- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrlujoak
veterán
Kipróbálni mit is kapni a piacon. Sok emberkének javaslom, amikor csak úgy "sz@rozzák" a TFT-ket, holott nem láttak még igazán kacat minőségűeket...
Kínából rendeltem egy ippo-t - nem jött meg... (16E forintnak megfelelő lett volna)
Vettem egy Navon-t itthon, két nap után wifi hiba, csere (26E)
Cserélt Navon Raptor 1 hét után bekapcsgomb hibát produkált. Amíg szervizben volt (2 hét) vettem egy:
Prestigio 7" modellt. 3 másodperces volt, és kijelzőüveg foltos. 3 napon belül üzletbe vissza. Az ott lévő összes modellazonos tábla gyárilag foltos volt...
Ok, akkor ajánlottak jó áron egy 8"-os IPS kijelzős modellt. Na azt az IPS-t sem kívánom senkinek.
Egy ideig használtam. Közben a Navon visszajött a szervizből, vagyis nem, újat kaptam, mert nem volt javítható.
Azt láthatjátok előrébb kinyitva. Mivel ezek oly' mértékben nem voltak felhasználóbarát modellek - hiszen a rajtuk futó gyári android is összeakadt a hardverrel - így mindkettő megtanult repülni, nem kicsi kezdősebességgel, rendre szilárd tárgyak felé.
Párom aztán megelégelte, és "lenyúlta" a 8"-ost, én meg sanyargatom a Navont. Annak már betört a kijelzője is időközben...Szánalmas az a minőség, amit egyes gyártók megengednek maguknak.
Közben több gyártó olcsó modelljét is fogtam (WayteQ, Overmax, ZTE) és mindegyiknél hasonló volt a minőségi helyzet. Megfogtad, és szivárvány a kijelző. A TFT-s modellek pedig kritikán aluliak.Apropó, ilyet (hátlaptól szivárványfoltos a kijelző) a 8"-os Prestigio esetében nem tapasztaltam (40+ volt a listaára akkor) így annak a házát (igen, minőségi fém hátlap) nem érheti kritika. Bírta is a sarokba dobást, csak a tábla maga pattant ketté...
Sajnos a Mobilarena tesztekben látható képek alapján hasonlóan gagyinak tűnnek az olcsó, ámde IPS kijelzős telefonok/táblák...
...szóval így kerültek hozzám ezek.
Csupán tesztelgettem. Főleg azért, mert galériás a lakásom, és a notijaink fennt, mi pedig lenn sem maradunk net nélkül. Ott akkor használható lenne a tábla.
Naivan arra gondoltam, miért is ne, lentre veszek 2 olcsó táblát, arra csak elég lesz. Hát nem. -
mrlujoak
veterán
válasz
E.Kaufmann #28 üzenetére
Igen, két akksis. Gondolom így tudták arra a helyre azt a kapacitást bevarázsolni.
-
mrlujoak
veterán
Jaj, rosszféle - mert ezek azok - TFT-ből tele a garázs.
7"-os Prestigiom, és 7"-os Navonom is kritikán aluli képet ad. Álló helyzetben jobbra-balra billentve szinte azonnal invertálódik a tartalom, ami azért zavaró, mert a két szemem közti távolság is rossz hatással van rá.
Igen, az a pár fok eltérés is meglátszik, olyan hatást kelt egy sötét képnél, mintha kissé kancsalítana az ember.Vízszintesen tartva már nem annyira bántó.
Hátlapnyomásra szinte mindegyik ilyen táblagép kényes, persze, mert idiótán kell minden alkotót a kijlezőre ragasztani... Ugye, kedves Navon(t gyártó)?!
A kicsi kínai kezek az akkut pl dupla oldalas ragasztó csíkokkal (véletlenül sem pont akkora darabban, mint maga az akku...
) ragasztották rá a kijelző hátára, aminek az a következménye, hogy a csíkok lenyomata lekövethető a kijelzőn keletkező foltokból, amikor hátulról, abszolút nem erősen megnyomjuk a burkolatot...
Ezt csak tetézi, hogy egymás mellé szórták a különböző magasságú elemeket, fittyet hányva, hogy valahol az a hátlaphoz ér. Így aztán minimális nyomás (röhögtem, a Prestigionál asztallapra téve a saját súlyától fogva) hatására szivárványosodik a panel.
Gáz.
Értem én, hogy olcsó, meg kell a népnek, de szerintem meg kellene húzni egy minőségi határt.
Elég lenne egy kritérium, ne hullámozzon be a kép, ha megnyomjuk a hátlapot...A leírtak alapján a tesztelt modell is ilyen kis gagyi, de már nincs kedvem akár csak kézbevenni, megnézni. Inkább hagyja a vevőjelölt a polcon, és gyűjtsön még pár hónapig!
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
- 3D nyomtatás
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos autók - motorok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Formula-1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest