- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Erre van pontos adat? Mert van hogy az előfizetések száma magasabb a lakosságnál. Természetesen kevesebb is lehet, ami inkább jellemzőbb. Kínában pl. durván 1 milliárd előfizetés van kint (majd meglátjuk mennyit változott ez 2014 -ben, valamikor 2015 elején), a lakossága meg közel 1,4 milliárd (2013 -as adat szerint). Tehát az előfizetések száma nála durván megegyezik az USA és az Európai Unió teljes lakosságával, együttesen. Ezáltal egy nagyobb országban, mint akár az USA -ban is sokat számíthat a 0,1 százalék. Azon belül az is fontos, hogy itt külön kell választani a telefon típusokat is, tehát az a % nem a lakosság számához mérhető.
[ Szerkesztve ]
-
Lg és a Motorola között nincs is nagy különbség De a HTC meglepet hogy ilyen alacsony részaránnyal rendelkezik.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Csapoati
nagyúr
-
Látnok
aktív tag
Azért azt húzzuk alá, hogy bizony az amcsik azok akikre a legjobban lehet hatni a reklámokkal (igaz az ázsiai országokban élőket nem ismerem, tehát akkor ahol a fehér a leggyakoribb emberi bőrszín).
Az oktatási rendszerük is már mint egy francia, német de még a Mo-i is jobb kicsit.
Szóval igen az USA lakói reklámokkal könnyen befolyásolhatók... és bizony kevés olyan 2.,3. generációs (pláne ezek többszörösei) amcsit tudunk mondani, aki valami igazán nagyot alkotott.... na jó a mosógép ilyen...A sátán két legerőteljesebb eszköze az elterelés és a megtévesztés. Ne terelődjön el a figyelmed és ne hagyd magad megtéveszteni!
-
Воланд
titán
"Szerintem a BB sem oda esik..... csak úgy mondom."
de, a negyedevente eladott 2,5 - 3 millio keszulekkel pont oda esik.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Látnok
aktív tag
Szerintem a BB sem oda esik..... csak úgy mondom.
Egyébként pedig a WP-ben nagy potenciál van, kíváncsi vagyok mikor sikerül nekik a nagy ugrás. Az IOS szerintem kicsit túl van misztifikálva, sokkal kevesebbet ér, mint amit kérnek érte, viszont a jó marketing megtette a hatását.
A BB pedig a HUB-al olyat tett, ami értelmet adott az okostelefonnak...persze csak az Én szerény véleményem szerint.Jah, és a legjobb WP-s film az utóbb időben az Árnyékügynök volt, igaz ott a zseniális (természetesen orosz) gonosz egy régebbi Porsche Design Blackberry P'9981-el nyomta. Hiába volt ízlése.
A sátán két legerőteljesebb eszköze az elterelés és a megtévesztés. Ne terelődjön el a figyelmed és ne hagyd magad megtéveszteni!
-
Csapoati
nagyúr
-
janos68
aktív tag
válasz
Totheground #74 üzenetére
Szerintem inkább a topik legtájékozatlanabb titulus.
-
Püpi
tag
Óóó szűzanyám, hányszor mondjam még el: amerikában nem azért veszik az ájfónt mert az annyira jó vagy olcsó vagy akármi.
Hanem azért mert matt hülye az egész társadalom.
Vagyis fogalmuk sincs róla hogy mit vesznek csak veszik mert az jó.
Ezt hallották, ez van a köztudatban, ez van mindenkinek.
Éééérteeem?? -
Воланд
titán
válasz
Quasi_modo #70 üzenetére
Microsoft CEO @satyanadella was asked at Gartner conf yesterday, what happened to Windows 9? "It came and went." [link]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
törölt tag
válasz
tomboy0013 #68 üzenetére
Szerintem első körben azt kellene eldöntenie a Microsoft -nak, hogy készüléket épít vagy OS -t. A kettő együtt nem nagyon fog menni. Az a legnagyobb probléma, ha WP -ről van szó, akkor első körben a Nokia (tudom, de még mindig így ismerik, ezért használom) jön szóba. Oké, hogy más márkára is elérhető, de szerintem nem igazán alternatíva, ha valaki WP -ben gondolkozik. Nokia készülékekhez képest mindegyik jár kompromisszummal, még a HTC modellek esetében is. Ráadásul elérhető áron is adják a saját márkájukat.
Vagy a márkát szorítja be, vagy az OS -t. Jelenleg az OS -nek szabnak saját maguk korlátokat.
-
tomboy0013
veterán
Engem például érdekel a piaci részesedés és drukkolok a Microsoft-nak, hogy sikerüljön a Win10-el elérni a 10%-ot. Efölött valószínűleg gyorsabb és profibb lenne az alkalmazásfejlesztés WP-re is.
Ugyanakkor az sem lenne rossz ha további alternatívák is hasítanának ki részt a piacból mert nagyon nem jó, hogy az android ilyen nagy részben uralja a piacot. Kellenek más lehetőségek, más oprendszerek melyek miatt fokozottabb verseny alakul ki a picaon és ennek hatására nagyobb léptékű fejlődés lesz tapasztalható a mobilszegmensben is. Nem látom értelmét annak, hogy az egymás után következő csúcstelefonoknál csak mondjuk a snapi 801 helyére 805 kerül meg 2GB ramról 3-ra növekszik a memória. Ez nem fejlődés hanem a vásárlók pénztárcájának tudatok kiürítése. Ez van akkor ha egy gyártó vagy szoftverfejlesztő uralja a piac több mint 70%-át. De azt hiszem kicsit elkanyarodtam a témától -
Ádám16
addikt
válasz
Quasi_modo #49 üzenetére
Szerintem ahhoz képest, hogy későn szálltak be a buliba, nem rossz ez a 3.1. Amerikában az MS név jobban ismert, nemsokára el lesz hagyva a Nokia, mint márkanév, és a Windows 10-zel robbanthatnak a piacon, bár én a 8.1-gyel is teljesen elégedett vagyok. De ha nem, akkor is mi van? Melyik usert érdekli, hogy hány százalékban uralja a mobilján lévő az OS a piacot? Ameddig vannak alkalmazások/fejlesztések, pont leszarandó, hogy droidból több fogy. Aki pedig ezért nem vesz WP-t, azt nem minősíteném.
BTW droid készülékeket rohadt sok gyártó gyártja, és nagyon sok a készülék, az iPhoneok pedig hihetetlen, mennyire kelendőek ezen az áron, még mindig.
-
Armagedown
őstag
Engem teljesen megdöbbentett a növekedés rendkívüli értéke.
Ha így halad iOS killer rendszer lesz belőle[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Totheground
addikt
válasz
hallerlaller #21 üzenetére
Semmi. Ez eladás, nem kint levő "készlet". És mivel augusztusi adat, ezért a kivárós lassulás magyarázza. Így is iPhone-nal mászkál a túlnyomó többség, főleg a nagyobb városokban. Ha meg esetleg valahogy integrálják az AP-t a SUICA rendszerrel, akkor más nem is fog maradni.
[ Szerkesztve ]
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
törölt tag
válasz
tomboy0013 #59 üzenetére
Persze hogy nem rossz. DE azért azt se feledjük el, hogy a WP -nek erős a hátszele is. Nem kellett neki nagyon ismertté válnia. Nem úgy mint a kisebb OS -eknek. Azért a Microsoft és a Firefox sem mérhető egy szinten globálisan, a hátszelet tekintve sem. Csak a Microsoft elfelejtette, hogy mi az a versenyhelyzet. Persze a marketingben már történt némi előrelépés, de még sokat kell behoznia ezen a területen is.
Én örülnék a legjobban, ha válogatni lehetne 8 - 10 használható OS -ből is.
[ Szerkesztve ]
-
tomboy0013
veterán
válasz
#86973952 #58 üzenetére
Argentínát meg mondjuk Olaszországot ne említsük egy lapon azért, vagy itt van példának Magyarország is. Európában azért elég sok országban jól áll a WP részesedése és nem Dél-Amerikai életszínvonal uralkodik. De egyébként értem én mire gondolsz. Világ szinten valóban pici a részesedés. De az a 3% körüli szint sem rossz ha azt nézzük mennyi okostelefon talált gazdára az utóbbi évben. Ahhoz mértem meg, hogy a WP egy mondhatni telített piacra lépett 2010-ben egy annyira buta rendszerrel mint a 7-es verzió kész csoda, hogy idáig jutott és tartja ezt a szintet, sőt kis mértékben felfelé halad. Mutass egy másik rendszert ami erre képes volt az elmúlt években.
-
törölt tag
válasz
tomboy0013 #55 üzenetére
Nem sok, csak néhány országban. Ennyi erővel Argentínából is ki lehetne indulni, mivel ott köröket ver a Win az iOS -re. Ettől még sehol nincsenek globálisan egy szinten. Írom ezt úgy, hogy nincs semmi ellenérzésem a WP -vel kapcsolatban. Csak tények.
Az meg a másik, hogy nem augusztusi adatokat kell nézni, hanem egész évest. Mivel utána szoktak jönni az új Apple termékek, ezért korrigál eladási számokat a negyedik negyedévben.
[ Szerkesztve ]
-
janos68
aktív tag
Valószínűleg, ha a többi alig mérhető OS-t gyártó cég is annyi lóvéval rendelkezne, és annyit milliárdot belepumpált volna a termékükbe mint az Ms, akkor ők is ott lehetnének a 3% közelébe.
Ez a pár százalékos részesedés az Ms-nek, a beleölt időt és pénzmennyiséget figyelembe véve, orbitális nagy bukás. Lehet pár éven belül ott lesz a többiek nyomában, de hogy ez mennyibe fog fájni nekik, ezt még csak megsaccolni se lehet. Lásd konzolpiac. -
Воланд
titán
a wp annyira mukodeskeptelen, hogy a droid es az ios mellett az az egyetlen mobil os, ami nem a meresi hibahatarba eso eladasokkal rendelkezik globalisan.
-
wortz
tag
Most komolyan, mind a WP mind az IOS 0,1%-ot nőtt. Ezért kellett egy cikk??
Külön vicc a WP állandóan arról olvasni, hogy hú de nő, azt még mindig nincs 3%-os a világpiaci részesedése. De már évek óta nő, meg a legdinamikusabban növekvő OS, meg WP rulez everything. Jáj... komolyan, nemá... évek óta látszik, hogy tök működésképtelen az egész, és akkor ilyen cikkeket kell lehozni.[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
hwsw-n szoktak hivatkozni valami elofizetes utan elerheto piaci adatokra, az alapjan droid --> wp --> ios a sorrend itthon.
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
válasz
Quasi_modo #45 üzenetére
-
Воланд
titán
válasz
Quasi_modo #42 üzenetére
jo, hat szerinted a bb, jolla, meg az ubuntu is le fogja nyomni a wp-t.
-
GeryFlash
veterán
válasz
Quasi_modo #42 üzenetére
Sarcasm...
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
rodrigez
senior tag
Tudom, ismerem, viccesnek szántam. Ennek ellenére mikor USA-ban voltam a kávézókban, parkban az emberek kezében/ölében túlnyomó többségben Apple cucc ült.
Barátom orvosi egyetem elvégzése után kinn tanult tovább és mondta, hogy vicces volt mikor az előadóban neki volt egyedül nem macbook-ja, mert ő egy szaros FuSi-val feszengett a padban.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz
dreamdancer #38 üzenetére
Apple már levitte az árakat a T még nem, majd ha otthon forgalomba kerül akkor ott is csökken.
-
dreamdancer
őstag
A T-nél nagyon vicces iPhone-árak vannak. Két év hűséggel, havi 3500 HUF díjcsomaggal 199K az 5s - ugyanez függetlenül, szerződés nélkül az apple.hu-n 186K. Szóval nem jó viszonyítási alap.
Az viszont, hogy az Apple tavalyi csúcsmodellje annyiba kerül, mint a többiek friss gépei - hát ezt ítélje meg mindenki maga.
Nem a lényeg a fontos.
-
GeryFlash
veterán
válasz
Quasi_modo #35 üzenetére
Symbian részesedését... Windows fanok trollkodják (jogosan) a Linuxot, hogy mindig jövőre fogja megváltani a világot, a wp is ezen az úton van. Karma is a b!tch.
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
vicze
félisten
válasz
Quasi_modo #35 üzenetére
Búzát, lucernát van választék. Biztos vannak szép rétek Seattle környékén.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
daniel909 #28 üzenetére
Ez oke, de akkor hogy volt eddig 40% folotti az iOS reszesedese?
Decepticon: Kik fizettek? A "tudjuk kik", a Reptilian csillagkozi szovetseg, vagy a Chemtrail for everyone alapitvany? Hagyjuk mar ezt...
[ Szerkesztve ]
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
Zolik
senior tag
válasz
Agrippa22 #17 üzenetére
hát igen, csak nem mind1 hogy havi nettó 130k-s fizuból nyomod a ~18k-s havi díjat vagy 330k-s fizuból.
de most néztem az 5s a t-nél xxl csomaggal is még mindíg 90k ft...egy több mint egy éves telefonért is ennyit elkérnek maxos előfizetéssel több mint pofátlanság'' Árpád biztos jó munkásember..., vót valamikó ''
-
GeryFlash
veterán
Dell mondjuk pont hogy sok filmben van...
-
Nehéz összehasonlítani az ios és a droid számokat, mikor csak az apple használ iost, a droidot meg vagy raklap gyártó.
-
Hadrian
tag
"A következő vizsgált ciklus még érdekesebb lehet, hiszen azóta már debütáltak az új iPhone-ok, valamint a Samsung Galaxy Alpha és a Galaxy Note 4 is egyre több országban válik elérhetővé."
A több országban való elérhetőség hogy befolyásolja Amerikát?
-
daniel909
addikt
Igény alig lenne mar egy nem smart Phonera.
Az emberek többségének Facebook és angry birds kell. (Szvsz)Csapoati: más kultúra. Ott szerintem inkább a ket kártyás flipes telefonok vagy hasonlók mennek. Olyan telefonok amiket Európában nem is lehet kapni. Ha jól tudom ott például az is deal breaker lehet ha nincs Fm rádió mert ott meg hallgatják. Egy szifon ott eléggé nem illik bele a képbe mert eleg fapados nekik.
[ Szerkesztve ]
YoTube csatornám (nem csak tech) https://www.youtube.com/channel/UCuHjE5-zXaFdto2QQaNW5HQ
-
Csapoati
nagyúr
Ja, a Tini Nindzsa meg tele volt Nokiával.
Japánban tényleg durva az iOS hanyatlása, pedig gyanítom ott nem is nőnek olyan mértékben az eladások, tehát darabszám-csökkenésről is lesz szó. USÁ-ban is jelentős a visszaesés. Fura, mert ugye ezek egy éves tendenciát mutatnak. Viszont most biztos sokan vissza fognak váltani a méretnövekedés miatt.
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
ctvagyok
őstag
válasz
Fritz Teufel #20 üzenetére
Mondtam én nem hiszek a konteókban.
Max a kattintások generálnak nekik reklámból bevételt.
De amúgy szerinted megint a Samsung pénzelte őket? Vagy most az aLma? Eseleg Microsoft?(#24) vicze1
Product placement engem inkább zavar és kizökkent. Persze ha okosan adagolják, akkor akár vevő is lennék rá. Ha valami referenciába csomgolják vagy ilyesmi. Mondjuk egy Nokia 3310 el térítenének el egy aszteroidát[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
Ez úgy hívják, hogy product placement. Ha egy terméknek tisztán látszik a márkája, akkor az adott gyártó fizetett érte, minden más esetben ki van takarva a logó vagy a márkajelzés. Pl. Sony Pictures által készített filmekben nem fogsz iPhone-t látni, csak Sony telefonokat. Vagy ahogy a legutóbbi America Kapitányban is HTC-t használ Fury. Azt veszed észre amire figyelni akarsz. Rengeteget lehetne sorolni, ez a tudatalatti reklámozás lényege.
-
ctvagyok
őstag
Tized százalékokról beszélünk?
Szerintem, itt nincs miről beszélni. -
törölt tag
Az lesz a kérdés, hogy mennyire lesz sikeres a 2 telefont dobjunk egyszerre a piacra módszer. Főleg a kijelző méretek miatt. Én el tudom képzelni, hogy sikerül növelni a piaci részesedést nem csak amerikában, de globálisan is. Persze más-más arányokban. Főleg a jellemzően erős negyedik negyedév után, aminek majd csak jövőre láthatjuk az eredményességét.
[ Szerkesztve ]
-
Agrippa22
tag
Nem véletlenül. Elég csak egy pillantást vetni az amcsi iTunes-ra. 10szer annyi tartalom van rajta, mint pl. itthon.
De mondjuk ez igaz a Netflixre, a Google Play-re, meg sok minden másra is... (Mondjuk még így is az iTunes itthon talán a legizmosabb)@Zolik: Itthon is lehet venni 1 Ft-ért iPhone 5S-t. Ugyanúgy, ahogy az amcsiknál is, csak a havidíj combos, ugyanúgy ahogy az amcsiknál is. Csak "odaát" az 30-50 dolláros havidíj (~ 14k Huf) nem számít egetrengetőnek.
[ Szerkesztve ]
-
Zolik
senior tag
Ismerősöm kint él usa-ban, ő mesélte hogy ott már a csövesnek is iphonja van és rohadt módon nem számít menőnek, sőt valahol már égő ha valaki azzal próbál menőzni. nálunk sajnos az a helyzet...kitenni az asztalra pörget forgani, 1 percenként megnézni jött e valami értesítés.
majd ha itthon is kb annyiért lehet venni iphonet mint egy középkategóriás droidot akkor lesz esélye.'' Árpád biztos jó munkásember..., vót valamikó ''
-
malnabokor
senior tag
Csillagkapu
Amúgy ha az Arrow sorozatba belenéz valaki, ott meg mindenki Lumiákat és Surfaceket használ, néha annyira látványosan, (végighúzza a start képernyőt a kamera előtt) hogy azt egy sima reklám is megirigyelhetné
köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
otoaak
tag
Na ez durva "teljesen" átrendeződött a piac, a samsungnak vége van mint a botnak a microsoft meg nyomul ezerrel..
SG Note Pro P900
-
törölt tag
Én nem írtam, hogy más termék nincs az amerikai filmekben. Csak az arányokat. Mert azok elég komolyak szerintem. Ennek meg is van az oka. Ahogy annak is, hogy az Apple marketing stratégiája teljesen más a piacon, nagyon sok gyártó vesz át tőle. Olyan módszerek, amik a filmgyártásban már évtizedek óta léteznek. Pl. kiszivárogtatásos módszer, vagy a teaser.
-
Воланд
titán
-
törölt tag
Na igen. Emlékeim szerintem USA -ban mindig is izmosabb volt az iOS. Nem véletlenül.
Én egy nemzetközi felmérésre lennék kíváncsi, amiben már benne van a szokásosan erős negyedik negyedéves eladása az almának. Majd valamikor jövőre..
rodrigez:
Sony még szokott lenni, illetve nagyon ritkán BB is. Mást én sem nagyon látok, csak igen elvétve.A Coca Cola és az Apple az amerikai filmgyártás szerver része.
[ Szerkesztve ]
-
Krugszvele
senior tag
Úgy látszik, hogy beálltak a számok.
Mindenki megtalálta a neki való rendszert.
Itt valami nagy gurításra van szükség, hogy ezek a számok megmozduljanak!
Remélem lesz is -
AS
félisten
Kevesebb profit Samsugnak mégis az nöt legnagyobb USÁ ban..
Akkor Kinai kiszoritás miatt lett kisebb profit.MS meg jövöre szerintem kaszálni fog.
Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
kchris78
veterán
+1..
Meg annyira az Android dominanciáját sem értékelném túl... Az a 42%-os Apple részesedés az jól mutatja hogy a felsőkategóriában igencsak az iOS dominálhat.. Itthon is nagyon sok telefon Android de csak azért mert már nem kapni normális nem-smart phonet..
[ Szerkesztve ]
-
rodrigez
senior tag
Hát az a 0.1%-os javulás akár mérési pontatlanság is lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
ma De még mindig az Android dominál. Ettől függetlenül a gyártók között a Samsung mellett az Apple is nagyon elhúzott.
- Okos Otthon / Smart Home
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Napelem
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Crypto Trade
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest