Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mm779

tag

válasz mm779 #39 üzenetére

Közben asszem megtaláltam a kérdésemre a választ, feltéve ha ez az:

What will happen when a part of a TrueCrypt volume becomes corrupted?

In encrypted data, one corrupted bit usually corrupts the whole ciphertext block in which it occurred. The ciphertext block size used by TrueCrypt is 16 bytes (i.e., 128 bits). The mode of operation used by TrueCrypt ensures that if data corruption occurs within a block, the remaining blocks are not affected. See also the question 'What do I do when the encrypted filesystem on my TrueCrypt volume is corrupted?

Másik kérdés amiről viszont nem találtam elég infót: meg lehet egy konténer méretét önkényesen változtatni(nyilván növelni)? Annyi részinfót találtam az oldalon, hogy a TC nem módosítja a konténerek "fájlrendszerét" elvből, meg a progiban sem találtam rá lehetőséget, gondolom itt csak az lehet megoldás ha új (nagyobb) konténert hozok létre és mehet a backup. :P Ugye? ;]

• mm779

tag

Nagyon jó cikk lett. :R Lenne is egy kérdésem amit régóta magamban tartok:

Létrehozok egy konténert és abba vegyes méretű, de sok-sok fájlt belepakolok, pl. 700 MB -os CD-kép, pár megás dokumentumok, képek, zene stb. Ha jól értem a TC csinál egy darab fájlt(ez a konténer) amibe belepakolja a fenti elemeket.
    Tegyük fel, hogy egy szép napon elszáll a merevlemez, amin a konténer fájl volt, sajna az én esetemben ez elég gyakori. :((
    Ekkor én azt szoktam csinálni, hogy valamilyen adat-visszaállító progival, (pl. GetDataBack, EasyRecovery) lefuttatok egy keresést, és sikerül visszaállítanom, kb. az adatok 80%-át.
    Ha én a szóban forgó adatokat letitkosítanám a TC-vel, akkor kapnék egy 100Gb körüli konténer fájlt. Ez esetben ha meghalna a winyó, akkor ez a 100Gb méretű konténer eltűnne, és mivel egy darab fileról van szó, ezért az én gondolatmenetem szerint nem is sikerülne visszaállítani teljes egészében magát a filet(és így a benne tárolt adatokat sem lehet majd "Mount"-olni, ergo azoknak is annyi).

Jól gondolom, hogy ez megtörténhet? :F

Új hozzászólás Aktív témák