- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
< DominuS >
csendes tag
válasz
#56573440 #1539 üzenetére
Az iphonom -on működik , 4g -n.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.--- A "sima port fw" is jó volna de megmondom őszintén sehogyan sem sikerült ez nekem a routeremen ...
Mentségemre szóljon , hogy most próbáltam elsőnek a hálózati alap beállításokon felül valami mást is ...---
-
< DominuS >
csendes tag
válasz
#56573440 #1536 üzenetére
Távoli elérés : Nem az otthoni hálozatról (amin a plex is van) való elérés .
Közben sikrült ha minden igaz ... A router beállitásin belül egy virtuális szervert azon az ip -n és porton amin a plex üzemel . Most pipa van a távoli elérésnél a plex béállitasoknál ..
Élesbe nem próbáltam még de gondolom igy már menni fog . -
bozsozso
őstag
válasz
#56573440 #1483 üzenetére
Mivel nincs net így panaszkodik is rá, hogy nem tud bejelentkezni a plex-be. Elvileg leocalba is játsza le, legalábbis eddig így gondoltam. Ezt hogyan tudnám leellenőrizni, hogy honnan megy a lejátszás? Bár azt azért nem tudom elképzelni, hogy kimegy netre és visszajön e helyi hálómra, hogy le tudja játszani a filmet.
-
Keksz
senior tag
válasz
#56573440 #1469 üzenetére
abból csak a google drive éri meg, kell csinálni egy "céges" accountot, 8EUR / hó
korlátlatlan tárhely
titkosítva felpakolni (encFS+rclone copy/move és plexdrive) a letöltős serverről, meg kell egy server (pl scaleway) amin a PMS fut és csókolom (ez akár lehet a letöltős server is, ha bírja a vas)
és az ugye akkor már nem PLEX Cloud
hanem sima plex media server, de az adatok a "felhőben"(neten van sok leírás, nagyon egyszerű összerakni)
ott a szűk keresztmetszett az internet letöltési sebessége lesz
ha van jó net, lokálban NAS sem kell
minden kliens a "felhőből kapja" -
-G-
csendes tag
válasz
#56573440 #1465 üzenetére
Néztem ugyan úgy 1.38Mb a plafon. Ezek szerint nem bírja a net...
A kérdésem még az lenne 3 megoldás van:
1: SD-ket töltök le amivel a 4k TV-ém minőségét bukom
2:lokálba is letöltöm a dolgokat
3: megoldás e a plex pass erre a dologra vagy akkor is ugyan úgy a nasról streamelném a tartalmat?szerintem marad a 2. opció...
-
-G-
csendes tag
válasz
#56573440 #1463 üzenetére
port trönkölés van 1-2= a net felé ha egyik elveszti a kapcsolatot átveszi a másik.
3-4 meg belső használatra mivel kamera rendszer fut rajta és azt a forgalmat látod. Ezen egy virtuális win fut.Az átvétel meg pont az volt, hogy kipróbáltam egy beállítást: jumbo frame-t hátha az segítene ezért megemeltem 9000-re és pont akkor vette át a forgalmazást a 2-es mivel az 1-es megadta magát.
Tovább nézegetem, hogy mi lehet a gond ezzel a fránya film szaggatással, de sansosz hogy a net pedig a T-home garantált 2 MB (120/10Mb) feltöltést amit simán tudni kéne a rendszernek de valami vissza fogja...
-
-G-
csendes tag
-
bozsozso
őstag
válasz
#56573440 #1432 üzenetére
De megvannak a filmek borítói. Lehet félreérthetően fogalmaztam, de a gyűjteményeknél ha azt választom, hogy sorolja gyűjteménybe a fimeket akkor nem jelenít meg semmilyen borítót fanart-ot. Amikor még nem plexet használtam a kodinál felhozta oda az alatta lévő részek borítóit fanartjait és abból lehetett választani így volt az egész gyűjteménynek képei. Arra most nem emlékszem pontosan, de szerintem volt olyan gyűjtemény is aminek volt saját gyűjtemény borítója is amit leszedett.
-
justice84
aktív tag
válasz
#56573440 #1401 üzenetére
Köszönöm a tesztet
Rájöttem mi a bibi.Telón a plex app-al én használtam az "External Player" lehetőséget (BSplayerr-el) és ha azt választom akkor nem ment a videó,"External Player"-t kikapcsoltam és egyből ment.
Újraindítottam a szervert és most a Plex kodi addonal, plexkodiconnect-el is megy. Pedig frissítés után volt újraindítva többször is, úgyhogy talánymi okozta a gikszert
-
justice84
aktív tag
válasz
#56573440 #1398 üzenetére
Az beállítottam már de úgy se. Rasplex az egyedüli aki megtalálja a szervert kihúzott wan-nál.
Hivatalos Plex addon, a Plex Media Player,Plex mobil app semmit nem talál.
Csak kíváncsi voltam hátha.De lehet a múltkor raktam újra a szervert és akkor nem állítottam be rajta valamit. -
justice84
aktív tag
válasz
#56573440 #1395 üzenetére
Ha kihúzod a want-t a routerből nálad akkor is csatlakozik a szerverhez? én így teszteltem mintha nem lenne net, de akkor nem látták a szervert a kliensek, egyedül az OpenPHT (raspberry) látta.
Enable local network discovery (GDM) pedig bevan pipálva a szerveren, a kliensekben a local ip megvan adva. -
bozsozso
őstag
válasz
#56573440 #1378 üzenetére
Most látom valami plex pass előfizetőnek kell lenni, az meg úgy látom fizetős. Bár nem értem mert tv-n simán megy. Akkor ha jól értelmezem akkor itt nem a filmeknél betallózom a mappákat és ott állítom be, hogy a plex adatbázist használja hanem "külön programként" fog bejönni a plex kezelő felület? Akkor így a kodi sem lenne szükséges, csak valami rendszer amire a plexet felrakom vagy akár böngészőből indítom.
-
bozsozso
őstag
válasz
#56573440 #1376 üzenetére
Köszi a sok segítséget, a plex kézi telepítése az megy csak nem tudom szükséges-e.
Már csak kodi bajom lenne.
Kodiban plex plugint telepítettem plex-ben be is regisztráltam mint új eszköz. Megjelent az eszközök között, de a kodit hogyan tudom rávenni, hogy megjelenítse a filmeket a filmek mappában? Videót hozzáadtam, de milyen tartalmat kell megadni? Hogy lehet elérni, hogy a plex adatbázist használja? Vagy rosszul csinálom?
-
bozsozso
őstag
válasz
#56573440 #1372 üzenetére
Ha megvannak melyik filmek azok akkor hogyan tudom hozzáadni, frissíteni? Most látom, hogy elég érdekesen jelennek meg a menük, funkciók. Ami eddig magyar volt az most angol, de vegyesen van magyar és angol szöveg. Így jön sorba a könyvtárak mellett a 3 pontra kattintva:
Megosztás
Scan Library Files
Szerkesztés
Elemzés
Refresh All Metadata
Hulladék ürítés
TörlésBár panaszkodik plex frissítésre, a nas nem talál frissebb verziót. Ezt kézzel szükséges feltenni?
-
interstate76
addikt
válasz
#56573440 #1360 üzenetére
A droidos kodi nem kadenciahelyes - legalábbis én még nem láttam olyat, ami mindent vitt volna. Jelenleg 2 db Beelink Mini MXIII-as mini pécém van (már vagy 1 éve nyúzom őket). Egy ideig LibreELEC-kel használtam azt, amelyiken filmezni szoktunk, de már hosszú hónapok óta minixes fw van mindkettőn, MiniXBMC-vel. Ez az eddigi legjobb minőségű cucc, amit android alatt láttam, de még ez sem visz mindent kadenciahelyesen. Viszont így nem kell újraindítgatni, ha épp a droidra van szükség.
-
Heimdallr75
őstag
válasz
#56573440 #1360 üzenetére
van egy olyan érzésem ez a fos a cec-t nem ismeri.(abból indulok ki, hogy a sima h6400 samu simán kezelte a telkom boxot, ez nem képes rá) + nem akarok már költeni rá, egy pi minden szarjával vagy 20k, részemről volt nagy az elvárás hogy legalább egy hd anyagot képes legyen lejátszani, de nem sikerült megugrani neki, míg ugyanezen a készüléken a plexnek igen a 4k -ról nem is beszélve.
-
Heimdallr75
őstag
-
Gaben06
tag
válasz
#56573440 #1328 üzenetére
Bocsi nem akarlak összezavarni, mint mondtam nem igazán értek az informatikához. Én azt gondoltam, hogy az internet sebesség is számít.
Egy panel lakás, amiben van egy asztali PC, egy Router és egy TV. A gépen és a TV a plex. Eddig így néztem csak Full HD-ban. Mivel vettem egy MU8002-es Samsung 4K TV-t gondoltam Van egy pár anyag 4K-ban akkor azt jó lenne lejátszani.Routerem: ASUS RT-N56U B1
Az a baj, hogy ez így nehéz lesz, mert belépve a router menüjébe, nem igazán vágom, mit és hol kell néznem.
-
Mauzes
addikt
válasz
#56573440 #1322 üzenetére
Ezt tudom, hogy transzkódolja, részben ez is a dolga a CPU-nak, mármint ezért vettem viszonylag erős procit NAS-ba. Legalábbi anno utánanéztem a transzkódolás igényének, és az Intel G3258 gond nélkül kellene hogy tudjon akár többet is párhuzamosan, nemhogy egyet megakadva.
Szóval nem biztos, hogy ez a szűk keresztmetszet, de nem tudom, ezért kérdezem.
Kieg.: egy sima 720p transcoding-nál is meg-megakad, amihez a Plex hüvelykujj-szabálya szerint 1500 passmark pontot tudó CPU kellene. Az én procim tud kb. 4000-et.
-
guppy_83
tag
válasz
#56573440 #1272 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, sok minden világos lett..
Korábban azért írtam, hogy nas-ról szó nem volt mert egy 2010mid-MBP -t és usb-n rákötött hdd-ek koránt sem mernék nasnak hívni... Annyi az egész hogy valószínűleg gyenge a hardvere ahhoz hogy plex szervet és a filmeket elbírja egyszerre, illetve hogy eljárjon helyettem folyamatosan a videó tékába és vissza is vigye a filmeket...
De a Passmarkos linkből kiindulva megtalálom már méltó utódját! - Köszönöm!
-
interstate76
addikt
válasz
#56573440 #1195 üzenetére
Egy kérdés (mondjuk ki is próbálhatnám, de így egyszerűbb
): ha pl. 10 Mb/s bitrátájú filmet szeretnék lejátszani helyi hálózaton kívüli végponton, a feltöltési sebességem csak 3 Mb/s és az online minőség eredetire van állítva, akkor a szerver észleli, hogy úgy nem megy és transzkódolni kezd, vagy eredeti minőségben tolja, ahogy beállítottam és a végponton egyfolytában akad a lejátszás a kis sávszél miatt?
-
sugarforce
addikt
válasz
#56573440 #698 üzenetére
Microserver mellé szerintem pont felesleges lenne a nas. Plusz egy eszköz, plusz egy láncszem, plusz fogyasztó. Beleraksz 4 hdd-t a microserverbe, aztán úgy gazdálkodsz vele, ahogy akarsz, ráadásul sokkal sokoldalúbb is tud lenni. De persze ez egyéni igény kérdése a dolog.
Rpi3 nagyon jól viszi a plexet, igazából nem sokat transzkódolt, akinél beállítottam, de amit kódolt, ott nem akadt be egyszer sem a film. -
mobbo
senior tag
válasz
#56573440 #698 üzenetére
a legnagyobb probléma, hogy bizonyos tartalmakat egyszerűen nem lát a shield a vinyón,
az asztali gépen a plex felismeri az mkv-t, le is játssza, de ha átmásolom a shieldes vinyóra ott már "Nincs tartalom a kiválasztott mappában" jön vissza
és nem jövök rá mi a baja
kb a folderek 10%-át érinti a probléma
viszont nem random a dolog, hanem amit egyszer nem lát azt nem látja, nem arról van szó, hogy hol ezt hol azt nem -
enginev3.0
félisten
válasz
#56573440 #401 üzenetére
Pc egy core i5, ami az adatlapomon van
A Nas Vas egy N36L, 2GB rammal, és semmi nem fut, csak a plex meg TM, ami csak seedel(#400) justice84@ Minden így van beállítva
Ez most komoly? Tegnap "megvettem" a PC appot, 1640 ftért aktiváltam, mert egyébként csak egy percet nézhettem a filmből, ma meg újra ki kéne fizetnem az 1640ft-ot?
-
-
bexinho23
őstag
válasz
#56573440 #336 üzenetére
Szia!
Köszi a terjedelmes ismeretetőt. A következő napokban alaposan át kell gondolnom, hogy hosszútávon melyik lenne számomra a legoptimálisabb. Lehet hülyeséget fogok kérdezni:
- A ChromeCast2.0-ra kilőtt anyag transzkódolás nélkül, eredeti formában (telefon PLEX app szerint) fut jelenleg. Ha beszerzek/építek egy NAS-t, amin a videótartalmak lennének, és telefonnal ugyanúgy kilőném a képet a CC2.0-ra, akkor gondolom szükségtelen más lejátszó beszerzése, ugye? -
justice84
aktív tag
válasz
#56573440 #306 üzenetére
Szia
Szed le a WebTools.bundle.zip-etcsomagold ki, majd a Syno /Volume1/Plex/Library/Application Support/Plex Media Server/Plug-ins be másold bele. Ha ez kész Plex szerver restart, Csatornák közt megjelenik WebTools.
Ha megnyitod kiadja hogy a http://<Your-PMS-IP>:33400 tudsz belépni böngészőben,
Belépsz a plex nevel/ jelszoval
Majd -->Unsupported AppStore -re klikkelszKijön ez a rész, a Githubos résznél
Megadod a YouTubeTV Plex Plugin
elérési útját úgy, hogy Clone and downloads résznél kimásolod a https://github.com/kolsys/YouTubeTV.bundle.git elérési utat , ha ez megvan akkor a Install előtti szövegdobozba bemásolod de a végéről a .git -et törlőd és install-t nyomsz.A legtöbb Unsupported plugin benne van csak installt kell nyomni de ez nincs benne, azt hiszem.
Itt lista is SUPPORT: Find my Plug-In here for support -
GoZoL
senior tag
válasz
#56573440 #268 üzenetére
Gen 8-as szerveren fut, szinte alig eszi a CPU-t. Reseteltem a raspit és megnéztem alap beállításokkal. Sűrűbb a röccenés. Szerintem a raspi2 vasa nem bírja a lejátszást és annak a CPU-ja van kiakadva.
A frekvenciaváltás be volt kapcsolva, most az a resetelés hatására visszaállt alapra, de még piszkálgatom egy kicsit. Megpróbálom másik microsd kártyára kiírni a rasplexet hátha valami gond azzal van. Esetleg pár beállítást átküldtök a playeren mit szoktatok beállítani? Magyar menü van a rasplexhez? -
Mauzes
addikt
válasz
#56573440 #235 üzenetére
Persze, értem, csak nem voltam tisztában vele. Nyilván a nagy többség csak otthon használja, vagy egy géppel vagy egy tv-vel.
Nagyon én sem használom ki, de azért örülök, hogy akár a barátnőméknél telefonról/laptopról nézem a dolgaimat, akár szüleimhez utazva, a Plex szerver bármit le tud tolni és mindig up-to-date az indexelés.
-
-
Szomj4s
tag
válasz
#56573440 #181 üzenetére
Nah, megnéztem tegnapelőtt, csak nem tudtam nyugodtan gép elé kerülni:
Egy nagyobb, 30GBos release már valóban transzkódolva futott le az egyik audio kodek hiánya miatt (most nem emlékszem rá, hogy melyik volt a ludas), de egyszer sem reccent meg. Tényleg, semmi akadás.A másik, tartalomváltáskor előforduló bug: semmi. Komolyan, nem tudom mire gondoltok, én akármit, akármikor (a tartalom végén előszeretettel) váltogattam, mindig pöccre átugrott az újra. Egy pillanatig lehet látni a fekete képernyőt, de egyből vált utána. Android verzió: 4.21.0.527 PMS: 0.9.15.2 Rasplex:1.0.1
Fifibá: Ilyennel én még nem találkoztam. Emlékszem, hogy volt régebben még egy magyar készítésű új sorozat, amihez nem talált kellő mennyiségű infót Agentek segítségével, ahhoz beállítottam borítót, meg leírást, nekem azokat megtartotta. Még csak nem is zároltam, ha jól emlékszem.
-
justice84
aktív tag
válasz
#56573440 #176 üzenetére
Nálam nemdobja el a csatlakozást csak fekete képernyő van de ha nyomok egy stop-ot és utána egy play-t van kép. De lehet megvan a hiba forrása ha a telefon és tab is csatlakoztatva van a Plex Home Theater-hez remote modba csak akkor jön elő a fekete képernyős bug, de ha csak az egyik akkor minden oké.
szerk:
Na elindítottam Telefonról egy filmet simán elindult, majd rácsatlakoztam a tabbal és elindítottam egy másikat fekete kéernyő lett a vége, lecsatlakoztam a tabbal, elindítottam egy filmet a telefonról megint és van kép. -
justice84
aktív tag
válasz
#56573440 #170 üzenetére
Nálam is megvan ez a bug, linux-os Plex Home Theater- nél is ugyan azt csinálja totál fekete kép de hang van Android telefonról/Tabról (4.11.1.436) vezérelve. Viszont Android telefonról tabot vezérelve nem jön elő, és ha a tabról vezérlem a telót akkor se. Kipróbáltam régebbi verziókkal is ott is ugyan az a helyzet, a 3.6.3 app-ban nem sikerült előhoznom ezt a bugot de 3.8.4 be már produkálta.
-
Szomj4s
tag
válasz
#56573440 #170 üzenetére
Nálunk asszony szokott a hálóban született feleségeket nézni, telóról küldi rasplexre, és ott még nem volt semmilyen problémája. Milyen verzió van fent Neked? (ő mondjuk az ios-es plex klienssel vezérli, én a hálóban nem szoktam /*nem engednek*/ több tartalmat egymás után nézni)
-
peeterson
csendes tag
válasz
#56573440 #164 üzenetére
épp most hozta meg a posta. szóval nincs visszaút. majd kihozom belőle amit tudok. ha kevéske lesz, akkor idővel lecserélem és neve miatt esetleg még nagy bukta sem lesz. sok olyan kényelmes emberke van mint én.
amúgy azon agyaltam visszatérve plex témához hogy weboldalról nem lehet izzítani? márminthogy a tv-n megyek fel a honlapra, bejelentkezek és annyi. melóban vagyok így csak ötletelgetek. nincs kéznél a tv hogy ki is próbáljam. -
Mauzes
addikt
válasz
#56573440 #129 üzenetére
Nem lehet simán csak procit cserélni a szerverben, hogy tudjon transzkódolni?
Meg azt nem tudom (és tudom, hogy nem ezzel kapcsolatban kérdeztél), hogy milyen TV-d van, meg hogy hogyan értetted a "kellemes a szemnek" kitételt, de esetleg gondolkozhatsz használt Samsung okostévé megvételén a régi helyére. Mint egyszerű megoldás. Azon fut Plex kliens, van benne wifi adapter, mindent vinni fog stream-ben. Persze a wifi helyett LAN-t ajánlanék, de ha nem megoldható és csak alacsonyabb felbontású cuccokat tolsz, akkor ok.
-
Szomj4s
tag
válasz
#56573440 #127 üzenetére
Szia!
Nekem a szerver egy asrock q1900-itx, xpenology-val. Tud transzkódolni is, de ez mellékes.
A nappaliban a lejátszó egy hiperszuperokos tv, beépített plex-szel, míg a hálóban egy raspberry a lejátszó.
Mobillal tudod távirányítani, lejátszik mindent, nincs para egyáltalán.
Egyszer régen (a legelején) volt egy olyan gondom, hogy akadt. Nem tudtam elképzelni, hogy mi a fene, semelyik esetén (szerver se, és a rasp) se pörgött fullon a proci, nem értettem, hogy mi történik.
A hibát az oldotta meg, hogy kihúztam a netkábelt, majd újra bedugtam... Nem tudom, nem értem. Azóta volt rá egy frissítés is, illetve másik memóriakártyát is tettem bele, tökéletesen, minden akadás nélkül fut. Ajánlani tudom. (Rasplex az oprendszer neve, és nagyon egyszerűen telepíthető: kiírod egy memóriakártyára a win32DiskImager-rel a képfájlt, elindítod, és kész.)
Remélem tudtam segíteni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- OLED TV topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Xbox tulajok OFF topicja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Death Stranding (PC)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest