Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
khron78
őstag
Serialt/töltő kódot PS4/Xbox One-hoz is kaphatsz.
Jelenleg futó top kategóriás címekről beszélek, nem a 2 éves akciózott játékokról.
Keress rá a Fifa 16-ra. Érdekes módon az jelenleg drágább PC-re.
Ezzel együtt, ha a differencia 2-3-4eFt szokott lenni.
De nem akarok ezen lovagolni. Ha ti másképp látjátok a ti dolgotok.
Én azt mondtam, hogy aki kizárólag játszani szeretne,m annak hosszú távon kifizetődőbb egy konzol.
Nem veszít annyit az értékéből és hosszabb ideig tart az ADOTT hardver támogatása.
Az ADOTT hardver miatt, könnyeb rá fejleszteni és kevesebb is ezért a bug.
Úgy gondolom éppen ezért a piaca is nagyobb, a warez hiánya miatt, ezért a fejlesztők is a konzolokat helyezik előtérbe.
Aki ezt nem érti, azzal nem tudok mit kezdeni.
PC-m is van, de játékra nem szívesen használom. -
Puma K
nagyúr
Nem csak 2-3-4 ezer Ft-al olcsóbbak a játékok PC-n.
Steam-en és legális oldalakon ahol serial-t lehet venni, van hogy 25-33-50-75-90%-al olcsóbban megkapod a játékokat és nem feltétlen neve nincs játékkészítő csapat játékáról van szó. Hanem pl tavaly megjelent vagy idén megjelent jóféle játékokról.
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
Szerintem nincs olyan játék amit ne lehetne olyan szarul megírni, hogy végképp el se induljon semelyik gépen.
-
sirály12
őstag
És ezt a jobban megéri szöveget egy egyáltalán nem optimalizált játékkal bizonygatod?
Neked talán megéri.
Aki kicsit is jobb grafikára vágyik annak nem, ennyi. Vagy annak aki FPS-t akar játszani normálisan annak sem. De te majd megmondod mindenkinek igaz?
Ízlések és pofonok. -
sirály12
őstag
-
khron78
őstag
Na, hol vagytok emberek, akik megmondjátok, hogy egy régi gépen futnak azok a játékok, amik konzolokon?
A haver szuper 5 éves gépe és a hasonló gondolatok ilyenkor ütnek vissza. -
sirály12
őstag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
"Lehet azt mondani, hogy pl a bf4 pcn az igazi, de ez nettó baromság."
Mármint neked baromság, másnak talán lehet más a véleménye! Nekem például.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"Közel 700 órám van benne, és még nem tűnt fel, hogy annyira rossz lenne nekem. Pláne, hogy nincs az Origines szenvedés, no és hogy a csalókat ne is említsem. "
Nem vagyok egy éjjal-nappal játszó emberke, de kontrollerrel ilyet játszani? Akkor inkább nem játszom ilyen játékokkal.
Az origines szenvedés miben is nyilvánul meg? Mert én nem nagyon szoktam szenvedni vele, amikor a wint felraktam akkor feltetem rá, azóta magát frissíti, rá se kell nézni. User error?
Csalók nem érdekelnek, csak ranked szerveren játszom, ha mégis gyanús lenne a dolog, akkor megyek másik szeróra. Van bőven."Persze néha hiányzik egy jó kis starcraft, de valamit valamiért."
Ez itt a lényeg! -
-
törölt tag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Az a Wii HW eladás is úgy ment, hogy fillérekért szórták a német teleshopok ki az embereknek, ők meg pár nap után tették a szekrény aljába. Pont ez látszik meg az utód eladási számain. A fanok megvették, a többieket meg egyszerűen nem érdekli.
-
Rigormortiis
veterán
Jajj de tele a tököm ezzel a harcore gaming - casual gaming szarsággal. Több mint két évig wowoztam, ennek nagy részét progress klánban (még a bc-s, wotlk-s időkben). Algalont szerver másodikként öltük, a 2200as arena rating is megvolt és a pokolba nem kívánom vissza azokat az időket.
Lehet azt mondani, hogy pl a bf4 pcn az igazi, de ez nettó baromság. Közel 700 órám van benne, és még nem tűnt fel, hogy annyira rossz lenne nekem. Pláne, hogy nincs az Origines szenvedés, no és hogy a csalókat ne is említsem. Persze néha hiányzik egy jó kis starcraft, de valamit valamiért.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cobra652
üzenetére
Az a baj, hogy a Dunia motor kapcsán volt erre rálátásom az Ubinál, de a Far Cry 4 kiadása után elment a IW-hez Michal, így azóta nem tudom, hogy merre fejlődik. Rajta kívül senkivel sem volt kapcsolatom ott. Bart Wronski volt az Ubisoft Montreal Anvilért felelős csoportjában, de ő is elment a Unity botránya után.
Akit el tudnék érni az Sebastian Aaltonen, de ő nem a montreáli csapatban van. Emiatt egyelőre csak annyit tudok, hogy az új Anvil motor a GPU-driven renderering pipeline-ra épül, amit használnak mindkét konzolon, a magas szintű elérés ellenére is, mert mindkét konzolon van multi-draw indirect funkció az összes elérhető API-ban. PC-ben ez a funkció némileg modernizálva executeindirect néven van a DX12-ben. Tehát az új AC kapcsán két eset lehetséges. A PC-s port a DX12 használata miatt jobb lesz, mint a konzolos, mert itt már a DX12-hoz nyúlnak az executeindirectre való kifejezetten nagy igény miatt. A másik lehetőség, hogy marad a DX11, de ilyen multi-draw indirect kiterjesztést ehhez az API-hoz csak az AMD kínál. Igaz ők bevallottan az Ubisoft kérésére csinálták meg. Ez megnehezíti a portolást, mert ezt meg kellene oldani NV-n is, amire talán a legjobb módszer az OpenGL-DX11 interoperability. Ilyet épeszű fejlesztő nem akar, de a kényszer nagy úr.Általában egy multiplatform cím fejlesztése úgy történik, hogy veszik a célplatformokat, és összesítik azoknak a gyengéig. Ezekből a specifikált minimumokból lesz egy olyan célozható közös alap, amire épülnek a fejlesztések. A platformok közötti különbséget az is jelentősen meghatározza, hogy a platformokon milyen elérést céloznak. Előfordulhat, hogy mindenhol a maga szintű elérés a cél, és ekkor a konzolokon is drága lesz a parancsok beírása a parancspufferekbe. Akár 1 millió órajel is lehet. PC-n magas szintű eléréssel 5-7 millió órajelbe is kerülhet ez a munka. Előfordulhat, hogy a konzolon alacsony szintű eléréssel történik a munka és például ugyanez a feladat a PS4-en csupán 3 DWORD, vagyis 3 (!!!) órajel. Itt jelenti a problémát a PC, hogy annyira kinyílt az olló, hogy az szoftveresen egy mérföldes hátrány, tehát az egész játék szimulációját le kell butítani, hogy a kernel meghajtónak legyen elég processzorideje a grafikára. Többek között ellenőrizni, hogy a beírandó parancs végrehajtásához minden adat rendelkezésre áll-e a memóriákban. Függetlenül attól, hogy ezt manapság konzisztensre szokás tervezni, az alacsony szintű elérésen hiányzó adatellenőrzés miatt, a magas szintű elérésen az ellenőrzés megtörténik, és micsoda csoda, hogy mindig minden ott van, ahol kell. Ez az a kulcstényező, amire egyébként az AMD felfigyelt 2009-ben, hogy valóságban miért is ellenőrzünk PC-n, amikor számos végleges program egyszerűen ellenőrzés nélkül is tökéletesen futna, mert minden előre be van töltve, ráadásul jól. Órajelek milliónyit lehet az ellenőrzés kihagyásával megspórolni, nem beszélve arról, hogy a teljes processzoridőt is elérnék a fejlesztők. Ennek a felismerésnek pedig már tudjuk mi lett a vége a PC-nél, kaptunk/kapunk három alacsony szintű API-t.
Az Ubisoft szakembereivel nincs baj. Például Michal Drobot (igaz már nem dolgozik ott, de a HRAA-t ott fejlesztette) az első ember, aki előállt igazán jól működő analitikai élsimítással. Nem ő találta ki, az iparág régóta ilyen irányba megy, de a HRAA minősége és teljesítménye áttörés. Ez majd inspirálja a piac többi szereplőjét is.
Nem az a célom, hogy olyan embereket meggyőzzek, akik élik a saját álomvilágukat. Aki nem akarja befogadni az információt, hát ne tegye. Se kevesebb szabadidőm, se kevesebb pénzem nem lesz ettől.

-
törölt tag
-
válasz
Cobra652
üzenetére
Könyörgöm, ez a te véleményed. Olyan hihetetlen elhinni, hogy másvalaki másképp látja a világot, mint te? Miért a PH! a hibás abban, hogy neked van egy jól kialakított véleményed, ami nem egyezik az oldal egyik cikkírójának a véleményével?
Lehet fikázni a PH!-t, lehet szidni Abu-t, lehet egyet nem érteni a véleményükkel, lehet kifogásolni az AMD imádatukat, a szerinted kettős mércéjüket PC-konzol témában, tessék csak, le lehet mindezt írni a jó ízlés határain belül, amit a klaviatúra elbír!
De nem te vagy a laptulajdonos, a főszerkesztő, a szponzor, a reklámozó!
Te az olvasó vagy.
És szinte semmi ráhatásod nincs arra, hogy ki és milyen cikket ír a PH!-ra. Maximum két módja van annak, hogy kifejezd a nemtetszésed Abu-val, a cikkével és a PH!-val kapcsoaltban:
1. nem olvasod az oldalt, csökkentve az olvasóbázist (nyilván válságstáb fog összeülni miatta)
2. kritizálod az oldalt (aztán ők vagy megfogadják a kritikád, vagy nem, de inkább az utóbbi)Amúgy meg egy több mint 7 milliárd lakosú, az űrben száguldó sárgolyón élünk a 21. században, ahol a technológia fejlődésnek hála a nyugati világban egészségben és viszonylagos jólétben élhetünk, és játszhatunk PC-n (vagy épp konzolon) jó, kevésbé jó vagy épp szar játékokkal, miközben neked az a legnagyobb problémád, hogy Abu mit ír a kicseszett Ubisoft-ról egy weboldalon?!
Vihar egy pohár vízben...

-
törölt tag
válasz
mrterminator
üzenetére
Nincs eltévedve. Előző generációnál 700-800 dolláros vasakat árultak 500-550 dolláros áron, a többit leirták mint veszteség. A mostani generációnál meg 350-400 dolláros vasakon is nyereségük van. Akkor kaptál egy nagyon erős és egyedi hw -t szuper áron, ami verte az átlag pc -ket. Most meg kapsz 350ért egy átlag alatti PC -t, ami ugyan tud pár trükköt a fix hw miatt, amit szinte senki sem használ. Lásd ubisoft.
-
mrterminator
aktív tag
válasz
Cobra652
üzenetére
Ezzel nem vitatkozok! Ezt megadnak bizonygatod, de ott van a maradék 20-25% a PC-játékoknak ami botrány minőségű az optimalizálás és máris kell egy 2x erősebb gép mint amit írtál, ezek pedig általában pont az AAA címek kerülnek ki. De még ezzel sincs baj (nektek).
Nekem az a bajom, hogy 2-3 év múlva nézzük már meg ezt a gépet, meg ugye nézzük már meg mennyibe került amikor kijöttek a konzolok és hogy fog menni rajtuk később.
Figyelem személyeskedés jön!
Nekem csak aza bajom, hogy nem látod hogy a konzolnak ez az előnye, de te csak hátrányát látod és PC-ben meg fordítva. PC-n meg már mindet letolhatnak a torkotokon, mivel veszel erőebb gépet, ha jobb grafot akarsz, vagy átmész konzolra, ha nincs pénzed rá. Konzolra nem fogsz jönni, mert az megalázó az egódnak és kiváltság érzetednek, igy marad a PC-s fusztráltságod, amit kivetítesz itt.
Én meg mivel csóró konzolos vagyok, így fikázom a PC-t mert soha nem részesülhetek a master race kegyben és nem fűrdőzhetek benne egész nap! Neked ott van tessék fűrdőzni. -
jacint78
addikt
válasz
Cobra652
üzenetére
Technikai szemptonból valamennyire igaz a "butítás" , mert valóban olyan hardveres funkciók vannak használva a konzolokon, ami PC-n nincs. A baj csak az, hogy ezt úgy álítják be, mintha valami rohadtnagy dolog lenne, de olyan részletkérdésekről van szó amit senki nem vesz észre, vagy lenne bármiféle valós jelentősége.
-
jacint78
addikt
Nem tudom miért nyaltok ennyire a PH-nak, kivételesen rohadtul igaza van a kobragyereknek... Ha valamiben AMD van, az itt szanaszét van csókolgatva és mindíg minden meg van magyarázva, hogy miért is nem úgy megy a gyakorlat, ahogy az elmélet...
-
mrterminator
aktív tag
válasz
Cobra652
üzenetére
Juj, el vagy tévedve, 2-3 év múlva nem az akkori PC grafhoz kell hasonlítgatni, hanem a mostani konzol grafot a 2-3 év múlva jelen lévő konzol grafhoz!!! A mostani PC garfot meg majd a 2-3 évvel későbbi PC grafhoz ugyanazon a PC-n!!!
De egy kérdésem lenne, ott van MOST IS egy középkategóriás min. 3x 4x erősebb PC, akkor miért nem használják ki a fejlesztők? -
mrterminator
aktív tag
válasz
Cobra652
üzenetére
Akkor tessék visszamenni a "konzolos fórumokra" tovább röhögni a csordába

"Bénák? Ennyit bírnak ezek a gépek ekkora játékban ilyen látvány mellett, nem többet.... Lehet szebbet alkotni jobb frémmel---> csőjátékban...." Ezt majd fejedhez vághatom 2-3év múlva , ha mégis sikerülne nem csőjátékban szebbet alkotni és nem csak szebbet, de komplexebbet is? Nyilván a gépek fognak hardverileg erősödni
nem a fejlesztők fejlődni/ügyesedni. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
üzenetére
Az Ubisoft nem használ alacsony szintű elérést egyik konzolra sem. Ezért ilyen bénák. Az Ubinál egyedül a Dunia motornak van low-level elérése, de annak is csak PS4-e.
Az Ubisoft Montreal számára a low-level az egy éves fejlesztési ciklusokkal nem ideális, mert így is totál bugosan sikerül kiadni a játékokat. Az sem segít, hogy egy csomó szakember már nincs ott. Sokan elmentek a Sony-hoz például. -
sirály12
őstag
válasz
Habib[HUN]
üzenetére
"Persze tisztában vagyok vele, hogy sokak szerint az 5 éve összerakott gépükön is minden gyönyörűen fut. Nos hogy kinek mi a gyönyörű az elég szubjektív."
Pedig van ilyen. Lásd konfigom. Már 6 éves gépről van szó, de még ma is eljátszogatok rajta mindennel.
-
gabor7th
addikt
Maguk a tulajok annyira nem százszázalékosan elégedettek...
-
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Amíg LANPartin toltuk a CS-t, addig sokkal jobb hangulata volt, mert közvetlen egy meccs után át lehetett beszélni IRL a dolgokat csapattal, vagy akár az ellenfelekkel. Online barátokkal/ismerősökkel/csapattársakkal nincs meg ez az érzés.
Elhiszem, hogy valakinek nincs baja azzal hogy tök egyedül ül a monitor előtt egy sötét szobában, de elég csak egyszer egy jó LBP3 partin résztvennie az embernek ahhoz, hogy rájöjjön mekkora feeling-je van mikor IRL barátok egy helyen együtt játszanak!
Online ez nincs meg. Persze összejönnek party-k, meg vannak klánok, de szerintem az online multi FPS-t játszók kb. 80%-a nem szervezett csapatban játszik! -
válasz
Habib[HUN]
üzenetére
"Ezt a közösségi játék élményt nem nyújtja a pc" - nagy igazság.
PC: lonely gaming

Konzol: family gaming
-
Azért elég bitang lett a végeredmény. Nekem tetszik.
-
gianni85
veterán
válasz
Habib[HUN]
üzenetére
One-on sajnos totálisan el van hanyagolva a kinect
talán egy kezemen meg tudom számolni mennyi kincet játék jött ki a két év alatt. Már új kinect bundle-öket se nagyon hoznak ki. -
Habib[HUN]
senior tag
válasz
ddaydome
üzenetére
Az FX-em nyugdíjba küldésekor nagyon körbejártam ezt az APU témát. Sajnos az lett a végső következtetés, hogy bár sokkal jobb teljesítményűek mint az intel integrált megoldásai. Viszont egy picit komolyabb igényű játékra meg mindkettő kevés. Ergo, így is úgy is bele kell vágni a gépbe egy normális vga-t hogy kielégítő legyen a pc-s élmény. A cpu teljesítmény meg valljuk be siralmas pillanatnyilag amd vonalon. Anno kompletten adtam el az fx6100-es konfigomat. Kínáltak érte ps4-et cserébe. Hidd el nagyon csábultam a dologra.
A családos dologban teljesen egyetértek. Heti 4-5 óra tényleg a nagyon max. Általában péntek este az én időm...
Egy Box One szerintem valamikor be fog esni a nappalimba. Meg fognak itt kövezni az emberek, de én imádtam a Kinect-et is. Asszony is nagyon szeretett vele marhulni. Ezt a közösségi játék élményt nem nyújtja a pc. Mondjuk Box-on meg nem játszok agyon moddolt Xcommal...
-
ddaydome
senior tag
válasz
Habib[HUN]
üzenetére
Szia!
Hát tény és való, hogy nagyon elszaladtak az árak és sok pénzt lehet rá költeni, de szerintem hülyeség is. Ennyi pénzt áldozni csak hogy maximum vagy magas felonbtáson menjen valami, fanatizmus...... Egy i5-s cpu 50 ezer körül van és egy felső-közép kategóriás videókártya is. Hát azért vannak fontosabb dolgok is az életben...... Szerintem az egyik legjobb váltási lehetőség a Corei3-nál gyengébb gépek esetében egy AMD-s APU-s megoldás és szerintem előtérbe kerülnek a konzolok, mert ilyen árak mellett talán érdemes elgondolkodni egy alapgép vagy laptop + konzol beszerzésnél. Egy i3 esetében azt venném alapul, hogy szarul írták meg a játékot. No meg azért mennyi idő jut arra, hogy játszon az ember család mellett?
Kb. heti 4-5 óra max.Azért most szerintem ott tartunk, hogy a konzol jobban megéri, ha kifejezetetn játékra kell és a játékkínálat és fajta is megfelel, ami konzolokra van. 120 ezerért olyan géped van, hogy minden remekül megy rajta, gondolkodás nélkül. Nyilván monitor mindkét esetben szükséges.
-
Habib[HUN]
senior tag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Meg még az se egy hátrány, ha az ember figyel a garanciaidőkre. Mielőtt lejár cseréli is az ember.
Amúgy tényleg nem nagy összeg a mai világban 50 ezer forint. Főleg amilyen igények vannak a mai világban.Teszem azt az Attila Total War szépen megizzasztotta a gépem. Nem véletlen lesz hamarosan i3-i5 csere. Egy sima vga upgrade-et se lehet 20 ezer alatt megúszni.
Adott egy alsó középkategóriás 750ti kártyám. Nos ez most mondjuk 30 ezer körül ér. Egy GTX 960-as kari meg cirka 60 ezer. Itt van egy 30 ezres tétel. Ez csak egy vga igazából semmi extra kártya. Nem UHD-n akarom meghajtani. Igazából ez is középkategória, csak a túlsó vége a kínálatnak. Ha már ezt a kártyát megveszi az ember akkor már hozzá illő proci se ártana. Elvégre az i3 már kevés is szerintem hozzá. Ez egy évi termés. Következő évben hozzáigazítja az ember a memóriát, jöhet egy jobb monitor.... Ha ez ember folyamatosan pörgeti gari időn belül az alkatrészeit az pénzbe kerül. Viszont nem nálam halnak meg a cuccok, ha meghalnak.Persze tisztában vagyok vele, hogy sokak szerint az 5 éve összerakott gépükön is minden gyönyörűen fut. Nos hogy kinek mi a gyönyörű az elég szubjektív. A bátyám ezer éves x2-es konfigja is elketyeg még szépen. Mondjuk szépen csenden azért 2 gigáról 8-ra lett növelve a memória, a régi házból úja költözött a vas, ha már ott volt az ember SSD is bejátszott.... Ott is pikk-pakk összejött egy szép összeg.
C64 óta vagyok a szakmában, és eléggé utánanézek és odafigyelek mint mikor és hogyan veszek, hogyan adok el. -
khron78
őstag
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
Azért azt nem árt észben tartani, hogy a wii ára fele annyi volt mint most egy PS4-é.
A tiszta haszon az már más kérdés. -
Dr.F.E.R.I.
addikt
Egy látnok veszett el benned (is)
Amíg a PS4 nem tud felzárkózni a Wii-hez, addig kábé ez is várható. -
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
-
Tegla80
addikt
válasz
hypno skate
üzenetére
Csak a PC-t,mert "Páratlanul sikeres az új konzolgeneráció", mint a cím is mutatja...

-
SunMount3r
nagyúr
Inkább csak arról van szó, hogy a hardverek fejlődésével a grafika is sokat fejlődött idő közben és ez jóval több -akár eddig csak marginális- vásárlót vonzott be a körbe. Eyecandy.
-
Loha
veterán
Konami eladásai is a tavalyi 2% -ról 10%-ra emelkedtek PC-n, és ezzel a PC beelőzte az Xbox One-t.
According to Konami, sales have increased by 8% on PC which places it ahead of the Xbox One, but still lagging behind Sony's PlayStation 4 current generation console. Konami states that the PC now accounts for 10% of total game units sold, a huge increase from last years 2%.

GTA V is várakozásokon felül teljesített PC-n, annak ellenére ugye, hogy a PC-sek kapták meg utoljára a játékot, ráadásul jó nagy késéssel: Surprise, 'GTA 5' Is Also A Massive Hit On PC
Egyébként az Xbox 360 megjelenését követő évhez képest (2006), tavaly (2014) ~32% -al több PC fogyott.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
NandoXXL
senior tag
Csak popcorn kell
PC user >> Konzol cikk>> Troll mozi 
Próbáljatok meg másképp állni a dolgokhoz, a cső látás nem vezet sehova (tapasztalat
)
A sikernek több mutatója van. Itt pedig komoly eladási, és pénzügyi sikert ért el a két cég. Felesleges vitatkozni, de vicces
-
Puma K
nagyúr
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Ha lenne egy csapatom és közösségi finanszírozással pénzhez is jutnék akkor nagyon szívesen csinálnék 1-2 játékot

De mivel nincs így marad a hiányosságok és a lemaradottság felhánytorgatása

-
Dr.F.E.R.I.
addikt
Páratlanul sikeres az új konzolgeneráció
Khmm. Nos, nem. Nem az. A 8. konzolgeneráció =/= PS4+ XOne, mint ahogy a 7. generáció sem egyenlő csak ezen gépek elődmodelljeivel. A Nintendo gépeit is bevéve már merőben más a kép. A wii szárnyalása miatt az előző generáció jobban teljesített, mint a jelenlegi. Értem én, hogy a cikkben az MS, Sony gépei vannak fókuszban, de akkor viszont a cím nem jó így ebben a formában. Személy szerint amúgy kétlem, hogy ez a generáció utol fogja érni az előzőt eladásokban.
-
antikomcsi
veterán
Páratlanul sikeres???
Szerintem ez kicsit sem nevezhető páratlan sikernek! Sőt!
Ha 40%-l többet adnak el a megjelenés óta, az azt jelenti, hogy még mindig nagyon sokan inkább az előző generációt veszik. 14 új konzol mellé 10-n még mindig a régit választják. 24 eladott gépből 14 új, és 10 régi. Ez a hatalmas siker?
Ráadásul ha hatalmas siker lenne, akkor nem koppantam volna ekkorát, mert szűk 2 éve arra gondoltam, hogy de jó, hogy jön az új generáció, mert majd jól lemegy a régebbi ára, erre szinte semmi változás, az aprón is ugyan olyan drágák a normális x360 gépek, mint voltak.
-
Loha
veterán
válasz
Habib[HUN]
üzenetére
Activision COD-ja meg az egyik legnagyobb évenkénti fejőstehén konzolokon...
-
Habib[HUN]
senior tag
A WoW-ot azért érdemes külön venni mert egyedi és megismételhetetlen jelenség a piacon. A megjelenése óta senki nem tudta még meg se közelíteni. Ezért volt bölcs dolog különvenni. Mert rettentően torzítja a statisztikát. Így az egész piacra nem lehet belőle következtetést levonni. Nincs még egy ilyen fejőstehén mmo a piacon. Egy darabig nem is lesz. Nem véletlenül hanyagolja a konkurencia ezt az üzleti modellt.
-
Loha
veterán
válasz
Habib[HUN]
üzenetére
Azt mondom, hogy a PC már lenyomta az XO -t, és 3. legfontosabb platformból előlépett a 2. legfontosabb platformmá.
A nextgen növekedése megtévesztő, mert minden lastgenről áttérő játékos növekedésként jelenik meg nextgenen, miközben a PC-sek nem mennek sehová.
WoW -ot meg a PC -t nyugodtan összeadhatod, tehát a 370 milliós PC-s bevétel vs. az összes konzol (nextgen 317 + lastgen 242) 559 milliója szerintem szintén nem ellenérv.
-
Habib[HUN]
senior tag
Őszintén szólva én nem látom annyira felfutónak a gamer piacot pc fronton. Szerintem a csúcs pár éve volt, amikor mindenki otthon gamer pc-t épített. Akkor ment ezerrel a modding láz is. Mindenki világító ventit, és egyéb gamer menő dolgokat vett.
Amúgy ez értelmezés kérdése. Te azt mondod, hogy a pc már lenyomta a konzolt. Én meg azt, hogy a konzol életciklusának a harmadánál már hoz olyan számokat mint a régen piacon lévő pc. Sőt a növekedési ütemet nézve, hamarosan egymás közelében se lesznek. Persze ha tartják ezt a növekedési ütemet.
Közben túrtam egy másik kimutatást is.
Activision-Blizzard:
2015 2014
Console $ 559 $ 479
Online 221 195 WoW ahogy olvastam
PC 149 182
Mobile and other 54 48Next-generation (PS4, Xbox
One, Wii U) 317
Prior-generation (PS3, Xbox
360, Wii) 242Itt is lehet látni, hogy a szekeret főleg a konzolok viszik. A PC piacon főleg a WoW és az online piac viszi a szekeret. Sőt az önálló PC ág vissza is esett a vizsgált időszakban. Bár a képet árnyalja, hogy a Starcaft kiadása jelentősen javítani fogja a cég számait.
Ha nem lennék lusta akkor külön kéne választanom a Blizzard számait, mert az ő fő piacuk a PC: Bár már van konzolos címük is. (Diablo 3)Forrás:
[link] -
válasz
Habib[HUN]
üzenetére
"Viszont a pc játékos piac részéről nehéz statisztikákat szerezni. Én külön nem nagyon láttam még külön gamer piac elemzést. Azt sajnos nehéz találni. Főleg azért mert az eszköz többfunkciós."
-
Loha
veterán
válasz
Habib[HUN]
üzenetére
Viszont a pc játékos piac részéről nehéz statisztikákat szerezni.
Ez így van, de sok minden pl. az egyre szaporodó "gamer" PC alkatrészek/kiegészítők is árulkodnak róla, hogy a gamer PC egy felfutó piac.
EA számai sem mondanak ennek ellen:
PS4 + XO 487 millió vs. 253 millió PC is az mutatja, hogy a PC az egyik nextgen konzolt már lenyomta, a 66%-os növekedés mögött pedig nagyrészt az előző generációról áttérő (-46%) vásárlók állnak, a teljes konzol bevételük 7%-ot csökkent, miközben a PC 10% -ot növekedett.
Nem tudom mennyire jelentős a PC-s böngésző piac az EA-nél, de az tudom, hogy eladnak egy rakat olyan sport játékot, ami a PC-seket túlzottan nem érdekli: FIFA, NBA LIVE, NHL, Madden NFL.
-
Habib[HUN]
senior tag
Ez egy jó táblázat köszönöm. Így lehet értelmes beszélgetést folytatni

Viszont a pc játékos piac részéről nehéz statisztikákat szerezni. Én külön nem nagyon láttam még külön gamer piac elemzést. Azt sajnos nehéz találni. Főleg azért mert az eszköz többfunkciós.
Viszont hogy a játék piac alakulásáról beszéljük. Az EA így alakult. (mint a másik nagy szereplő a piacon)
Az új generációs konzolok az elmúlt évben 66%-os növekedést produkáltak (szoftver eladás) (293-487 millióra)
Az előző generáció 46%-os visszaesést produkált. (543-293 millióra)
A pc piacuk /a böngészős piaccal együtt!/ 10 százalékos növekedést produkált.(231-253 millióra)
A mobilos részleg csupán 18 százalékos növekedést produkált.Remélem jól értelmeztem a számokat. De azért jól látszódik, hogy befektetőként nézve melyik piacba érdemes most befektetni. Van egy pénzügyi keretem egy játék kifejlesztésére. Én inkább a dinamikusabban fejlődő piacot részesíteném előnyben. Ott kisebb a kockázat.
Sajnos a PS4 és a ONE számokat a jelentésük nem bontja ketté. Így azt nem tudom megmondani melyik konzol hogy teljesített.Forrás: [link]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
gianni85
üzenetére
Az Ubinál a PS4 a vezérplatform, és onnan butítanak PC-re, és Xbox One-ra. Emiatt nincs például HRAA ezeken a platformokon, miközben PS4-en van. Ez valszeg egy ideig elkíséri majd ezt a generációt, mert az Ubiék PS4-re sok kutatást befejeztek, amiket Xbox One-ra és PC-re még nem portoltak.
(#129) Zanik: Minden olyan játék benne van PC-n, ami a Uplay DRM-et használja. Boltban, Steamen, akárhol eladott.
-
Polllen
félisten
válasz
gianni85
üzenetére
A költségeknél általában a többség a használt normál méretű PC-t hasonlítgatja az új konzol árához.
Én is sokat szenvedtem, mire találtam olyan házat, ami valahogy kinéz és nem magasabb, mint 20 cm, mert ennyi hely van a TV alatt, mégis szellőzik és dupla slotos kártyát is bele lehet rakni. Persze szigorúan csak LP. (És nem 20k+ az árcédula.)És kicsit így is kellett a sufnituning a megfelelő hűtéshez, mert elég elborult ötlet, hogy a vga telibenyomja a meleg levegővel a háttértárat.

Loha
A két új konzol elég közel van egymáshoz, hogy ne egyben kezelje a fejlesztéseket az ubi.(sztem)
-
Loha
veterán
válasz
Habib[HUN]
üzenetére
Bocsáss meg, de GeryFlash -nek teljesen igaza van.
Amikor azt olvasod mindig, hogy hány százalékot esett a PC piac, akkor nem a játékra vásárolt PC-k eladásainak a visszaesését, hanem az irodába, meg média fogyasztásra szánt PC-k eladásainak a visszaesését olvasod, mert minő meglepetés, egy csomó mindenhez nem szükséges manapság már PC, hanem elég egy telefon vagy tablet, de csak úgy mellékesen azért megjegyzem, hogy több PC-t adtak el az elmúlt 3 hónapban, mint a nextgen konzolokból eddig összesen!
Ha a PC-s játékosbázisra vagy kíváncsi, akkor a játék eladások egy jó kiindulási alap lehet, már csak azért is mert ez alapján döntik el a kiadók, hogy mi lesz az elsődleges platform egy játék esetében.
Itt van például az Ubisoft eladási statisztikája ami nagyon érdekes:2014-ben az eladásaik 14% -át tette ki a PC, 2015-ben már 23% -ot (ami már több mint az Xbox One és csak 3% -al van elmaradva a PS4-től), ha marad ez a növekedés, akkor 2016 -ban az Ubisoft PC-re fogja eladni a legtöbb játékot.
-
gianni85
veterán
válasz
sirály12
üzenetére
katt
Van akinek a PC munkagép, és mint írtam a háta közepére se kívánja a szabadidejében. Összességében nekem se volt soha komoly problémám a PC-vel, de akkor is több a dolgod vele, mint a konzollal. Nem kell steam, meg mellé origin. Nem kell újratelepíteni, nem kell felnyitnod és hardvert cserélni stb. Cserébe meg van kötve a kezed, azt kapod amit a többiek, abban a formában ahogy a többiek. Valamit valamiért.
Nálam még olyan indok is van a konzol mellett, hogy egyszerűen a kis lakásban nem tudok egy asztali gépet monitorral fenntartani. Most nyáron próbáltam egy konzol nagyságú htpc-t (i5 + 970) összedobni, de beletört a bicskám. Egy normális szép htpc ház beleillő sfx táppal majdnem egy fél konzol. És nekem 30éves fejjel a saját lakásomban fontos az összkép, szeretem ha jól néz ki a nappali, és benne a elektronikai eszközök. -
jacint78
addikt
válasz
egyedülülő
üzenetére
Nem hülyeség sokan azt sem tudják, hogy mi az a videókártya driver és a microsoft-os alap driverrel játszanak.
Ez pontosan ugyanaz, mint az alsókateriás videókártyáknál az olykor több GB ram, mint egy nagygteljesítményű kártyán. Ha meglátja, hogy négygigásss már veszi is meg 10K-ért és örül, hogy mennyire megy rajta a játék ahogy abu is mondta 1024x768-on... Hidd el, a felhazsnálók nagyonnagy része még a konzolhoz is "hülye" nem ém a PC-hez. -
MongolZ
addikt
-
válasz
Habib[HUN]
üzenetére
"Amúgy egy PS3 vagy egy 360 még most is nagyon jó szórakozást nyújt."
Az egy dolog, hogy rusnya mint a fene, de annyira sokáig tölt, hogy belealszom a töltőképernyőbe.
Tudom, minek kellett feltenni a HDD-re a játékot, ha nem csinálok ilyen balgaságot akkor tuti nem alszol el még a szomszéd szobában se, mert úgy csattog az egész. -
h-yle
addikt
Halál komolyan meglepődött, mikor átállítottam. De amúgy jó játékos, meg jó arc srác volt, csak egyszerűen leszarta, még azt is, hogy a képarány is tök más volt mint a monitor. Megvan az FPS, nem lagol a játék, akkor mi kell még?

Egyébként mi itt a PH-n hajlamosak vagyunk magunkból kiindulni. Nem minden "gamer" kockul a PC-k-re, soft és hardverekre. Nagyon sok "gamer" haverom tőlem szokott tanácsot kérni, mert nem értenek hozzá. Ért a world of tanks-hez, vagy a CoD-hoz, vagy a Starcraft-hoz, de olyanokat kérdezett egy srác legutóbb, hogy elég-e a 6600K kihajtani egy GTX960-at (also true story).
Szóval gamer =/= szémítéstechnikai power user.
-
Habib[HUN]
senior tag
Hát igen fut a Battlefront... na de kérdés hogyan. Egy ilyen kártyától az áhított fhd és fix 60 fps igen igen messze messze van. Pedig ez a Master Race fő sarokpontja a konzol vitában. Örül az ember hogy fut... Én nem teszteltem a battlefront-ot, viszont a BF4-et 6770-el. Igen erős kompromisszumokat kellett kötni azért a szép futásért multiplayer-ben. Mert ott valljuk be halál a megakadás... meg az fsp ingadozás.
Most soroljak fel jóval több exkluzív konzol címet?
Rengeteg van belőlük. Lehet mazsolázni [link]
Amúgy egy PS3 vagy egy 360 még most is nagyon jó szórakozást nyújt. Főleg hogy a nappalimban ott egy PS2 még. Még mindig azon a legjobb osztott képernyőn Nedd For Speed-et hajtani.
A felsoroltakból egyedül a Total Wart hiányolnám nagyon. Ezért van pc-m. Viszont egy új Halo-t vagy akár egy Mario Makert is el tudnék viselni pc-re. Régi motoros vagyok én emiatt már nem írok. Már régen megtanultam, hogy van olyan ami itt van ami ott van. Nekem SNES-re volt Mario-m, a Sega tulajok meg nyomták a Sonic köröket.Évente kb 50 ezret áldozok a vasra, hogy sacc/kb szinten maradjon."
"A mostani gépem i3 4330, 750ti, 8 giga ram."Simán kijön a matek:
-Előző évben novemberében az FX6100 -os konfigomat cseréltem intelesre. VGA váltással együtt cirka 50 ezer forint költségem volt a játékon. Főleg hogy átgaloppoztam mini itx rendszerre. Gyorsabb is lett a vas, kevesebbet is fogyaszt. Na és végre kis dobozba került át.
-Az azt megelzőző évben phenom 955 -- FX 6100 illetve volt egy vga csere is. Még több is volt mint 50 ezer. 4 gigáról 8 giga ramra való vátlás. Az R6 270x-el nagyon durván mellényúltam...
-Ellőtte SSD meg nagyob monitor. A francba az simán volt egy 100-as üzlet
-Idén már volt billentyűzet és egér csere. Most van tervbe az i3-i5 ugrás. Bosszant, hogy előző év novemberében 40 körül megkaptam volna az i5-ös procit. Most ugyanaz 50 környéke. Az ugrás kb 15 ezer lesz. 8 gb ramról 16-ra is idén fogok ugrani várhatóan. (a i4330-ast egy éve 33-ért vettem, most ugyanez a proci 38-40 ezer környéke.... hihetetlen. Idén volt egy X-Box 360 gamepad is... Vannak címek ahol élvezetesebb a játék ezzel az irányítással.Nem olyan nagy ez az összeg. Szerintem az 50 ezerrel még alá is lövök. Ez csupán a hardver. A szoftverek természetesen más tészta. Szerintem a Wot-ra az elmúlt 4 évben ráköltöttem simán 30 ezer forintot összesen

-
-
h-yle
addikt
Voltam olyan pár éve olyan lanon, ahol az egyik arc SLI felső kat. gForce VGA+IPS paneles FHD dell monitor-on nyomta 1024*768-ban a COD-ot.
Nem állítgatott semmit, gyors? gyors. akkor jó.

Amikor átnyomtam neki a felbontást (a 120 FPS-en semmit nem változtatott), azt hitte valami varászló vagyok.
-
sirály12
őstag
válasz
gianni85
üzenetére
Épp 1 órája vettem egy játékot(BF4), már játszom is vele, mit is kell pöcsölni? Beírtam originbe a kódot, és már húzza is lefelé, 20-30 perc feltelepülve készen vár. Itt is a letöltés ami idő!
Azt hogy 4-5-6 évente újra kell rakni a gépet? Kemény 2-3 óra, a frissítések meg a háttérben jönnek rendszerint. Ez olyan sok idő lenne?
Ez már nem a win95-98 idők, amikor állandóan valami baj van a géppel. Normális hardver és jogtiszta win ennyi kell és kész. -
.LnB
titán
válasz
gianni85
üzenetére
Értem, hát igen vannak ilyen kommentek. Én megpróbálom ezt teljesen mellőzni már. Igaz, nem is utaltál rá, de remélem nem rám gondoltál. Mert volt olyan, hogy én is olyan lenézően közelítettem meg ezt a témát korábban, a saját nézőpontom szerint. Aztán rájöttem, hogy nem kellene. Nem csak az én véleményem van. És igazából ahogy én tekintek erre az elég egyedi felfogás.
-
Gainka
őstag
Ez csak neked kompromisszum.
-------------------
Most kb azon vitáztok miért nem tuningolja mindenki az autojat, miert vesznek inkabb csaladit.
Neked az az igényed hogy 4k-ba meglegyed a fix60fps, van akinek meg ket gombnyomas utan egy fotelben felig feküdve nyomjon egy par kör mortal combatot.Ezen nincs mit vitazni, nem is ertem, akinek gtx 980 ti-e van es 4.5 ghz-en jar a procija az miert aggodik azon hogy mire kepes a konzol, es hogy aki azt vesz es elegedett vele miert elegedett. -.-"
Amugy meg ps3-on sem kell ossze hasonlitani az elso egy-ket jatekot a mostaniakkal. -
Shreky
tag
A dedikált VGA piac eloszlása szerint a 76%-át az nVidia 24%-át pedig az AMD birtokolja. Lehet számolni. Ha az nVidia szerint a vásárlóik 90%-a nem nyúl a beállításokhoz, és az AMD szerint a vásárlói 86%-a, akkor az azt jelenti hogy a dedikált VGA piac 89.04%-a nem nyúl a beállításokhoz, és azt hogy sokkal több hozzá nem értő vesz nVidia kártyát.

-
-
Shing
őstag
válasz
Habib[HUN]
üzenetére
Persze, hogy nincs csúcson a PC-s piac, amikor egy 6 éves középkategóriás HD5770-el fut a Battlefront.
Processzorokat még annyira sem kell cserélni. Miért kellene évente hardvert újítani? Nem is jönnek már évente hardverek. Persze az más, ha valakinek ez a hobbija. De játékokhoz erre nincs szükség.
Rengeteg normális F2P cím van, amiben 0% a P2W. Aion, GW2, Tera, Dragon Nest, Vindictus, War Thunder, WoT, Team Fortress, Planetside 2, Warframe, Warface, Heroes and Generals, LoL, Dota2, stb.
"Konzolon több exkluzív cím. Mindig is ez volt, ezt már megszokhattuk. Pc-re sajnos kevesebb." Hát ha csak a mainstream piacot nézed biztos. De csak a fent felsorolt játékok között van 9 exkluzív cím... És akkor még hol vannak az egész sorozatok mint a Civilization, Heroes, Total War. Vagy az új AoTs, Trine 3.
Egyébként láthatóan megéri PC-be invesztálni, hisz egyre több XO vagy PS4 exkluzív cím jelenik meg PC-vel együtt. De ott van a Paradox Interactive, Frozenbyte, Overkill, Bohemia, 2K Games, Blizzard, Sega, UWE, Obsidian, Valve akik például elsődlegesen PC piacra koncentrálnak vagy egyre jobban a PC-re. Nem hiszem, hogy az új NFS-be is azért ölnek még fél évet, mert leszarják a PC-s piacot.
"Évente kb 50 ezret áldozok a vasra, hogy sacc/kb szinten maradjon."
"A mostani gépem i3 4330, 750ti, 8 giga ram."Ez valahogy nem fér össze.
-
Habib[HUN]
senior tag
válasz
appleGjuice
üzenetére
Ez a cicaharc mindig is meglesz. Az emberek szeretik jobbnak érezni magukat a másiknak. PC vs konzol, Box vs PS az örök kedvencem Anroid vs Apple... egér vs gamepad.
Ha az ember szórakozni akar úgy se nézi a pixelszámot, hanem elvan és élvezi. Viszont ha már hozzászokott egy minőséghez, akkor nem szívesen adja lejjebb. Na ez kerül általában sokba. Tehát fix 60 fps, röccenésmentes grafika. Na ezt pc-n évekig tartani sajnos nem olcsó. Viszont ez utóbbi láthatóan nem tömegigény, csak egy szűk réteg kapálózik miatta. Ezért is fogynak jól a konzolok. Egyszerűen azért mert a többséget nem érdekli a dolog. Tudjon játszani az adott címmel és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Plazma TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- LEGO klub
- Gumi és felni topik
- Interactive Brokers társalgó
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ERŐS GAMER PC Ryzen 5 5500 + RTX 3070 Ti OC
- Apple iPad A16 128GB, 1 Év Garanciával
- Thinkpad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- X1 Carbon Gen12 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 512GB magyar vilbill ujjlolv új akku gar
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év gar
- Ulefone Armor Pad 5 Pro
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 - i7 10850H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1000 4GB WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ráadásul konzolon hamarabb jön ki néhány nagy játékcím. (pl: Far Cry Primal) Meg a konzol exkluzívak jobbak mint a PC-s exkluzívak 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)