- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tikakukac
titán
Eddig 5 gépből sikerült kihúzni, köztük a saját asztalimban is, amiben gyorsan ki is lett kapva a VGA, majd teljes driver törlés után jött az AMD amivel ugyanez volt. Nem tudom mitől hulladék, de ez az egyik legviccesebb hiba. Volt még itt olyan amikor hirtelen a win lelőtte a társítást adott progikról, mondjuk pdf. Meg ilyenek. Nagyon vicces lett ez a rendszer, megéltem már pár hülyeséget, de most az MS kiadta magából a legjobbakat
NGA: Hasonló eszes lehetett MS-nél is aki elkezdte kutyulni az X meg a mégse és többi gombocska jelentését
-
Tikakukac
titán
Neked sem tetszene ha eltűnne a grafikus interfész fele
Ha nincs upgrade akkor nincs ilyen sem, se restore behalás. Ez ilyen GM szintű dolog, ahol ugye azt akarták a jogászok megmagyarázni, hogy nem azért haltak meg az emberek mert a gyújtáskapcsoló szar, hanem mert baleset történt. Az más kérdés, hogy nem történik baleset ha nem ugrik le magától a gyújtáskapcsoló. Ezért imádom ezt a világot, mert akkora hülyeségeket képesek emberek pénzért is kigondolni, amikre magamtól sohasem lennék képes
-
Tikakukac
titán
Miért, fél éves gépeket raklaposan dobálnak ki mert használhatatlanok?
Win10 szerint igen, mert zöld pipával átengedi a gépeket, majd mikor kiderül 1-2 napon belül, hogy hát ez így nem bulika a visszaállásba belehal. A probléma egyszerű: nem kommunikálunk hülyeségeket és főleg nem csinálunk ilyen frissítési mechanizmust. Ennyi a titok.
Akkor kérlek citáld az általad említett tömegeket, akiknek a még garis gépeik a probléma jelentős részét alkotják.
Elérhetőséget adj, ezen ügyfeleket akkor átirányítjuk hozzád aztán majd szórakozol velük. Egyébként félre ne érts, nincs ezzel gond. Bőven remekül lehet keresni adatmentéssel-oprendszer újrahúzásokkal-progik újratelepítésével, szóval ha innen nézzük az MS miatt nem halok éhen
-
vicze
félisten
Azt hogy random hülyeségeket egymás után írsz nem meríti ki az "érvek" fogalmát.
De just for fun nézzük...
"ugyanazt a teljesítményt megkapod és az árát a villanyszámla különbsége visszahozza"
Egy laptop éves áramköltsége van vagy 5e és akkor most valami nagyon sokat fogyasztót írtam. Szóval az analógiád alapján kb. soha nem cseréle senki gépet. = Baromság!
Halvány lila fogalmad sincs, se arról, hogy mennyit fogyaszt egy PC (bármilyen), se arról hogy mennyi annak az áramköltsége. Jó hogy nem egy 4U-s szervert hasonlítasz egy ARM SoC-hoz... Persze akkor kijönnek a számok talán."beépített hardveres dekódolás (pl. h264) ma már nevezhető alapkövetelménynek"
Tehát szerinted Sandy Bridge a minimum kor követelménye! = Baromásg."EFI-t is és secure bootot is lehetne elvárt követelménynek nevezni"
0 köze van hozzá, hogy fut-e az OS vagy nem. De legalább megnyugodtam, hogy a 10éve Elitebook még modern.= Baromásg.
Ennyit az "érvekről"...
-
Tikakukac
titán
pont egy IT oldalon kell ezt magyarázni, komolyan?
Csak azért kérdeztem, hogy tudjam én is mi a helyzet és mivel kell fél éves géptulajokat vigasztalni, hogy bocsi.
A való élet ugye nem ilyen sarkos
Valóban nem.
Maradjunk annyiban, hogy lehet mosni a sz@ros lepedőt bullshiteléssel itt is, de ez jelenleg is el van cseszve, nem gyengén és ezen nem változtat a világ összes legsarkosabb, legkifordítottabb példája sem, amik a probléma egy icipici szeletét adják.
-
sh4d0w
félisten
Nem, azert nyomod fullba a kretent, mert egyreszt velem egyutt tobben is leirtak, hogy az ellenorzes utan kapott zold pipa nem garantalja, hogy a w10 ugyanugy mukodni fog, mint a korabbi rendszer, de ezt keptelen vagy elfogadni, feldolgozni, masreszt azt sem fogadod el, hogy a hirben szereplo ugyfel nem IT-s es nem dolga ismerni a rendszert.
-
King Unique
titán
Ebben is van igazság, ahogy már fentebb utaltam rá. DE...ezt akkor sem lehet (teljes mértékben) a userre fogni, mivel az márpedig a kedves gyártónak a sara, hogy nem biztosít egyértelmű és végleges elutasítási lehetőséget.
Az is pl. kicsit röhejes, hogy amikor valakinek lefrissíti, majd 30 napon belül visszaáll a korábbi rendszerre - vagyis elutasítja az új OS-t - , akkor kezdődik minden elölről és újra cseszegeti a frissítés. Vagy, amikor nemrég frissen telepítettem 8.1-et és a WU-ban előtte direkt elrejtettem a KB3035583 és társait, de frissítés és restart után ott fogadott a tálcán a GWX. Vagyis lazán felülbírálta a döntésemet... Illetve, hogy hiába rejtem el 1x az érintett frissítéséket, havonta újra kiadják és kezdődik minden elölről. -
sh4d0w
félisten
Nem erdemes fullba nyomni a kretent: T400 Win7 alatt tokeletesen uzemkepes, Win10 ellenorzes zold pipa es install utan nincs wifi.
Legujabb GWX az X-re kattintast nem bezarasnak ertelmezi, hanem engedelynek a telepitesre.A karterites osszeget meg nem erdemes vitatnod, mert megiteltek, nyilvan a birosag jogosnak latta az igenyt.
-
idegen lény
addikt
"@balint355
Az igaz, hogy valamit ellenőriz, de pl. nekem is van egy ~3 éves HP laptopom, amire a GWX azt írja, hogy kompatibilis. Ehhez képest nemrég feltettem tiszta telepítéssel, proci hőfok ugrott 10 fokot, hűtés sokkal hangosabb, és a touchpad is sokkal pontatlanabbul működött (ez mondjuk azóta javult egy driverfrissítéssel)
Akkor mi nem működik? Kompatibilis vele 100%-ban? Igen."Így is lehet nézni:
"proci hőfok ugrott 10 fokot" Vagyis megemelte a processzor teljesítményét!
"hűtés sokkal hangosabb" Megjavult tőle a már rég nem működő ventilátor is!
Ez a Windows 10 egy csoda! -
Tikakukac
titán
gyanús hogy aljas szándékkal, előre eltervezett esetről van szó
Ahogy mondod. MS megint arra ment rá, hogy úgyis ledugja a cső tengerit egyben a liba torkán. Nem jött be, most egy kicsit túltolták. Azt az idegbajt amit a Win10 és a hercehurci okozott az én agyamban maradandó károsodásnak hívják én is zokszó nélkül nekimennék. De itthon ez másképp megy.
A hétvégén frissítettem egy laptopot W10-re 7-ről, és ellenőrizte, kompatibilis-e minden. Biztos ugyanazt a windowst kapja mindenki?
Szerintem igen, mert összedőlt és visszaállításra meghalós win10-ekből márkától és szakmától valamint magán és céges felhasználóktól függetlenül dőlnek befele a gépek, nincs válogatás
-
balint355
aktív tag
Az igaz, hogy valamit ellenőriz, de pl. nekem is van egy ~3 éves HP laptopom, amire a GWX azt írja, hogy kompatibilis. Ehhez képest nemrég feltettem tiszta telepítéssel, proci hőfok ugrott 10 fokot, hűtés sokkal hangosabb, és a touchpad is sokkal pontatlanabbul működött (ez mondjuk azóta javult egy driverfrissítéssel)... Én inkáb nem hiszek a GWX kompatibilitás tesztjének
-
törölt tag
Nekem is tolja a céges gépemen a képembe a win10 upgradet a drága, ahol maximum a cseles x-et tudom igénybe venni. nincs admin jogom, talán ez akadályozhatta meg a telepítést eddig. Valamint mi a francért az MM-be menjen az ember, amikor ott van a szájba csapott MS baromsága és a jogos supportja? nem az MM tolja a gépre a buzi frissítést, hanem az MS, vagyis takarítsa is le a trágyáját, ha összebasz valamit!
"Ez komolyan érv akart lenni? Ennél már csak az én apukám ő apukája erősebb lett volna szánalmasabb."
Végülis, te érveltél ezzel, hogy a gép többet ér a kiesett idöd pénzbeni megfeleltetésénél, szóval akkor kösz,hogy helyettem leóvodásozod magad.
-
Tikakukac
titán
A legszebb az, hogy Te meg az MS is eldönti, hogy másnak mennyit ér az ideje, mennyit az idegbaj, mennyit a nem visszaálló oprendszer miatti szopóroller meg az, hogy ki mit bír ki.
Szumma: hülye júzer, helikopter MS. Esetleg bedobhatnánk a végére, hogy "vegyé' almásat vagy Linuxot akkor", ultimate érv szokott lenni mikor kifogy a szufla.
-
cog777
őstag
"Háháháháháháhá, el is hisszük?" Birosag elhitte es ez a hivatalos allaspont.
"Gondolom a 10k $ abból a munkaórából jött össze, amiben a "mit mondjak, mit nem lehetett a géppel csinálni" gúglizásával töltött el." Miert, ez nem kiesett munkaora? Siman en is bevasalnam. Ha mar az MS-nel a manager rabolintott az a Win 10 upgrade-re akkor tisztaban vannak a kovetkezmenyekkel.
"de a nőci is megérdemelt volna egy pofáraesést - "nem hallottam róla" Valszeg nem szakmai oldalakat olvas - nehez ezt elhinni egy ... IT szakmai forumban? Talan megvan az ok amiert nem szeret tamagocsizni az atlag ember es inkabb tobb tabletet ertekesitettek mikozben PC-t csak ugyanannyit? ([link])
"miközben elég combos honlapja van" tovabba kisvallakozasoknal divat megbizni mas cegeket elkesziteni es karbantartani a sajat weblapjukat. Szoval teljesen irrelevans ez is.
"hanem tesco gazdaságos laptopot Home winnel" Nagyon valoszinu hogy - mint egy US kkv - nem tesco gazdasagos laptopot hasznal, ellenben teljesen mindegy hogy Home vagy PRO.
Teljesen jogosnak tartom, tulajdonkeppen mar vartam ilyen pereket.
Mar akkor kicsapta nalam a biztositekot amikor a Win 7 visszaszamolt 10 percrol es bezarta az alkalmazasokat a kozvetlen beleegyezesem nelkul. Elotte soha nem hallottam errol a "fejlesztesrol", a korabbi windowsok normalisak voltak es automatan szoktam hagyni az updatet.
Raadasul miutan kikapcsoltam ezt, egy office telepites visszakapcsolta a ficsort. Es tobb ismerosnel is lattam ezt a visszaszamlalast.Ilyen szintu upgrade eroszakossagot eddig meg nem igazan lattam. Minden eszkoz, TV, telefon, tablet etc. KERDEZI hogy szeretned-e frissiteni. Nem? akkor nem. Pont.
-
spammer
veterán
"Kiesett munkaórában nem érné el a laptop árát sem."
Még jó, hogy te tudod, ki mennyit kereshetett az kiesett idő alatt és hogy mennyi kártérítés járhat meg neki.
A Microsoftnak ez aprópénz volt, örüljön, hogy ennyivel elrendezték. Csak nehogy jöjjön pár dörzsölt Goldstein ügyvéd is, akik ráállnak az ilyen ügyekre, járna a Microsoftnak még pár pofon az ilyen aljas frissítési módszerért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Konteó topic
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Motoros topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Robogó, kismotor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged