- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Íme az új Android Auto!
- Rendkívüli terméktámogatást ígér a Nothing
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
sghc_toma
senior tag
igen, a hardverek kozotti kulonbseg eltuntetese az OpenCL feladata.. ez benne a szep, neki tulajdonkeppen mindegy, milyen hardver van alatta.. elvileg.. persze ahhoz, hogy optimalis kodot tudjal irni, ismerned kell az adott architekturat.. pl. nVidia-nal figyelni kell a bank conflict-okra, coalescing-re, ATI-nal nem tudom, hogy van ez.. szoval siman lehet, hogy egy alkalmazasban minden tamogatott architekturara kulon kernelt kell irni, kulon work-group/work-item kiosztast kell hasznalni..
-
sghc_toma
senior tag
JanR (#14): kosz szepen!
tlac (#15):
jo, hogy kerdezted ezt a dolgot, mert egy kicsit elcsesztem a cikkben.. mentsegemre legyen szolva, hogy az Apple doksiban is el van rontva, illetve az OpenCL eszkoz infokat lekerdezve is rossz adatokat kapok..a cikkben ezt irtam a Compute Unit-okrol:
Az OpenCL eszköz (device) az a hardver, amin a párhuzamos feldolgozás történik. Ezekben a hardverekben több, úgynevezett számolási egység (compute unit) van - tulajdonképpen ezek hajtják végre az utasításokat. Például egy videokártya minden stream processzora, és egy CPU minden magja is egy számolási egység.nos, ez igy nem igaz, itt a Compute Unit-ot ki kell cserelni Processing Element-re.. a Compute Unit a Processing Element-ek egy csoportja (az nVidia multiprocessor-nak hivja, es egy multiprocesszor 8 darab procit tartalmaz).. nagyjabol az a helyzet, hogy egy work-group work-item-jeit futtatja egy compute unit.. az, hogy ez konkretan hogyan van megoldva, implementacio-fuggo, nVidia kartyakra a CUDA doksiban szepen le van irva, hogy is tortenik ez.. gondolom ATI-eknak is van valami dokumentaciojuk, nekem csak nVidiam van, igy csak azzal foglalkoztam..
tehat OCL-ben te be tudod allitani a work-group meretet, illetve a work-item-ek szamat; az, hogy ez konkretan hogyan kerul kiosztasra a CU-k/PE-k kozt, az OpenCL runtime dolga..
// cikk atirasa folyamatban...
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vicces képek
- Amazon Kindle
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Rábólintott az EU, eltakarítja az illegális termékeket az AliExpress
- Kerékpárosok, bringások ide!
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus (barna switch/magyar kiosztás)
- Újszerű Meta Quest 3 (128gb), 1 év garanciával +kiegészítőkkel
- Asus Prime B560M-K + i5 1500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest