Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonti
tag
remélem hogy a sony nyeri a pert!
-
doncortio
senior tag
de szerintem az is közrejátszhatott hogy azon írtak ps3-as játékokat és így nem vettek anny ifejlesztőikonzolt
-
doncortio
senior tag
ez egy akkora kicseszés volt hogy a fal dőlt tőle...
egyik barátom inkább vette a 60gb-set mert akkor nem kell gépet újítgatni...
kár hogy a per nem nyert -
DM-Fan
nagyúr
Igen, az IMAX tényleg nem mai dolog, csak nálunk, magyarhonban nagy újdonság.
Szerintem a konzolt illetően nincs igazad, ez a felfogás a '90-es években még megállta a helyét, de ma már minden készülék multifunkciós: egy telefon nemcsak telefon, hanem zenelejátszó, GPS, okostelefon böngészővel, WiFi-vel, fényképezővel, stb. Egy TV ma már rendelkezik több csatolófelülettel: USB-s vinyóról játszik filmet, netezni tudsz rajta WiFi-n, LAN-kábelen keresztül, stb.
Ma már minden gyártónak érdeke, hogy a készülékével több mindent is tudj csinálni, ez a XXI. században szerintem alap dolog. A Sony gépe sok ember számára pont azért vonzó, mert pl. Blu-Ray lejátszó is egyben, méghozzá a legkiválóbb fajtából, ennyi pénzből épp lehet egy normális asztali lejátszót venni és itt ugye egy konzolt is kapsz a személyében. Ezen felül számomra vonzó, hogy tudom rajta tárolni a zenéimet, adott esetben filmeket, vonzó, hogy WiFi-s és nem kellett bekábeleznem hozzá a lakást, hogy netezni vagy hálóban játszani tudjak.
Egy szó mint száz: igenis elvárható, hogy egy gép tudása ne csak a fő funkcióból merüljön ki, ma már szerintem egy gépet nem lehet eladni egyetlen funkcióval, hacsak nem HiFi-ről, vagy ultra high-tech dolgokról beszélünk. Én nemhogy csak netböngészőt várnék tőle, hanem azt is, hogy tudjak Skype-olni HD minőségben, ugyanis a Cell is elég erős ehhez, webkamerát is tud kezelni a konzol, sávszélem is van hozzá és a Sony nem képes engedélyezni egy rohadt Skype-klienst a gépéhez. Ez a felháborító. Akkor hirdesse és árulja úgy a gépét, hogy ez csak játékgép, de ne úgy, hogy ez egy multifunkciós médiaközpont, amit folyamatosan butít.
-
Peat;)
veterán
Mondjuk IMAX már meglepően régóta elérhető én fel nem fogom miért most lett sikeres.
Most meg csúnya leszek: Sonyval egyetértek. A játékkonzol az legyen játékkonzol. Ne szélesítsék a funkciókat, csak játék és filmlejátszás, örülök hogy a sony most visszatáncol és feladja ezt a területet. Remélem a ps4-nél fel sem vetődik majd ilyen. Én még netböngészőre sem vágyom a konzoloktól. Ettől függetlenül itt kiszúrtak a fat gépek vásárlóival.
-
kelzsoca
félisten
ugyanúgy, ahogy egyre több 3D mozifilm is érkezik
És a mozi is újra értelmét nyeri ezáltal, mert a sok kis warez huszár hiába szedi le a netről a filmet az attól még nem lesz 3D-s, az otthoni megjelenítőjén
Tehát vagy kiépíti a maga kis rendszerét, vagy megnézi moziban, de a lényeg ha 3D élményre vágyik akkor: fizet!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
kelzsoca #120 üzenetére
Nyilván nem az első évben fogja megváltani a világot, természetesen folyamatosan finomodik majd ez, de abban biztos vagyok, hogy nem tűnik el a süllyesztőben, márcsak azért sem, mert baromi nagy élmény, tehát az igény meg lesz rá, ugyanúgy, ahogy egyre több 3D mozifilm is érkezik.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Morden24 #115 üzenetére
Akkor szerintem menj el egy multi áruházba és nézd meg az idei 3D plazma felhozatalt (pl. Panasonic 50VT20) aztán keresd meg az állad a földön!
Enyhén szólva durva, hogy idén jelent meg a technológia és már 500-650 eFt-ért hazaviheted az IMAX-mozit. Egyértelműen ez a jövő, 4-5 év múlva minden nappaliban ott lehet teljesen elérhető áron. Minden CES-en bemutatott technológia erre a sorsra jutott: ott mutatták be a CD-t, majd a DVD-t, majd a plazmát, majd az érintőképernyőt, stb.... gyakorlatilag minden ott bemutatott és az adott évben forradalminak nevezett újdonság meg is honosodott pár éven belül a háztartásokban. Most a 3D technológia a forradalmi újdonság.
-
Akos96
senior tag
Szerintem jó így. Mást ne találjanak ki, mert valami DRM-szerűség lesz a vége...
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
PhoenixK #108 üzenetére
Így van. Bár az az üzem, ahol ismerős is dolgozik is az Other OS lehetőséget használta ki és Linux-ra telepítették a saját fejlesztésű programot. Nyilván az USAF nem így jár el.
De valóban, az ilyen vásárlókat maximum akkor üti szíven a dolog, ha elkezdenek meghibásodni a gépek és úgy jönnek vissza garanciából, hogy vagy kicserélik az alaplapot (elvből új firmware), vagy ugye a javítás végén automatikusan ráküldik az újat.
De az igazi vesztesek valóban azok, akik otthon szeretnék használni mindkét funkciót és adott esetben tényleg szeretnék megtanulni a Cell programozásának fortélyait, mert ilyen olcsón Cell alapú gépet nem kapni ez biztos. Tisztességtelen eljárás, ez vitathatatlan.
-
Azért a nagyfogyasztók (pl. USAF) nem hinném, hogy az other OS részt használják, inkább saját boot loader + OS, a többi alap funkció felejtős.
Aki viszont anno a PS3 ezen képessége miatt vette meg a konzolt, annál jogos az igény, de ott a lehetősége, hogy ne frissítsen. Az igazi vesztes az, aki mindkét funkciót használni szeretné, ott marad a panasz, amit letudhat a Sony annyival, hogy visszaveszi a konzolt...
-
DM-Fan
nagyúr
Arról már nem is beszélve, hogy tényleg érdekes eset, amikor egy ilyen szervezet áll elő garanciális igénnyel (simán előfordulhat, még most is lehet FAT gépet újonnan találni), majd a javítás után azzal szembesül, hogy frissítettek neki egy firmware-t is és máris nem tudja a gépet olyan célra használni (kutatás-fejlesztés, számítási műveletek, Cell programozás oktatása), amelyre vásárolta, mert a frissítés legyalulja a Linux-futtatási képességet. Ugyanis az egyik legolcsóbb alternatíva volt a PS3, ha pl. egy mezei programozó Cell architektúrát akart tanulni programozni, de nekem is van több olyan ismerősöm, akiknek a munkahelye (gyártócégek) vásárolt PS3-at, mert kiváló számítási potenciálja van (mondjuk nem grafikus potenciál, mert abban már közel sem jó a gép, hanem műveleti). Azt elfogadom, hogy ezen cégeknek nincs szükségük a firmware-frissítésre, de adott esetben bármi gond van, akkor a garanciális ügyintézés után már probléma lehet. Arról nem beszélve, hogy már lehetősége se lesz a jövőben olyan gépet venni, ami Linux-ot futtat (mivel a Slim már eleve nem tudott), tehát a Sony magával is kiszúr ilyen szinten. Aki meg törni akarja a gépet, az előbb-utóbb úgyis megoldja Linux nélkül is.
Jogilag szerintem 100%-ig igaza van annak, aki perel és a magyar jogrendszerrel ellentétben pl. az USA jogrendszerében egy ilyen per simán nyerhető (ott még a mikróban szárított macska ügyében indult perben is nyert a pert indító).
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
kelzsoca #104 üzenetére
Az a kisebbik gond. A fő probléma, hogy több szervezet PS3-akat vásárol. Pl. USA légierő. Kihasználják az egyéni operációs rendszer telepítését, amivel magas számítási kapacitásra tesznek szert, konkrétan fillérekért. Nyilvánvaló, hogy az USA ahhoz a 2000+ PS3-hoz soha nem fog egyetlen játékszoftvert sem venni, tehát a Sony csak bukott az üzleten. Egyrészt közel nullszaldóra eladtak egy csomó gépet, másrészt elestek attól, hogy az USA légierő a lényegesen drágább Cell CPU-ra épülő gépekbe ruházzon.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
MichaelSD
őstag
Ez egy rettentően ellenszenves húzás volt a Sonytól. Most miért fájt nekik, hogy Linuxolnak rajta a fiatalok?
-
kelzsoca
félisten
Itt most nem erről van szó hogy mennyiből lehet venni linuxra képes gépet.
A PS3 játékkonzol, játékra való illetve ha jól tudom Blu-Ray lejátszó, tehát filmet is lehet vele nézni. Ezekre a feladatokra tervezték.
-
Szerintem itt most a Sonynak van igaza. Aki Linuxozni szeretne az vehet már 30ezer Ft-ért olyan PC-t amin vígan linuxozhat, ha erősebb gép kell akkor vegyen erősebbet és akkor még másra is jó lesz a PC. A PS3 játékkonzol, játékra való illetve ha jól tudom Blu-Ray lejátszó, tehát filmet is lehet vele nézni. Ezekre a feladatokra tervezték.
Az biztos, hogy ha úgy lehetne rajta warezolni mint pl. xbox360-on akkor az jelentősen megdobná a PS3 eladásokat, de örülök, hogy van egy konzol ami megálljt parancsol a wareznak és szvsz ez nem olyan mint az Ubi DRM védelme, mert sokkal kevesebb embert érint. Már ha ezért dobták ki így az új firmware-t.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
#08052480 #72 üzenetére
"Igen, eddig tudtak játszani, azután is fognak hogy nem frissítették, csak nem az új játékokkal."
Nagy tévedés, ugyanis mivel a PSN-re nem tudok fölmenni a régi firmware-rel, ezért az elsők közt megvásárolt PS3 játékaimat ugyanúgy nem tudom multiban használni, mint ahogy akármelyik másikat sem, pedig a játékaim nagy részével multiban játszom, miután a single részt kipörgettem párszor. Szerinted ez is elfogadható? Akkor ilyen erővel én is mondhatnám, hogy ok, de akkor kérem vissza a játékokért kifizetett összeg felét, mert a multi részt nem tudom használni. ...és a logikád szerint joggal hivatkozhatok arra, hogy nem vagyok kötelezhető az új firmware feltételére, mert az nem kötelező. Egyébként még jó, hogy benne van az új firmware leírásában, hogy "3.21 - Mandatory firmware".
Itt pontosan arról van szó, amit mindenki mond: a gépet nem ilyen tulajdonságokkal hirdették, nem ezért fizettél, ellenben később kivették belőle a korábban még marketingfogásként harsogott plusz feature-t és ha ehhez nem járulsz hozzá, akkor "kvázi" használhatatlan a géped a jövőben: nyomhatod single-ben az elmúlt évek játékait. (egyébként ez sem feltétlen igaz, hogy single-ben is működni fog, mert emlékeim szerint egy játék update-je lejön a régi, már elavult firmware-rel is, viszont miután azt beleintegrálta a játékba könnyen lehet, hogy azt mondja neked, hogy az így kijavított játék már csak az új firmware alatt tud futni, mert a frissítés már arra készült és amíg nem szeded le, addig nem indul az eddig még futó játék sem).
Ez tipikusan a vásárlók megtévesztése, simán nyertes per lehet belőle a FAT gépek tulajdonosai körében (nekem is FAT gépem van és felháborítónak tartom a fejfáját fejlevágással történő gyógyítását).
-
Zirowe
nagyúr
Nem,a fogyasztóvédelem minden üggyel foglalkozik.
A másik út,amire te gondolsz,az először egy békéltető testület,ha ott sem rendeződik,akkor bíróság.
Szóval édes mindegy,hogy a sony ezt hogy gondolja,nem áll a törvények felett..
A baj csak azzal van,hogy nagyon sokan nincsenek tisztában a jogaikkal és a törvényekkel,így "behódolnak" a multik akaratának,mondván,hogy én,a kis ember, nem tudok ellenük tenni semmit.
Pedig ez nem igaz!
De ez már nagyon off topic
-
kelzsoca
félisten
Ha 3x vagy 100x azért romlik el akkor sem fogsz újat kapni, főalkatrészre sem fog neked újraindulni a garancia.
Nem a levegőbe beszélek nemrég volt dolgom a szervizzel, és vihettem fel Pestre a gépet.
Viszont van egy olyan hogy méltányossági garancia!
E annyit jelent hogy a Sony 1 év garanciát ad a gépre, viszont ez után még 2 év méltányossági garancia is van, de csak akkor ha a gép bontatlan, illetve megvan a számla és a garijegy, ez esetben a méltányossági javítás igénybe vehető ami annyit jelent hogy:
Bármely hiba esetén (YLOD is) a gép javítási költsége 16.500Ft, és ez után a gépre 6 hónap teljeskörű garanciát ad a szerviz.
Amit a 16.500Ft tartalmaz:
- Teljes burkolatcsere
- Tisztítás
- Újrapasztázás
- Adott hibás egység cseréje vagy javítása
- Fél év teljeskörű garancia a készülékre -
Morden24
nagyúr
válasz
#08052480 #86 üzenetére
Tisztázzuk: amit te leírsz, az csak elvi szinten szabad választás, fogyasztói szinten nem, és ez ellen bizony egyrészt jogosan, másrészt jó eséllyel próbálnak jogorvoslattal élni.
Egy ilyen perben annyira fogadnék a Sony-ra, mint Magyarországon munkajogi perben a munkaadóra.
(#88) kelzsoca: Ez új infó, köszi.
-
kelzsoca
félisten
Hát a garis csere az már megint más tészta,mivel már nem gyártják így természetes,hogy nem tud olyat kapni,viszont kap egy zsír újat,új garival,ami bőven kompenzálja
Csak halkan megsúgom a Sony nem MS hogy neked új gépet adjon!
Minden esetben javítják a gépet, és új burkolatot tesznek rá (ettől még új géped nem lesz)
A garancia is annyival hosszabbodik meg ameddig szerviz alatt volt a gép, 1 nappal sem tovább!A javítási munkálatok Franciaországban történnek, és ismét leírom a Sony senkinek nem ad a hibás gépe helyett újat!
Sőt háztól-házig garancia sincs.
Igazán tanulhatna a kedves Sony az MS-től ilyen téren.
-
Morden24
nagyúr
Na mondjuk az a BR-es magasabb firmware igény tényleg egy mocsokság a Sony-tól. Nekem a gépemben van BR/HD lejátszó, WinDVD-vel játszom le, és nem egyszer fordult elő olyan, hogy 2-3 hónapot vártam a frissítésre, addig nem játszotta le az adott filmet (Terminator 2 Skynet Edition és a Quantum Solace esetében fordult elő).
-
Morden24
nagyúr
válasz
#08052480 #76 üzenetére
Akkor tisztázzuk:
Vagy a PSN-t veszíted el, vagy a Linuxot. Ergo amit te mondasz (nem kötelező, szóval le van szarva), nem állja meg a helyét.
A korábbi mobilos hangvezérléses példával élve: ha frissítesz, bukod a hangvezérlést, ha nem frissítesz, nem csatlakozik a telefon a hálózatra.Nekem speciel Xboxom van, de ha nem tudok felcsatlakozni Live-ra, akkor az azt jelenti, hogy nem él az accountom, nem töltök le frissítéseket sem a géphez, sem a játékokhoz, nem tudom használni az online szolgáltatásokat, kommunikációs lehetőségeket - és persze lőttek a multinak.
Na most ha az én gépem ezeket nem tudná, akkor visszavinném az egészet, mert nem működik rajta egy funkció, amiért bizony fizettem.
Tehát a mérleg egyik oldalán van a Linux (ami egy fő fícsörként volt reklámozva), a másik oldalán pedig a PSN (ami egy fő fícsörként volt/van reklámozva).
A te szabad választásod lényege az, hogy szabadon választhatok, hogy kompenzáció nélkül melyik fícsört bukom el. Ez pedig valóban nonszensz.
Ha neked az szabad választás, hogy megkérdezem: a jobb vagy bal szemedet verjem ki, akkor sose legyenek jobb döntési lehetőségeid az életben. -
Zirowe
nagyúr
Hát a garis csere az már megint más tészta,mivel már nem gyártják így természetes,hogy nem tud olyat kapni,viszont kap egy zsír újat,új garival,ami bőven kompenzálja
Azt,hogy akik programozásra tartják,hogy velük mi van,nem tudom.
Mint ha mondta volna vki,hogy csak úgy megvették,külön szerződés nélkül,mert az drágább lett volna.
Gondolom ha van szerződésük sonyval,akkor még kapnak tőle gond esetén fat-et.De azért van a piacon pár millió fat példány,amik nem fognak egyszerre elromlani
-
Morden24
nagyúr
Viszont lehet, hogy már beszéltetek róla, ellenben bennem felmerült: firmware frissítés ide vagy oda, ha jól tudom, a fat gépet már nem is gyártják, ergo ha egy fat-es pl. gariztatja a gépét, akkor nagy valószínűség szerint (ha még meglévő raktárkészletek miatt nem is azonnal, de a közeljövőben) slim modellt kap vissza.
Ugyanez vonatkozik a programozós-szuperszámítógépes satöbbire is: gondolom nem gyárt külön a Sony ilyen célra fat modelleket.Ergo akárhogy is nézem, a PS3 Linuxról már rég lekapcsolta a Sony a vastüdőt, csak ezzel a firmware-el még fejbe is lőtte az utolsó lélegzetvétel előtt, és ez bizony akkor is állna, ha per okán visszavonják a firmware frissítést.
Javítsatok ki, ha tévedek.
(#69) kelzsoca: Pedig boxon megy a Linux
-
Zirowe
nagyúr
Pl: win7 futtatási lehetőséggel?
De igen,ha lett volna vmi kompenzálás vmi hasonló "értékkel",akkor lehet csöndbe maradtak volna a felhasználók,de akkor pl: hogy igazságos legyen,ki kellett volna hagyni belőle a slim usereket,és akkor meg ők háborodtak volna fel,szóval ez bonyolult.
De nagyon is lehetséges,hogy az van,amit Morden mond,hogy a sony tisztában van mindennel, csak időt akarnak húzni ezzel és vállalják a következményeket,de addig se lehessen feltörni,és ők közben meg tökéletesítik a védelmet.
-
kelzsoca
félisten
Az a baj hogy most elvettek valamit, de azt nem kompenzálták semmivel (nem mintha lehetne)
(#65) Def26
Mint már előttem írták, visszafelé nem lépünk
-
Def26
félisten
Nesztek bmeg.
Szabad a pálya lehet jönni boxra a csúnya Sony -tól.
-
Morden24
nagyúr
válasz
#08052480 #56 üzenetére
Köhömm.
Ha jól értelmezem, két opciód van: vagy felrakod a frissítést, és ezzel bebukod a Linuxot, vagy nem rakod fel a frissítést, és bukod a PSN-t.
Ergo mindenképpen elveszítesz egy fő fícsört. A te általad mondott "nem kötelező" megjegyzés akkor lenne releváns, ha az új firmware-t fel nem rakó személyek mindent tudnak használni, amit eddig tudtak (mint a gép funkciói). De ez nem áll fent.
Nagy szívás ez a per, de van egy tippem, hogy a Sony-nál erre fel voltak készülve. Elképzelhetőnek tartom, hogy csak időnyerés a céljuk, és ha később vissza is kell vonniuk ezt a frissítést, addigra meg tudják oldani máshogy a problémát. Részemről remélem a legjobbakat.
-
Mint azt már írták, a Slim óta a Linux nem fő feature, mivel nincs! Innentől kezdve a per halottnak ígérkezik...
@(#21) babem: PS3 topic 1.hsz. - Playstation store rész
A megvásárolt játékok az account-odhoz vannak rendeve, nem a géphez! (Illetve az adott acount van aktiválva adott gépen) -
válasz
#08052480 #56 üzenetére
Erről a klasszikus vicc jut az eszembe, amikor mondja a rádió, hogy "Figyelem, az M5-ön egy őrült szembe megy a forgalommal!", erre emberünk megszólal: "Egy?! Az összes!"
mcwolf79: Ez új. Mindenesetre attól még a garancia nem párolog el az eladott kövér PS3-akról, így jogos marad az állításom legalább fele.
-
törölt tag
Hihetetlen, hogy senki nem ad igazat, pedig logikus
A frissítés nem kötelező, egyáltalán nem az...
-
Nashaba
tag
Hasonló volt a PS2-es linuxal is. A Slim megjelenésével és HDD kivételével a Linux for PS2 egy ideig akadozott, majd 2009-ben meghalt. Bár, tudtommal a PS2-t nem Linuxal reklámozták.
-
Breki's
tag
Sztem ne tépjétek a szátokat, Prézli21 biztos Sony bérenc.
Innentől kezdve meg fölösleges neki bizonygatni bármit is.
Az értelmetlen perelgetésről meg csak annyit, hogy valamelyik Notebook gyártó is vesztett már pert azért, mert a fika gépeikre is rárakták a Vista ready matricát, holott kb. épp csak megmoccanni tudott rajta az oprendszer.
Vagy a Microsoft rengeteg perét is említhetném, ahol a hatalmukkal visszaélve akarták rákényszeríteni a vásárlókra az akaratukat, mint pl. az Explorer mizériánál, aztán szépen bebukták és 100milliókra büntették.
Ha jó ügyvédekkel perlik be, akkor a Sony is szépen tejelni fog tisztességtelen üzletpolitika miatt & elfelejti ezt az ostobaságot. & igen, valószínű nem a tuskók fogják beperelni, hanem az a millió +1 fejlesztő cég, akik sokkal komolyabb fejlesztésekre használják mint a játék.
-
Hát igen, ha a kedves vásárló megvette a gépet ezzel a többször külön kiemelt lehetőséggel, akkor minimum lenne, hogy a Sony visszaveszi azt, mivel megvonták egy többek számára fontos funkciójától...
-
aram01
nagyúr
remélem megnyerik a pert
-
Zirowe
nagyúr
válasz
#08052480 #44 üzenetére
Hát jó,leírom újra,a lehető legegyszerűbb szavakkal,hátha megérted:
Az amit mondasz,hogy nem kötelező,akkor lenne igaz,ha a usernek a következő lehetőségei lennének:
1. nem frissítek és megmarad mind a 4 főtulajdonság
2. frissítek és megmarad mind a 4 főtulajdonság.De nem ez a helyzet.
Bármit válasszon a user, a gépe veszíteni fog a főtulajdonságaiból.
Itt van a kutya elásva,ez a jogtalanság a sony részéről.Ha ezek után sem volt érhető,akkor..
-
Marked
tag
Engem ez a probléma nem érint, mert Slimem van. Pedig jól jönne ott is a Linux. Egy gépet lehetne vele helyettesíteni, netre, msnre ott a linux, játszani meg az alap OS.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
#08052480 #36 üzenetére
Én értelmeztem amit mondtál,szerintem te nem értelmezted amit én mondtam.
Adott egy gép,amit a forgalmazás kezdetén 4 főtulajdonsággal hirdettek: játékok futtatása, br filmek lejátszása, pstore, linux futtatása.
Adott egy frissítés,amivel eldöntheted,hogy vagy használsz a 4ből 3at,vagy a 4ből 1et.
Bármit is válassz, a géped főtulajdonságai csökkennek,tehát nem azt kapod amiért eredetileg fizettél,amit hirdettek, függetlenül attól,hogy használtad bármelyiket is a 4főtulajdonságból.
Ez a sony kötelezése,mert ha nem kötelezne,akkor nem adna ki olyan játékokat és br filmeket,amik a frissebb fw-t igényelnék és felengedne a pstorera.Ennyi.
-
törölt tag
Igen, ott van az hogy "ha"...azaz nem kötelező. Senki sem áll ott melletted és kötelez arra, hogy frissítsd. Ha akarod használni ezt meg azt akkor frissíted, de nincs linuxod. Hiába lényegében ugyanaz, ha gyakorlatilag nem és ez a fontos, ezért fogják megnyerni a pert - bár szvsz odáig el se fognak jutni.
vadbarmok lehet, de hülyék nem -
törölt tag
OK innét kezdve nem vitatkozok, ha valamire reagálsz legalább próbáld meg felfogni amit a másik ír. Épphogy nem ellentmondása önmagának, de ne is vedd a fáradtságot, hogy értelmezed is azt amire válaszolsz...másik, ha valahol nem ülnek hülyék, akkor az a Sony
És a frissítés nem kötelező...
-
Zirowe
nagyúr
válasz
#08052480 #34 üzenetére
Mókás,hogy szerinted nem sértene jogot,hogy a gép főtulajdonságait nem tudom használni,ha nem veszem igénybe a frissítést.
Az első mondatod pedig önmagának az ellentmondása,mert ők veszik ki az egyik tulajdonságát a kötelező frissítéssel.
Volt már pár példa,hogy igenis hülyék dolgoznak multiknál,vagy csak simán hülyének nézik az embereket.
Legfrissebb példa?
Google és a zümmje. -
törölt tag
Nem a legjobb példa, ők nem veszik ki, csak kiadnak egy frissítést - amit az tölt le aki akar - ami elvesz egy tulajdonságot. Különbség. Az már más kérdés, hogy nélküle nem futnak a későbbi játékok - bár nem hinném, hogy ez egy esetleges pernél túl sokat számítana. Nem sértenek jogot és innét kezdve mind1. Szerintetek ezt nem gondolták át a Sonynál? Ott sem hülyék dolgoznak, ha csak úgy be lehetne érte perelni őket érte, nem csinálták volna meg.
-
proci985
MODERÁTOR
nem csak a fejlesztés a gáz, ugyanígy a gariztatás is.
lehet, hogy ettől még a Sonyval marad a külön szerződés, de úgy meg már lehet, hogy túl drága lenne a PS3.
más: tényleg fő featureja volt a ps3nak a linux, nagyon erősen hirdették evvel. egyetemeken/fősulikban is láttam már párat, és nem csak azért, mert ps3ra is oktattak játékfejlesztést/tesztelték, hogy mik a trendek a játékoknál. ahol csak számoltatni kellett eddig, ott nincs gáz, viszont ahol multifunkciós volt a gép (gyk: fejleszői környezetnek is kellett futnia, és a játékszani is kellett tudni), az már kellemetlenebb lehet.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
#08052480 #26 üzenetére
Azért ez nem egészen így van,és nem kell,hogy főtulajdonság legyen.
Nagyon is van esély arra,hogy megnyerjék a pert.
Az,hogy a sony arra hivatkozik,hogy így fel lehet törni a gépet,az sovány védekezés,akkor tessenek jobb védelmet csinálni,de nem a gép tulajdonságaiból lekorlátozni.
Extrém példa:
Ez kb olyan,mint veszek egy mobilt,amiben van hangvezérlés. Tudom,hogy van benne, hirdették is ezt a tulajdonságát,de egyszer csak kiveszik a telefonból egy frissítéssel.
Akkor is ha nem használtad ezt a tulajdonságot,eléggé zavarna,hogy butább lett a géped,nem? -
törölt tag
"Mi oly' érthetetlen ezen?"
A gondolatataidban olvassak? Amúgy szerintem erre kitalálnak valamit. Mondjuk írnak egy olyan firmware-t, ami átcsinálja/felülírja - nevezd ahogy akarod - az újakat is a régi, még linuxot is támogató verzióra amit bárki szabadon letölthet.
-
-
válasz
#08052480 #26 üzenetére
Hirdetett feature volt. Úgyhogy jogos a felháborodás.
BTW, a másik topikban is írtam már egyszer: az oké, hogy a meglévő gépeket nem frissítik, de ha az egyik bedöglik, hogyan vesznek helyette másikat? Egyértelmű, hogy a mostantól gyártott PS3-akat már ezzel a szoftverrel indítják.
Szerk.: Most betűzzem le? A boltokban elfogy a régebbi szoftveres összes példány, csak a 3.21-essel szerelt verziók maradnak. Nem tud az egyetem régebbi verziósat venni, mert elfogyott. Mi oly' érthetetlen ezen?
Nincsenek különleges szerződéseik a Sony-val (a Slashdoton olvastam erről azt hiszem vagy az Ars Technicán), mert az sokkal többe került volna, mint ha a boltban megveszik az eszközöket simán számlára.
-
törölt tag
Sosem volt főtulajdonság, egy plusz volt és a sonynak jogában áll kiadni egy ilyen firmwaret - azaz szvsz nincs esélyük megnyerni a pert a lázongóknak - már ha tényleg lesz belőle valami.
babem: az ilyen cégek nem frissítik és kész
monsta: akkor idáig miért nem törte fel?
Volt már próbálkozás, sikerült is egészen az új frissítésig működött is asszem csak nem terjedt el a rövid élettartam miatt
-
adalbert1
veterán
Teljesen egyetértek velük... Ha már annak idején azért vette valaki mert tud linuxot is futtatni rajta, akkor megértem hogy átverve érzi magát...
-
Zirowe
nagyúr
Elvileg igen,ezért is vett sok egyetem meg más kutató csoport raklapnyit ebből.
De elvileg ők nem perelnek a meglátásom szerint,mert őket az fw nem update-léséből adódó korlátozások (psstore nem lehet fellépni,újabb játékok nem indulnak,újabb br filmek nem indulnak) nem érintik,mert a gép ezen részét nem használták,nem azért vették.Itt csak a játékosok tudnak panaszkodni,akik döntenek: vagy lemondanak a linuxról,vagy a friss játékról és br filmekről.
Persze oké,a másodikat fogják választani,de nem önszántukból.
Azt is lehet mondani,hogy kevesen vannak akik linuxot használnak,oké,de a lehetőség rá mindig is megvolt,és ez lett megvonva tőlük,ezen van a hangsúly!
Nyertek már kisebb dolog alapján is pert -
babem
csendes tag
Bocsi Daczy
De pl én szervertesztelési célokra használom napközben a PS3 Linuxot.
Nagyon erős hardver, és teljesen felesleges külön emiatt számitógépet vásárolni, miközben a gyerekek ugyis csak este 1-2 órát valamint hétvégén használják.És ez csak egy tök egyszerű példa volt
a PS3 nem csak egy egyszerű játékgép. Vannak cégek akik igen komoly pénzes szoftvereket fejlesztettek erre a harverre, feltételezve a Linuxot.
Hát csak ennek tett a Sony keresztbeMost muszály volt frissitenem és a következő problémákba ütköztem
A külön particionált 20Gb terület ott áll és nem tudja használni a rendszer, emiatt a 80-as winyó csak 60-as.
Ha meg is csinálnám a gyári visszaállítást, mi lesz azokkal a játékokkal amiket az interneten vettem meg? Egyáltalán emlékszik rá a PS3, hogy azokat én megvettem? -
Zirowe
nagyúr
Mert amikor megjelent,akkor ezt a gép egy főtulajdonságának hirdették.
Tehát a gép részeként tekintettek erre az opcióra, de sosem volt szó arról, hogy majd valamikor kiveszik.
Így okkal tarthat rá igényt bárki akinek erre képes gépe van (tehát slim tulajok nem).Jogász szemmel nézem
Most kicsit ferde hasonlat, de ez olyan,hogy egy vak ház tulaj is beperelheti azt a szomszédját, aki az eddig panorámás ablaka elé épít,korlátozva ezzel a kilátását,csökkentve ezzel a telke értékét (persze ha az építkezés előtt kapott megfelelő ellenértéket, vagy már a telek megvételekor tudott arról,hogy oda lesz ez építve akkor nem),mert joga van hozzá.
És ez csak egy példa a magyar jogból,mint tudjuk az amerikai (vagy nem tudom hol akarják perelni sony,de az usa szerintem sanszos)sokkal nyakatekertebb és fogyasztóbarátabb jogrendszer.De ez csak az én véleményem
-
Daczy
aktív tag
válasz
kamikaz333 #7 üzenetére
és mivel mozgatod az egeret?
-
anulu
félisten
attól a pillanattól biztos voltam ebben, h kijött a hír a készülő törésről, és h ahhoz linux kell. sima ügy.
pl MIT-n nem játékra vettek több100 harabot, hanem számolni. ugyanis ez még mindíg a legolcsóbb szuperszámítógép-alternatíva.
-
Sirandrish
legenda
Istenem...minek találnak ki minden szirszart?
-
Zirowe
nagyúr
Szerintem ez várható volt,és nagy esélyük van arra,hogy megnyerjék a pert.
Nem csodálkoznék,hogy pár héten/hónapon belül visszaraknák a linux támogatást.
Ha meg félnek a kalózkodástól,akkor meg találjanak ki vmi jobb védelmet,ne a készülék tudását korlátozzák.
-
Sicilian
addikt
Ez nagyon mocsok dolog, ejj már bármit lehet, hmmm
-
Janika!2
aktív tag
Szerintem nem nyernek semmit sem ezzel a perrel maximum tapasztalatot....
-
elithun
őstag
Szóval mégis akadt pár játékos aki használta a linuxot PS3-on.
-
monsta007
tag
Sony kicsit túlreagálta ezt a kalózkodás dolgot. Egyébként meg, ha GeoHot fel akarja törni, akkor fel is fogja törni, linux nélkül is..
-
szombatitomi
senior tag
Nem kell feltenni az új firmwaret. Gondolom nem "kötelező."
mod: Jah, most olvasom:
"Habár a Sony szerint a firmware frissítése nem kötelező, de amennyiben nem telepítjük azt fel a gépünkre, úgy nem tudunk majd feljelentkezni a PlayStation Network-re, valamint nem futtathatjuk azokat a játékokat és Blu-ray filmeket, melyek megkövetelik a 3.21-es firmware meglétét. Tehát ami nem kötelező, az egyesek számára elkerülhetetlen lesz."
-
P00By
nagyúr
Sztem bukott ügy a perelni készülő játékosok részéről.
szombatitomi: Nem kötelező, csak store-ra nem tudsz felmenni, legalábbis azt hiszem.
kamikaz333: Szépen visszavágtál!
-
Daczy
aktív tag
minek ps3-ra linux?
-
zcool
aktív tag
Hát...találhattak volna valami ésszerűbb megoldást is sztem..
-
AXisBOLD
addikt
nagyon szemét húzás volt az biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Xbox Series X, újrapasztázva, tisztítva, dobozában, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Tom Clancy's The Division - Sleeper Agent Edition Xbox One
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest