- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- CES 2025: Csúcsmodellek strapaköntösben az Ulefone standján
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Szemtelen áron futott be a minden földi jóval felvértezett Redmi K80 Pro
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
════════════◄Xiaomi Redmi Note 4G LTE►════════════
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tidzsi1953
tag
válasz terra052 #4765 üzenetére
Ennél a verziónál volt éppen gond, mert kellett utólag tuningolni rajta, de nagyon jól sikerült a Final!
Azért is írtam az 5.7.11-et, a 5.7.9 helyett, mert a javítás 11-én készült el.
Kíváncsi vagyok a véleményedre, neked hogyan válik be?
Még mindig nem készült el a javítás?[ Szerkesztve ]
-
Tidzsi1953
tag
válasz terra052 #4762 üzenetére
Benne van a zenelejátszó vezérlés is"természetesen" Én a MIUIHU 5.7.11 verziót használom a kikapcsolási menü megléte miatt, nagyon jó a memória használata. Az előzőeket és a későbbieket is feltettem, egyik sem sikerült ilyen jól!
Mindenkinek ajánlom, ha még nem tette fel magának, hogy próbálja ki![ Szerkesztve ]
-
Tidzsi1953
tag
válasz #70516736 #4627 üzenetére
Ha belépsz a recovery menübe, a "Wipe and Format Options" menüben a Factory Reset-et kiválasztod, majd OK. Visszalépés után Install Zip és kiválasztod a telepíteni kívánt ROM-ot, majd azután ismét ez a menüpont és a telepíteni kívánt Gapps zipet. Ezután csinálhatsz wipe-okat. kivéve a Factory Resetet!
Nekem most hibátlanul felment ezzel a telepítési leírással. Remélem neked is sikerül! -
Tidzsi1953
tag
válasz Kovax12 #4617 üzenetére
Megtörtént a regisztráció, ROM és Gapps lejött. Feltelepítettem egy pár appal együtt, jelenleg még nem jelentkezett az a hiba, ami előzőleg mindig, hogy a MiSettings leállt! Már jobb, mint előzőleg volt! Most viszont visszaálltam a nagyon jól sikerült Miuihu.5.7.11 ROM-ra.
-
Tidzsi1953
tag
válasz bencevargaa #4539 üzenetére
Úgy tűnik, hogy ennél már ez a rend, mert nálam is így van az 5.7.9-ben.
-
Tidzsi1953
tag
Hónapokkal ezelőtt én is végigtúrtam a netet custom ROM után, ugyan erre a végeredményre jutottam. Nem található rá használható ROM. Még felleltem egy CM 12-es verziót is, de az még rosszabb, mint az előzők. Az alpha CM és a AOSP sem hibátlan nálam. Többször nekifutottam a telepítésnek, de egyszer sem jártam teljes sikerrel.
terra052 írt róla hosszabban itt a topikban, segített is plusz információkkal (köszönet neki érte) de nem lett hibátlan nálam így sem! Sajnos, úgy tűnik, a Note 4G-hez már nem lesz custom ROM!
[ Szerkesztve ]
-
Tidzsi1953
tag
válasz Fejvadi #4487 üzenetére
Fejvadi! Mi a meglátásod: ha töröltem a két megjelölt helyen levő fájlokat ( mert már nincs szükségem rájuk) akkor honnan olvassa be hiánytalanul az eddig letöltött témákat?
Mert hogy betölti, mintha mi sem történt volna!
Gondoltam, hogy a kezdeti kísérletezéseimet rendbe teszem, amelyik témát már nem használom, azt törlöm, hogy ne is foglaljon helyet. Így tanácstalan vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Tidzsi1953
tag
válasz thompherkins #4454 üzenetére
Ezen az oldalon visszamenőleg is megtalálod az összes multi ROM-ot:
http://xiaomi.eu/community/forums/miui-weekly-rom-releases.103/
[ Szerkesztve ]
-
Tidzsi1953
tag
Látom, megélénkült a topik élet! Az viszont baj, hogy kezd átmenni személyeskedésbe, az egymás segítése helyett! Vannak sajnos akik a feltett kérdéseket személyes sértésnek veszik. A felvetett problémákat a MIUI elleni támadásnak, a telefonunk ledegradálásának! Pedig nem ezt kellene, hanem segítőleg, tanácsokkal, ötletekkel, bátorítással ösztönözni a kérdezőt, a probléma felvetőjét! Még akkor is ha user hibáról van szó!
Én is feltettem már pár kérdést (meg is kaptam a magamét érte) és most azért jelzek vissza, mert ez az
utolsó heti "semmilyennek mondott" frissítés tökéletesen JÓ lett! A Miuihu ROM is és a multi is!
Orvosolta a képernyő elalvási "gondomat" pl. többek között, ami nekik állítólag nem fontos, mitöbb a felhasználók 99.998%-nak sem! De mégis kijavították! Hálás köszönet érteHa lehetne, szeretnék kérni mindenkitől több empátiát, türelmet úgy itt, mint kint az életben is, köszönettel
[ Szerkesztve ]
-
Tidzsi1953
tag
válasz terra052 #4181 üzenetére
Szinte biztos, hogy a különböző frissítések hatnak a programok viselkedésére. Nekem több, már bevált, bizonyított, jól működő programom van, amelyek egyik héten még működtek, a következő frissítésnél már nem, vagy csak részlegesen. Tőled is kértem már, hogy nézzél rá egy appra, mert MIUI-n nem akar működni!
Emiatt minden frissítés előtt készítek egy teljes backupot (a napokban kérdeztem is, hogy ki milyen programot használ? Igaz válasz reakció nélkül maradt!)
és visszaállítom az előző jól működő állapotot! Igaz, hogy emiatt esetleg le kell mondanom az újdonságokról, ami talán kevésbé fontos, mint a jól működő állapot![ Szerkesztve ]
-
Tidzsi1953
tag
-
Tidzsi1953
tag
válasz Kinsiinoo #4145 üzenetére
Mert a felhasználók majdnem 100 százalékáról beszélsz, holott nem tudhatod a véleményüket. Egy-egy funkció hiánya vagy eltűnése akkor válik észrevehetővé, ha már ismered, használtad, valamiért számodra fontossá vált! Így van ez a különféle alkalmazásokkal is. Jön valaki és ajánl egy addig ismeretlen appot. És lám, rájössz, hogy az többet ad számodra, mint amit addig te használtál, Én egy kísérletező típus vagyok, telepítek, kitapsztalom a beállításokat és ha többet ad, megtartom, lecserélva akár a régi megszokottat is. Itt a topikban is kaptam már ihletet, amit azóta is megelégedve használok.Bízom benne, hogy mások is kísérleteznek, nyomkodják a gombokat, megismerik a telefonjuk lelki világát!
No ennyit erről, mert már többet nem érdemel!
-
Tidzsi1953
tag
válasz Kinsiinoo #4143 üzenetére
Barátkozom a gondolattal! A kérdéseim többsége azért van, mert van egy telefon, amire különféle módon különféle ROM telepíthető. Már saját magam megtapasztaltam, hogy nem mindegy, hogy hogyan frissítem a meglevőre pl. OTA-n, vagy Recoveryből teszem azt. Multira telepítek MIUIHU-t, vagy fordítva stb... Előfordult már, hogy hibásan működött így vagy úgy. Az előző telefonom egy széria hibás BLADE 3 volt. Azzal szenvedtem sokat, azon tapasztaltam meg az Android hibáit, és tettem rá CWM ROM-ot és más fejlesztői romokat, tettem végül is használható telefonná! A MIUI-t kiforrottabbnak érzem, némi gyerekbetegségek ellenére is. Ezt is igyekszem kitapasztalni, a megtalált "hibákra" felhívni a figyelmet, kérdezni, kérdezni!
Ezt azért kicsit erősnek érzem: mert nem fontos az android userek 99.998%-nak.
[ Szerkesztve ]
-
Tidzsi1953
tag
-
Tidzsi1953
tag
-
Tidzsi1953
tag
válasz Kinsiinoo #4120 üzenetére
Hálás köszönet a ROM-ért! Az 5.5.22-ről frissítettem, nálam az az utolsó olyan verzió, amelyiknél nem kapcsolja ki töltés közben a képernyőt. Nagyon vártam a heti frissítést, bízva benne, hogy ennél is bekapcsolva marad. De sajnos kikapcsolódik! Nagyon szeretném tudni, hogy vajon miért van ez nálam?
Másnál ez a pont rendben van?Kinsiinoo! Megnéznéd a kedvemért?
-
Tidzsi1953
tag
A "töltés közben ne kapcsoljon ki a képernyő" nálam a 29-i verzióban nem működik. Vagyis a képernyő elsötétül annak ellenére, hogy az opció be van kapcsolva a menüjében. Nektek ez rendben működik?
- Szeretném kérdezni, tanulás céljából, hogy ki milyen teljes ROM backupot használ? Ami lementi a teljes beállított állományt, majd abból gondmentesen vissza is állítható. Milyen programmal? És az nálatok mekkora méretű lesz?.
Én 100-120 appot használok, annak a mentett mérete 1.8 GB. -
Tidzsi1953
tag
válasz batai15 #3814 üzenetére
Hali)
Én Tőle vettem két telefont, nem is egyidőben és nagyon korrekt partner. Magyar garival adja és egy erős hét alatt a kezemben volt a telefon! Még árban is korrekt.
Ha ajánlhatom: mobilemanhttp://hardverapro.hu/apro/kinyitott_a_bazar_kinai_csodatelefonok_xiaomi_o_meizu_h
-
Tidzsi1953
tag
Mivel én is a kísérletezős típushoz tartozom, és már itt is többször leírtam, hogy min lehetne (kellene) javítani a MIUI rendszeren, nagy örömmel venném, ha valaki jobbá tudná tenni. Úgy, hogy én drukkolok neked és csatlakoznék a táborhoz!
UI: pl. nagyon vártam egy használható CWM ROM-ot is, de eddig nem találtam igazán használhatót!
#Fejvadi
Engem azért érdekelne az a program, amit írtál, felkeltetted az érdeklődésemet!
[ Szerkesztve ]
-
Tidzsi1953
tag
A miénk egy kicsit "mostoha" lett, ezért bátorkodtam kérdezni. Meg a múlt heti változás nekem nem jött be, a fogadó gomb áthelyezése miatt sem. Ráadásul Fejvadi is jókat írt a heti Mi3 frissítésről, ezért vártam jobban, mint bármi máskor. A multi és a magyar váltogatásról pedig nekem rossz tapasztalataim voltak, némi fagyással, FC-vel, ébresztés kihagyással, jelzőhang elmaradással stb-stb. No ezért az "izgatottság"
[ Szerkesztve ]
-
Tidzsi1953
tag
Srácok!
Note 4G-re még nincs heti, MIUIHU 5.5.22 frissítés? Ahogy néztem, már mindegyikre kint van, csak a miénkre nem jött ki! Tudtok róla valamit?
-
Tidzsi1953
tag
válasz terra052 #3560 üzenetére
Én is használok egy másik appot erre a célra Quick Reboot HU néven érhető el. Ha beépítenék a romba, máris egy alkalmazással kevesebb enné a RAM-ot. Amit írtál, arról a Playen azt írja, hogy "Az app Android 4.0-tól 4.3-ig kompatibilis." Lehet, hogy nem okoz gondot, de a mieink 4.4.4 rendszerűek már (még)
# Kristof14
Ez az egyik nagy fájdalmam a MIUI-val, a hangértesítés szétválasztás hiánya!
(Meg a widgetek nem korlátlan méretezhetősége is!)[ Szerkesztve ]
-
Tidzsi1953
tag
válasz sanyirigo #3545 üzenetére
Mióta megvan a Note 4G telefonom, én is ilyen matt, lehetőleg fekete tokot vagy hátsó burkolatot keresek, lehetőleg elfogadható áron.
Eddig sajnos nem találtam meg az igazit. Vettem egy hibrid tokot, ami jó is lenne, azzal a hibával, hogy eléggé megnöveli a telefon méretét, ráadásul az oldalsó díszítő keret még csúszóssá is teszi
Mivel nincs PayPal számlám, csatlakoznék hozzád egy vásárlás erejéig, ha lenne rá mód (esetleg priviben egyeztetve) Üdv: Tidzsi1953 -
Tidzsi1953
tag
válasz Krissz1983 #3512 üzenetére
Nem a Beállítások-Témák menüben van, hanem a Témák menüben, egy zöld színű Testreszabás ikont keressél. Azon belül vannak a keresett Téma szerkesztése beállítások.
-
Tidzsi1953
tag
Azt eddig azért nem használtam, mert a W8Pro-ra ezelőtt valamiért nem települt. Most, hogy írtad, ismét megpróbáltam telepíteni és csodák-csodája, siker (a telepítés) De ez a program, hol látja a külső meghajtót? Nem találom a mikro SD kártya elérést benne.
Hasonló programként a MyPhoneExplorert használtam, de most az is minden csatlakoztatásnál kéri a jelszót, amit eddig szintén nem kért. De az legalább látja a külső meghajtót!
Emellett még a MIUIHU.5.5.1-nél és az azt megelőzőeknél nem voltak ilyen gondjaim, hogy digitális fényképezőgépet lát a számítógép![ Szerkesztve ]
-
Tidzsi1953
tag
A Miuihu.5.5.8 ROM van fenn jelenleg. Az a meglepetés ért, hogy a Win8Pro rendszeremen nézve a Hordozható eszközként HM NOTE 1LTEW fényképezőként jelenik meg a telefon. Ami talán nem lenne baj, de csak a belső memóriát látja, abban is csak a DCIM mappát! Előzőleg ilyet nem tapasztaltam és nem jövök rá, hogy mi lehet a baj? Már minden ami eszembe jutott átnéztem, de semmi javulás.
Valakinek esetleg ötlete? -
Tidzsi1953
tag
válasz Fejvadi #3166 üzenetére
Köszi a segítséget, nem könnyen, de lejött! Innen már töltöttem le témákat, de nem tetszettek igazán.
Ha már letöltöttem, elmenthető ez valahogyan? Hogy ne kelljen újból letölteni. CyagenModnál az előző telefonomnál Online Nandroid Backupot készítettem a rendszeremről, ami a MIUI-nál nem akar működni. Visszaállításnál a droid hanyattesik! Milyen rendszermentést használsz, ill. használtok? -
-
Tidzsi1953
tag
válasz Kristof14 #3136 üzenetére
Mivel lefagyási gondjaim voltak a beérkező üzeneteknél, egy teljesen nulláról való telepítést választottam az 5.4.24 magyar ROM-al. Lekopogom, azóta ez a jelenség megszűnt!
A Titanium Backup-al elmentett programokat telepítettem vissza A_B_C sorrendbe rakva a képernyőn az appokat. Nos ettől egy egyszerűbb módszert szeretnék elérni, amennyiben lehetne.
Ha belépünk a Beállítások - Alkalmazások - Egyebek menübe, ott egy Rendezés méret szerint és egy Alapbeállítások menüpontot találunk. Itt kellene lennie az A-B-C szerinti sorrendnek és esetleg a telepítés ideje szerinti sorrend lehetőségnek. Ezeket hiányolom én! (Talán azért, mert az előző telefonom CyanogenMod rendszerénél ez alapbeállítás volt, úgymint a hangerő panel minden funkció önállóan való beállítási lehetősége, valamint a widgetek átméretezhetősége is ) Ha ezeket tudná a MIUI is, nagyon tudnám szeretni érte! -
Tidzsi1953
tag
válasz Fejvadi #3132 üzenetére
Hi!
Gratulálok a Topikgazda ranghoz. és sok sikert kívánok hozzá!
Mivel tegnap jött frissítés, arra számítottam, hogy a magyar ROM is frissülni fog. Ellenben úgy látom, hogy maradt a múltheti 5.4.24. Várható még a frissítés 5.5.1-re, vagy emiatt a kis változás miatt nem foglalkoztak vele?
Pár nappal ezelőtt kérdeztem pár dolgot, lehet hogy elkerülte a figyelmet, ezért ismét leírnám:1 - A_B_C sorrendbe történő ikonrendezés lehetséges-e MIUI6 rendszeren a saját Launcherrel?
2 - A widgetek átméretezhetősége megoldható lenne-e?
3 - a hangerő szabályzásnál szétválasztani a csengőhang és értesítéseket, mint a ClockworkMode-nál?Ha valakinek lenne rá megoldása, nagyon szívesen venném.
[ Szerkesztve ]
-
Tidzsi1953
tag
válasz Fejvadi #3067 üzenetére
Csak most tudok válaszolni a javaslatotokra a kikapcsolt telefon melletti ébresztéshez. Ezt a funkciót nem ismertem. Kipróbáltam a javaslatodat, valóban ébresztett kiválóan! Közben újra raktam a rendszert, Factory resettel. Tiszta telepítéssel. Meglepve tapasztaltam, hogy a MIUIHU 5.4.23 ROM pl nem telepít Gmail appot, és csak a MIVideo alkalmazást telepítette. Most így mintha megszűnt volna a fagyás email érkezés jelzésénél., igaz még csak egy napja tesztelem. Ha az előző ROM-ról frissítettem, eddig bizony lefagyott.
Tudtok-e megoldást arra, hogy a hang beállításoknál az értesítési hangot külön lehessen választani a csengőhangtól? Az alkalmazásokat A-B-C sorrendbe rendezni automatikusan? Nekem ezt a funkciót , ha van, nem sikerült megtalálnom! Hiányolom a vidgetek átméretezhetőségét is, azt sem engedi a MIUI, így tapasztalom. Jól tudom ezt szerintetek? Ha van valakinek megoldása, nagyon szívesen venném.[ Szerkesztve ]
-
Tidzsi1953
tag
válasz Fejvadi #3052 üzenetére
Éjszakára nem szoktam kikapcsolni, a Greenpower kapcsolja vissza a WiFit és a Mobil hálózatot.
Majd a GentleAlarm program ébreszt. Az előző telefonon kísérleteztem ki ezeket a beállításokat és eddig hibátlanul tette a dolgát. Ilyen lefagyási gondot eddig egyetlen egy előző telepített ROM-al sem tapasztaltam, csak a két utolsó hetivel. A Wipe természetesen megvolt, előtte és utána is. Most a Gmail levelezőre tettem át a POP3 fiókom levélkezelését is és várom a csodát! -
Tidzsi1953
tag
válasz Fejvadi #3044 üzenetére
Köszi azt kipróbálom. Sajnos az a problémám, amit előzőleg írtam, hogy lefagy a beérkező leveleknél ma reggelre is megmaradt. Ráadásul az ébresztést is kihagyta. Már jól be van állítva a rendszer, nem szívesen állítganám újra, de lehet, hogy egy Factory Resetet is megcsinálok. Ezt a lefagyási problémát eddig a 17-i és a 24-i ROM-nál tapasztaltam csak. Vajon mi okozhatja? Második launchernek egyébként én TSF Shell-t használok, de az alapnál is lefagy.
[ Szerkesztve ]
-
Tidzsi1953
tag
válasz FET-MEN #3030 üzenetére
Sziasztok!
Eddig csak szorgalmas olvasója voltam a fórumnak, de most bátorkodom kérdezni. Egy hónapja vagyok a tulajdonosa a Note 4G telefonnak és a használat közben akadtak gondjaim. Már a többedik ROM-ot teszem fel, most éppen a legújabbat, a magyar oldalról. Nos úgy tűnik, nálam ez valamiért a levél érkezés jelzésénél lefagy. Sajnos az előző hetinél is ugyan ez volt a tapasztalatom. Emiatt visszatettem a 5.4.10 verziót. Azzal hibátlanul működött. A Fejvadi által betöltött Lánchidas óra miatt, meg mivel nála már a Mi3-on ez bevált ismét feltettem. De már a reggeli ébresztőt nem csinálta meg, csak a képernyő villant fel az érdesítéseknél, meg egy gyenge hangkezdemény hallattszott. Most újra felttettem, Előtte-utánna wipe megvolt. Tapasztalt-e valaki hasonlót, illetve a Lánchidas órát hogyan lehet elővarázsolni?
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, szép állapotban - 2027. 08. 26-ig
- iKing.Hu Honor Magic 6 Pro - Black - Használt, újszerű állapotban - 2027. 09. 30-ig Bizti
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 16 pro max 256 gb. 2025.10.25 ig garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest