Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #56573440

    törölt tag

    válasz guppy_83 #1270 üzenetére

    Egyébként csak hogy tisztába tegyük, a nas mint hálózati adattároló eszköz lehet gyári (synology, qnap, zyxel, asustor és sorolhatnám), a hekkelt (xpenology) vagy free változatok (freenas, nas4free, omv, stb) de az esetek túlnyomó részében egyáltalán nem igényel semmi mást csak magát az eszközt, monitor, billegér és társait a rendeltetésszerű működéshez nem. Az meg hogy mire használod az megint a te döntésed. Nem kell feltétlenül ezeken tartani a fontos dolgokat, még csak raid kötetek használata se kötelező, nálam egy 50k alatti hp proliant gen 8 microserver van erre befogva -meg még másra is persze-, 5 perc alatt telepített xpenology a szoftver, egy 1080p transcode megy neki, az nálam meg elég. Tele van usb-vel, 4 vinyó 1 ssd belefér gond nélkül.

    A gui-t és több funkciót is távolról érhetsz el, de win alapon maradva is megoldható távoli asztal és bármi más is.

    Itt azt kell megérteni, hogy a plex szerver mindenképp transzkódolni fog ha a kliensen futó lejátszó nem boldogul az adott kodekkel, hangsávval, felirattal, akármivel. Két megoldás van innentől reálisan, az egyik, hogy használod a klienseket tovább, és az egészet megoldod nyers erővel szerver oldalon, vagy a kliens oldalt optimalizálod. Persze lehetne előre átkódolni a forrást, vagy eleve olyat szedni ami nem okoz gondot.

    Szerver oldalra fekszel rá, és feltételezzük hogy mindkét tv egyszerre fog menni, és a legrosszabb felállás szerint transzkódolni kell, akkor 4000+ körül nézz szét itt.

    Másik megoldás lehet, hogy bekérdezel ezekkel az igényekkel az Amlogic s905 912 topikba, mostanában mi éri meg vállalható áron (10-20k körül már van értelmes droidos box jellemzően) amire pár mozdulat egy libreelec. Kapsz ezzel egy kodi klienst amit össze tudsz fűzni nagy tudás nélkül plex-el, és jó eséllyel áthidalható az általad említett probléma, mellette elég vállalhatóan kaphatsz hozzá yt-t, és más plugineket. Vagy veszel egy raspberry pi2-őt vagy 3-at, és arra teszel rasplexet. Bár ez nagyban függ attól hogy mit használsz még a meglévő pl apple tv funkciókból pl, az melyik változat, arra nem e lehet eleve feltenni egy kodit mint kliens és utána plexkodiconnect plugint, hogy tuti az e a baj hogy transzkódol a rendszer és kiakasztja a laptop prociját, és még sorolhatnám.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák