, erre írták, hogy ha le van tiltva az IGP, akkor hozzá lehet férni a teljes memóriához. Én meg még nem láttam olyan AMD rendszert, ahol az IGP le lett volna tiltva, ha volt mellé téve egy AMD dVGA. (persze ettől még lehet ilyen)
Az a HP konfig tényleg dilettáns és parasztvakító konfig volt, de a tulaj szereti szerencsére.
De hogy ne csak HP legyen a szégyenpadon:
FX-9800P (8CU) + Radeon 530 (6CU), itt legalább az stimmel, hogy mindkettő GCN3. Többet ért volna a Radeon 530 helyett +4GB RAM-ot vagy SSD-t tenni a gépbe. -
Tehát mióta nincs dual graphics, le van tiltva az IGP?
A legfrissebb ilyen gép, amit láttam, egy HP 15-ba010nt, A10-9600P + R7 M440 páros volt benne (fenti linkelt dual graphics rendszereknél nem szerepel ez a kombó), az IGP nincs benne letiltva.
-
sb
veterán
Szerintem i5-bl több kegyeghet IGP-vel irodában, de nem azért mert szükség lenne rájuk. Ügyesen vPro-val meg hasonlókkal el lehetett intézni, hogy i5-ről fusson a levelezés is pár irodában.
Viszont 6-8 magos proci eleve nem volt desktopon még 1-2 éve, az a HEDT volt akkoriban. Meg amúgy is alig van szvsz olyan hely, ahol ilyen cpu erőre lenne szükség minimális gpu-val.
-
Petykemano
veterán
"Mert ezt így Intelek mellé is viszik"
Nem azt mondtam, hogy ilyen ne legyen, ha viszik.
Ámbátor az érdekelne, hogy Intel cpu mellé mina fenének.viszik ezt a belépőszintű gput, amikor azokon van igp?"a Ryzenek mellett meg csak a TDP-keretet enné."
...Ellentétben a ryzennel (6+mag), amin nincs olyan igp, ami legalább képet adna. Tehát ahol a 4 mag nem elég, oda vagy intelt veszel egyszerűen bepattintod és megy, vagy pluszban kénytelen vagy egy dgput venni.
Egyébként az Intel procin miért nem csak a TDP keretet eszi?"Irodába amúgy is elég a 4c4t/4c8t proci, vegyenek 3200G/GE-t vagy 3400G/GE-t, abban pont van Vega8/11."
Szerintem van úgy, hogy nem elég. Nyilván nem csak az.jelent irodai felhasználást, ami Gizikének kell levelezésre. Itt pont nem Vega 8, meg 11, meg 20 kéne, hanem 2-3 CU, ami képet ad.
Ettől függetlenül persze lehet, hogy igazad van, és az Intel csinálja tök hülyén, hogy a 6-8 magos cpu mellé - amit irodába nyilvánvalóan nem venne senki, csak valami bivaly dgpu mellé - is ad igpt. Nincsenek számaim, hogy hány 6-8 magos Intel cpu ketyeg pusztán igpvel.
-
Taranti
senior tag
Nem, most már rájöttem. Sztem egyszerűen elbeszéltünk egymás mellett. Én a magasabb RX kategóriába vártam volna modernebb szereplőket, Te és Cifu pedig az alacsonyabb (RX550 és társai) kategóriáról beszéltek.Így persze igazatok van, meg szerintem nekem is, csak totál másra gondoltunk.
-
Hogy a cikkben nincs megemlítve, azt ne rajtam kérd számon, de ha megnézed az AMD honlapján a hozzájuk tartozó oldalt, ott azt fogod találni, hogy
Max Memory Size: 4 GB
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- EA Sports WRC '23
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gaming notebook topik
- Yettel topik
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- ASUS GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB ELADÓ
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest