- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
Nekem tetszett nagyon az új csúcs, amikor csak előzetes volt róla. De a bemutató után nagyon csalódtam. Ennek hangot is adtam, amire ebben a topikban az egyik usertől minősíthetetlen hangnemben megfogalmazott, személyeskedő választ kaptam, nem először, hanem az évek folyamán már sokszor, amitől kinyílt a bicska a zsebemben, és sajnos ha azt látom, hogy mást kóstolgat, akkor nem tudom válasz nélkül hagyni. De igazad van, ezentúl csak szakmai módon kritizálok, nem offban. A fórumozót meg jelentem a megfelelő helyen, ha továbbra is ezt a stílust képviseli.
-
lolal
senior tag
Figyelj értjük, hogy neked nem tetszik a Sony. Nekem is van iPhone-m is de mégis szeretem a japán márkát, ámbár még újonc vagyok az XZ3 al. Csak nem értem minek jössz ide köpködni akkor ?
Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
Enci1983
senior tag
Gondolom a rengeteg tapasztalat beszél belőled..... Ja nem, itt olvastad valahol aki hallotta a szomszéd fiának a haverjától, aki valahol látta ezt a bejegyzést. Mindenesetre akik anno mondjuk Z5 vagy XZ mobilt vettek, még most kezdik eladni. Huawei, Samsung meg két hét múlva ott van a használt mobil oldalakon. Ilyen szipiszupi mobiljaik vannak konkurenséknek . Inkább azt nevezném röhejnek hogy mind egy kaptafa. Alul kis keret felül pici luk vagy szenzorsziget. A mostani felhozatal üde színfoltja a Sony kínálata.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal.
-
lolal
senior tag
Teljesen egyet értek az állítottakkal. Ezidáig mindig iPhone vagy Samsung felhasználó voltam. Utoljára egy 7Plust-t nyúztam, de van a családban i8 meg X is. Lassacskán 1 hónapja váltottam át Sony XZ3-ra és egy pillanatig sem bántam meg iPhone után, és mivel van viszonyítási alapom így azt mondom, valóban a japán gyártóé az egyik legjobb szoftver minden téren. Kamera tekintetében lenne fejlődni való, de egy lencséhez képest szerintem kihozták belőle amit kilehetett. A felület meg gördülékeny, letisztult, teszi a dolgát. A RAM használat nagyon jó, ellenben a Samu RAM zabáló felületével, vagy a Hüvely erőszakosan mindent bezárójával. Az iPhone XS-t hétköznapi applikáció megnyitásban lehagyta, igaz 1-2 pár másodpercről van szó de akkor is nyert. ( Youtube, Face, Viber, BBM stb) A kijelző meg szerintem a piacon az egyik legszebb. Sokat nézegettem előtte a különböző készülékek paneljait mit tudnak mennyire élethűek, színben mennyire valósak stb. Samu túlszaturált volt, LG-t , Az XS Max volt a legközelebb ehhez a minőséghez ami az XZ3-ban van.
De ha azt nézem, hogy szolgáltatói keretek között 150K+ ért eltudtam hozni ezt a telefont, akkor véleményem szerint best buy volt.De a lényeg a lényeg, nem értem a Sony-t illető kritikákat, és az olyanok kommentjeit akik ezelőtt 3-4 vagy több éve használták valamelyik modellt.
Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
prolad
addikt
Ezt nem vitatom, de nem mint felhasználó nem érzem wkkora negatívumnak. Nem az van, hogy egy nap alatt ott lesz 100 érsektelen hozzászólás ahol felteszik 20an ugyanazt a kérdést, meg 20 egyforma kép az üzemidőről. Nyilván a gyártónak nem jó, hogy senki de beszél a cuccairól, de ez már az ő bajuk. De nem attól lesznek jók v. rosszak a Sony telefonok, hogy hányan beszélnek róla. Huawei se csinál jó szoftvert csak mert mindenki szidja, a sonyé meg az egyik legjobb, hiába nem beszél róla senki.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
-Samsung - Apple - Huawei márkaharc
-előrendeltem, mikor jön, miért nem hívtak vissza
-milyen fóliát vegyekelső: a sony annyira sem érdekli már az embereket, hogy a többihez mérje, és ezáltal komolyabb viták alakuljanak ki. totál érdektelen. ezt kéne megérteni.
másik kettő: ha lenne komoly érdeklődés, akkor itt is beindulna ebben a témában a csevegés, ahogy régen be is indult sony telefonok topikjaiban is.
-
prolad
addikt
Azért azt tegyük hozzá, hogy az s10 topik (hétvégéig, kb akkor olvastam bele utoljára.
-Samsung - Apple - Huawei márkaharc
-előrendeltem, mikor jön, miért nem hívtak vissza
-milyen fóliát vegyekAztán kb 10 százalék tényleg ontopik, releváns info.
Plusz az s10 topik 2 samu csúcsmodell, ami elérhető, itt a lényeg majd talán májusban jön.
Harmadrészt amikor XZ2 - m volt, talán nem is írtam a topikjába, nem volt rá szükség, működött ahogy kell. Ha valami működik, az említésre se méltó, de ha valami szar, akkor telekiabálják vele a fórumot.Amúgy nem vagyok Sony fan, de sokszor szégyen, ami a Sony, LG topikokban megy, még ha nem is alaptalanul. Itt is felmerült, hogy a sony összeszerelése szar, és a vita nagy részében 3 éves v. régebbi mobilokkal jött mindenki. Mintha a Samung topikban sírnék, hogy a note 7 robban v. az Apple topikban, hogy a 6 hajlik.
-
attila851
csendes tag
válasz MikeWazowski #2 üzenetére
Nekem a Sony Xperia Z1 meghajlott minőségi case mate tokban a sim tálcánál ahol gyengébb volt a telefon merevítése. Sony Z ultra már gyárilag hibásan érkezett és a szerviz mindent kimagyarázott, persze ha elérte az ember e-mailban mert telefonon le sem szarják az embert. Felháborító volt amit ott szerviz címen leműveltek.
-
törölt tag
válasz thebear007 #71 üzenetére
Nem egészen. Egy fórum "inaktivitása" sok egyebet is jelenthet. Pl. egy már megjelent modell esetében azt, hogy jól működik, nincs hiba. Minél több a baj, annál inkább lesz egyre "pörgősebb" az adott topik, legalább is itt. Személy szerint örülni szoktam annak, hogy nincs teleszórva mindenféle fikázással az adott topik. De sajnos a trend az, hogy az első pár száz pont erről szól. Márkától függően ez 2000 fölé is szokott kúszni. Aztán kicsit elül, a következő hullám a tok kérdések, és utána jön a valódi rész a használati tapasztalat.
De leginkább akkor fog elülni a por, ha már lekerült a hír a főoldalról. Akik az adott készüléket megvették, azok el is teszik a kedvencekhez többnyire az adott telefon indító/teszt topikját. És később már csak azok írnak oda, akiknek kérdés merül fel. Tehát gyakorlatilag minden telefonos teszt topik első egy hete pusztán szemét. -
kriszkoczi
csendes tag
Sziasztok!
Nekem 2001 óta Sony Ericsson és Sony telefonom volt 2016-ig. A korábban írókkal nem értek egyet, voltak azért összeszerelési gondok a telefonoknál. Nekem a csúcs a z3 compact volt és annyi volt a szerencsém, hogy volt még rá garancia. Egyszerűen felvált a kijelző. Garanciában kijavították, de utána egy év múlva előjött a probléma. Továbbá az bosszantott, hogy a többi telefon márka, abban az időben sony kamerát használt és maga a Sony képminősége volt a leggyengébb. Szóval ezért váltottam márkát. -
lolal
senior tag
Most komolyan azon megy a f*szméregetés hogy egy magyar telefonos oldal zugfórumán, egy hír alatt mennyi ember kommentál össze ? ne szórakozzatok már emberek pls...
Nyílván egy Apple vagy Samu hírhez boldog boldogtalan odacsődül hogy írjon valami bullshitet, de ha végig nézel egy pl: Samsungos hír a kommentek 70% nem szorosan a témához kapcsolódik hanem valami flame keltés.Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
atike
nagyúr
-
mrlujoak
veterán
2019.03.06-án (múlt hét szerda) vettem át a Sony Szalonban a 2 év gyártói garis Xperia 10 Plus Dual (I4213) modellt, navy blue színben.
XA2 Ultra Dualt váltott.Remek szerkezet. Az akksi is kellemes, 2 sim-mel 50%-on 2:57 perc SOT idővel, 1-2 töltési ciklus után, beállítások konfigurálásával, tesztelgetéssel.
Az ára pont annyi, mint tavaly az XA2 Ultra modellnek. Az is, ez is 140E-n nyitott.
Ja, és nem hybrid sim slot van benne - mint az sok helyen írva vagyon - hanem teljes értékű a dual sim funkció, azaz 2 db nano SIM és 1 microSD megy a készülékbe.
B20 van.A gyári szoftvere (53.0.A.2.149)kb azonnal frissült is az 53.0.A.4.74-re.
[ Szerkesztve ]
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
thebear007
aktív tag
Jól mutatja a Sony piaci részét az is, hogy miközben egy Samsung bejelentés alatt százasával vannak bejegyzések itt egy hét alatt sincs 90.
Isten a saját képére teremtette meg az embert. Majd megadta a számára a választás szabadságáét, így mindannyian úgy csesszük el az életünket, ahogyan akarjuk.
-
prolad
addikt
válasz -=RelakS=- #68 üzenetére
Z1, Z2-t rengeteget szereltem, gari utám elváló hátlapok és spontén repedő kijelzők miatt. M széria is szar volt, SP-vel is voltak konoly gondok. Meg az első szériás compactokkal. De az X/XZ széria óta rendben van a Sonyt összeszerelés szempontjából. Más apróságok vannak, de melyik gyártónál nem.
-
-=RelakS=-
veterán
Xperia S, Z, Z3, XZ2, illetve melóból X, egyikkel sem volt semmilyen gondom, a garanciában megoldott képernyő elszíneződést leszámítva.
Hogy a kis vízzáró ajtók egy idő után tönkrementek, hát, kopó alkatrész azért, na!Az még mindig megvan, hogy mikor a Z új volt, és kimentem spanyolba egy értekezletre, a kollégák kiröhögtek, hogy tévét hordok a zsebemben
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
TTommi
aktív tag
válasz #81733120 #65 üzenetére
2870 mAh
De ez tényleg elég karcsú lett a 3300mAh hoz képest. Viszont a kamera biztosan jobb, és ami nekem még inkább fontos, hogy az audio vonal meg sokkal jobb lett. Az akku idő korábban fontos volt, de ma már nekem is elég, ha a nap végére legalább 20-25% marad. Sokkal fontosabbnak tartom a gyors töltést és azért ahogy látom ebben nincs probléma.
Én mindenképpen szolgáltatói kínálatból fogom megvenni a Z2 utódját, és a dilemmát az okozza, hogy közben ott az LG g7, ami IP68 military minősítéssel és 845 ös SoC val kerülne 120-140 ezerbe most. Szóval a Sony nak nagyon jó áron kell befutnia, hogy azt válasszamSXZ2 és SXZ5c
-
TTommi
aktív tag
Szerintem jó készülékek lettek. Érdemes elolvasni a Sony hivatalos oldalát is, ott sokkal több infót találni. Sajna az IP védelem kimaradt, de egyébként nem rossz vétel. Igazából olyan, mintha az XA2-t modernebb köntösbe rakták volna. Az pedig egy nagyon jó gép!
120K a hivatalos kezdő ár, de ezek a telcsik sokkal olcsóbbak lesznek a szolgáltatói kínálatban.
Egyébként a 630 egy elég jól sikerült proci, és a mindennapos használat mellett egy középkategóriás telónál semmi problémát nem fog okozni. Mondjuk lehetett volna 660 is, ha már a 2017 es procik közül választottak, de hát ez van. Viszont ehhez az SoC-hez legalább a Sonynak van egy nagyon jól optimalizált szoftvere, ami nagyon takarékos, de megfelelően gyors. Biztos nem lesz vele probléma. Ezt mondom úgy, hogy a Z2-t idén biztosan cserélem 5 év után, amiben 801-es van. A 630 legalább 50%-kal jobb teljesítményt ad a 801-nél úgy, hogy a két telefon HW specifikációja szinte ugyanaz. Úgyhogy kíváncsian várom a magyarországi megjelenést.A Redmi-s kommentekre: a múltkor bementem az Alzaba és megnéztem közelebbről. Nos, ha valakinek az tetszik, vegye azt, tőlem nagyon távol állnak. Lehet, hogy olcsók, és lehet, hogy a célnak megfelelően jók is, én mégsem azt preferálom. Rettenetesen gagyi érzést keltett bennem, amikor kézbe vettem őket.
SXZ2 és SXZ5c
-
dualcore
őstag
Az a baj hogy míg a Sony gyártja a legtöbb alkalmazott kamerát mind saját magának és más gyártónak, addig a Sony sikeresen el cseszi a szoftvert hozzá. Régi hírnévvel megélni már nem lehet, hiába tesz mellé drága cédulát, az kevés már a Sony esetében. Mondom ezt úgy hogy Sony fan voltam, de már rég fáj amit csinálnak. Csak kullog a sor végén.
-
törölt tag
A mobil tetszik, ígéretesnek tűnt, mindaddig, amíg meg nem láttam a 2800 mAh-s akksit.
Persze, ha tudja extrémebb használattal az 5-6 óra kijelzőidőt, akkor nem szóltam.Mindenesetre jó mobilnak tűnik, az árazás meg az akksi csúszott el leginkább.
[ Szerkesztve ]
-
tixem
addikt
Nem talált báttya, eddigi mobilos pályafutásom alatt a Sonytól volt a legtöbb telefonom, szám szerint 5 darab. És szívesen vennék is újra de sajnos a gyártó árnyéka régi önmagának.
De azért örülök, hogy helyettem is jobban tudsz mindent (is)
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
tomriddle74
tag
Nekem egy xperia Z ultrám van. Azóta, hogy piacra került. Azóta hibátlan. Pedig dolgozik rendesen. Esténként dokkolóvan töltöm és minden nap dolgozom rajta. Szakrajzokat szoktam rajta olvasni meg ilyenek. Most szeretném az xperia 1-et megnézni, mert jöhetne egy újabb hardver. De lehet, hogy megvárom amíg ez behal. Vagy marad tartalék telónak. Amúgy, ezt a hozzászólást is a sony-n írtam.
-
tixem
addikt
válasz #94844416 #55 üzenetére
Te most komolyan egy flagship hardverrel szerelt telefont hasonlítasz össze egy alsó-középkategóriás telefonnal?
Z3C-ben snapdragon 801 volt anno, az Y6 meg egy filléres budgetphone a 801-hez képest fika hardverrel.
Ennek az összehasonlításnak annyi értelme van, mintha egy Dacia Logan sebességét szidnám egy Audi S4 ellenében. Almát az almával, ne a körtével pls
-
<Lacy85>
addikt
válasz Carlos Padre #51 üzenetére
Most mit vársz? Magától repedő, szétnyíló, széthulló telefonra írjam azt, hogy példás volt az összeszerelése?
Ha ezt nem teszem meg, és szerinted emiatt hater vagyok, akkor legyek az.(#52) blagolf :
S6-ig, S7-ig nem, hogy nem használtam Samsungot, de egyenesen viccesnek találtam a bili műanyag szappantartókat. S7-től kezdve is csak S szériát, meg Note-ot használunk, mert az olcsóbbak nem is tetszenek, és még masszívan túl is vannak árazva. Szóval véleményt is csak ezekről tudok mondani. Ezekkel meg tényleg az ég világon semmi baj nincs.
"Ne gyere az új készülékekkel, mert te is ezer éves telefonokat hoztál fel."
Igen, írtam is, hogy a jelenlegiekkel nem tudom, mi a helyzet, mivel nem használtam őket.
A Z3 helyére még így is az XZ volt kinézve anno, de amikor megláttam, hogy 2 évvel később kiadtak újra egy Z3-at (csak a SoC volt újabb, minden más ugyanaz), ráadásul a minőségi ház helyett műanyag kerettel...
Na akkor vettem egy Samut.
Csak sajnos a régi szériákkal gyakorlatilag beleégett az emberek fejébe, hogy bármit, csak Sony-t ne.
Amikor vittem a Telenorba szervíz miatt a Sony-t, még az eladó is csak ennyit mondott:
"Ennek a telefonnak is csak annyi a baja, hogy Sony"Ebből meg azóta sem nagyon tudnak kilábalni. Évről évre csökkennek az eladásaik.
-
törölt tag
válasz thebear007 #54 üzenetére
Hát nem hinném. Nekem van összehasonlítási alapom a kínai Huawei és a japán Sony között.
Sony: Xperia Z3 Compact.
Huawei: Y6 2018.Szerintem a Y6:
Egy borzasztó telefon. Az előző telefonom (Sony Xperia Z3 Compact) egy 2014-ben megjelent telefon, de sokkal gyorsabb a 2018-as Huawei Y6 telefontól. Iszonyatosan lassú a telefon. Minden alkalmazástól lefagy akár hívás közben is. Havonta rakom újra rajta a rendszert, 1 hétig gyors, utána ez a helyzet. A kamerája valami szörnyű! Olyan rossz képeket készít, hogy egy Nokia Lumia 530 a maga fixfókuszos 5 megapixeles kamerájával sokkal szebb képeket készít. E telefon egy Viber súlyú appot nem tud akadás mentesen elfuttatni. A kijelzője olyan amilyen.... Szilikontokban fél méterről kiesett a zsebemből szőnyegre, erre az üvegfólia nem tört be, a kijelző pedig össze vissza repedt. Azt hittem, egyedi eset, és kifogtam egy gyári hibás telefont, de nem. Az ismerősöm ugyan erre panaszkodik, mint én. Senki ne vegyen ilyen telefont. Látszik rajta, hogy kínai. "Óccó, de olyan isz".
Érdekes, a 4 éves Z3 Compact még egyszer sem fagyott le, ötször gyorsabb a Huaweitől. Gyönyörű képeket készít a 20,7 megapixeles fényképezője. 2 (!) naponta kell tölteni 4 évesen. A Huawei még 1 éves sincs, de azt "csak" naponta kétszer, háromszor...És persze a Y6 2 alkalmazást nem tud elfuttatni a háttérben. (Galéria, Chrome) ha csak ez a kettő van a memóriába, és a Chrome-ból kilépek egy pillanatra a galériába, majd 10 másodperc múlva visszamennék a Chrome-ba teljesen újratölti. Tehát hulladék a Y6.
Pedig a Huawei nem is az alja a kínai telefonok között.
Akkor inkább megfizetem a Sony minőséget, minthogy szenvedjek egy kínai telefonnal.
Nem baj, megtanultam, hogy többet soha az életbe se Huaweit, se semmilyen kínai telefont...
-
thebear007
aktív tag
Nem véletlen, a Sony le van maradva pár évvel, most már a kínaiak után is, árban meg a prémiumban akar játszani.
[ Szerkesztve ]
Isten a saját képére teremtette meg az embert. Majd megadta a számára a választás szabadságáét, így mindannyian úgy csesszük el az életünket, ahogyan akarjuk.
-
törölt tag
Ebben maximálisan egyetértek. Az első Samsungom egy Galaxy J1 volt. Tudom, hogy nem valami erőmű, de azért azt elvártam volna, hogy ne gondolkozzon el a tárcsázó betöltésén...Az akkumulátora 3 órát nem bírt ki, lassú volt nagyon, folyamatosan lefagyott...Na ez el lett adva.
A második Samsungom egy A5 2017 volt. Na ettől már sokat vártam, mert ez a megjelenésekor erős középkategóriás telefon volt. Hát, itt mondtam azt, hogy többet az életbe nem kell Samsung telefon. Drága, nem tartós, nem megbízható...Rengeteg hibája volt, nem akarom mind felsorolni, túl hosszú lenne.
A családban van egy A5 2016 7 hónaposan összeomlott rajta a rendszer és be sem kapcsolt.
Tehát lehet itt a Sonyt ócsárolni, hogy drága, de inkább legyen drága, minthogy megbízhatatlan Samsung telefonja legyen valakinek.
-
blagolf
senior tag
Én a Samsungtól pártoltam el, mert egy kalap sz@r. A Galaxy S-em 2 hét után meghalt, az Alpha-m meg olyan forró volt hogy szalonnát lehetett rajta sütni, akadozott, lefagyott, és naponta minimum kétszer kellett feltölteni. Soha többet nem kell ilyen telefon. Ne gyere az új készülékekkel, mert te is ezer éves telefonokat hoztál fel. A lényeg hogy minden gyártónak vannak gyengébb típusai.
Üdv, Zoli
-
Carlos Padre
veterán
Az a haterkedes, h nem tudjatok leirni, h "ja bocs, az osszeszerelesi minoseggel tenyleg nem volt gond", ehelyett mar elohoztatok korabbi modellek tervezesi hibait, a piaci reszesedest meg hogy az egesz vilag utalja a sony telefonjait, nehogy veletlenul valami jot kelljen mondani a markara.
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
elmepocok
tag
Nekem volt xiaomim, aminek 1 év alatt a kijelzőjén pont 10ezer zöld pixel lett, kihullott a hátlapból a tipográfia és úgy nézett ki, mintha megjárta volna az öbölháborút. Öcsémnek meizu ugyanez, csak annak a kijelzőjén hosszában 2 centi széles barna folt lett. Honor nemtudommelyik nagyon fancy üveg hátlapja úgy karcolódott, mint a vizespalack és a bekapcsoló gombja is behalt. Barátnőmnek anno Galaxy S nemtudomhány kijelzőjéről elvált az érintőfelület 1x5 centiméteren és az akksija is behalt. Most a HTC u11-ének 1 év után kezd meghalni az akksija, úgy tűnik. Az összes ismerősöm amoledes Samsungjának a kijelzőjébe beleég a launcher 1 év alatt.
Szerintem el vagytok itt tévedve sokan, az ÖSSZES gagyi, csak van, amelyiknek jobb a marketingje, van amelyiknek rosszabb.
Amúgy pontosan úgy van ez, mint bármi mással. Senkinek nem érdeke olyat gyártani, ami évekig hiba nélkül üzemel, mert akkor nem veszel újat.
Nyilván ki lehet fogni jobb/rosszabb darabokat, de messzemenő következtetéseket én egyikből sem vonnék le. -
<Lacy85>
addikt
válasz Carlos Padre #47 üzenetére
Ez nem kamu, meg haterkedés, hanem valós hibák. A Z3 topikja is állandóan tele volt ezekkel. Sárga kijelző, elváló hátlap miatt beázás, harmadszorra tökre menő wifi, a compact-oknál spontán kijelző törés, stb.
Szarul összerakott készülékek voltak, gagyi alkatrészekből.
Az újaknál nem tudom, mi a szitu, de régebben rengeteg volt velük a gond. -
<Lacy85>
addikt
válasz Carlos Padre #44 üzenetére
Rendben, akkor azért nem veszi őket a kutya sem, mert annyira jók, hogy már túl jók. Ha így jobban alszol...
-
Carlos Padre
veterán
Nem kell itt (ki)forditani semmit, miutan nem sikerult az osszeszereles hitvany minosegere egy peldat sem hozni jottetek a (sajnos a mai vilagban altalanos) tervezesi hibakkal, mint pelda, ebbe eleg nehez markabarat hozzaallast latni.
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
<Lacy85>
addikt
válasz janeszgol #37 üzenetére
A Sony mellől nem azért pártoltak el szerintem, mert sok volt velük a hiba.
Inkább azért, mert kamerás képességekben mindig le vannak maradva (meg úgy általában mindenben csúsznak 1 évet a konkurenciához képest), dög unalmasak lettek (Z1-től talán XZ1-ig nagyjából egy kaptafa az összes), amikor megszűnt a Z széria, ráadásul még az anyagokkal is elkezdtek spórolni (helló újra műanyag), meg kb. a nulla marketing.
Anno még Z időkben tudtak versenyképesek lenni, ma már labdába sem rúgnak sajnos. -
<Lacy85>
addikt
válasz Carlos Padre #41 üzenetére
"A sony haterekeben?"
Aha. Szóval akkor az egész világ Sony hater. Mert valahogy már nem nagyon veszi őket senki.
De akkor fordítsuk meg: Egy maroknyi fan azért még mindig kitart mellettük.Amúgy teljesen mindegy, hogy összeszerelési minőség, tervezési hiba, vagy épp csak gagyi alkatrészekből van összerakva. A végeredmény szervíz, meg bosszankodás.
-
tixem
addikt
válasz #94844416 #38 üzenetére
Az, hogy neked nincs vele bajod még nem változtat azon, hogy többeknek meg kis túlzással elemire hullik 1 év alatt. A családban anno egy Xperia M4 Aqua mondta be az unalmast 7 hónap alatt. Abszolút egyet tudok érteni az eddigi hozzászólásokkal.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
A Sailfish által támogatott mobilok listáját a Jolla közleményben szokta kiadni és frissíteni. Még nem tartunk itt, szerintem egy ilyen mobil kifejezetten drága lenne kisérletezgetni.
Amúgy van ismerettségben SonyJolla és imádja a gazdája!
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
törölt tag
Egyáltalán nem értek egyet, hogy bármi baj lenne az összeszerelési minőséggel. Adott egy Sony Xperia Z3 Compact. 4 éves, de idén lesz 5. Semmi baja nincsen, de még egy karc sincs rajta. (Tok és fólia.)
Melegszik rendesen, de nem zavaró. Vízbe soha nem vinném. Az akkumulátora 4 évesen 2 napot kibír töltés nélkül, tehát én imádom. Annyira bevált, hogy a következő is Sony lesz.
-
janeszgol
félisten
Félreértés ne essék, pl a Samsungnál is vannak érdekes szériák. Ilyen az S4, Galaxy W, A3 és A5 2015, Ace 3. Ezek közös jellemzője, hogy felfújták az akkut, mint a lufit.
Az iPhone telefonokról most nem szeretnék írni, az egy kisregény lenne. Viszont az érdekes, hogy a Sonytól, mint márkától elpártoltak, míg a Samsungtól és Appletől nem. Érdekes!A Sony sokkal többre vihetné. A Vaio szériát sem eladni kellett volna, hanem versenyképessé tenni. Esetleg behozni a márkanevet a mobilokhoz. A másik ilyen gyártó, aki nem érdemtelenül, de sajnálatosan van padlón, az az LG. Itt most a mobilokról beszélek.
-
DithenS
senior tag
Szerintem jó lenne megint egy gazdasági összeomlás, pofátlanul elment mindennek az értéke a reálistól.
-
<Lacy85>
addikt
válasz janeszgol #33 üzenetére
Z3 - 1 éven belül kétszer sárguló kijelző, töltőcsatlakozó gond.
M4 - Sárguló kijelző, kiszakadt jack dugó. Szervíz után 2 héttel komplett kijelző halál.Többet sajnos nem tudok írni, mert kib@sztuk a francba mindegyiket, azóta pedig messziről kerüljük a Sony telókat.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Xperia V kijelzo, z1c spontan kijelzorepedes (nem csak ez jart igy), a melegedestol szetmallik (nem csak ez jart igy), e3 kijelzo sargafolt, m2 alaplap halal, lilulo kamera, sp alaplap es akku, xa2 kijelzo. Az L-nek nincs baja.
Igen, marha vicces. Inkorrekt vagy.*a gyengebbek kedveert ezek sorozatos hibak, nem csak en jartam igy.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Azok az akku kapacitások...
6,5" mellé 3000mAh...
Kíváncsi leszek mennyit bírnak majd. -
mrThomi
addikt
mennyibe fájt volna nekik a plus harverét a simának adni ? megint szemetet akarnak eladni horror áron. A konkurensek jóval előrébb tartanak
-
Fred23
nagyúr
A mozis képarány nagyon nem jön be, és nem hiszem, hogy ezekkel az új modellekkel a Sony lejtmenete meg fog állni.
Szerintem az XZ2 Compact volt az utolsó és egyedüli figyelemre méltó mobiljuk még tavaly. 2017-ben meg az XZ1 Compact. Ennyi a Sony, és most már ennyi sem.
-
Ádám16
addikt
BestBuy lesz, mikor a szolgáltatók nevetséges áron kiszórják majd 1 év múlva.
Lsd.: XZ2 -Telekom -
lolal
senior tag
Drágának drága de mikor nem volt az egy Sony termék ? ahhoz képest szerintem nagyon jó ár érték aránya van ennek a középkategóriás modellnek. Aki meg az összeszerelési minőségre panaszkodik az nem tudom miről beszél. Jelenleg egy Xperia xz3 ast használok és ilyen jól összerakott, szép okostelefonom még sose volt. Pedig előtte szinte csak iPhone okat vagy samsungot használtam.
-
Rothmanakos
tag
Azzal egyet értek, hogy baromi drágák de hogy az összeszerelési minőség rossz lenne a Sonynál, azzal biztosan nem!
4 éve húzom a Z2-met, dobálom, ütögetem, esett már le betonra, stb, viszont semmi nem létezik ebből, nem recseg-ropog, nem hajlik, semmi baja, Z2 tabletem idén 5 éves lesz, és bár arra jobban vigyázam, de az óra esett már le ágyról parkettára, stb, és semmi baja. PlayStation egy más kategória, más üzletág, nem, hogy nem egy gyárban,de nem is egy városban rakják össze őket.Viszont a telefonok tényleg baromira túlárazottak, ez tény!
Sony Xperia Tablet Z2, Sony Xperia Z2 (korábban Sony Xperia S, Nokia C7, Nokia N8)
-
tixem
addikt
Fejükre kenhetik a szabadalmukat ha azzal a Huawei villog.
A Sony az utóbbi 3-4 évben egyszerűen nem tudott értelmes telefont mutatni Xperia név alatt, ez itt a fő probléma, erre kihoznak egyet S10 árban, meg 130 ezerért olyat, amit a Xiaomi vagy a Huawei biztosan ennek az árnak a töredékéért ad, de még talán a Nokia is.
Röhej a köbön egyelőre az idei Sony lineup.
-
Enci1983
senior tag
Dehogynem tett, csak az a probléma hogy mások használják a fejlesztéseiket, ők meg valami oknál fogva nem. Csak egy példa, visszafelé töltés két mobil között Sony szabadalom, nem a Huawei találta ki. Kicsit utána olvashatnál dolgoknak, mert többször olvasom hogy vaktában beírsz baromságokat.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal.
-
K0vasz
aktív tag
örülök, hogy a Sony még mindig a "kisebb méret = kisebb tudás" szinten tart...
ezt leszámítva még akár jók is lehetnek ezek a készülékek, de azért kíváncsi vagyok, élőben mennyire "távirányítók"
-
<Lacy85>
addikt
Ezt a "direkt cseszik el a kamerát" dolgot már sokszor olvastam, de amúgy honnan van az infó?
Ez inkább valami Urban Legend, mert ha egy Sony-ban szar a kamera, akkor nem fényképezőt fog mellé venni a nép, hanem Sony helyett vesznek olyan telefont, amivel lehet értelmes képet lőni, meg mondjuk tudja a RAW fotózást. -
joey04
titán
snapdragon 636 140k?!
Ez mai árfolyamon 313 ezer forintnak felel meg, de bárki meglepődik azon, hogy egy prémium kategóriás zsebokos ára hármassal, esetleg négyessel kezdődik?
Csak a Sony nem tett le annyit az asztalra, hogy ennyit elkérhessen érte. bukta lesz így.
-
törölt tag
Huhh, 850 font? Azt hiszem akkor erről a telefonról le kell mondjak, egy év alatt sem valószínű, hogy 200 alá beessen az ára sajna.
-
Tommmysun
senior tag
válasz MikeWazowski #8 üzenetére
Nem tudom milyen modelljeid voltak, nekem csak 4 Sony telefonom volt, az elsőket imádtam, a későbbieket egyre kevésbé. Formailag mindig tetszettek (ma már nem, mert ugyanazt csinálják, mint az összes többi), a menüjét is imádtam, de a minőség sajnos folyamatosan romlott és azt sem tudom milyen fórumokat olvastál, de amit én láttam, ott elég sok panasz volt rájuk, amit én is tapasztaltam sajnos ... azt meg kikérném magamnak, hogy user error, ha egy vízállónak hirdetett telefon, pl. párás környezetben (hangsúlyozom, nem vízbe merítve, vagy ilyesmi, csak simán kézben tartva) is bepárásodott .... ez a vicc kategória és nem user error. Nekem a Z1C-mnek levált a hátlapja, felpúposodott az aksija (ez a kettő összefügg), tönkrement a mikrofonja és a kijelzője is egy hulladék volt (nem estem a szerencsés szériába, mert volt aki jó minőségűt kapott, volt aki egy gyenge fakót). Cserélték is garanciában, de már csak Z3C-re tudták ... viszont mivel csere telefon volt így arra nem kaptam újabb 1 év garit, pedig kevesebb mint fél év után annak is elvált a hátlapja, valószínűleg a túl nagy hőtermelés és a párásodás nem tett jót a ragasztónak), amit horror áron javítottak volna kb ugyanolyan minőségben, így vettem hozzá én egy (a gyárinál minőségibb) ragasztó készletet és megcsináltam, még kb 3 hónapig jó volt, amikor egy kb 10-15 centis esés után végleg meghalt a telefon (semmi külsérelmi nyom nincs, tehát nem esett valami nagyot). Ez után még mindig Sony-t próbáltam venni, de amikor már az áruház polcán megfogva is recsegett a kezem között, végleg letettem róla
Egyébként a Sony többi terméke is egyre gyengébb minőség. Van egy Soundbar-om is tőlük aminek a BT kapcsolata egy vicc, állandóan eldobálja, és garanciában semmit nem kezdtek vele, a TV-ik sem mondhatók hibátlannak. Pedig én próbálom szeretni a termékeit, de egyre kevésbé megy
-
mizoli
addikt
Pont tegnap nyomogattam őket. Az Experia 10 tetszett jobban, a 10 Plus túl hosszú.
Gördülékeny volt mindkettő, a menükben való mászkáláskor nem tapasztaltam semmi recegést. Csináltam képet is velük a boltban, nem voltak rosszak, de ez nem mérvadó. -
MikeWazowski
veterán
Mondom, 8 sony telefonom volt, volt csúcs meg középkategória is, és a fórumait is olvasva egyszer nem láttam összeszerelési problémát. Sőt, külföldi fórumokon+reddit sem.
Igaz, valóvan volt 1-2 eset amikor beázott, de azt én mindig úgy könyveltem el, hogy user error.
[ Szerkesztve ]
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
atike
nagyúr
Pont most láttam az egyik műszaki áruház oldalán... Volt már vagy lesz teszt itt róluk? Egyáltalán nem tűnik vészesnek az ára, bár amit nyújt az nyilván nem csúcskategória.
-
jaszy91
aktív tag
Szervusz,
Nem tudom, hogy ezeket az információkat honnan szeded, de nekem jelenleg is Sony van, és van PS4 is. Családban is van/volt pár Sony a mai napig, egyikkel sincs gond, főleg nem az összeszerelés minőségével.
Egy hátrányt tudok csak felhozni az a kamera, de ez tudatos az ő részükről, hogy direkt nem hozza azt a minőséget amit valójában tud, hogy ne "csábítsa" el a vevőket a fényképező szegmensből a mobil részleg. Véleményem szerint ez baromság, mert aki tényleg fotózni akar, az nem telefonnal fogja nyomni, hanem megveszi az értelmes gépet.AMD Ryzen 9 5900x - MSI RTX 4070 Super Gaming X Slim - Kingston Fury 2*16GB 3600Mhz - Seasonic GX750 - Samsung 970 EVO Plus 256GB/1TB - Asus TUF GT501 - LG 27GS75Q-B // iPhone 15 128GB Blue
-
senior tag
A cikk végén az Android 9 mellett Oreo áll, de gyanítom hogy pitével jön az 1. Vajon ezekre lesz Sailfish támogatás? Bár még az XA2 szérián sem elérhető a végleges.
The Universe is made of protons, electrons, neutrons and morons.
-
bakoczay
lelkes újonc
Telekomnál listaáron (azaz mindenféle előfizetés stb. nélkül) 94 820 Ft az Xperia 10. Mostanában meg tudnak lepni.
Mondjuk így se olcsó kicsit sem, de remek nyitóár a piachoz és a 120-hoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
prolad
addikt
Mi a gond a Sony összeszerelési minőségével? Én úgy tudom, hogy a z5 széria (de inkább a z3) nem volt ilyen gondjuk. Nekem XZ2 volt tavaly, az nagyon egyben volt. Meg hogy jön ide a PS4?
Abban egyetértek, hogy ezek ennyiért drágák.
Szerk:
MikeWazowskiMég pár éve a Z2 és Z3 (meg talán még a Z5 vonalon) volt gond az elváló hátlapokkal (részben a kevés ragasztás, részben a nagy hőtermelés miatt), ami miatt beáztak a készülékek. Plusz a Sony kb ezzel egyidőben szigorított a beázott gépek garanciális javításán. De ennek már 3-4 éve, újabb problémákról nem tudok.
[ Szerkesztve ]
-
MikeWazowski
veterán
Volt eddig jó pár Sony-m (8) az összeszerelési minőség mindig is hibátlan volt szerintem. Egy fórumba se olvastam soha, hogy bárkinek gondja lett volna vele. Sony sok mindenben nem jó, de ebben pont az.
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
janeszgol
félisten
Nagyon drágák. Ráadásul a Sony távol áll a minőségi összeszereléstől. (Nem, még a PS4 sem olyan, tessék utána olvasni.)
Szóval nem is értem ezt az árazást.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Autós topik
- PlayStation 5
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro Max 512GB fekete titán, 2026.10.20-ig AppleCare+ Garancia!
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bontatlan Honor 200 Smart 4/256GB telefon eladó