- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Mobil flották
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Yettel topik
- iOS alkalmazások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- A Z Fold7 lesz végül a legvékonyabb hajlítható?
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
Helló!
EU romban milyen tárcsázó van?
Pocot még nem láttam, és fontos lenne.
Nekem miui tárcsázó kéne. Nem találtam infót.
Köszi! -
kovaccs
tag
Jó estét!
Lenne két kérdésem:
1. Az animációs eseményjelző csak az élő háttérképpel működik? (mert nálam igen)
2. Hívás fogadás lehetséges az ujjlenyomat olvasóval? -
válasz
phoenix1989 #845 üzenetére
Legyen így. Nem gond, hogy leírod. Tény, hogy 26 hozzászóláson keresztül, de fontos az ilyen visszajelzés.
Majd számolj be mi lesz a sorsa. Reméljük megoldódik
-
phoenix1989
őstag
válasz
Graphics #844 üzenetére
én téged nem értelek. elmondtad már 100 szor felfogtam. nem is neked írtam. nem kértem javaslatot a hsz ota ahol leirtad hogy várjak 168 napot. xd ja de bocs annyit hogy csinálnak e valamit mert márkafüggő a szervizelés ki mit hajlandó javítani. ezen kivül viszont csak meg jegyeztem (a fórumtárs azon kijelentésére hogy akinek nem jön be) hogy nem a telefonnal magával van a gond ,mármint hogy a készülék egyébként fasza csak van egy ilyen gondja amit én személy szerint nem vártam, tehát nem arról van szó bejön e vagy sem. Te kezdtél el megint jönni hogy küldjem vissza stb de én nem kértem. szóval inkább magadnak tedd fel a kérdést mit akarsz még tőlem mikor én már befejeztem evvel kapcsolatosan a kérdéseim. állítólag te is lezártad de mégis nekem címzed az üzeneted hogy küldjem vissza csináljam amit mondtál pedig nem kérdeztem és nem kértem már. az meg hogy valaki a negatívot is meg írja ugy látom itt ez a nagy gond. volt egy kérdés mástól kinek mi a tapasztalat ne csak a jókat kell meg írni mert mivan ha ő is belefut egy ilyenbe? azt gondoltam én naiv hogy a negatív kritika is fontos lehet hisz az is fontos de akkor én kérek elnézést hogy szóvá mertem tenni hogy márpedig ez is előfordulhat, akkor is ha ez 100-ból 1 vagy 20 vagy tök mindegy mennyi. viszont én akkor lezárom helyetted is mert ugyan írtad még sem tetted. Köszöntem az eddigieket.
-
válasz
phoenix1989 #839 üzenetére
Mit szeretnél még ebből kihozni ?
Mindenféle rosszindulat nélkül kérdezem.
Leírtad, kaptál javaslatot, kész.
Mást nem tudunk tenni. Ha nem tudod ezt így elfogadni akkor vagy visszaviszed, vagy panaszkodsz nekünk, de mi nem tudunk mit tenni....
Vidd vissza, kész, kérsz másikat.
Mert attól hogy még 5x leírod mi baja. Nem fog megoldódni... Végtelen ciklusba szaladtunk.
Neten rendelted van 14 napos elállási jogod
Visszakapod a pénzt, veszel másikat. Ennyi.
Segíteni akartunk , de nem igazán lehet úgy tűnik.
-
Zsoleszhun
addikt
válasz
phoenix1989 #842 üzenetére
Mindenki látta a képeket, igen a tiéd zöld. Vidd vissza, vagy cseréltesd ki és problem sloved.
-
phoenix1989
őstag
válasz
novinyul #840 üzenetére
egyáltalán csinálnak valamit ilyen esetben? mert ez is márkánként eltérő. van aki azt mondja hát ez benne van a pakliban és nem cseréli vagy javítja van aki meg igen. Pixeleknél is van ahol a gyártó egynél is cseréli van akinél meg a 10 halott pixel is belefér a tűrésbe.
#841blueye
túlozni ? láttad a képet betettem. hol túlzás az ahol az igazat írják? ott a bizonyiték. azt irtad 168 órát kell várni akkor hogy is kellene megcsinálnom? és jelenleg időm sincs rá. ez a kötöm az ebet a karohoz meg nem is értem. nálam fenn áll a probléma akkor miért kéne azt mondanom hogy nincs gondom? -
blueye
veterán
válasz
"lehet téged az sem zavarna ha a fél kijelződ más színű lenne" - miert kell rogton kotozkodni, tulozni, lassan az egesz MA forum ilyen lesz. Jot akarok neked es akkor ezzel jossz. Amit javasoltam nem csinaltad meg, mindenki mas is segiteni akar te meg kotod az ebet a karohoz. Nem ertelek
-
novinyul
veterán
válasz
Nézd az eladott darab számhoz képest elenyésző a hibás készülék. Neked sajnos bejött egy ilyen, erre van a gyári garancia, vagy a 14 napos elállás. Szoftver téren meg az esetek nagy százalékában user error szokott lenni, de az is igaz hogy a frissítések sem mindig tökéletesek. De ez minden gyártónál fent állhat.
-
phoenix1989
őstag
azért itt nem arról van szó hogy valakinek bejön e vagy sem, hanem sokkal inkább arról hogy valami úgy működik e ahogy kell vagy ahogy elvárná a vásárló vagy sem.Mert nekem baromira bejön a teló ,csak ne legyen már a fél kijelzőm zöld xD. Meg nem vagyunk egyformák, lehet téged az sem zavarna ha a fél kijelződ más színű lenne de valakit egy pixel hiba is az őrületbe kerget. Abban egyetértek hogy hiba esetén szerviz a megoldás vagy elállás a vásárlástól, ezen gondolkodom én is mert engem speciel az ilyenek meg őrjítenek. 1 pixel miatt is cseréltettem már kijelzőt.
-
blueye
veterán
válasz
Zsoleszhun #837 üzenetére
Igy van.
A Melyik okostelefont vegyem? topic-ban is emlegette egy kommentelo h itt mennyi hibarol irunk, mindenki rogton ROMot kell h csereljen. Utana engem oktatott aki hasznalom a telefont.
Hagytam is h furodjon a maga kis nyomoraban.
Sokan hasznaljuk elegedetten ezt a telefont, akit ennyire zavar vmi a keszulekben es el is tud allni a vasarlastol annak masikat kene valasztania szvsz. Kulonben egy jo ideig ezt fogja latni ha a kezebe kerul marpedig naponta ez sokszor tortenik majd. -
Zsoleszhun
addikt
válasz
princesama2 #830 üzenetére
És a többi 50-100 hibátlan pedig meghozta a kedved?
Mert körülbelül ilyen a nemhivatalos arány. -
válasz
phoenix1989 #835 üzenetére
Ok. Rendben. Nem én akadtam fenn ezen
Részemről zárva a téma, az elérhető segítségeket belinkeltem, bemásoltam.
-
válasz
phoenix1989 #833 üzenetére
A tanácsot megadva el tudod dönteni mit is szeretnél. Ha nem passzol a készülék, akkor a vásárlástól elállás.
Ha akarsz vele még bűvészkedni, az is járható út, de garancia nincs semmire
Most haragudhatsz rám, mert segíteni akartam, de a BL nyitás szerintem ismertebb folyamatok közé tartozik a fórumon. De akkor bootloader nyitás legyen a neve.
Ez a folyamat már nem annyira egyszerű mint régebben, (mármint másik ROM felrakása) de megoldható, de gyorsan tudsz téglát is csinálni a telefonból. Még nekem is majdnem sikerült.
A BL nyitási folyamatot kérvényezni kell, 168 óra után tudod nyitni, onnantól szabad a pálya.
A telefon Bootloaderének (továbbiakban BL) nyitása
Figyelem!! A bootloader nyitása az alábbi veszélyekkel jár (ezért erősen megfontolandó az elvégzése):
- Biztonsági funkciók elvesztése;
- Adatbiztonság elvesztése;
- DRM védett tartalmak kezelésének elvesztése;
- Hardveres károsodás esélye.
Xiaomi készülékek esetén a BL nyitásra engedélyt kell kérni a gyártótól. Az engedély általában 168 óra után teszi lehetővé a tényleges BL nyitás műveletének elvégzését.
De ehhez szükséges:
1. ADB csomag telepítése a Google-től: [link]. Ha esetleg problémás lenne a legújabb csomag akkor használjunk egy régebbit, pl ezt. Letöltés után a zip fájlt csomagoljuk ki a C meghajtó gyökérkönyvtárába és Windows 10 alatt ezeket kell beállítanunk még:
- Ez a gép->jobb klikk->Tulajdonságok;
- Speciális rendszerbeállítások;
- Környezeti változók;
- Path->Szerkesztés;
- Tallózzuk be a platform-tools mappát, majd OK.2. Fejlesztői beállítások elérésének engedélyezése: Beállítások/A telefonról/MIUI-verzión tappintunk a megfelelő számban. Ezek után a Fejlesztői beállítások menüt a Beállítások/További beállítások/Fejlesztői beállítások menüben találjuk.
3. Mi fiók: [link]
- A Mi fiókon belül 100%-os profil: [link]4. Majd lépjünk be az előbb megjelenített Fejlesztői beállítások menüpontba és a Mi Unlock-állapot gombra kattintva rendeljük össze a MI Accountunkat a telefonunkkal. Ehhez a művelethez mindenképpen mobilnet szükséges, WIFI nem lesz jó. Illetve kapcsoljuk be az OEM feloldás-t szintén a itt a Fejlesztői beállítások menüpontban.
5. Töltsük le a Mi Unlock programot és csomagoljuk ki a C:\ (C gyökérkönyvtárába).
Esetleges probléma esetén egy régebbi verzió (3.3.525.23) a programból: [link]
6. Kapcsoljuk ki a telefonunkat, majd kapcsoljuk úgy be, hogy nyomva tartjuk a Hangerő Le gombot és ezután nyomjuk meg a bekapcsoló gombot (Power). Ezt tartsuk mindaddig így, amíg a kis kínai figura meg nem jelenik a FASTBOOT felirattal együtt (ez a fastboot mód).
7. Csatlakoztassuk a gyári kábelével a telefont egy USB-n keresztül a gépünkre.
8. Megkeressük, hogy hová csomagoltuk ki az imént a Mi Unlock progit és itt elindítjuk rendszergazdaként (Jobb klikk a fájlon -> Futtatás rendszergazdaként).
9. Először újra be kell lépnünk a telefonhoz már hozzákapcsolt Mi fiókunkba és ha keresztülverekedtük magunkat a figyelmeztetések özönén, akkor kiírja, hogy mennyi időt kell várnunk a nyitásra (általában 168 óra szokott lenni). Ezen idő letelte után nyitható a telefon BL-e.
Figyelem, a BL nyitás minden személyes adatot töröl a telefonról (igen a képeket és az alkalmazásaidat is) és teljesen gyári állapotba állítja azt! Illetve az első nyitási kísérlet és a tényleges nyitás között (168 óra) végig össze kell, hogy legyen kötve a Mi Fiókunk a telefonnal (ha nem, akkor újra fog kezdődni a kiszabott időintervallum)!Ez a Mi10T topicból van, kb hasonló itt is. Szívesen
-
phoenix1989
őstag
válasz
Graphics #832 üzenetére
a régi telómra tettem már fel kínait is a rövidítést nem értettem. legalább írd ki. nem kell mi10t se pró
alapból 60hz en van, elég gáz hogy egy nem mai technológia ennyire vacakul működik. Még ha ritka eset lenne de ugyebár nem az. utána olvasva elég gyakori gond. valamelyik évben a samuknál volt balhé belőle. nyilván nem oldja meg a gondot ha hibás , de épp ezért jöttem ide, meg érdeklődni és tanácsot kérni, erre való a forumozás.
-
válasz
phoenix1989 #829 üzenetére
Ha nem tudod mi az a BL (bootloader), akkor ne fogj neki
CSeréltesd ki a telefont, mi ezt nem tudjuk megoldani, már írtam egyszer!
Vegyél egy Mi10T vagy 10T Pro modellt, az IPS
Alacsony fényerőnél igen sajnos az AMOLED hajlamos erre, illetve képfrissítést vedd vissza 60Hz-re és nézd meg úgy.
Ha valami hibája van, azt nem fogja megoldani a fórumozás viszont.
-
phoenix1989
őstag
válasz
princesama2 #830 üzenetére
emagról vettem mind a kettőt. igazából szép a képe csak ez a zöld szar ne lenne. az enyémen elég észrevehető a páromén nem. meg most egyes oldalaknál van valami villanás ahogy pörgetem lefele de az hogy miért van nem tudom. egyébként sebességben nagyon fasza. nagyon vártam ezt a telót. 8 év után cseréltem a régi huawei ascend mate -em (első gen) mert a bekapcsolo gombom meghalt, de ott legalább nem volt gond a kijelzővel
-
princesama2
tag
válasz
phoenix1989 #819 üzenetére
Wow durva, jól elvette a kedvem ezektől a telefonoktól XD
Ha nem titok elárulod, hogy hol vetted a tied?
Illetve van valami más negatívuma a telónak?
Ja és köszi srácok a válaszokat!
-
-
válasz
phoenix1989 #824 üzenetére
Ha nincs nyitva a BL, akkor semmit se tudsz feltenni ilyen módon.
-
phoenix1989
őstag
-
válasz
phoenix1989 #819 üzenetére
Küldd vissza, és kérj másikat. Ha hardveres a gond, netán esetleg a ragasztó nem kötött meg jól ( ha létezik még ilyen) , akkor azzal mi sem tudunk mit kezdeni.
Nekem is világosabb felül pl. a Play Áruházban, de alacsony fényerőnél sajnos az AMOLED nem tökéletes.
-
bromi84
tag
Akinek fehér színű van az megmondaná a hátluja az matt, videóban azt mondják az nem annyira szedi az ujjlenyomatokat mint a fekete?
-
phoenix1989
őstag
válasz
phoenix1989 #818 üzenetére
-
phoenix1989
őstag
válasz
phoenix1989 #817 üzenetére
A napfény mód még csak akkor megy ha az automata fényerő ki van kapcsolva
-
blueye
veterán
válasz
phoenix1989 #815 üzenetére
Probald meg bekapcsolni, nalam aktiv az automatikus fenyero mellett es egyaltalan nem tapasztalom amit irsz.
-
blueye
veterán
válasz
phoenix1989 #813 üzenetére
Mi a helyzet nalad a "Napfény mód"-dal be van kapcsolva?
-
phoenix1989
őstag
[link] ezt fel tehetem a telora? Ha igen hogy tudom ?
Ki akarom próbálni hogy meg szüntetné e a problémám. Valami a fényerővel van mert a másik készülékhez képest is erősebbnek érzem a max fény erejét, ráadásul a jelenség alacsony fény erőn nagyon látványos,ha magas akkor szinte észre sem venni. Akkor olyan amilyennek lennie kellene. -
petipetya
nagyúr
válasz
Mephistoone #810 üzenetére
XXS, Nagyon kicsi, S, L, XL, XXL. De az 1.3 milliárd indiai youtuber közül is emltette valamelyik, hogy nincs M-es.
-
Mephistoone
senior tag
Sziasztok! Megnéznétek nekem, hogy betűméretnél másnak sincs M es méret? Pont az kellene, de csak S és L van.
köszönöm
-
phoenix1989
őstag
válasz
princesama2 #803 üzenetére
KiÉn kettot is vettem de az enyém lejjebb képen látni a telefon felső részén van egy bevilagitas. Engem személy szerint rohadtul zavar mert ez minden területen látszik. Playaruhaz, böngésző,de még a készülék menüben is . A párom én is megfigyeltem de nála nem ennyire erős. Szóval egyenlőre nekem csalódás ilyen téren.
Szerk: régebbi romot honnan tudok feltenni rá? 12.0.5 előtti ott páromnal nem volt ilyen és emlékeim szerint nekem sem.
-
Goxi
tag
Köszönöm, igen, ez volt.
Viszont nem tölti le. Adatok lekérése és nem történik semmi. És ami érdekes hogy a rendszeralkalmazásokat sem frissíti. Letöltési hibával megáll a folyamat. Most sajnos a Miui nál és ez a szitu
Play appok hiba nélkül frissülnek.
Van ötleted, ötletetek? -
petipetya
nagyúr
válasz
Nyilván van különbség aközött, hogy valaki az offical vagy unoffical romokat próbálgatja.
-
sanyirigo
senior tag
válasz
Szia! Egy dolgot ne felejts el, mindig a negatív hírek jelennek meg mindenről
A telefont nem kell romolni, a felhasználók 99%-a nem is hallott még ilyen dologról. Teljesen jó a "gyári" rom is.
Kijelzőprobléma sem annyira gyakori, csak ha egy felbukkan, az azonnal kikerül a netre.Robos: Nálam eu romon: Beállítások - Notifications & Control center - Control center style
-
princesama2
tag
Sziasztok!
Tervezek egy ilyen telefont venni, lenne egy pár kérdésem remélem tudtok segíteni:
0. Most, hogy olvasom az utolsó hozzászólásokat elég sokan romozni akartok, ennyire rossz lenne az alap?
1. Videókon lehet látni, ahogy vibrál a kijelző alacsony fényerőnél, ez csak kamerában látszik vagy annyira vibrál, hogy szabad szemmel is látható?
2. Ti honnan vettétek/honnan érdemes venni jelenleg? Amit még megbízhatónak tartok az a konzolvilag.hu ott 117ezer a telefon. (vagy menjek biztosra és a xiaomi.hu-n vegyem?)Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Köszönöm a válaszotokat! -
phoenix1989
őstag
válasz
phoenix1989 #801 üzenetére
Még egy észrevétel. A szürke háttérnel mint play áruház a felső részén látszik hogy világosabb ha oldalra fordítóm akkor szintén látszik a kameralyuknal hogy eltér a szín.
-
phoenix1989
őstag
Na feltettem a az új verziót de nem változott semmi, ugyan úgy a felső részén szürke bevilagitas van, a miui feliratnal lesz ténylegesen fekete. Viszontt a frissítéssel a párom telojan is megjelent ugyan ez a bevilagitas csak neki kisebb mértékben viszont egészen a POCO felirat aljaig tart
Új hozzászólás Aktív témák
ma Csúcshardvert és topkijelzőt hozott a Poco a középkategóriába, kompromisszumokkal.
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Házimozi haladó szinten
- TP-LINK routerek
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest