- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
"Én soha nem fogom megérteni a passzív hűtést. [...] Az ilyen passzív dolgokat tuti nem hagynám magára otthon egy napra sem"
Erre mondják, Internetes szlengben, hogy FUD (Fear, Uncertainty and Doubt). Egy 7600GT körüli fogyasztású kártyát, mint amilyen ez is lehet, egy egyszerű heatpipe nélküli ám nem-hülyén-megtervezett 2 slotos alumínium passzív hűtő simán lényegesen hűvösebben tart, mint egy tipikus gyári ventillátoros hűtés. Nem kell neki nagy huzat a házban egyáltalán, egyetlen lassú 12 cm-es kifújó elég az egész házban. (Megjegyzem, ez speciel egy elég hülyén megtervezett(?) darabnak tűnik, de még így is elég lehet.) És mivel a passzív hűtés eggyel kevesebb mozgó alkatrész (nincs ventillátor), épp az, hogy megbízhatóbb. Nem véletlenül követek el mindent már rég, hogy másnak adott gépbe nehogy ventillátoros kártya legyen -- gyakran bekreál a csapágy pár év után (ha más nem, hát hangos lesz), vagy ha nem, akkor van hogy kiépít maga alatt a bordán egy filcréteget porból, és akkor megint megsül a kártya. És ha otthon hagyod a gépet letölteni, akkor meg pláne atombiztos a passzív, hiszen olyankor nem is melegszik komolyan a GPU... lesz vagy 40C-os.
-
ddekany
veterán
Ebben a heatpipes idétlenségben nekem az a rejtélyes, hogy ezt pistike nem is látja normál esetben, hiszen alul van. Tehát mintha a gyártó csak önmagát szívatná, hogy ezzel is növeli a saját költségeit. Vagy lehet hogy rajta van a dobozon szétszedve a kártya, vagy rá van írva villogó betűkkel, hogy heapipe... nem tudom.
-
ddekany
veterán
Az általad említett esetben még akár az is közrejátszhatott, hogy 8500 > 7600... Mert ennek is be szoktak dőlni. (Ami azt illeti, ha én lennék a világ ura, én kötelezném a gyártókat, hogy termékleírásban fellehető legfeltűnőbb szám szerinti sorrend feleljen meg a teljesítmény sorrendnek. Egyszerűen rosszindulatúan járnak el, azon meg nincs mit tolerálni.)
-
ddekany
veterán
Ebben a bordában az a fő poén, hogy: Beleraktak egy kis heatpipe-ot, ami a hátlaphoz közeli bordarészbe szállít. Ebben normális esetben az a ráció, hogy mivel hátlapi lyukakon keresztűl szeret ki- vagy beáramolni a levegő, az ottani borda jó huzatot kap. Erre meg elcseszik a hátsó fémlapon a lyukakat (asus felirat) amin a levegő ki- vagy beáramolna! Ez már fáj! Persze ez így is el fogja bírni,
A másik, hogy nincs gond azzal ha vmi két slot (mert hiszen kinek fáj az az 1 slot veszteség, hiszen ezzel senki sem SLI-zik), de azért erre kártyára simán jó lenne egy rém egyszerű heatpipe nélküli ritka lamellás 2 slotos alumínium borda. Annak gyakorlatilag semmi súlya nincs (bizonyára ennek sem sok egyébként...), olcsó előállítani, és persze egy ilyen kártyát elbír még nyáron egy gyengén szellőztetett (tehát csendes) házakban is.
De én már rég levontam a következtetést, hogy a kártyát hűtését vagy óvodások vagy (betépett-) marketingesek tervezik. Esetleg általános célú szellemi fogyatékosok. (Ennek ellenére még mindig örülők, hogy ha még felemásak is, de ismét vannak jó nagy passzív hűtéssel kártyát.)
-
ddekany
veterán
Miért zavar valakit, ha nagy a borda??? Az a jó ha nagy! Innen is látszik, hogy miért csinálnak abból sportot szinte minden gyártó, hogy a lehető legkisebb bordát tegyenek mindenre (cserében hangosabb ventillátor és/vagy túlmelegedési veszély): az embereknek valamiért az kell, mintha bérleti díjat kellene fizetni a ház belsejében elfoglalt helyért.
Amúgy az sem ártana, ha a termék megtervezésének a legvégén, valaki akinek az IQ-ja 70 fölött van ránézne a termékre. Ugyanis a hátsó takarólemezt csatlakozómentes felét nem viccből szokták a 2 slotos kártyákon jól kilyukasztani, erre meg vmi szerencsétlen dizájnmatyi a normális lyukak helyére egy asus feliratot lyukaszt meg néhány pöttyöt...
Amúgy én örülök, hogy még van aki mer 2 slotos passzív hűtést gyártani annak ellenére, hogy az emberek utálják, mert hogy az jó lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W Zalman
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest