- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silenzio
addikt
Sziasztok! Ismét vettem egy Oneplus 8 Prót, mert esősorban ezt ajánlják nyers, tömörítetlen videókhoz kamerának (MotionCam app). Nyilván oda-vissza veri az iPhone-féle ProRest, de ez most mindegy.
Döbbenten konstatáltam, hogy dobálja el a képkockákat, Percenként akár 30 fölé is kúszott a szám, ami már a nem használható kategória (Oxygen OS 13).
Aki hozzám hasonlóan ilyen extrém dolgok miatt dönt mindig a teló mellett, az battyogjon be a menübe, és kapcsolja be a normál helyett a teljesítmény módot. Megszűnik vele a képkockák eldobálása. A készülék még arra is alkalmas, hogy SSD-re egyből rögzítse a videókat, amire szükség is van, mert több mint 10 giga egy perc 4K-ban.
Szerk: nekem félóra alatt elfelejtette az ujjlenyomatom. 20-ból 0 beengedés.
-
Silenzio
addikt
válasz
gretzky77 #2124 üzenetére
Köszi. Akkor sajnos valóban hazudott a Oneplus, amikor azt írta a feature listába, hogy kijavította a kamerák hozzáférését nem gyári appokhoz a 12-es droidban. Sebaj, lecseréltem Xiaomi Mi10 Ultrára. Gyengébb fókusz, stabi és több zaj, de minden bugmentes, és 4 kiváló minőségű kamera van a teló hátulján. Simán megtartottam volna a Oneplust a főkamera elképesztő lowlife minősége miatt (iPhone 13 Pro Maxot veri), amíg el nem kezdtem "terepen" használni. Koncertet vettem fel, három perc alatt 15 képkockát is eldobott.
Aztán elővettem egy 60 ezerért vásárolt Xiaomit, ami a maradék másfél órát bug nélkül és nulla melegedéssel felvette. És persze, vegyek kamerát. Van öt saját. A munkahelyemen három-négy másik. De szórakozóhelyre nem nagyon viszek ilyesmit, ha meg van egy minőségi, stabil telód, manapság jó eséllyel nem egy kamerával gazdagodsz, hanem minimum 2-3-mal, és azok mindig nálad vannak. Csak ha a gyári kamera szoftverrel bohóckodsz, és kipróbálod kevés fénynél, megállapítod, hogy a telefonok tudása még mindig nevetséges, holott a Oneplus 8 Pro szinte vaksötétben is élvezhetőt alkot pl. a mcpro24fps-sel. Csak bugos.
-
Silenzio
addikt
Valaki, aki feltette az EU-s 12-es droidot, légyszi töltsön le a store-ból egy Filmic Pro Evaluatort és töltsön fel itt vagy drive-ra vagy valahogy egy screenshotot, ha kérhetem. Nagyon hálás lennék.
-
Silenzio
addikt
Itt ez a videó, ez a módszer működik. Én egészen 10-es droidig visszamentem 12-ről. Pofonegyszerű, csak downgrade ROM-ra van szükség meg egy apró tool-ra.
-
Silenzio
addikt
Sziasztok!
Ismét vettem egy Oneplus 8 Prót, EU modell. Emiatt az ígéret miatt vettem meg, amit az Android 12 feature listen olvastam:
"Fixed the issue with lens permissions when using third party camera applications"
A 11-es Androiddal ugyebár összeomlottak a nem gyári kameraszoftverek, ha szenzort akartál váltani, csak a főkamera működött.
Fel is tettem a nemzetközi 12-es Androidot, ami a készülék típusát IN2025-re változtatta (ugye IN2023 van a dobozán), és csodálkozva néztem, hogy a kamerák egyszerűen eltűntek, akármilyen szoftvert is rakok fel, csak a főkamerát látja, így tehát nem nyertem vele semmit. Ez a global ROM miatt lehet, vagy ez a Oneplus nagy megoldása, hogy rejti a szenzorokat? Mert akkor alaposan átvertek, és soha-soha többé. Most visszaraktam a 10-est, ezzel jól mennek a kamerák, csak hát nem valami friss. -
Silenzio
addikt
válasz
MrSealRD #1649 üzenetére
Fogalmam sincs, de hivatalos Oneplus romból volt fent Global is meg EU is. Elvileg az EU-nak kéne a BA-nak lennie, és korábban is az volt fent, mégsem működött az ujjlenyomat olvasó. Most viszont a Global ROM-mal hibátlan. Csak az a kár, hogy nem mehetek 11-es robotra.
Az enyémre fel lehetett az EU-t ésa Globalt is, ennyit tudok hozzáfűzni. IN2023, tehát EU verzió, magyar vásárlás.
#1646Linkin1994:
És ezt nagyon helyesen teszi. Kár, hogy megfelelő rom hiányában az egész telefon - számomra - fabatkát sem fog érni. Ezt a Samsung is meglépte anno a 9-es droiddal, kivették a Pro Video módot. Azóta is csak a főkamerát támogatja, akármilyen telefonod van. A nem gyári appok pedig nem látják a telét, csak a főkamerát és az ultraszélest, ha van.Mindazonáltal a Samsung és a Sony meg tudták csinálni, hogy jottányit se változzanak a kamerás képességek, sőt, javuljon a képminőség a 11-re váltással, míg a Oneplus nem. A 11-es robotban egyébként újratervezték az appok jogosultságkezelését, valszeg ezt voltak lusták Oneplusnál leprogramozni.
Itt jönne be követendő példaként az Alma, mert ott minden kamera kap jogosultságot, de csak látszólag dicséretes a dolog, ott ugyanis rendszerszinten az iOS kezeli a tone mapping curve-öket, ami a valóságban azt eredményezi, hogy akármilyen szuper appot használsz, bármi változik a képmezőben, magától világosodik/sötétedik az egész. Steven Soderbergh (Ocean's 11, Traffic, Fertőzés, Szex, hazugság, videó) két nagyjátékfilmet forgatott iPhone-nal, épp azért adta fel a telefóniát, mert képtelen volt kezelni ezt a szitut.
Szívesen rávenném, hogy próbáljon ki egy Xperiát vagy Oneplus 8 Pro-t a mcpro24fps appal. Meglepődne.Fogok feltenni videót. Log (logaritmikus) módban kb. kétszer annyit lát a telefon éjjel, mint a tulajdon szemem, mindezt igen kevés zajjal. Akkor mit tudhatnak a több tízmillás profi kamerák?!
A magam részéről nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a telóra, tényleg nincs párja a piacon, se Almás, se Droidos konkurenciát tekintve, talán csak a Huawei P40 Pro, azt nem próbáltam. De a 11-es robottal tényleg lószart se ér az egész.
Talán majd a 12...
-
Silenzio
addikt
Meg is van. Hiába írja a Oneplus, hogy Global = EU. Leszedtem a Global ROM-ot, ezzel faszán megy minden. Tanulságos volt. És meg is veszem havertól, mert szerintem kamerában tényleg nincs párja. De ha 11-re frissíted, el is felejtheted a professzionális videózást. "Progress."
Fejlesztői beállításokban tudok olyat eszközölni, hogy ne ajánlja fel a 11-es ROM telepítését?
-
Silenzio
addikt
Köszi. Van vagy kéthetes. Egyből nekem lett adva, haver kibontotta, és azt mondta, ez szar. Hát, nagyon nem. Sőt, a benne lévő IMX689 nagyon úgy fest, ráver a 108 Mpixeles Samsungra. Alighanem messze ez a legjobb kamerákkal bíró telefon az egész piacon, holtversenyben a Xiaomi MI10 Ultrával. De ezt most hagyjuk.
Tárgytalan, visszatettem a 11-es droidot, az olvasó tökéletesen működik. Hogy a múltkor miért nem oldott fel, nem tudom, most minden esetre faszán megy. Már csak az a kérdés, hogy a hivatalos, legutolsó 10-es, hivatalos EU rommal miért nem megy.
SZERK: A Global modell és az EU modell elvileg ugyanaz, de akkor miért van kétféle ROM? Nekem az IN2023-as modell van, szerintem az EU rom miatt krepált be.
-
Silenzio
addikt
Köszi. Hát, beigazolódott, amitől féltem. Fórumban is találtam róla threadet. A 11-es droiddal a Oneplus megszüntette a 3rd party hozzáférést a kameráihoz, kivéve a főkamerát. De még a főkamera is bugos, 4K-ban nem tudtam használni képkockavesztés nélkül. A 10-es stabil rom visszatevésével elérhetővé vált mindegyik szenzor, megszűnt a frame drop. Szánalmas.
Közben észrevettem, hogy elromlott az ujjlenyomat szenzor. Még a beállításokból is eltűnt a leállása után. Nem a ROM hibája, ugyanis ez a telefon egyetlenegyszer sem oldott még fel vele, mióta megvan, a 11-es droiddal sem - de ott legalább bevette az ujjlenyomatom, csak épp nem oldott fel rá soha. Azt hittem, maszatos, szar a tok, stb. De ez hardverhiba.
Van hivatalos Oneplus szerviz, ahol tudom gariztatni, vagy küldjem vissza az I-Shopnak? Előre is köszi.
-
Silenzio
addikt
Sziasztok.
Van nálam egy Oneplus 8 Pro kölcsönben tesztelni. Semmit nem tudok az Oxygen OS-ről, neten ellentmondásos infók vannak. Ez van fent: oxygen os 11.0.4.4.in11ba
Ez most Developer Preview? Beta? Vagy már kint van a végleges Android 11? Előre is kösz. -
Silenzio
addikt
Átalakul a mobilpiac. A szirszar kínai gyártók nem szirszarok többé (mondjuk már jó rég nem, de igazán csak az utóbbi két évben nőtték ki magukat), meg is kérik a portékájuk árát. A modelleket a leggyakrabban már nem csak a név, inkább a hardveres tudás szegmentálja, az Apple pedig, dacára annak, hogy kizárólagos iOS platform-tulajdonos, szépen belesimul ebbe, látva az iPhone 12 tervezett, elég alacsony kezdőárát. Ez valahol logikus, mégis hiányozni fognak ezek az idők, amikor féléves Mi9-et tudtam venni 70-ért használtan. Maradnak a régebbi csúcsmodellek a hozzám hasonló spúroknak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hegesztés topic
- Filmvilág
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debian GNU/Linux
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged