- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
"Mint említettem a számomra ez a ház kielégítette mind a funkció mind az esztétikum mind a minőségérzet iránt támasztott követelményeimet."
Alapvetően ez a lényeg. Az esztétikummal és a funkcionalitással nekem sincs az égvilágon semmi bajom. Sajnos sok ház már ezen is elvérzik. Abban igazat adok nektek, hogy sallangmentes, alapvetően minimál dizájn házban nem igazán van más választási lehetőség.
De a szilárdság valóban nem világverő. A mai mezőnyben lehet OK, de a mai mezőny csúcsa ebből a szempontból nem ér fel a régi középmezényhöz. Sőt, egy 20 éves Codegen (igen, azok bizony tankok voltak) ház is merevebb volt, mint pl a Fractal bármely háza, amihez szerencsém volt (többféle Core, pár Define R, egy Arc és most a Define S). És a többi problémám is fennált mindegyik szériánál.
A csavarok pár ki/betekerés után mondhatni bejáródtak, de nem értem miért nem lehetnek jók egyből. (20 éve az alsó kategória tetején már belefért az M3-as szegecsanya használata, pl a Codegen-nél.) A Core-ok mindegyike sorjásabb, mint a 20 éves alja Acorp házak. Eddig minden Core szerelésekor többször is megvágtam magam. Ezek olyan dolgok, amelyeken minimális odafigyeléssel lehetne javítani.
A műanyagok minősége megint érthetetlen számomra. Ennyire kopogós, rideg műanyagot, mint ami a Define S előlapja nem láttam még házon. Az érzésen, kopogósságon sokat segítene, ha a belső oldalán lenne pár borda, amelyek ráadásul a zajelnyelésben is segítenének. Itt a minimál dizájn üt vissza némileg.
"hivatkozol egy öreg felső tápos, HDD-ket hátrafele ki-/ beszerelős házra"
Erre azt tudom mondani, hogy semmi technikai bravúr nincs benne, hogy fejreállítsunk egy házat. A tervező részéről csak egy 180°-os forgatás, illetve a hát- és előlap fejjel felszegecselése. Ez továbbra is nagyon gyenge indok. A vinyókeretek meg megint egy könnyed probléma. Ez pl annak a hozadéka, hogy a háznak van egy valódi váza, a kiegészítők azon belül szabadon pakolászhatóak, forgathatóak, variálhatóak. Erre nagyon jó példa a Chieftec Bravo: a vázszerkezete alapvetően megegyezik a Dragon-éval, a vinyókeretek mégis ki vannak fordítva benne. Szintén minden komolyabb beavatkozás nélkül tudták módosítani a nagyhelyeken a rögzítést. A fő eltérés vázszerkezetileg a Dragonhoz képest az, hogy a midikből kikerült a két keresztmerevítő, a nagyból pedig a két kamrát elválasztó tálca (ami egyébként mindig is felesleges volt). Minimális tervezőmunka kellett hozzá. Ahogy könnyedén a mai igényekhez lehetne alakítani teljes egészében. Szóval lehet első ránézésre nincs hozzá köze, de csak első ránézésre.
-
ledgeri
nagyúr
Arc Mini r2 is olyan, itt csücsül
Nekem meg a garival kapcsolatban annyi tapasztalatom van, hogy amikor néztem akkor mindenhol olyan USB 3.0 kábel volt benne, amiek a végén volt egy USB2.0 toldalék is.
Amikor megvettem ebben nem volt. Írtam nekik, hogy "mégis mikor került ki" - csak kiváncsiságból.
Leírta mikor, kért egy sorozatszámot, kért egy címet, és küldte is! -jól esett... -
törölt tag
A merevség ott kezdődne, hogy van egy merevített vázszerkezet, és azon a lemezek. Lásd pl a Chieftec Scorpio/Dragon-t (a régit). 1,5 mm vastag váz és merevítők, 1 mm-es lemezek. Na az valóban tank volt, még a nagytorony sem csavarodott, hajlott semerre sem, pedig az oldalarányai nem erre engedtek következtetni. Az alkalmazott műanyagok is messze jobb minőségűek voltak. A közepes változat volt 12,5 kg üresen. Ránézésre nem több, mint az R6, csak nem mindegy hogyan van az anyag elrendezve benne. (Egyébként meg mai értelemben már az is kétkamrás volt, ahogy az összes Dragon, plusz moduláris felépítésű.) Ismerősömnél volt szerencsém R5-höz. Üresen csavarodik, kb az alaplap merevíti ki valamennyire. A Dragon-t üresen sem tudod megcsavarni. A két kamrát elválasztó C-profilok megteszik a hatásukat merevség szempontjából. Volt/van valódi funkciójuk, nem csak esztétikai, mint a mostani lemezburkolatoknak. Plusz az olyan okos megoldások, mint a rezgéscsillapított, csavarmentes ventilátorkeretek.
Akinek volt Dragon-ja vagy Scorpio-ja, az csak röhög a mai házak szilárdságán. Azokban semmi nem hajlott el a beépített dolgok súlya miatt. A Define S-ben viszont igen, kb minden deformálódik ha rögzítesz rá valamit. A tálca mögötti meghajtótálcák egyébként megintcsak feszítik, deformálják a tálcát. Az SSD-t úgy kellett izomból a helyére feszíteni pl, de a vinyótálcák sem éppen könnyedén mentek a helyükre. A csavarok meg mint írtam nem egy háznál voltak ilyenek. Ha valaki nagyon akarja, akkor megkeresheti egy régebbi hsz-om, ahol egy Core 1000-rel kapcsolatban írtam le ugyanezt. Akkor elfogadtam valamennyire, hogy azért, mert az alsókategória, de mint kiderült mindegyikben az. A Define széria a Fractal-nál a csúcs (mind), de még itt sem sikerült rendesen megcsinálni. Legalább már valamennyire lesorjázzák a lemezek széleit.
Ventilátort viszont még mindig nem képesek egy legalább épkézláb darabot rakni a házaikba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sega, Nintendo - retro konzolok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hardcore café
- Milyen TV-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Energiaital topic
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest