Hirdetés
- Derült égből villámcsapás: vége a Ford elektromos kalandjának
- Januártól igényelhető a kiskorúak tartalomvédelme a mobilszolgáltatóknál
- Korai iOS árulkodik arról, milyen eszközök várhatók az Apple-től a közeljövőben
- Névlegesen nyer üzemidőcsatát a Honor új szériája
- Decembertől kapható itthon a Baseus Inspire szériája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somansky
aktív tag
válasz
Celeborn
üzenetére
Ez így igaz. Olvastam valahol, hogy érdemes, a szürke szín hagyni még ha ront is az esztétikán. Mert a beégés veszélye így is fennáll.
Apropó tegnap megvettem a 42G20-amat én is a Euronicsban szintén 5 év garival.. A tv adásoknál valóban fakóbban a színek, mint a CRT-men volt, de HD filmeknél már minden űber király
A kis 55Cm-es Samsungom után ez a 106cm tiszta mozihatás. 
A zúgást én is hallom, de csak ha a tv mögé hajolok és ha totál csend van is kb. fél méterre a készüléktől. Engem nem zavar. A CRT-nek is volt egy enyhe hangja.Még van pár dolog, amit be kell lőnöm a HD filmeknél és jöhet a teszt és a bejáratási időszak.
A laptopomról (Dell, ATI 5470-es) próbáltam AVATAR-ozni, de még az sem tökéletes. Az overscant kell még belőnöm, mivel van egy kis fekete keretem és a hangra kellene rájönnöm miért nem szól a tévé... Esetleg a HDMI kábel lehet régi? Vagy plusz beállítás? Ötlet? -
gejala
őstag
válasz
Celeborn
üzenetére
"Én a korábbi HD LCD-n tapasztaltam, hogy többnyire a 4:3-as TV adást néztük rajta, és amikor nagyritkán DVD-ztünk, akkor feltűnt, hogy bizony a filmnek azon a részén ahol általában a fekete sáv volt, ott sötétebb a kép."
Akkor valószínűleg ott alapból is egyenetlen volt a háttérvilágítás, ami LCD-nél nem ritka, főleg a régebbi modelleknél.
LCD-nél fizikailag lehetetlen, hogy ne egyenletesen használódjon, mivel a fénycsövek képtartalomtól függetlenül mindig egyformán világítanak, a képet ezen a fényen "szűri át" a tévé. Tehát a fekete rész mögött is pontosan annyira világít a fénycső, mint a fehér mögött.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Kompakt vízhűtés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen NAS-t vegyek?
- Forrmell.enn
- Milyen egeret válasszak?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Apple iPhone 17 Pro Silver 256 GB Használt, karcmentes 100% akku / 0 ciklus 1 év gari!
- Bomba ár! HP ProBook X360 435 G7 - Ryzen 3 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-A H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
A kis 55Cm-es Samsungom után ez a 106cm tiszta mozihatás.