Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Воланд
titán
válasz
xperiasigi
üzenetére
meg nincs. talan az elso negyedeves jelentesben benne lesz tipusra lebontva. mondjuk eddig is omlesztve adtak meg, hogy a lumiakbol mennyi fogyott.
-
Pixa
aktív tag
válasz
xperiasigi
üzenetére
Nokia-nál biztos!
-
dagiboy95
csendes tag
Van egy pár hsz amiből látszik hogy egyre többen ábrándulnak ki az androidból...a nokia pont erre számított...az520 620 pont az a jó alternatíva azok számára akik kiábrándultak a robotból de nem tudják megfizetni az Apple hypeot de mégis neves gyártótól akarnak egy megbízható laggmentes készüléket...van benne potenciál...ki fognak mászni a slamasztikából ha így folytatják...
amúgy beszéltek a fájlkezelőröl...nem biztos hogy minden átlagfelhasználónak szügsege van rá...akinek tetszik a WP vagy a nokia anélkül is meg fogja venni
Hajráá nokia!!
-
margithid
veterán
Nekem már akkor nikám lesz ha az 520at 40k körül árulná a voda

Nekem nagyon jó lenne az a telefon, a mostani androidosomat eladnám és vennék agy táblát még, 30k-ért elég jó androidos táblák vannak már. androiddal maúgy semmi bajom, de 1 magos 512 mb-os hardveren mindig magától kilép pl skype...
Remélem nem túl nagy álom a 40k-s kártyás ár...
Androidon meg nem tudom mikor lesz végre oylan, hogy nem lépked magától ki programokból, nagyon idegesítő tud lenni, pedig gyári rendszerem van...
Azt nem tudom, hogy a jővőbeni frissítéseket mennyire befolyásolja majd 520-nál a fél GB Ram? Elvileg másfél-két évig kötelesek rá frissítéseket biztosítani nem?
Megmondom öszintén inkább lenne benne 3 megapikszeles kamera, de azt a fél GB Ramot odacsaphatták volna... -
Ed3r_X_
nagyúr
Ez a dizájn nagyon bejön, és az árazása is baráti lesz szerintem. Lehet valamikor újra Nokiám lesz, majd ha jobban kiforrott a rendszer.
-
Воланд
titán
-
vinibali
őstag
a nokiát talán csak a neve mentheti meg már...
-
igazad van amúgy, az utolsó symb. rendszer nagyon jól sikerült, kis barkácsolással csodákra képes, sebesség terén. Nekem lumina 800 van most, de vezsek mellé egy 808-t is mert nagyon tetszik.meg vagyok vele elégedve ,Én szeretem, csak kár hogy ilyen áron jött ez be( értsd symbian halála).
-
MR007RM
addikt
válasz
kolosanyi
üzenetére
Már kétszer töröltek! (91) A WP helyzetét legjobban az L920 topik fémjelzi. Vagyis tiszta gáz! Itt derül ki mekkorát hazudtak 2010-ben. A mai Symbiant pedig rájöttem senki sem ismeri. Elop jó munkát végzett. És itt nem csak a rendszerről van szó, hanem az anyagminőség és hardverminőség kérdéséről is. Ez a halott telefonom ahogy nézem még több év múlva is teló lesz, nem úgy mint a király amerikai WP telefonok a Nokiától. A következő telefonom sok-sok év múlva biztosan nem WP lesz. A Microsoft csak úgy képes (de lehet még úgy sem) érvényesülni a piacon, hogy másokat tönkretesz, felvásáról. A manipuláció mestere.
-
kolosanyi
veterán
Vannak itt más problémák is, mint a fájlkezelő, de elég nagy hiányosság. A legnagyobb baj a rendszerrel a Microsoft hozzáállása a dolgokhoz. Egyszerűen a konkurencia nem azon a szinten van, mint a WP. Előnye, hogy nagyon jól optimalizálták, minden gyors és sehol egy akadás, de ennyi... Olyan érzés Nexus S és 4.1.2-es droid után használni a Lumia 800-am, mint amikor az E90-em után LG Arenát vettem. Minden borzasztó körülményes, a rendszer pedig abszolút nem rugalmas. (Nyilván nem ugyanaz a szint a WP, mint az LG régi zárt rendszere, az egy okádék fos volt, de a váltás érzete olyan, mint anno az.)
(#53) Cyberpunk
Azért a vas egyenlő tepsi az téged nem szokott zavarni.
Egyébként igen, ez ilyen dolog. A WP inkább számít rétegterméknek, a többség vagy utálja, vagy imádja. Én igazából úgy vélem, hogy a legjobb rendszert tehetné le a Microsoft az asztalra a WP-vel, ha egy kicsit több figyelmet szentelne neki, de nem ez a helyzet... 
(#63) Dyra
Megsúgom, hogy a Nokiákon van BT fájlküldés, de ne zavarjon. Pont a Nokia teszi a legtöbbet a rendszer hiányosságainak pótlásáért, de mondjad csak a frankót. -
AMD Power
titán
Ez jó hír.... csak így tovább. Nálunk is kéne ilyen ingyen szórjuk az 520 program.

-
vimes
senior tag
válasz
üzenetére
Szerinted mivel lenne jobb a Nokiának, ha Androidos telefonokat gyártanának/forgalmaznának? Ha megnézed, mennyit kértek anno egy Lumia 610-ért, és milyen vas volt benne, ki vette volna meg ha Androidot futtatott volna? Senki. Már rég elsüllyedtek volna a tó fenekére... így legalább a "WP álarca mögé bújhatnak". Bár mondjuk a WP-s telefonok eleve drágábbak, mint az androidosok (lsd. többi gyártó). Nem is kívánok ehhez többet hozzászólni...
-
Ati1979
veterán
Nem rossz elgondolás a nokia részéről!

-
Nagyon bejön a z új nokia vonal, és a win is totál jó számomra. Android Hackereknek meg van 1000 alternatíva,be lehet állnia tömegbe. Nekem az android elviselhetetlen, ezért a Nokia lesz a megfizethető win mobil. Szerintem pont hogy jól döntött a Nokia hogy ezt az irányt választotta, a jövőre tekintve.
-
Szeretnék megkérni minden kedves fórumlakó kollégát, hogy a továbbiakban kizárólag a hírhez szervesen kapcsolódó hozzászólást gyártson. Köszönöm!
-
HuMarc
veterán
válasz
UnlimitedN20
üzenetére
Hát nekem sajnos nem lesz több az első ránézésnél a harmatos angoltudásom miatt

-
UnlimitedN20
tag
válasz
üzenetére
"Az Internet Explorer meg egy hulladék még mindig."
Gondolom ezt az állítást saját tapasztalatokra alapozod, miután kibújtál az előítéletek mögül és használtad pl. a IE 10-et, vagy akár a 9-est. Ne menjünk most abba bele, hogy hol lenne az informatika társadalom MS és a "hulladék" termékei nélkül. Én sem használom az IE-t, de amiért volt egy-két kiadás ami nem volt annyira pontra téve, nem azt jeleni, hogy a hibák nem lettek kijavítva és amiért valaki nem szereti/elvből nem akarja használni máris "hulladék" lenne.

"Az a helyzet senki nincsen lemaradva. Csak az MS az okostelefon piacról de nagyon."
Nem tudom te mit értesz okostelefon piac alatt, de hol volt az Android akkor, amikor már MS tervezőasztalain nagyban hevert a számtalan terv? Persze iOS és Android (Kis olvasni való annak aki azt hiszi, hogy az Android a császárkirály világmegváltó oprendszer: [link]), meg a többi kisebb rendszer felkavarta a dolgokat, rengeteg hasznos újítást megvalósítottak, a rengetek idegesítő tervezési hibáik ellenére (amelyből bármely rendszerben van jócskán), de azt kijelenteni, hogy a Microsoft a WP8-al le lenne maradva a piacról vagy, hogy nem versenyképes ... hát ... egyszerűen badarság. -
Cyberpunk
félisten
válasz
UnlimitedN20
üzenetére
Pusztába kiáltott szó.

-
UnlimitedN20
tag
"Amúgy lássátok be a csúcs kategóriába sokkal több pénz van."
Aham, viszont több pénz != nagyobb nyereség.
"bemegyek a telenorhoz megnézek egy lumniát és nem tetszik azt mondom hogy szar a nokia és szar a WPje ezért amíg WP van nem veszek nokiát"
Most komolyan...

Mellesleg nagyon nem kell szidni a Nokiát mert WP mellett döntött. Megvizsgálva a piacot, kicsit kinyitni a szemet és körbenézni, kiderül, hogy azért volt jó lépés, mert az egyetlen volt ami szóba jöhetett.
Értsük már meg, hogy a Nokia Androiddal nem létezhetne, és a saját fejlesztésű op rendszert nagyon kemény munka versenyképessé tenni, nem beszélve az alkalmazásokról. Folyamatosan terjed az új windows, jönnek újítások, windows blue, win 9, fejlődik a windows phone is, egyre több alkalmazás, szolgáltatók megfőzése, jó árba, jól működő, akadásmentes megbízható telefonok, óriáscéggel a háta mögött, millió egy reklámmal. Nem annyira rossz a koncepció na.
-
-
törölt tag
válasz
mightymo3
üzenetére
Nem mert a cikket nem is olvastam. Én csak a címre reagáltam. Már rég nem olvasom a mobilaréna cikkeit. A fórum miatt járok ide. Jobban érdekel a fórumozók véleménye.
Nem temetem a Nokiat ellesznek még pár évig biztosan. Kis cégként.
Az ökoszisztéma baromságod se érdekes. Mire kell Windows? Manapság mindenre elég egy böngésző. Az ember a gép használat 90% abban tölti.
Az Internet Explorer meg egy hulladék még mindig.
Az a helyzet senki nincsen lemaradva. Csak az MS az okostelefon piacról de nagyon.
-
Az (is) áll sajnálkozásom hátterében hogy nyáron szeretnék telefont cserélni.
L920 (az ütés és vízállóságot kivéve) tökéletes lenne számomra. De mire odajutok hogy megvenném már elavult lesz... Ahogy a híreket olvasom néhány cikkíró már most leírja hogy nem modern...Félelmetes ez a tempó!
Nem értem miért nem jobb az-az üzleti modell hogy van kb 3 telefontípus és azt 1-1,5 évente frissítik. Kényelmesebb (és talán jobb) az a vásárlóknak és a cégnek is.
-
mightymo3
tag
válasz
üzenetére
Neked tényleg elmentek otthonról,abszolút nem tudod értelmezni a cikket sem miként az említett adatot beszophatja pl: az epöl mert a vásárlásihajladoság/márkaerő a Samsung után a Nokiánál van, eddig sem a Symbian miatt vették meg a Nokia-t hanem mert "Nokia" akik régebben(7-8éve) eléggé innovativak voltak. Most az okostelefonmizéria miatt és az android katyvasztól a Samsung most repül ami ha nem térnek észhez épp úgy beszopja mint a többi hasonló cipőben már járt cégek nagy része.
A másik hogy negyere már egy olyan szöveggel hogy hol van a részesedés amikor telített a piac itt nem szabadon mozgó ügyfelek vannak hanem átkell "téríteni" azaz a folyamat sokkal lassabb, de amíg az ilyenek mint te a 4+4 magtól bebrunyálnak meg ppi számtól meg "Plasztiktól" addig valóban nem sok esély van a nagyobb növekedésre. Abszólut nem kell szvsz temetni sem a Nokiát meg Wp8.
A droid rakat fos! Lehet benne fáljkezelő meg anyám kínyja akkor sem fog úgy futni meg laggmentes lenni soha, amig teletőmik haszontalan infra,hőmérő,barométer stb szarsággal addig laggolni fog mert egyszerűen több funciót éppítenek be mint a hardver/os szisztéma bírja.
A másik hogy android tájon egyenlőre nem lehet tőkéletes windows féle vagy epöl féle Okoszisztéma mert nincs asztali verzió na és abban még nagyon levan maradva mindenki a MS-től.
persil: A legocskább wp-s teló is köröket ver az Android középfelső és felsőalja kategória felhasználói élményre. -
persil
nagyúr
Azért komoly, hogy jön egy hír, hogy kínában jól fogy a legócskább wp-s lumia és mindenki elkezd éljenezni, hogy hajrá nokia, végre kimásztak a gödörből...
Nem másztak ezek ki sehonnan.Még élnek. De ennyi. Aki szereti a nokiát, az örüljön ennek továbbra is, de szerintem e hír hallatán senki ne bontson pezsgőt, meg ne vásárolja fel a részvényeket.
-
törölt tag
válasz
Cyberpunk
üzenetére
hány százalékon áll az MS - Nokia páros? Gyanus, hogy tavaly is Nokia 808 PureView fogyott a legjobban, bár erről hívatalos adatot nem tudok mutatni talán épp ezért még jobban gyanus a dolog. Ideje lenne belátni, hogy az MS taktika akkorát bukott mint az olajtó ennek köszönhetően a valaha volt legnagyobb Mobil gyártó szépen lassan lecsúszik a béka segge alá. Tagadhatod a valóságot meg várhatod a jövőt. De ez már nem fog jelentősen változni max elvergődnek még pár száalékot plusz kirugnak még néhány ezer embert főleg a maradék európai gyárakból. Gratula Nokia! Kezet foghatok El-loppal.
Olyan ez mintha valaki be akarna tőrni a PC piacra Ubuntu-val. Aztán évek múlva is csodálkozik, hogy bár hiába szállítják remek operációs rendszerrel a terméket a kutya sem veszi. De hát biztosan tudják mit csinálnak. Gondolom ezért is zsugorodik a cég évek óta.
Nekem még normális Nokia telefonom van (Nokia N900). De hogy Windowsos mobilt a büdös életbe nem veszek az is biztos. Lehet az akármilyen jó. Nekem nem hiányzik, hogy egy szerencsétlen kép átmozgatására is net keljen. Egyéb hiányosságiról és a förtelmes kockáiról nem is szólva.
-
törölt tag
válasz
Cyberpunk
üzenetére
Hány éve is halljuk, hogy majd az MS és a Nokia? Eddig mi volt a Kínai piacon tejfeles spagetti?
Sn00k
Józan paraszti ész. Van egy széthekkelhető össze vissza warezolható OS az Android. Van egy nem túl gazdag ország egyéni szinten. Hihető, hogy a az MS termékei fognak elterjedni amikor kiváló alternatíva van rá. -
Rám senki nem erőlteti a Nokiát, ha akarom bemegyek és veszek, ha nem , akkor meg nem...
fájlkezelőre: megoldásként, gondolom van valami app a storeba.
A formavilággal nekem pl semmi bajom, de tény ez tök szubjektív.
Kamerába meg pl levernek mindenkit...Dyra: látom te meg egy nagyon komoly piackutató vagy mobilfronton meg biztos minden más téren is, és az ázsia régió a specialitásod

-
törölt tag
Még1 terület ahol pofára nyalnak. Sajnos még mindig nem látják a folyamatokat. Zárt rendszert az Apple tud értékesíteni. A BlackBerry a Nokia - MS el fog hasalni. Nem az a lényeg itt, hogy mennyire jó az OS. Hanem az, hogy semennyire nem nyitottak. Mindenféle szerencsétlen megkötések vannak bennünk amiket természetesen megmagyaráznák nekünk, hogy az tulajdonképpen nekünk jó.
A kínaik sem hülyék. A Nokia szomoruan fogja tapasztalni, hogy bukják ezt a piacot is azon szerencsétlen döntésüknek hála, hogy nem gyártanak Androidos telefont. Nem baj. Még bőven van hova vissza csúszniuk.
-
margithid
veterán
Szeritnem a nokia döntése, hogy a microsoftot választotta, majd 1-2 éven belül fog elválni, hogy helyes volt-e.
Szeritnem amúgy igen! Még csak most fog beindulni a szekér!
Aki meg temeti az apple-t és a microsoftot az majd nagyot fognézni pár év múlva, mikor az asztali OS-ek és mobil OS-ek tulajdonképpen egybeolvadnak. Google-nek itt lesz a nagy hibája, hogy nem lesz egy asztali megfelelője.
A nokia 520-at én is nagyon várom, remélem kedvező áron fog jönni, szolgáltatóknál 40k körül. -
Cyberpunk
félisten
Látom páran különös késztetést éreznek, hogy minden WP hírnél elsírják, hogy mekkora sz@r.
Komolyan nem értelek titeket. Persze a többség nem is használt, csak képeken meg videókon látott, vagy 5 percet nyomkodta valamelyik szolgáltatónál. Nem tetszik? Oké van ilyen, de akkor minek kell fröcsögni? Mi sem megyünk szidni a droidot, hogy mekkora hardver igénye van, és hogy a gyártók mindent erőből oldanak meg optimalizáció helyett. És hogy a csúcs vas = tepsi. -
MR007RM
addikt
Elhiszem hogy te ezt komolyan gondolod és ezzel nekem semmi bajom, mert nem vagyunk egyformák. Nekem azzal van bajom hogy a WP-t úgy erőltetik rá a tömegekre hogy közben eltüntetik a potenciális versenyzőket. Mint mikor a Diktátor című filmben a futóversenyen pisztollyal indult hősünk. És mindezt úgy hogy késöbb már esélye se lehessen változtatásra, mert gondoskodtak arról is. Még egy nyomorult fájlkezelő sincs a WP-ban. És hidd el nekem nem a hackelkedéshez és rendszerbuzeráláshoz kellene. A formavilág sem jön be és sorolhatnám a listát.
-
aAron_
őstag
válasz
Inclitus_pv
üzenetére
a piac már biztosan felmérte, hogy mekkora esélye van egy ilyen terjeszkedésnek, benne van a részvény árában

-
B1T3
addikt
Gyakorlatilag minden számba vehető gyártónál általában évente jön az újabb csúcsmodell, ez mondhatni természetes, és az utóbbi évek roppant gyors hardveres fejlődését tekintve nem is meglepő.
Ő 5 hónapról beszélt, az tényleg kevés.
Bár a cikkben csak az van, hogy lesz utódja, ami önmagában nem jelent semmit. Valószínűleg majd a Nokia World környékén érkezik a 920 leváltója, akkor pedig már épp ideje lesz a mostani androidos szörnyetegek mellett. (Tudom, a vas nem minden, de rengeteg laikus vásárló számára csalogató az impozáns specifikációs lista.) -
Pirosász
aktív tag
Ez igaz.Úgy voltak vele,hogy mi vagyunk A NOKIA,volt egy ilyen konzervatív szemlélet hogy nehogy már egy 1-2 éves Google taknyos után menjünk,meg az Apple aki most szállt be igazán,az mondja meg mi van.Hát mi vagyunk itt sok éve,mi vagyunk a Nokia.Mi mondjuk meg mi van!Az a durva hogy ÉN úgy látom hogy az Apple mostanában ugyanebbe a hibába esik,én ezt sajnálom.(minden céget sajnálok aki kemény munkával felépít valamit,aztán elsz.rja)Azt hiszik hogy az alma nívóssága örökké kitart,közben nem kell erőlködni már semmit.Persze az RT-k,természetüknél fogva,a befektetők rövidtávú nyereségét kell szem előtt tartaniuk,talán ezért ismétlődik ez újra,és újra.
-
Atos23
senior tag
Ideje lenne már árusítani az 520, 720, 620 modelleket a szolgáltatóknál. Kicsit unalmas jelenleg a magyar szolgáltatói kínálat. Az áraik stagnálnak, lejjebb nem mennek, max. emelik őket, és kb. fél-egy éve az Xperia sorozaton kívül semmi újdonságuk nincsen.
Siralmas.
-
Edvig
tag
Jó lenne ismét a régi és erős nokia-t viszontlátni!!!

-
Részben igaza van, mert a MS tényleg adott 250m dollárt negyedévenként a Nokiának, és biztos nem Elop két szép szeméért. A Symbian dobozolása is az alku része volt. De ennyi.
Ahol rosszul látja a dolgot, az az ok-okozat összekeverése. Nem azért volt gödörben a Nokia és szövetkezett a Microsofttal, mert Elop jött. Fordítva. Azért jött Elop, mert az előző vezetőség csődközelbe vitte a céget és kellett valaki, aki lezsírozza az üzletet a MS-tal. Fontos látni, hogy a részvényesek döntenek a CEO személyéről, a CEO nem tejhatalmú.
Az előző vezetőség sem volt rossz, csak későn ismerték fel a helyzetet. Én még emlékszem amikor megjelent az iPhone, mennyire kételkedtek benne, és olyasmiket hoztak fel, ami a kutyát sem érdekel (2 méteres drop test). Így volt ezzel a MS is, ők is ezt mondták. Amire egyikük sem számított, az az, hogy átlagfelhasználók is okostelefont kezdtek vásárolni, akiket nem érdekel a VPN meg a 2 méteres drop test, egyszerűen használni akarják a telefont. Ezt látta meg jól Jobs. Az előző vezetőség foggal körömmel ragaszkodott a Symbianhoz, amit nem ez a felfogás szerint terveztek, elég megnézni a Tube-ot milyen volt, akit ismerek és használta panaszkodott rá.
Elkényelmesedtek, azt kapták ami járt nekik. Az N95 amilyen bomba volt, a többiben semmi innováció nem volt. Az N8 és N9 jól sikerült telefonok voltak, de az előbbi egy tákolmány volt szoftveresen, a másik pedig egy ugyanúgy nem befutott rendszer, kevés alkalmazással. És az sem az volt, aminek lennie kellett volna, ráadásul azzal is befürödtek már párszor (N800, N900).
-
hazai szolgáltatónál a Lumina 800 nulla forinttal 5400 ft-s előfizetéssel elvihető. szóval jó kis teló jó áron.Így kell ezt csinálni!
-
Pirosász
aktív tag
Szerződésem van a T-Mobile-al,én pénzt adok nekik,ők adják azt ami a szerződésbe megköttetett,mert nem viccből adok nekik pénzt,hanem valamiért,akkor enyém a T-Mobile.Kb. ez a te elméleted.Az MS és a Nokia kapcsolata dióhéjban ugyanez.Fogalomzavarban vagy ami a tulajdonlást illeti.Bocs.
-
MR007RM
addikt
Azért van még pár rendszer a világon az újakról nem is beszélve. A kamerával is itt szopizik már több mint 1 éve, pedig egy másik rendszeren lehet könyebben összejött volna neki. Ja elfelejtettem a Nokiánál nem elég tájékozottak rendszerek terén. Meg ügye vastag mobilt nem gyárthat, mert meg van tiltva az is. Unalmas a felhozatal.
A Nokia egy nagy hűbéres lett és csak 1 urat szolgálhat másokkal szemben.
-
Pirosász
aktív tag
Ez így van!Szerződés van a két cég között.Ha jól tudom nem is pénzt adott az MS,hanem valami csúsztatott fizetés a WP-ért,aminek mostanában fizette vissza a kétharmadát már a Nokia,hogy kezd rendbe jönni.Nyilván az MS se a két szép kék finn szemükért adott haladékot anno,de ebben nincs semmi.Egy megállapodás két cég közt.Különben miért fizetné vissza a Nokia,ha már nem önálló cég?Én inkább arra leszek kíváncsi,ha a maradékot is kifizeti a Nokia,akkor mi fog történni.Hogy a Nokia vált e,és ha igen milyen mértékben,és hogy a WP képes e megállni a saját lábán,úgy hogy nem szerződések által nyer teret,hanem egyszerűen őt válasszák a gyártók,ill. őt is.Hogy megérett e a WP erre,hát nem tudom.Talán már egyre inkább kezd megérni,bár szerintem még szüksége van a Nokiára.
-
MR007RM
addikt
Azon emberek csoportja, akik azt fejlesztenek amit csak akarnak engedély nélkül.
(#21) Lacces: Ezt csak te látod így, mint kívülálló. Még szép hogy gondoskodik. Mindennek van kifutási ideje. Mi lenne azokkal akik 1 éven belül vásároltak symbian telefont? A saját jó hírével is játszik. Mellesleg elég gyorsan kinyírta az MS a maga kifinomult eszközeivel. Már most 0 infó a régi világról. Szoftverfrissítés 0. Már csak a szerverek működnek és pár kamerafejlesztő.
(#24) Pirosász: Miért kellene az MS-nek a részvényesek névsorában lennie, ha anélkül is ott van? Ráér még arra. Meg kit érdekelnek a részvények? Engem a termékpaletta érdekel és mit kapok tőlük. Egyébként majd ha az MS is gyárt külön telefont tudsz cáfolhatsz végérvényesen.
(#28) =Mentor=: Ki beszél itt csak Symbianról? Te. Én bármit el tudnék fogadni csak WP-t nem. Legyen a Nokia egyéni, sokszínű, minőségi mint régen. És legyen saját rendszere! Bármi.
-
debrejo
senior tag
Azért az optimizmus mert a kínai piac nagyobb mint az amerikai meg az európai. Meg az afrikai. Együttvéve.
Ha ott tarol, a többi piacot akár le is szarhatná.
Csak egy példa mire hajlandóak más cégek: a Mercedes (!) a saját levetett gyártósorát odaadja a kínaiaknak hogy gyártsanak "hazait" csakhogy gyárthasson meg értékesíthessen ott. Nemhogy óbégat a másolás miatt,egyenesen támogatja. A Renault panaszkodott 1-2 éve hogy az elektromos autójukat a kínaiak egy az egybe lemásolták. A kínaiak erre azt mondták hogy jó, akkor ki lehet vonulni a piacukról. Azóta kuss van, nincs semmi gond.
Mit gondolsz az az Apple ami ha valami nem tetszik neki azonnal perel és/vagy simán hátat fordít és maga oldja meg miért görcsöl a chinamobile-al évek óta?
Innen fúj a szél. -
Azért az optimizmus, mert a Nokia azt a modelt csinálja, amit a Samsung is. Telefloodolja a piacot telefonokkal, azzal a különbséggel, hogy amíg egy Galaxy Mini kb falhozvágást ér, a Nokia 520 is egy korrekt kis telefon. Eddig úgy néz ki működik a taktika, kezdenek kijönni a gödörből.
Persze, lehet mondani hogy MS póló van rajtam és azért, de elég megnézni a részvényárfolyamot. -
Traianus
tag
Csak én érzem túlzottnak az itteni optimizmust? Oké, értem, még mindig jól cseng a Nokia neve Kínában, és? Egy telefonnal még nem szaladnak messzire, főleg nem egy ilyen alsó kategóriással, mivel ezeken a legkisebb a haszon. Persze az eddigi helyzethez képest ez a hír okot ad némi reménykedésre, de azért én majd akkor ünnepelnék, ha már eladtak pár milliót ebből a készülékből.
-
Lacces
őstag
Egyetértek veled, de viszont van valami megállapodás a két cég között.
Anno az MS adott a Nokiának pénzt a WP-kért és kedvezményt is kapott a WP licenszek után.
Persze az MS nem egy Apple, de akkor sem hiszek abban, hogy ezt csak úgy megállapodás nélkül kifizette. (Ilyenkor jól jön a gyanakvó magyar gondolkodás
) -
Pirosász
aktív tag
Ez nagyon aranyos,csak még mindig nem látok MS-t a részvényesek névsorában.Egy darab részvénnyel se.Valamelyik nap néztem,valami Goldmen Group van benne,de nyakig,ha jól emlékszem.Szóval ezek a dolgok csak a te kis agyadban léteznek.8-10 fő befektető csoportot láttam,de MS-t sehol.
-
elop@nokia$ tar -czvf olcsotelefonok.tar /home/elop/models/Lumia/budget
-
Lacces
őstag
Ha itt lenne már a 720-as akkor én is Nokia fan lennék ismét, addig más vízeken játszom

És tartok tőle, hogy nem fog kijönni ide az EU területére, hanem átmegy Kínaiba a Nokia (mármint, hogy csak a kínai piacra fog koncentrálni.
MR007RM
Szerintem ez így nem teljesen igaz, én néha úgy olvasom a WP híreket, hogy azért amikor az MS mondjuk úgy finoman szólva nem érdekli a régi WP-sek sorsa, addig a Nokia azért még gondoskodik róluk. Szerintem e kettő cég még nem játszik egy kapura. -
Pirosász
aktív tag
válasz
kretenallat
üzenetére
Hát olyan már nem lesz soha,mint a 3210-es,3310-es korszak.Más piac volt akkor.Kevesebb szereplővel.Igazából csak az Ericsson volt a konkurencia.Azóta eldurvult a verseny.
-
HUNPablo
tag
A Nokia olyan mint a dinoszauruszok végük lesz egyszer ezek nem tarolnak majd sehol
Sok sikert , nekik remélem egy ilyen patináns társaság nem tünik el a piacról . Máskülönben Hagyó úrnak miben adnák át a pénzt ? ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kretenallat
senior tag
olcso telo x sok peldany = rendes haszon.
itt sem a zaszloshajo viszi el a ceget, csak segit ertekesiteni a kozepkategoriat. (ez ugyanaz mint az XY, csak egy-ket aprosag hianyzik belole, de az ugyse kell stb.)
egyebkent sztem ami nekik igazan kell az egy ujabb nepszeru tomegtelefon, hogy felfusson a nev ismet.
-
Kasya
nagyúr
válasz
Inclitus_pv
üzenetére
Vasarolni tavaly juliusban kellett volna...
-
Mészi2
tag
Olcsó teló = kevés haszon. De azért hajrá nokia.
-
Pirosász
aktív tag
Nem látjátok,ez is a Trójai Elop hadművelet.Az MS nem akarta olcsón anno 1.20 dolláros árfolyamon megvenni a Nokiát,mert nem akart olcsó János lenni.Inkább odaküldte Elopot,hogy futtassa fel.Drágán jó cégeket venni nem?
Teljesen logikus,nem látjátok az agyafúrt MS stratégiát. -
Sealka
csendes tag
válasz
xperiasigi
üzenetére
Ha droidozna, akkor mostanra nem is létezne a Nokia, semmi egyediség nem lenne benne.
-
Inclitus_pv
tag
Most érdemes lehet bevásárolni Nokia részvényekből..
-
Kasya
nagyúr
Es ezeket a pontokat hogy kell ertelmezni?
-
xperiasigi
őstag
Elismerésre méltó hogy honnan hova mászott vissza a nokia.ha droidoznának már top5be lazán bent lenének (de az nem illene a nokiákhoz
) -
Ez jó hír!

Ilyenkor hol vannak, akik a Nokia halálát jósolták?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Amalgam
aktív tag
Hajrá Nokia!
A Lumia 520-t lehet, hogy én is bevállalom második telónak.
-
920 utódja... 5 hónapja bemutatott telefon utódjáról beszélni? Öregszem
-
Wa2x_
veterán
Hajrá-hajrá!

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Május 11-én jön a Battlestar Galactica: Scattered Hopes PC-re
- Bluetooth hangszórók
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Gyúrósok ide!
- Rosewill "kockák" az egyedi NAS vagy házi szerver összerakásán gondolkodóknak
- Google Chromecast topic
- Megjött a Poco C81 Pro
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Macska topik
- További aktív témák...
- White GAMER PC! Ultra 265 / RTX 5070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB NVMe / B660 / 850w Gold! BeszámítOK
- White STRIX Gaming PC! 7800X3D / RTX 4080 Super / 48GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000W Gold! BeszámítOK!
- Apple iPhone 12 64Gb,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GAMER PC! Intel i7-14700 / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- 241 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egyébként igen, ez ilyen dolog. A WP inkább számít rétegterméknek, a többség vagy utálja, vagy imádja. Én igazából úgy vélem, hogy a legjobb rendszert tehetné le a Microsoft az asztalra a WP-vel, ha egy kicsit több figyelmet szentelne neki, de nem ez a helyzet... 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

amugy meg nezd meg a negyedeves jelenteseket, abban minden benne van.