Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• .mf

veterán

válasz sideburns #64 üzenetére

"Mert mondjuk lehet, hogy egy videót évekkel később is meg lehet nézni?
    Kisgyerek, szalagavató, esküvő?
    "

Attól, hogy valami csak fHD / HD és nem 4k, már nem nézhető?
    A héten elkezdtem nézni egy régi sorozatot. Kilencvenes évek. NTSC SD, érted, 480p! És még élek! :Y :U
    Csak pislogok itt egyeseken. Egy éve 4k még csak a hírekben és a kiállításokon volt, most meg már élet sincs nélküle. Én megvagyok egy jó minőségű 720p-vel is, köszönöm.

Tuninger: "Ha meg tökmindegy hogy 720p vagy 4K, akkor valószínűleg neked a videós funkciók egyáltalán nem fontosak. De akkor valószínűleg a fotó minőség sem jobb számodra annyival hogy ezt a gépet vedd egy RX100 m3-al szemben, ami olcsóbb, és közel ugyanezt az állókép minőséget tudja"

Eléggé nem közel ugyanaz. Nagyobb felületű szenzor (kb. 70-80%-kal) alacsonyabb felbontással (kb 65%-a), tehát jóval nagyobb pixelekkel. Remélem megvan, hogy mivel tarol most a Sony: az A7s-sel, egy full frame, de mindössze 12 Mpx-es szenzorral, miközben az A7R, D800, -800E, -810 és -750 mind 36 Mpx. Gyenge fénynél, magasabb ISOnál is alacsonyabb a zaj.
    Valamint hajszálnyival, de fényerősebb és hosszabb az obi.
    Esti képeknél szerintem az LX100 előnye még kis (fél-, negyed képernyőnyi) felbontásban is szemmel látható lenne, nemhogy kropolva.

• .mf

veterán

válasz MC Pite #40 üzenetére

Azt a 13.92 EV-t a 2/3"-es X30-nál nehezen tudom elhinni. A DxO mért topja a D810 14.8-cal, ez a 13.92 a top 15-be röpítené, ahol 80%-ban FF gépek vannak...

• .mf

veterán

"A tubus peremét egy lecsavarható gyűrű védi, ugyanis ez alatt - mármint a gyűrű alatt - egy speciális bajonett-foglalat található, amire különféle konvertereket lehet felcsavarni. "

Lesznek? Ugyanis a Pana oldalán még azóta sincsenek, de hírekben, pletykákban sem beszélnek róluk. A helyükben a géppel együtt kihoztam volna már őket. Ha lenne egy jó UWA / halszem és egy 1.4 vagy 2x TC, kicsit megremegne a térdem, iszonyat jó utazó-setup lenne nagyobb rendszer mellé, vagy kis kirándulásra helyette.

Remélem reszelnek még egy kicsit a jpg-ken is: a már említett recézésen túl kicsit lágynak tűnik jónéhány kép, lehetne élesebb és részletesebb.

---

Dexarral kár foglalkoznotok: primitív troll, pár topicból már ki lett utálva a viselkedése miatt.

Új hozzászólás Aktív témák