- Mobil flották
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- MIUI / HyperOS topik
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
azopi74
addikt
Valóban, észere sem vettem, sikerült jól elrejteniük az információt. Én valami korrekt táblázatos, szegmensenkénti eredmény levezetést vártam volna, mint másnál. Profit-ot, EBITDA-t így sem látunk szegmensenként.
Dehát amerikai tőzsdén van csak jegyezve, US GAAP meg ebből a szempontból lazább, mint az IFRS.Szépen emelkedik a szolgáltatások részesedése, egy éve még fordított volt az arány (61% hw, 36 % szolgáltatás) csak kár, hogy ez egyedül annak tudható be, hogy míg a készülékbiznisz bevétele kb ötödére zuhant vissza egy év alatt, addig a szolgáltatások árbevétele csak feleződött
-
azopi74
addikt
Elemzők szerint a szolgáltatások (ennek túlnyomó többségét természetesen a BES) teszik ki ma is a BlackBerry árbevételének 40%-át. (sajnos egy ideje nem tesznek közzé szegmensenkénti jelentést, amit nem igazán értek) .
És ellentétben a készülékgyártással, a BES zsíros profitot termel, (egy ideje annak nyereségéből tartják fent gyakorlatilag az egész veszteséges devices üzletágat). BES10 óta pedig cross-platform megoldva, BYOD kipipálva, egyre kevésbé függ a szolgáltatás üzletág a készülék biznisztől.
BBM meg persze, hogy viszi a pénzt jelenleg, de monetizálni lehet a jövőben, ha máshogy nem, el kell adni jó pénzért az egészet valamelyik nagy consumer ökoszisztéma szolgáltatónak.
A WhatsApp sem termelt túl nagy bevételt, 2013-ban 20 millió dodót összesen, de mégis sikerült majdnem 20 milliárdért túladni rajta[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest