Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kiki18

őstag

válasz Dr. Akula #66 üzenetére

Egyértelmű,hogy csak egy részét fedezi,de jóval többet,mintha a tönkrement alkatrészt dobnám ki.Én a két alkatrész közötti különbözetet nem veszteségnek,hanem használati pénznek fogom fel.

Vettem videókártyát 17k-ért használom 2 évet,majd eladom 12k-ért és veszek egy újat mondjuk 20k-ért.A különbség 8k,magyarul 2 év használatért 8000ft-ot fizettem.
    Míg ha megvárnám,hogy tönkremenjen,akkor (jó esetben) 1000ft-ért eladható a rossz alkatrész,és akkor 19k-t fizettem ki a 2 éves használatért,vagy akár 4-5 éves használatért.És amikor tönkremegy,várni kell a cserecuccra,mert a rendelési idő is minimum 1 nap, és valószínű,hogy nemigazán lesz rá pénzmag,szóval sokkal nagyobb terhet okoz,mintha előre betervezve venném meg. Ez a tény a cikkirónál is előfordul,több ízben is.

• Kiki18

őstag

válasz Dr. Akula #64 üzenetére

Én is úgy szoktam tenni,ahogy a kedves olvasó leírta. Hogy miért? Nagyon egyszerű.

A lejárt garis,de még működő cuccnak van értéke,el lehet adni,és a befolyt összeget rá lehet fordítani egy új,garis cuccra. Sőt,ha az embernek van kezdő tőkéje,akkor előbb veszi meg az újat,és utána adja el az előzőt,így nem marad gép nélkül sem.

Ha nem adja el,és tönkremegy,akkor elbukja azt az összeget,amennyiért eladhatta volna évekkel ezelőtt.

Én nagyon hasonlóan szoktam spekulálni,és sokkal jobban,biztonságban érzem magam emiatt. :K

Szerk: Az írást köszönöm szépen,én nagyon élveztem. Bár nem vagyunk egyidősek,ez biztos,de nagyon jó olvasni valaki más élményeit,tapasztalatait, és PC evolúcióját. :K

Új hozzászólás Aktív témák