- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
tocsa
senior tag
válasz
sghc_toma #23 üzenetére
Még egy kérdés. Ugyan követtem a CUDA és egyéb technológiák megjelenését, de mély ismereteim nincsenek még. Talán te kapásból tudod a választ.
Az általam portolandó tudományos számítás extenzíven használ exponenciális függvényeket. Az architektúra támogat exponenciális vagy logaritmikus lebegőpontos műveleteket is? Igazából itt most egy kicsit elkezdtem félni is, mert valószínűleg a GPU-ban levő floating-point egységek nem erre vannak kihegyezve/optimalizálva. -
tocsa
senior tag
válasz
sghc_toma #23 üzenetére
Köszi a választ.
Akkor a te általad említett 96MB-os vektoros példában te magad gondoskodtál valami kóddal ennek a feldarabolásáról? Lehetőleg én nem szeretnék ezzel foglalkozni, mert hw függő. Persze írható hw független kód a darabolásra, de elvárnám, hogy a drvier/OpenCL architektúra ezt megtegye. -
tocsa
senior tag
válasz
sghc_toma #21 üzenetére
Kösz a választ.
Legszívesebben már most átportolnám a project-et. A float végülis nem nagy érvágás, szerintem még mindig elég pontosságú lenne a number crunching. Ez biztató, hogy 96 megás vektort is vitt a cucc. Mondjuk elvégre is ha ilyen tudományos számításokra gondolunk (márpedig a GPGPU megoldások erre jók), akkor értelemszerűen felmerül a nagy mennyiségű adatok kérdése. Látom, hogy mi a veszélye annak, hogy a nagy vektorok lekezelése hardver/driver függő, de elvárom, hogy működjön. Ugye az API mögött nekik kell megoldani transzparens módon az adatok kisebb méretre darabolását, ha túl nagyok.Mostmár csak várni kell 1-2 évet, hogy kijöjjön az ATI és az nVidia is driverekkel meg kiforrjon kicsit a cucc, meg kell egy olyan Quadro-s laptop, ami neked van, aztán prezentálni tudnék a megrendelőnek egy OpenCL-es verziót.
-
tocsa
senior tag
Egyébként nagyon szép munka, köszönet érte.
Azt hiszem megpróbálok majd portolni egy project-et OpenCL-re, ha lesz már megfelelő hardver és driver rá. Nagyon bíztató!Kérdések, amik felmerülnek bennem:
- milyen pontosságot támogat? Végülis float is jó lenne, de a portolandó program double (lévén a double ma már a koprocesszor "alap" formátuma, amire legjobban optimalizált (ok, most itt az MMX és SSE-ről nem beszélek))
- hogy tűri ez az architektúra, hogyha egyes vektorok 5-10 megabájtnyi méretűek? -
tocsa
senior tag
Elütés: "már írtam az előző bekezsésben"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest