Új hozzászólás Aktív témák
-
sghc_toma
senior tag
válasz
sghc_toma #33 üzenetére
javitottam.. meg a peldaprogiban volt egy masik csunya bug is: az eredmeny ellenorzesekor abs-ot hasznaltam fabs helyett, igy egy esetleges hibas szamolas utan is azt kaptuk volna, hogy 1000-bol 1000 sikerult
karicska: esetleg megprobalnad a peldaprogit forditani/futtatni ugy, hogy a 147. sornal kezdodo kommentezett blokkot is beleforditod? OSX-en nem akar mukodni, nem tudom miert.
// es meg valami, ami nagyon off: ismeros volt a nick-ed, rakerestem az e-mail cimedre, latom ELTE-s vagy.. veletlenul nem a nagytetenyi uti koliban laksz? van itt a halon egy gep karics-pc, vagy valami hasonlo nevvel, ez elegge hasonlit a karicska-hoz
..
-
tocsa
senior tag
válasz
sghc_toma #23 üzenetére
Még egy kérdés. Ugyan követtem a CUDA és egyéb technológiák megjelenését, de mély ismereteim nincsenek még. Talán te kapásból tudod a választ.
Az általam portolandó tudományos számítás extenzíven használ exponenciális függvényeket. Az architektúra támogat exponenciális vagy logaritmikus lebegőpontos műveleteket is? Igazából itt most egy kicsit elkezdtem félni is, mert valószínűleg a GPU-ban levő floating-point egységek nem erre vannak kihegyezve/optimalizálva. -
tocsa
senior tag
válasz
sghc_toma #23 üzenetére
Köszi a választ.
Akkor a te általad említett 96MB-os vektoros példában te magad gondoskodtál valami kóddal ennek a feldarabolásáról? Lehetőleg én nem szeretnék ezzel foglalkozni, mert hw függő. Persze írható hw független kód a darabolásra, de elvárnám, hogy a drvier/OpenCL architektúra ezt megtegye. -
tocsa
senior tag
válasz
sghc_toma #21 üzenetére
Kösz a választ.
Legszívesebben már most átportolnám a project-et. A float végülis nem nagy érvágás, szerintem még mindig elég pontosságú lenne a number crunching. Ez biztató, hogy 96 megás vektort is vitt a cucc. Mondjuk elvégre is ha ilyen tudományos számításokra gondolunk (márpedig a GPGPU megoldások erre jók), akkor értelemszerűen felmerül a nagy mennyiségű adatok kérdése. Látom, hogy mi a veszélye annak, hogy a nagy vektorok lekezelése hardver/driver függő, de elvárom, hogy működjön. Ugye az API mögött nekik kell megoldani transzparens módon az adatok kisebb méretre darabolását, ha túl nagyok.Mostmár csak várni kell 1-2 évet, hogy kijöjjön az ATI és az nVidia is driverekkel meg kiforrjon kicsit a cucc, meg kell egy olyan Quadro-s laptop, ami neked van, aztán prezentálni tudnék a megrendelőnek egy OpenCL-es verziót.
Új hozzászólás Aktív témák
- 2014 Opel Adam 1.4Benzin GLAM White 87Le 175.000km Megkímélt Eladó-Cserélhető
- 2008 Fiat 500 1.2 8V 69Le Sport 139.000Km Hibakódmentes Eladó-Cserélhető
- ASUS Vivobook16X Multimédiás laptop 16" -30% AMD Ryzen 5 5600H 8Mag 16/512 FHD+
- Asus ROG FLOW X13 x360 Érintős MINI Gamer laptop -50% Ryzen 9 6900HS 16GB/1TB RTX 3050Ti 4GB FHD+
- DJI FPV Fly More Combo drón szett - CARBON
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- RÉSZLETRE , KAMATMENTES , BANKMENTES Panasonic TOUGHBOOK FZ-55 MK3 FZ-55G6601BG Notebook
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest