- Milyen okostelefont vegyek?
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
A linkelt tesztben van egy frametime összhasonlító diagramm, és ott látszik, hogy az i3 azért meg-megbicsaklik, az FX6300 vagy mi volt mellette abban a játékban éppen jobban megy. Nyilván van másik 3 tucat játék, ahol az i3 jobb mint az FX6300, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy bizony vannak játékok, ahol érezhető kompromisszumot jelent az i3 az i5-el szemben és nem csak felső kategóriás VGA mellett...
J.
-
joysefke
veterán
Ezt is érdemes megnézni (alul a frametime grafikonokat):
http://logout.hu/cikk/fx-8350/fogyasztas_ertekeles_velemeny.html -
joysefke
veterán
Tudom, nekem Pentiumom volt (G850). Szarul is futottak a dolgok, akkor ástam bele magam jobban a témába (leginkább a 7870-es topikban) olvastam az élménybeszámolókat é a userek saját maguk által készített tesztjeit etc és leesett, hogy a PH-n akkoriban agyba főbe szajkózott állásponttal szemben (hogy nagy felbontáshoz erős VGA kell és nem erős processzor) a valóság az, hogy gyakran kell az erős processzor is.
J.
-
joysefke
veterán
Crysis WH (magasabb órajel miatt) - Crysis 2 (ez megeszi a gépet)- SC2 (magasabb órajel miatt) ezeket próbáltam kétmagos G-Pentiumon és i5-ön is. Bődületes volt a különbség.
X-Com The Bureau, ez tervben van még, talán Frescho tesztelte. Mindig képes volt mikrolaggolni, de az erősebb prociból nagyon profitált..
Nyilván van még egy rakat játék, én ezeket próbáltam két és négymagos processzoron is...
Adott keretből inkább picit erősebb GPU-ra és egy/vagy SSD-re érdemes fordítani a pénzt, nem erősebb CPU-ra
Ebben egyetértünk, de én továbbra is állítom, hogyha tellik, akkor érdemes lehet erősebb procit is venni, mert adott esetben érezhető lesz a különbség..
J.
-
joysefke
veterán
Nagyon sok játék még középkategóriás GPU mellett is észrevehetően profitál az i3-nál erősebb processzortól.: simább, mikrolagg mentesebb futással hálálja meg a gyorsabb CPU-t.
Tehát fölöslegesnek nem fölösleges és nem is értelmetlen az i3-nál erősebb processzor, max drága és egy eleve szűk keretből öszerakott kompromisszumos gépnél az erősebb proci olyan jószág ami már nem fér bele. Egy i3+270X-OC/760 sokkal jobb választás mint egy i5+7770/GTX650Ti ezt aláírom, de ez még nem jelenti azt, hogy az i5+270X illetve az i3+270X között ne lehetne a játékok egy részénél érezhető a különbség, igen full HD-ban is.
A másik pedig az, hogy aki akkoriban vett egy i5-2500-at annak még ma is van egy épkézláb procija, ami csupán minimális kompromisszumokra kényszeríti játékokban, ha valaki akkoriban megspórolta azt a 10E forintot és vett inkább i3-2100-at (ugye akkoriban az volt az aktuális i3-as sztár), annak az i3-2100 már bőven szűk keresztmetszet egy középkat videókártya mellett, éppen úgy, mint valószínűleg a Haswell i3 lesz 1-2 év múlva, míg ha valaki megvesz egy jobb Haswell i5-t, akkor az azért lényegesen tovább kitart és nem késnyszerít komolyabb kompromisszumokra...
J.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Jövedelem
- DOOM - The Dark Ages
- Óra topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Elektromos autók - motorok
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- ThinkPad L13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Bontatlan Sony WH-1000xm5 bluetooth fejhallgató.
- Eredeti Bose QuietComfort Bluetooth fejhallgató
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged