Hirdetés

OnePlus 8 Pro - a túlgondolt

QHD felbontáson 120 Hz-es OLED kijelző, 5G-s képesség, bivalyerős hardver, új kamerarendszer, IP-védettség, vezeték nélküli töltés - a hosszú sor végén azonban egy 1000 eurós árcímke figyel.

Bevezető, tartozékok

A Xiaomi és a OnePlus csúcsmodelljeinek elterjedését időben nagyjából akkorra tehetjük, amikor a hagyományos gyártók zászlóshajói megdöbbentően magas, 1000 eurós, tehát akkor is bőven 300 ezer forintos tartományba léptek. A kínai konkurencia kevés fájó kompromisszummal jelentősen barátibb árcímkét tudott felmutatni, mára azonban ennél a két gyártónál is rájöttek, hogy komoly nyereség csak akkor realizálható ebből a szegmensből, ha árat emelnek a felépített márkanévvel.

Szinte együtt kezdték, most pedig együtt függesztették fel az árversenyt - a Mi 10-széria mellett a OnePlus 8-akért is rengeteget kell fizetni
Szinte együtt kezdték, most pedig együtt függesztették fel az árversenyt - a Mi 10-széria mellett a OnePlus 8-akért is rengeteget kell fizetni [+]

A Xiaomi Mi 10 Pro és a OnePlus 8 Pro mobilok ebben az értelemben már nem flagship killerek, hanem valódi és hagyományos flagshipek - gyakorlatilag mindent tudnak, ami 2020-ban elvárható egy csúcsmodelltől, viszont az árazás is ennek megfelelő: a Mi 10 Pro döbbenetes, 380 ezer forintos árához képest tesztünk mai alanyának nyitóára eggyel visszafogottabb, mai árfolyamon 332 ezer forint körül megrendelhető, ha valaki beéri a 8/128 GB-os kiszereléssel, bővítési lehetőség nélkül. Ha szüksége van a 12/256 GB-ra, akkor gyakorlatilag ugyanott van, 1050 eurótól, azaz 372 ezerről indul az ár, komolyabb tartozékcsomag nélkül.

Mentsvárként persze ott van a tény, hogy ezek a készülékek tényleg a legjobb specifikációt kereső, legextrémebb felhasználóknak szólnak, és ahogy a Xiaomi gyakorlatilag belépő szinttől szinte minden árkategóriában kínál egy-egy kellemes vételt, úgy a OnePlus esetén is van más választás, a még szintén elég drága, 260 ezer forint körüli sima OnePlus 8 mellett továbbra is elérhetők a gyártó oldalán a tavalyi 7T-modellek, bőven 200 ezer alól indulva, és nyakunkon van a OnePlus Z is, amivel a gyártó többéves kihagyás után tér vissza a középkategóriába.

Kiemelkedőnek semmiképp nem mondható a tartozékcsomag
Kiemelkedőnek semmiképp nem mondható a tartozékcsomag [+]

Ez tehát egy csúcsmodell azoknak, akinek kell az összes prémiumfunkció, és cserébe nem jelent gondot nekik kifizetni a masszív pénzköteget. Az alapcsomag az USB-A végződésű, 30W teljesítményű Warp Charge töltőn és a hozzá tartozó, Type-C-s kábelen kívül egy szilikon tokot is tartalmaz, ez utóbbin méretes, büszke karakterekkel feltüntetett Never Settle felirattal. Ha valakinek fülhallgatóra, jobb minőségű tokra, jack átalakítóra vagy vezeték nélküli töltőre van szüksége, az egy újabb vaskos összeg elköltése után mindent beszerezhet a gyártótól.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés