- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alien!
senior tag
válasz janakbacsi #330 üzenetére
Köszi! Milyen hátránya van? Gari? Widevine ugrik pl?
-
Alien!
senior tag
válasz Richoo44 #319 üzenetére
sztem ne gondold ezt túl. én pl a kereskedelemben dolgozok, így rengeteg ügyfél diktál rendelést telefonon, sokszor épp vezetés közben. Óriási segítség, hogy nem kell félreállni/jegyzetelni/, csak később visszahallgatom aztán leírom majd törlöm. Szóval nem az a cél, hogy mindenkit perelgessek.
-
Alien!
senior tag
Hi all!
1 hónap használat után gondoltam leírom a tapasztalataimat, hátha valakinek segít. Egy Huawei Mate 9-et váltott a Redmi (6Gb-os verza). Munkatelefonnak használom, tehát 2 kártyával felváltva, napi 2+ óra beszéd sok hívásból, gps, összes netes kommunikáció, email, kamera, minden játszik napi rendszerességgel:
- kijelző: gyönyörű az amoled, tűéles, nagy fényerő, 120hz (ezt már monitoron is megszoktam), nem igazán tudok belekötni. Talán az zavar csak, hogy a napszemüvegem filterén keresztül alig látom (?).
- hang: kihangosítva nincs vele bajom, bt fülessel (huawei freelace) határozottan dinamikusabb mint a Mate 9 volt, viszont 80% hangerő fölött már túlvezérli és emiatt torzít.- kamera: meglepően jó (az előlapi is), én fotózok DSLR-el is, de ennél a telónál már nem zavar annyira ha éppen nincs nálam a fényképező. Nekem a nagylátószöggel sincs bajom, szerintem ez a 12.5 miui-val még javult is. Jópofa makrókat lehet vele lövöldözni, bár ehhez jó ha mozdulatlan a téma és kiválóak a fényviszonyok. Telón az esti képek is elmennek, összességében egy optikai stabilizátor azért jól jönne, mert kevesebb fény mellett már bizonytalankodik.
- közelségérzékelő: egyértelműen instabil, ez az egyik legzavaróbb. az esetek kb 60%-ában működik, ha viszont nem akkor a fülemmel vagy kihangosítok, vagy mikrofont némítok vagy leveszem az automata fényerőt ami napfényre kilépve extrém idegesítő tud lenni.
ujjlenyomatolvasó: bár jól működik és gyors is, a hátlapra rakott verza nekem sokkal kényelmesebb volt. Sok a fantomérintés ami miatt rezeg a teló, plusz nekem nem is esik annyira kézre sok esetben.
- always on display ami 10 másodpercig világít. hát ez órási!! Így az elnevezés annyira blőd mint a "műanyag fakanál". Komolyan, nem is értem....
- szoftver: van mit javítani. Amíg a Mate 9-emet 3,5 év alatt 2x kellett újrarakni és szinte minden tökéletesen működött, addig itt már most sok hibába futok bele. Eleve nem vágom, hogy a MIUI alól miért nem lehet a gyári appokat letiltani (?). De erre fel még dobálják is a reklámokat (!?!), ne má!
Mivel nálam fontos a hívásrögzítés ezért rohadt nagy csalódás, hogy ebből a xiaomi-ból kimaradt (vagy csak a global romból?). Egy appot használok emiatt, amire fórumokon írták, hogy tökéletes...hát nem az. Néha észrevétlenül kilövődik a háttérből (minden energiamenedzsment hangolás után is) a hangminőség sem acélos és borzasztóan lassú az adatbázis kezelése is..Ha valaki tud jobbat, azt megköszönöm.
Egyéb zavaró hiba, hogy felébresztéskor néha nem tér magához a teló. Többször kell nyomkodni, mire képet kapok (?)...
Továbbá az erős hardver illetve 120hz mellett is vannak megtorpanások, amit furcsállok.- akku: egyértelműen parádés, erős nap végén is minimum 25% marad benne. a töltés is kellően gyors, szóval soha rosszabbat.
- wlan, 4G: komoly bajom egyikkel sincs, bár most találkoztam olyan dlink routerrel, aminél 5ghz-en max 45mbitet mértem 50 centiről. a mellette lévő iphone simán hozta a max sebességet.(?).
Viszont az itthoni Asussal tökéletes szerencsére.Szóval, ha javítják a sok idegesítő - valószínűleg szoftveres - hibát, akkor szinte tökéletes telefon lesz, de ár/érték arányban már most így is nagyon erős.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
- Autós topik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Csak nekem ilyen lassú a PH?
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 12 töltés 2027.11.19. iCentre jótállás
- iPhone 16 Pro Max 512GB fekete titán, 2026.10.20-ig AppleCare+ Garancia!
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Pro 256GB Független Használt/1 hónap gar./Akku 85%/p3982
- Samsung Galaxy A15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával