Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
válasz
csucsu21 #4918 üzenetére
A tömör, kemény föld mindenképp lassítja a gyökér és a növény növekedését, ez tuti biztos. Nekem legalábbis volt olyan növényem (nem paprika, de ez most mindegy), ami nagyon kemény, tömör földben volt, alig-alig növekedett/fejlődött, de inkább sehogy. Aztán átültettem egy sokkal lazább, puhább földbe és úgy megindult, hogy alig győztem metszegetni, formázni (egy Ficus Benjamina volt). Nyilvánvalóan a puhább földben a tápanyagok is jobban eljutnak a gyökérhez, pontosabban jobban fel tudja szívni a növény. Gondolom én.
Én amúgy villával szoktam meglazítani a földet, ha már nagyon összeállt. Vigyázva persze a gyökérre. Először fent lazítom meg, aztán pár nap múlva lehet kicsit mélyebben is. Aztán volt már, hogy ha műanyag cserépben volt a növény, akkor óvatosan megrázogattam, megütögettem, összenyomkodtam a cserepet, hogy töredezzen a föld. De ezt főleg átültetés előtt szoktam csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest