Új hozzászólás Aktív témák
-
pitiless
senior tag
válasz konczy3 #1341 üzenetére
Nekem a telefon megvétele óta problémás, egyedül a C.13 nem produkálta ezt a hibát (Media error: az eszköz nem támogatott, de feltölthető). Eddig ahogy néztem Bosch fejegységekkel van baja (Suzuki SLDA, PSA). Rz még annyira nen is zavarna, mert utána elindul, de néha kiakasztja úgy a fejegységet, hogy más telefont sem lehet hozzá csatlakoztatni, se android auton, se carplayen.
-
pitiless
senior tag
válasz SzaSza0909 #1316 üzenetére
Köszi, láttam, akartam is írni, csak elmaradt. A 12-es verziónál baromi gyorsan jött ki a stabil, meglátjuk mi lesz.
-
pitiless
senior tag
Valamikor biztos. 23H1-től várhatóak a beta verziók. Nem prioritás nekik ez a telefon, szóval ne várd, hogy gyorsan lesz. 2021. augusztusában rendeltem a telefont. Szeptemberben jelentettem egy hibát, ami engem érzékenyen érintett (gyakorlatilag autóban használhatatlan volt). Most a C.13-as frissítéssel már úgy néz ki, hogy jó lett.
-
pitiless
senior tag
válasz Capricornhun #1229 üzenetére
A VoWifit megkalapálták az első fél tucat frissítés valamelyikében. Nálam még továbbra is szar az Android Auto, de már csak frissítések után nézek rá kiváncsiságból. Inkább a lányomnak adtam a telefont.
-
pitiless
senior tag
C.01-re érkezett C.10. 1.18 GB-os patch.
-
pitiless
senior tag
Első körben egy Mi 11 Lite 5G, de az Android 12-es frissítés ezen is hazavágta a VoWifit. Így elegem lett ezekből és vettem egy iPhone 13-at. Azzal nincs gond a VoWifivel, se VoLTE-vel és az autóban is rendesen működik. (A VoWifihez meg azért ragaszkodok, mert egyébként nem tudnék a lakásból rendesen telefonálni. Más szolgáltató sem igazán játszik, azoknak sincs térerő rendesen.)
-
pitiless
senior tag
Én nyugodtan felraktam, porfogó most a Nord 2. De tettem bele kártyákat, az alap dolgok mennek.
Yettel:
- volte kapcsoló van, ikon nincs
Vodafone:
- volte kapcsoló nincs, de nem teszteltem hogy megy-e, kijelzés eddig sem volt
Telekom:
- volte kapcsoló van, kijelzés nincs
- vowifi van, ikon van, ikon változottAndroid Auto: még mindig előjön a media error, de már jóval kevesebbszer, kb. minden 3-4. alkalommal
Volt a frissítési értesítésben valami, hogy tegyem töltőre pár órára mert még valamit csinálni fog, de nem tudtam elolvasni, utána meg eltűnt.
-
pitiless
senior tag
Még ne örüljünk előre . Az A21-es frissítés végül nálam nem érkezett meg. Ezt a második nekifutásra feldobta. Kiváncsi leszek rá.
-
pitiless
senior tag
válasz Linkin1994 #983 üzenetére
Nem csak ezzel van baj. A 8T frissítése is parádésra sikerült, a többivel is sok gond van. Elvileg már kellett volna kapni A21-et, sehol semmi. Sokszor a hivatalos bejelentés előtt már ott volt a frissítés. Most napok óta ott a bejelentés és senki sem kapta még meg.
-
pitiless
senior tag
Akkor Indiának hivatalos: [link]
-
pitiless
senior tag
Teljes mértékben megegyezik az open beta 2-vel, 'stable beta'-nak nevezték a oneplus fórumon. Páran megkapták, olyanok is, akik nem váltottak át beta channelre. Volt olyan aki elvitte service centerbe, hogy tegyék neki vissza a 11-et, megkapta, majd szépen visszamászott neki a beta.
-
pitiless
senior tag
Van egy pár.
PSA/Stellantis autókban (a sajátom Berlingo, Bosch fejegység)
Suzuki Vitara/SX4 S-Cross (Bosch fejegység)
De az OP fórumon panaszkodtak Mazdákra, VAG fejegységekre, stb.Más telefonokkal meg működik hiba nélkül (próbáltam 7T Pro, Nord CE, 8T, Xiaomi Mi 11 Lite 5G, Lenovo M10Plus FHD tablet).
-
pitiless
senior tag
válasz #67410688 #891 üzenetére
Szerintem nem is azért vettünk terméket tőlük. Nekem a 7T Pro miatt volt egyfajta bizalom. De ez most elveszett és kétlem, hogy egyhamar bármit is hajlandó lennék vásárolni. De beleolvastam a oneplusos fórumba és nem vagyunk egyedül. Hónapok óta fennálló, jelentett hibákkal nem foglalkoznak.
-
pitiless
senior tag
válasz #67410688 #888 üzenetére
Nekem előtte 7T Pro volt, számomra semmi zavaró hibája nem volt. Ez ahhoz képest egy ipari hulladék. Hardveresen jó lenne (gyorsabb, mint a 855+), de szoftveresen inkább hagyjuk. Egyik barátomnak 8T van, a 12-es Android verzióig panaszmentesen használta. Amióta frissült, azt mondja, hogy katasztrófa. A legutóbbi hotfix kinyírta a Google Payt. Elment Carl Pei a cégtől, a szorosabb összefonódás az oppoval, meg ki tudja mi van még a háttérben. Régebben azért kevesebb telefonjuk volt, a tavaszi meg az őszi T modell. Most hegyre halomra jelentik be az új modelleket és családokat. Nord, Nord N, Nord CE, Nord CE light, Ace... És ezek mellett ott van a fő vonal. Sajnálom, mert a hetessel tényleg jól elvoltam, de ez után semmit sem akarok venni tőlük. Xiaominál is vannak kisebb-nagyobb bajok, kinavítanak egy bugot, jön másik. Samsungom viszonylag régen volt, de ott meg az árazással vannak bajok. A szoftveres támogatás most már egész jó. Magam részéről vettem egy iPhone 13-at. Sírom vissza a Nexus szériát. Lehetett volna külföldről Pixel, de akkor meg nincs rendes hálózati támogatás (VoLTE, 5G, stb.)
-
pitiless
senior tag
A többi eddig próbált telefon tökéletes volt. OnePlusból 7T Pro, 8T, Nord CE ment pöccre. Hogy ez miért ilyen, nem tudom. Mindent kipróbáltam, hogy működésre bírjam, de még a fejlesztői beállítások alatti módosításokat is elfelejti.
Annyit tudok, hogy a Suzuki és az én fejegységem is Bosch gyártmány. És a Qualcomm chipsettel nincs baja, neg a Mediatek Helios tabletemmel sem. -
pitiless
senior tag
-
pitiless
senior tag
Állíthatod ezt akárhová. Developer settingsben átállítod, visszaállítja magát. Próbáltam mindent, 1-1 alkalommal működött, aztán kezdi előlről. Mi 11 Lite 5G ugyanezekkel a beállításokkal simán kapcsolódik. Majd csinálok arról is egy videót. Ha csak ennyi lenne, hogy van egy MEDIA ERROR üzenet, nem zavarna. De az igen, hogy nem mindegy, hogy mikor dugod rá és ha épp olyanja van, akkor pendrivenak érzi magát és utána másik telefonnal sem működik, amíg a fejegység újra nem tölti a telefonos részt.
Amikor az autót rendeltem épp 300e lett volna a gyári navi felára, TomTom térképpel. Nem kértem, mert az előző autómban is nagyon ritkán használtam a gyári navit, miután kapott AA támogatást. És sokszor van, hogy menjünk ide, oda, azt sem tudom hol van, kell a navi. Ha ismert helyre megyek, nem foglalkozok vele... -
pitiless
senior tag
válasz Luksee35 #833 üzenetére
A Gmail probléma az úgy szeptember környékén volt, mindenki másnak itt működött. Én bekapcsoltam a szinkront, ez meg kikapcsolta.
Arra meg hogy miért nyígok a vowifi stabilitása miatt talán ez a kép választ ad:Ez az emeleten, ablak mellett készült. A lakás többi részében még rosszabb a helyzet, van, ahol 0. És ez az összes szolgáltatóra igaz.
Én a OnePlustól vettem, elvileg el lehetne állnom a vásárlástól, ha egy hibát, ami akadályozza a rendeltetésszerű használatot, nem javítanak ki. El is kezdtem a folyamatot, küldjek megint logot, arra amire már többször is megtettem. Meg az anyátokat.5G-vel soha nem volt gond, Telekom, Telenor és Vodafone is működött vele. Sem magával a rendszerrel nincs bajom, előtte amíg lehetett Nexusokat használtam. Nem vágyom a csicsára, nem vágyom a csúcskategóriára. Egyszerűen csak működjön.
Ez a jelenség Android Autoval:
https://youtu.be/leQE9RqWYO8
Ez a finomabb verzió, a másik az, hogy pendrivenak érzékeli a telefont és onnantól kezdve egy iPhone is iPodként mutatja magát, CarPlay nem indul. Ez után pár óra pihi vagy force reboot kell. Egy Lenovo M10 Plus FHD tabletre (szintén MTK chipsetes) felraktam az AA-t, hiba nélkül csatlakozott.[ Szerkesztve ]
-
pitiless
senior tag
válasz Luksee35 #827 üzenetére
Ebben a topicban én vagyok a feketeseggű, mert csak problémáim vannak a telefonnal. Van néhány dolog, amit szerettem volna használni.
VoWifi: az elején kibírt úgy 2-3 órát, most már nagyjából jó. De a két kártyából az egyiket azért el-el dobálja.
Android Auto: bizonyos fejegységekkel kapcsolódási problémája van. Találtam eddig kettőt, amivel gond nélkül megy. Meg egy csomót, amivel nem. Tele vele a fórum. Van ott minden, Mazda, Skoda, VW, PSA... Eléggé esetlegesen működött, sokszor a fejegységet force rebootolni kellett.
Vásárlás után hetekig nem működött a Gmail szinkron. Ez egyszer csak megjavult, más telefonon ok volt, másoknak ok volt. Gondolom rossz csillagállás alatt próbáltam.
A vércukormérőmet nem lehet vele szinkronizálni. Látszólag kapcsolódik, adat nem megy.Elengedtem a dolgot, a feleségem használja a telefont.
Neki ezek a dolgok nem fontosak, az akkuja jó, a töltés gyors, a candy crush saga meg gond nélkül fut rajta.
A 7T Pro-val semmi bajom nem volt (tudom, tudom, felső kategória, de ezért is pénzt kértek), ezért bátorkodtam a Nord 2-őt megvenni, mert hogy majdnem tiszta android és... -
-
pitiless
senior tag
válasz ruszi_tomi #817 üzenetére
8T első körben. A másik kettőnél mivel Mediatek Dimensity 1200 van bennük szerintem egyrészt az ár meg mennyire lennél kibékülve a MIUI-val. Mondjuk a 11T-re már van A12.
Nord 2-re most indul a closed beta, egyelőre csak indiai variánsokkal lehet nevezni.[ Szerkesztve ]
-
pitiless
senior tag
válasz nababika #784 üzenetére
Na, tegnap volt lehetőségem egy Skoda Fabia fejegységével kipróbálni. Minden gond nélkül ment. Ami eddig biztos, hogy a Bosch által gyártott fejegységeket (Suzuki SLDA, PSA RCC) nem szereti, illetve a OnePlus fórumon bogarászva a Mazda fejegységekkel sincs barátságban (viszont rengeteg AA probléma van).
Tudom, hogy sok mindentől függ az AA. Kábel rendben van (kisujj vastagságú Anker kábel), a fejegység más telefonokkal stabilan teszi a dolgát.Most megint a supporttal próbálom megoldani a problémát, mert ha már megvettem, szeretném teljes értékűként használni.
-
pitiless
senior tag
válasz nababika #779 üzenetére
Másnak is nyűg volt az AA, meg is vált a telefontól. Ez mind szoftveres nyűg. A 7T Pro 2 év alatt 0 db hibát produkált. Az új telefonok meg jönnek szépen sorban, erőforrás meg nem lesz a régebbiek frissítésére. HTC eljátszotta ugyanezt, sikersztori lett abból is.
Egyébként meg kifizettem a teljes vételárat érte, joggal várhatom el, hogy rendeltetésének megfelelően működjön. A supportnak többször küldtem logot, meg amit kértek... De ha nagyon szeretnéd ezt a példányt, viheted, eladom szívesen. -
pitiless
senior tag
Baráti körben van 8T is. Telenor VoLTE mókolást igényel, de amúgy az teszi a dolgát. Én is nagyon vártam ezt, majd jött a hidegzuhany. Autóban használhatatlan (Android Auto). Volt heteken keresztül Gmail sync probléma, instabil VoWifi. A support bekért mindent is, én adtam nekik. Egyik update changelogjában volt vowifivel kapcsolatos javítás. Továbbra is vacak volt, a nyitott hibajegyemren jeleztem, hogy továbbra sem ok. Erre elküldtek anyámba, hogy ott türelmetlenkedjek.
-
pitiless
senior tag
Válassz inkább Qualcomm chipsetes modellt. Ez a 7T Prohoz képest ipari hulladék. Megvettem augusztusban, másfél hónappal később vettem egy Mi 11 Lite 5G-t, mert annyi baj volt vele. A supportnak kb. hiába küldtem bugreportot, az volt a válasz, hogy majd javítják... Azóta kijött 4 vagy 5 update, de semmi. Egyik ismerős Nord CE-jével a problémáim nem jelentkeznek. Inkább vegyél 8T-t, azzal jobban jársz. Én a magam részéről soha semmit tőlük.
-
pitiless
senior tag
2-3 hétig most simán megy, 1 Telekom és 1 Telenor kártya van benne.
Ma mondtam a feleségemnek, hogy adjuk el a OnePlus 7T Pro-t és használja ezt. AA továbbra is szar, még megvárom vele a 12-es Androidot és ha nem javul, akkor kicsit össze fogom rúgni a port a OnePlusszal. Nekem így használhatatlan, bár ha ő meg ahogy ígérte ma, hogy próbál majd vezetni, akkor vele szúrok ki...
-
pitiless
senior tag
Tegnap este láttam, de se a telefon, sem az oxygen updater nem látta. Reggelre az oxygen updater már kirakta az értesítést, a saját frissítője meg le is töltötte. De ilyen se nagyon volt még, hogy adott hónapban megkapjuk a security patchet.
-
pitiless
senior tag
Az előző telefonommal (7T Pro) tökéletes volt. Mi 11 Lite 5G kapcsolódik, stabil, de telefonhívás után megszakad a bluetooth kapcsolat (erre sokan panaszkodnak, MIUI bug lehet). Van egy lenovo M10FHD Plus tabletem azzal is hibátlan. Ezzel a telefonnal meg fejreáll a fejegység, de úgy, hogy utána más sem tud hozzá kapcsolódni, iphone sem.
-
pitiless
senior tag
Egyrészt ezért sem adtam el a Nord 2-őt a p*csába, hogy ha esetleg szivatna a másik... De most jobban szivat a Nord 2 . Így most orrolok a OnePlusra, pedig a 7T Pro nagyon jó (volt). Még picit bizakodom benne, hogy kijavítják és kiszolgálja majd az idejét. Ha más nem, megy a feleségemnek.
-
pitiless
senior tag
Benne volt a pakliban, de nem láttam belőle itthon 8 GB-os verziót. Így maradt a Mi 11 Lite 5G SD780-al. Ami a félelmeim ellenére meglepően jó lett (mármint a xiaomi rendszere). Egyedül ez a telefonálás utáni nincs hang bosszant, de állítólag MIUI 13 alatt már jó. Meglátjuk.
Volt Samsungom is, A5 2017, nagyon szerettem, most anyósomnál van. Tavaly januárig kapott frissítést.
-
pitiless
senior tag
válasz Linkin1994 #674 üzenetére
Nem mondom, hogy frissítenek, mert valami A.08-al kaptam meg a telefont, most meg A.16 van rajta. De egyrészt voltak ordas hibák, amiket javítani kellett, de azért lehet látni a fejlődést is, gyakorlatilag az AA az egyetlen nagyon zavaró dolog, amit még nem tudtak megkalapálni. Ehhez képest a 7T Pro (most a felegésem nyúzza) maga a tökéletesség volt.
-
pitiless
senior tag
Most két telefonom van (ha az öregeket nem számoljuk ), egy Nord 2 és egy Mi 11 Lite 5G. A Mi 11 Lite-ot hirtelen felindulásból vettem, amikor már sokadjára szivatott meg a Nord 2 a vowifivel, az Android Autoval, a bluetooth kapcsolódási problémákkal, meg hogy nem szinkronizált a gmail. Ekkor kb. 2 hónapos sem volt a Nord 2. Most az AA probléma még mindig fenn áll, a cukormérő szinkronizálást elengedtem. Viszont a Mi 11 is szivat AA-val, ott hívás után a hang átirányítódik a telefonra (waze, yt music) és nem az autó audiórendszerén szól. Ezzel kb. ennyi bajom volt, most nem tudom melyikre várjam jobban az Android 12-őt.
-
pitiless
senior tag
Jön a Nord 2T, Dimensity 1300-al és ~80W-os gyorstöltéssel. Bár a meglévő telefonok bugmentesítésében lennének ilyen lelkesek...
-
pitiless
senior tag
Az Android Auto még mindig katasztrófa. Gondoltam, hogy mivel stabilnak tűnik a VoWifi, a gmail is szinkronizál rendesen, talán együtt tudok élni a hibaüzenettel, ami az AA-hoz való csatlakozkáskor van. Majdnem. Ma épp kellett volna a navi, de nagyon, erre se a telefon, sem pedig a fejegység újraindítása után sem sikerült kapcsolódni. Remélem azért az A12-vel ez meg fog oldódni...
-
pitiless
senior tag
Én írtam. Skoda/VW termék nem volt a közvetlen közelemben, így nem tudtam kipróbálni.
Amit tudok:
Dacia Spring - OK
Suzuki Vitara - nem ment, de lehet, hogy reset után talán
Citroen Berlingo/Opel Combo/Peugeot Rifter/Toyota Proace City - hibaüzenettel, de megy, csak nem mindegy mikor dugod rá...Ha pesti vagy és még nincs meg a telefon, de az autó adott, elgurulsz felém és kipróbálod. Ennyit tudok segíteni.
-
pitiless
senior tag
Hát, nem én vagyok a legelégedettebb felhasználó, de alapvetően jó telefon. Viszont nem árt tisztában lenni néhány baromságával.
Nekem Telekommal szórakozott a VoWifi, míg más készülékekben ugyanaz a kártya ugyanazon a hálózaton tökéletesen működött, itt pár óra után szakadt. Most már akár két hétig is működik, de ha leszakad, akkor reboot kell neki.
Android Autóval vannak problémái. Van olyan autó, amiben tökéletesen megy (pl. Dacia Spring), van amiben hol működik, hol nem (Citroën Berlingo), és van amiben NEKEM el sem indult (Suzuki Vitara).
Bluetooth adatátvitellel is van problémám, de az igen réteg dolog.Én a helyedben néznék valamilyen Qualcomm chipsetes telefont (8T, ha OnePlus vonalon maradnál).
-
pitiless
senior tag
A.16 - mi lett a OnePlussal, megtáltosodtak?
-
pitiless
senior tag
Kariaji A.15 :)
-
pitiless
senior tag
Én néznék mást. Augusztus második fele óta van meg, október 13 óta parkolópályán. Inkább vettem egy Mi 11 Lite 5G-t, azzal megy minden, ami itt problémás. Nem gondoltam, hogy a MIUI-val ki leszek békülve, de semmivel sem rosszabb, mint az OxygenOS/ColorOS.
A 250-es keretbe beleférhet esetleg egy OnePlus 9, ami most kaptam meg aColorOS12-őtOxygenOS12-őt. Van baj, izé bug, nem kevés. A keretedbe belefér egy Xiaomi 11T Pro, kb. nulla kompromisszummal. De én előbb fogok iPhone-t venni, mint még egyszer OnePlust. -
pitiless
senior tag
Gondolom azért kapott soron kívüli frissítést, mert volt az az ordas security hole. Amúgy eddig a Telekom VoWifi megy (miután láttam, hogy írtad, hogy van frissítés, felraktam), de az Android Auto pont ugyanolyan, mint előtte volt. Ráadásul tudnia kellene a SIM kiválasztást (amit a Mi 11 Lite 5G szépen kezel is), ez bármilyen beállításnál a SIM1-ről indítja a hívást.
-
pitiless
senior tag
válasz novoszath #581 üzenetére
Android Auto - PSA fejegységet kiakasztja, hibaüzenettel indul vagy teljesen lefekteti a MirrorScreent (ez a gyűjtőneve a tükrözési megoldásoknak). Utána egy ideig se másik AA képes telefon, se CarPlay nem működik. Suzukin nálam el sem indult.
VoWifi - Telekom vowifi egy idő után leszakad, restart kell hogy visszakapcsolódjon
Volt Gmail szinkronizálási hiba, de ez már elmúlt, most működik.
És ugye van még most egy eléggé súlyos sebezhetőség, amire nincs javítás.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- One mobilszolgáltatások
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest