- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
sghc_toma
senior tag
válasz
sghc_toma #33 üzenetére
javitottam.. meg a peldaprogiban volt egy masik csunya bug is: az eredmeny ellenorzesekor abs-ot hasznaltam fabs helyett, igy egy esetleges hibas szamolas utan is azt kaptuk volna, hogy 1000-bol 1000 sikerult
karicska: esetleg megprobalnad a peldaprogit forditani/futtatni ugy, hogy a 147. sornal kezdodo kommentezett blokkot is beleforditod? OSX-en nem akar mukodni, nem tudom miert.
// es meg valami, ami nagyon off: ismeros volt a nick-ed, rakerestem az e-mail cimedre, latom ELTE-s vagy.. veletlenul nem a nagytetenyi uti koliban laksz? van itt a halon egy gep karics-pc, vagy valami hasonlo nevvel, ez elegge hasonlit a karicska-hoz
..
-
tocsa
senior tag
válasz
sghc_toma #23 üzenetére
Még egy kérdés. Ugyan követtem a CUDA és egyéb technológiák megjelenését, de mély ismereteim nincsenek még. Talán te kapásból tudod a választ.
Az általam portolandó tudományos számítás extenzíven használ exponenciális függvényeket. Az architektúra támogat exponenciális vagy logaritmikus lebegőpontos műveleteket is? Igazából itt most egy kicsit elkezdtem félni is, mert valószínűleg a GPU-ban levő floating-point egységek nem erre vannak kihegyezve/optimalizálva. -
tocsa
senior tag
válasz
sghc_toma #23 üzenetére
Köszi a választ.
Akkor a te általad említett 96MB-os vektoros példában te magad gondoskodtál valami kóddal ennek a feldarabolásáról? Lehetőleg én nem szeretnék ezzel foglalkozni, mert hw függő. Persze írható hw független kód a darabolásra, de elvárnám, hogy a drvier/OpenCL architektúra ezt megtegye. -
tocsa
senior tag
válasz
sghc_toma #21 üzenetére
Kösz a választ.
Legszívesebben már most átportolnám a project-et. A float végülis nem nagy érvágás, szerintem még mindig elég pontosságú lenne a number crunching. Ez biztató, hogy 96 megás vektort is vitt a cucc. Mondjuk elvégre is ha ilyen tudományos számításokra gondolunk (márpedig a GPGPU megoldások erre jók), akkor értelemszerűen felmerül a nagy mennyiségű adatok kérdése. Látom, hogy mi a veszélye annak, hogy a nagy vektorok lekezelése hardver/driver függő, de elvárom, hogy működjön. Ugye az API mögött nekik kell megoldani transzparens módon az adatok kisebb méretre darabolását, ha túl nagyok.Mostmár csak várni kell 1-2 évet, hogy kijöjjön az ATI és az nVidia is driverekkel meg kiforrjon kicsit a cucc, meg kell egy olyan Quadro-s laptop, ami neked van, aztán prezentálni tudnék a megrendelőnek egy OpenCL-es verziót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged