- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dr. Akula #66 üzenetére
Egyértelmű,hogy csak egy részét fedezi,de jóval többet,mintha a tönkrement alkatrészt dobnám ki.Én a két alkatrész közötti különbözetet nem veszteségnek,hanem használati pénznek fogom fel.
Vettem videókártyát 17k-ért használom 2 évet,majd eladom 12k-ért és veszek egy újat mondjuk 20k-ért.A különbség 8k,magyarul 2 év használatért 8000ft-ot fizettem.
Míg ha megvárnám,hogy tönkremenjen,akkor (jó esetben) 1000ft-ért eladható a rossz alkatrész,és akkor 19k-t fizettem ki a 2 éves használatért,vagy akár 4-5 éves használatért.És amikor tönkremegy,várni kell a cserecuccra,mert a rendelési idő is minimum 1 nap, és valószínű,hogy nemigazán lesz rá pénzmag,szóval sokkal nagyobb terhet okoz,mintha előre betervezve venném meg. Ez a tény a cikkirónál is előfordul,több ízben is. -
válasz
Dr. Akula #64 üzenetére
Én is úgy szoktam tenni,ahogy a kedves olvasó leírta. Hogy miért? Nagyon egyszerű.
A lejárt garis,de még működő cuccnak van értéke,el lehet adni,és a befolyt összeget rá lehet fordítani egy új,garis cuccra. Sőt,ha az embernek van kezdő tőkéje,akkor előbb veszi meg az újat,és utána adja el az előzőt,így nem marad gép nélkül sem.
Ha nem adja el,és tönkremegy,akkor elbukja azt az összeget,amennyiért eladhatta volna évekkel ezelőtt.
Én nagyon hasonlóan szoktam spekulálni,és sokkal jobban,biztonságban érzem magam emiatt.
Szerk: Az írást köszönöm szépen,én nagyon élveztem. Bár nem vagyunk egyidősek,ez biztos,de nagyon jó olvasni valaki más élményeit,tapasztalatait, és PC evolúcióját.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- iPhone 11 Pro Max 256GB 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest