- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
elfelejtette #411 üzenetére
Ja azé szigetejjem én körbe a fater házát a saját pénzemből hogy ő majd vigéckedjen benne ingyen mi?
Na ezt most fejezzük be, majd ha te apád is megcsalja anyukádat fűvel fával akkor rájössz hogy milyen érzés utána tovább együtt lakni vele és kerülgenti azt a szem....ládát.
Ennyi csá.
-
válasz
elfelejtette #346 üzenetére
A tornácnak az a lényege, hogy a szórt fényt beengedi teljesen, viszont nyáron a közvetlen napsugárzást nem. Az általad felsorolt eszközök mindenképpen árnyékot vetnek. Amúgy nem azt mondtam, hogy tornácot kell építeni, számtalan modern építészeti megoldás van erre. A funkció a lényeg.
Gondolj bele. Van mondjuk egy déli tájolású panorámás házad hatalmas ablakokkal, amit gyakorlatilag tavasztól-őszig nem tudsz kihasználni, mert telibe kell árnyékolnod redőnnyel? Ez nyilván nonszensz.
#347dabadab
Persze, erre írtam is, hogy tök jó megoldás. De nagyon sokszor nem megvalósítható a helyi adottságok miatt. Szóval ma már érdemes eleve passzív árnyékolással tervezni egy új házat, illetve gondolni ezekre a szempontokra is. Ez hangzott el a képzésen is, nyilván nem az, hogy kezdjen el mindenki tornácot építeni. -
arnyekxxx
veterán
válasz
elfelejtette #100 üzenetére
én ezzel szoktam számolgatni, kis különbségek vannak a kalkulátorok között de nem azokon múlik a fűtéssszámla
én a 038-as eps-el számoltam.
Szerintem B30 falon az 5 centi kevés, tény, hogy krvadrága lett a nikecell de még mindig a kisebbik része a hőszigetelés költségének, pár centivel vastagabbat venni nem annyival drágább mint amennyivel jobb lesz. Szvsz érdemes összeszorított foggal a 10centit megvenni, 120m2 falfelületnél kb 250ezer a különbség anyagárban (beszarás, kb ennyiért vettem 2,5 éve 16centiset) 5-10 cm között és ez még érdemi javulás hoz komfortban is meg számlában is. Az 5 centi az amit utólag meg szoktak bánni mert ugyanannyi ragasztó/háló/dűbel/vakolat/munka de nem hoz akkora javulást amire számítanak
-
Teasüti
nagyúr
válasz
elfelejtette #85 üzenetére
Ott inkább a hőingadozás szokott probléma lenni. Felteszem nem volt begyújtva 24 órában.
-
válasz
elfelejtette #85 üzenetére
Ha a pincében van a kályha, onnan szívja a levegőt, a lakásba már csak a meleg érkezik fel a csöveken, de itt most arról van szó, hogy ha a kályha a lakásban van, akkor a lakásból szívja el a párás levegőt, és kintről frisset szív.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 13 Midnight -128gb-90% akku- 2026.10. garancia
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Szép! DELL PRECISION 7740 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" XEON E-2286M 32/1TB RTX 5000 16GB! UHD 4K
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest