- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
válasz
Stauffenberg #132 üzenetére
Köszi, javítottam!
-
FEDman
addikt
Jól van srácok, azt hiszem én mára leléptem..
-
FEDman
addikt
Hát ezt tőled, mint szintén "senior" nem vártam volna. Persze lehet csak nem olvastad el elég alaposan a tesztet.
Mindenesetre már-már sértő a feltételezésed, hogy a marketing szövegek alapján írom amit írok.
Főleg úgy hogy ha valaki, akkor én mindig is meghúztam az éles vonalat az mFT és az FF között. Nem egy kategória a kettő.
Most ebben a tesztben pedig azért merült csak fel a párhuzam, mert nagyfelbontású módban gyakorlatban sikerült kimutatni 2 FÉ előnyt és nem azért mert bármelyik Olympusos fejes ezt adta volna a számba.
És igen, a tesztben és a konklúzióban azt is leírom, hogy ez így ebben a formában még igen kompromisszumos. Ahol használható ott csodálatos és sok szempontból joggal vethető össze akár full frame gépekkel is, de ettől még persze a jelenlegi sok megkötés miatt az egyenlőségjelet semmi esetre se lehet kitenni.
-
FEDman
addikt
Majd elfelejtettem, Studinak külön köszönet két fix obiért!
Nélkülük nem lett volna az igazi. -
FEDman
addikt
Egy korábban csak 45 000 $-os Hasselbladban megtalálható technika került bele ebbe a vázba. Ilyesmi azért nem gyakran történik, már csak ezért is úgy éreztem ezt most érdemes komolyabban körbejárni. Ennek ellenére akik végigolvasta a cikket tudják, hogy jelenlegi formájában én se értékelem túl a nagyfelbontású módot. A kezdő cím se lett véletlenül forradalom küszöbén és nem forradalom.
Ami a magas iso-t illeti, teljesen egyetértek azzal, hogy állvány mellett szinte sose lesz ennek jelentősége. Az Olympus viszont saját bevallása szerint már azon dolgozik, hogy mindezt az egészet 1/60s belül lezavarja. Na az úgy már nagyon más lenne. És nem is feltétlen az E-M5 II miatt, hanem a jövőre nézve gondoltam érdekesnek, hogy milyen előnyökkel jár majd mindez, ha majd mindezt kézből is ki lehet tartani.
Más részről meg, aki elég ügyes és talál is rá megfelelő terepet annak a jelenlegi formájában is néha nagyon jól fog jönni. A már említett tárgyfotózás lehet például ilyen terület. És az a 2 FÉ előny ugye nem csak magas, de alap iso-n is jelentkezik. Iso200-on is elég rendesen javul a képminőség. És nem csak a felbontás, de jobb jel/zaj arány miatt jobb lesz a dinamika az árnyékokban, szebbek az átmenetek, még jobb színek, stb.
Mindent összevetve és nem túlértékelve a jelentőségét, én ezt most izgalmasnak találtam az E-M5 II-ben is.
Aztán ha mindez majd kitartható lesz kézből is..
-
FEDman
addikt
Köszönjük!
Nem terveztem ilyen hosszúra, de aztán végül így sikerült.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Path of Exile (ARPG)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali játékos kérdések órája
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Foxpost
- Formula-1 humoros
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Eladó: 4 darab Dulens Apo Mini Prime objektív (EF bajonett)
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Olympus pl5, Panasonic 20 1.7
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest