Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fogtunder

nagyúr

Haswell/Skylake témához én is hozzátenném a saját véleményemet. kicsit több, mint 2 éve vettem egy mITX konfigot (utólag értékelve ez volt a fő gond), G3220, 4GB 1600mhz RAM, GTX 750 Ti, mert arra volt keret éppen, ezt fejlesztgettem szépen apránként, használt de még garis cuccokból. került bele i5, még 4GB RAM, aztán végül egy GTX 970. ez már sajnos sok volt az akkori házamba, vettem egy rendes ATX méretűt. az optikai dolgokat leszámítva (hülyén nézett ki a házban, a kábeleket néhol igencsak érdekes volt bekötni) is kezdtem már érezni, hogy az alaplapot le kell cserélni.

itt volt a döntési pont, hogy akkor most megy a levesbe minden, proci, RAM, deszka és veszek újonnan egy Skylake konfigot, vagy veszek egy új Z97 lapot és kimaxolom azt, ami a Haswellben még van. nézegettem az árakat, CPU fronton mondhatni ugyanaz az áras volt, ha boltban veszem, viszont az alaplap és a memória jelentősen drágább lett volna. plusz hozzájött még az a faktor is, hogy meg kellett volna finanszírozni egy félkonfigot, amire perpill nem volt pénzem és ki tudja, mikorra bírtam volna eladogatni a komponenseket, mert tuti, hogy nem egyben mentek volna. arról már nem is beszélve, hogy egyelőre egyáltalán nem érzem, hogy kevés lenne a Haswell + DDR3 platform, a monitorok 60Hz-esek, 60FPS-em nagyjából mindenben van normális beállítások mellett, ha CPU limitem lesz, majd veszek egy K-s procit, aztán megrángatom.
    nem hiszem, hogy komolyan hátrányba kerülnék azzal, hogy kihagyom a Skylake-et és kibekkelek egy-két generációt ezen a platformon, cserébe apróról lehet vadászgatni bele dolgokat olcsón és így modulárisan tudom fejleszteni, ha kell.

nyilván, ha nulláról indul az ember, akkor más a helyzet és baromság nem Skylake-ről indulni, akkor én is azt tettem volna.

az SSD kérdésben meg csak annyit tudok hozzátenni, hogy nekem van már jó 3 éve a gépben, idén vettem a másodikat, mert a 128-ast sajnos kinőttem, a leghasznosabban elkölthető pénz, amit gépfejlesztésbe tolhat az ember. a melós laptopban, mert a cég sóher, minden egyes boot, vagy egy 40-50MB-os file megnyitása maga a gyötrelem, ami közben csak azon jár az agyam, hogy miért nem tudok már dolgozni.

Új hozzászólás Aktív témák