- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rawulf
őstag
válasz Takonypolc #73 üzenetére
Elvileg a cserénél szükség lenne spéci ragasztóra is, különben a vízállóságnak lőttek.
"Please state the nature of the medical emergency!"
-
Takonypolc
újonc
Nekem van egy! Vagyis most jön az új lcd panel hozzá és akkor lesz újra. Mindent kibír, kivéve a Nagyiék slozijának az olasz járólapját.8 hónapja használom, esett magasból, a gyerekeim youtuboznak vele fürdés közben, zsirban, koszban használom. Nehéz! Soha nem fogod elhagyni, mert érzed melyik zsebedben van.Szupergyors, nem fagy.A firmware elég bénácska, néhol szlovén(?) nyelven a van a menü. Nagyon szépek a színei, wifin/4g-n hasít mint állat.Az oldalán a fém könnyen megsérül, előfordult, hogy beszorultak a gombok, mert behorpadt a lemez. Akksi elalvásig kitart, kamera lehetne jobb.A kijelző sokat kapott, de csak egy nagy karcot sikerült rátenni, pedig volt hogy a betonra tenyereltem vele, és a fele káva eldörzsölődött,kibírta. Aztán jött a járólap, 40cm-ről asett pont pofára és egy durranással elszált a gorilla, lehetett használni, de üvegszilánk ment néha az ujjamba.Aztán sikerült az lcdt is megölni. 92 dodó az új panel, nemsokára itt lesz...
-
Rawulf
őstag
Miért? Az itteni liftben is van vele térerőm, ami kevés telefonról mondható el.
Ráadásul nálam az MTK chip a szűk keresztmetszet és nem a strapaság.
Az S30-tól kezdve az összes strapatelefonnál megoldható lenne a jó vételi erő, ha a gyártók akarnák."Please state the nature of the medical emergency!"
-
LámaZ
addikt
GPS-vételről itt.
Legyen minden jó!
-
Rawulf
őstag
Mivel Kínában vagyok, ezért a MEGA a legjobb választás az adatmegosztásra. Firmware-eknél pedig már gigabájtokról beszélhetünk.
Az, hogy Zsolt bejegyzései nem tetszenek neked, az a te egyéni véleményed.
A többi telefon topikban is tárgyalnak arról az emberek, hogy ki hol vette és mik a tapasztalataik.
Az meg, hogy egy típussal problémák vannak-e, mást is érdekelhet."Please state the nature of the medical emergency!"
-
LámaZ
addikt
Szia!
Légszí ne terheld ezt a fórumot a problémád részletezésével.
Külön topikja van a kínai shopoknak, az Aliexpressznek, a Paypalnak stb.
A Paypalon egyszerű a reklamációs folyamat, indítsd el (tudtommal min. 45 nap a határidő), és ne várd, hogy a sült galamb a szádba repüljön, más oldja meg a problémáidat.
Amúgy a gyakorlat az, hogy a Paypal reklamáció elindítása után az addig némaságba burkolózó kereskedők hirtelen nagyon közlékenyek lesznek, mert a Paypal kegyetlenül visszaveszi tőlük a pénzt.[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
Zsolt74
senior tag
Paypal-al fizettem.
Igen, a Tomtop.com-ról vettem (csak elírtam).
Már gondoltam rá hogy a Paypal-nál indítok reklamációt csak gondoltam először a Tomtop-al felveszem a kapcsolatot, az első levelemre is elég sokára válaszoltak.2017-05-07-én rendeltem meg a telefont.
2017-05-12,-én kaptam meg, aznap írtam is nekik hogy rossz a telefon, majd 15.-én ismét elküldtem nekik a levelet, mert addig még nem reagáltak semmit.
Ezt írtam nekik, az első levelemben.Hi,
The Nomu S30 phone I have ordered from your store has some serious issues, which it makes unusable for me.
The problem is that it’s constantly restarting/rebooting when pressing the power button and or using the double-taping on the display to wake up/sleep the phone.
I have tried with and without a sim card in both SIM sockets without any luck, as its still constantly restarting.
I have upgraded the firmware to the latest version and made also a restore to factory defaults, but it’s still producing the same error.
Please check this video what I have made about the issue: https://www.youtube.com/watch?v=KiwXH9FbG0s&feature=youtu.be
What should be the next steps to get this issue resolved?
Should I send this faulty device back?
Please advise me what should is the proper way to handle this claim,Regards,
19.-én végre jött a válasz a levelemre... (Hi , we are plan to refund you USD10 .)
Na ez a nem semmi pofátlanság részükről hogy egy hibás készülékre nem azt írják hogy küldjem vissza garanciában megjavítják, vagy kicserélik, hanem azt hogy visszatérítenek nekem 10$-t...NO COMMENT29.-én megint írtam nekik..(ennek a levélnek a megírásában Rawulf segített, utólag is köszönöm neki a sok segítséget) mellékeltem még videókat a hibás működésről.
Dear Tomtop!
I asked help from Hong Kong Nomu.
I got the full spflashtools firmware package and instructions for reflash (firmware upgrade) my phone.
Reflashing done, but the phone can't booting, so this is a hardware problem and not a software problem.
Please tell me how working the warranty procedure, what is the address where to i need posting my bad phone.
Give me the details for the RMA return!I am waiting your answer!
Thanks!https://www.youtube.com/watch?v=MCDq4_jasro
https://www.youtube.com/watch?v=Oy0GKX9vSeE
https://www.youtube.com/watch?v=r7jmxGUNjQIAzóta se jött semmi válasz.
Zsolt
-
LámaZ
addikt
Paypallal fizettél? Ha igen, indíts ott reklamációt, és visszakapod a pénzed. Ha nem, akkor is vannak azért lehetőségek, pláne, hogy európai boltból vetted, mert arra az EU-s szabályok vonatkoznak. Persze, ha tátott szájú vagy, és kifutsz a határidőkből – mert a kereskedők erre játszanak – akkor így jártál.
Ja, és Tomtop.com - innen vetted, nem a tomshopból.
[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
Zsolt74
senior tag
Rawulf a Honkongi NOMU-tól kapott legfrissebb firmware-el újra rakta a telefont de sajnos ez sem segített.
Sajnos hardver hibás a telefonnom.
Már írtam a Tomshop-nak hogy miképp tudnám visszaküldeni, de még nem voltak hajlandóak reagálni a levélre.
Még az első levelemnél azt írták hogy visszafizetnek 10$-t.Zsolt
-
LámaZ
addikt
Mindenki túllépi, ezek ilyen kamu oldalak, a lényeg, hogy regisztrálj náluk.
A segítő – amennyiben komolyan gondolja a megosztást – jól tenné, ha egy rendes, pl. Google Drive, Dropbox helyen osztaná meg ezeket a fájlokat, hisz egyrészt nem számítanak wareznek, másrészt pár megabájtról van csak szó.
[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
LámaZ
addikt
Nos, kollégák, én is rendeltem egy ilyen telefont 200 euróért. Aztán meglátjuk, hogy mennyi lesz az áfával együtt. Szerintem kb. 3 hét múlva a kezemben lesz.
Legyen minden jó!
-
Rawulf
őstag
-
Rawulf
őstag
Ha kikapcsolt állapotban egy mediatek-es telefon rádugsz a pc-re, akkor pár másodpercre preloader állapotba kerül. Ilyenkor indulna el a frissítés.
Használtál már SPFLASHTOOLS-t, vagy van a közeledben valaki, aki majd segítene a procedúrában?"Please state the nature of the medical emergency!"
-
Zsolt74
senior tag
-
Zsolt74
senior tag
Frissítés után mindent beállítottam rajta, majd mivel addigra 39% volt az akku töltöttsége, felraktam tölteni.
Töltés közben volt az első újraindulása, úgy hogy hozzá se nyúltam, ott volt mellettem , csak azt láttam hogy egyszer csak felvillan a Nomu felirat majd betölti a rendszert.
Utána, töltés közben ,mikor legközelebb megnéztem hogy mennyire van feltöltve az akku, akkor volt a következő újraindulása.
Az akku teljes feltöltése után egyre gyakrabban voltak az újraindulások.Zsolt
-
Rawulf
őstag
Így első nekifutásra csak régebbi (és TWRP) firmware-eket találni, pedig lehet, hogy egy friss teljes SPFLASHTOOLS csomagos rom segedelmével és egy firmware újra húzással orvosolható lehet a gond.
Nem ígérek semmit, de hétfőn megpróbálok az Oinom-tól és egy hongkongi cégtől bekérni egy firmware csomagot, ha más nem tud találni/adni neked.
Azt mondod, hogy a frissítés után jött a baj?"Please state the nature of the medical emergency!"
-
Zsolt74
senior tag
Ez van most rajta.
[link]Mikor először bekapcsoltam, rögtön feldobta hogy van frissítés, és le is frissítettem rögtön.
Nem tudom hogy eredetileg melyikkel jött ki.Most már be se kapcsol, feljön a Nomu felirat, majd kifagy, látszik hogy megy a háttér világítás, de nem csinál semmit, ja és nem csináltam vele semmit, az egyik újraindulás alkalmával már nem töltődött be a rendszer.
Zsolt
-
Zsolt74
senior tag
Én rendeltem egy Nomu S30-at, de küldhetem is vissza mert hibás.
Ha a ki-be kapcsoló gombbal lerakom vagy fel akarom ébreszteni akkor elég gyakran újraindul a telefon.
Sőt, beállítottam a dupla kopp-ot és annál is ugyanezt csinálja.
Próbáltam a sim kártyát mindkét slot-ban, sőt sim kártya nélkül is, de nem jó úgy se.
Még azt is megcsináltam hogy visszaállítottam gyári beállításokra, és utána angol nyelvet kértem(hátha csak a magyar nem jó valamiért) de nem változott semmi.
Azt nem tudom hogy hardver vagy szoftver hibás, mert ezt csak a frissítés után kezdte el.
Viszont a régi szoftvert nem tudom visszarakni rá.Itt a videó róla.
[link]Zsolt
-
MrChris
nagyúr
válasz tibcsi0407 #2 üzenetére
Bakker legalább egy mosoly, vagy valami a kínai hölgyikétől. Azért itt meg túlzásba vitték, kit érdekel a strapatelefon!!
[ Szerkesztve ]
-
Rawulf
őstag
-
bloggiold
tag
,,de még megtippelni sem szeretném, hogy három-hat hónap elteltével mennyire marad naprakész a rendszer, nem zuhan-e össze a szoftver, vagy nem megy-e tönkre benne valami."
Január óta használjuk [tesztet is írtam róla], és egy Nomu S10 is szintén használatban van (nem kicsit extrém viszonyok között), erről nem írtam, mert csak egy napot volt nálam mielőtt az új gazdája megkapta.
Mindkét telefon hibamentes és két év múlva is az lesz biztos vagyok benne.
A cseh nyelv meglepő, sem az S10 sem az S20- ban nem láttam ilyet. A cseh Evolveo számára is a Nomu (
Shenzhen Xin KingBrand Enterprises Co, Ltd, Oinom) gyártja a készülékeket, ők csak címkézik meg szoftveresen mókolják. Lehet innen a nyelv kavirc.https://fontecone.blog.hu/
-
Turbobacsi
senior tag
kizárt hogy baltával faragták volna...
"A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"
-
Rodi 4.80
senior tag
Nagyon faja teló, köszörült sarkú ájfón 5, le a kalappal
Jó látni, hogy ilyen strapatelefon is van, köszi a tesztet!4 GB ram, 1920x1080, jó aksi, LTE, dual sim +sd..
[ Szerkesztve ]
-
Rawulf
őstag
Volt szerencsém ezzel a telefonnal itt Shenzhenben ismerkedni.
Az sd és sim kártyákat takaró műanyag lap, a kis gumírozással bennem egyáltalán nem a minőségi érzést váltotta ki és hitelteleníti az IP68 feliratot.
Ha pedig közelről szemléli az ember a kijelzőt, akkor egyből feltűnik, ahogyan "kifaragták" az érintőképernyő bal alsó sarkából a (valószínűleg mikrofonnak való) "lyukat". Azért nem hinném, hogy az üveg ellenállásának jót tesz az ilyen megoldás.
Oké... legyen Gorilla Glass 4. Elképzelhető, hogy az újabb szériákba már azt tesznek, de eredetileg Gorilla 3-as üveget használtak és biztosan 3-as volt abban, amit én szemléltem.
Ettől függetlenül ebben az árkategóriában nincs ellenfele. Kicsit drágábban ott az AGM X1 és ennyi. Az összes többi hasonszőrű tudású strapatelefon már mind drágább.
A kínai verziójából kétféle van (Shenzhenben Oinom név alatt fut). Az egyikben Glonass az extra GPS vevő, míg a másikban a kínai Beidu van. Na ez utóbbiban nincs B20![ Szerkesztve ]
-
nyisziati
veterán
"53 fejlesztőcsapatuk van..."
Igen, aki rajtuk kívül még kb. az összes kínai "B", "C", "D" stb. brand gyártóknak is dolgoznak...
[ Szerkesztve ]
-
7s26c
őstag
válasz SkyLine3000 #26 üzenetére
Vagy befut mint a Xiaomi
Az utolsó ember a Földön a szobájában ült. És akkor kopogtak az ajtón…
-
SkyLine3000
addikt
Tényleg egész korrekt telefon. Fiatal gyártó lévén viszont kíváncsi lennék a topikjára úgy fél év múlva, h mennyien fogják szidni, mert ilyen szar, meg olyan szar...
-
Postas99
senior tag
"baltával faragott!"
Nomu-g mondtamén
-
7s26c
őstag
Amúgy is furcsálltam, hogy pl. a CAT miért nem csinált strapa-okos telefont
-
Fejvadi
nagyúr
Üsd-vágd..........
Köszi a tesztet. -
jUUh
addikt
Korrekt telefonnak néz ki, a 4GB ram és akksi külön jó.
Samsung Galaxy S23+
-
7s26c
őstag
Nekem tetszik. Más kérdés, hogy ilyen fiatal márkákról mikor lesz elég infó.
-
M.A.Z.
aktív tag
"milyen számra mennyen vészhívás"
[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
Ezt az interpolálás dolgot sosem értettem.
Mire jó ez?
A laikusok jobban veszik,ha magasabb a Megapixel értéke? -
nickedez89
senior tag
Pici elírás a végén: "...ha megelőlegezem neki, hogy nem tényleg nem lesz baja belátható időn belül."
Jó volt olvasni, Bog hozta a formáját!
A teló egyébként meggyőző, simán rápróbálnék ha strapa mobil kéne! Főleg az 5 méterig 2 órán át vízálló ígéret tetszik, csak be mernék már menni vele a Balcsiba!
[ Szerkesztve ]
"...ne gondoljuk, hogy egy kikapcsolt számítógép biztonságos! Elég rávenni valakit, hogy kapcsolja be!" - Kevin D. Mitnick
-
janeszgol
félisten
Tetszik a telefon. Szép a kijelző, jó a hardver és ami még nagyon tetszik, az a kamera produktuma. Szerintem tök jó, a közepes szintél egy picivel jobb. (Bár én is érzékeny vagyok a színekre. Ha valami színesebb, jobbnak látom.)
Jó telónak tűnik na. -
hajbel
addikt
válasz tibcsi0407 #9 üzenetére
Vicces volt. Egyébként szerintem csak arról van szó, hogy arrafelé ilyen finomak az emberek
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
hajbel
addikt
válasz tibcsi0407 #2 üzenetére
A járókelők mellé lazán odahajítja
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
apaszka
veterán
válasz A 2. Vesztes #4 üzenetére
Nem rossz, es az ára is jó!
https://hardverapro.hu/apro/hp_14-am100nh_laptopom_billentyuzetet_szeretnem_ja/hsz_1-200.html
-
A 2. Vesztes
senior tag
Na ez egy jó strapatelefon.
Teljesen jó harvder, B20, csodás akkumulátor, egyáltalán nem rossz kijelző. Ha szükségem lenne ilyenre, most ezt venném. A többiek nem versenyezhetnek vele felépítésben!
Vuff!
Samsung S23 Ultra + iPad Pro
-
félisten
Köszönjük a tesztet!
"...rögtön kezdjük egy roppant beszédes nevű menüponttal: rezim rukavice, ami a kesztyűs mód."
Itt hangosan felnevettem.
Nagyon jó írás.A telefon pedig igazából tetszik. Strapafonnak való, normális méretű aksival, sajnos a megszokott kínai lokalizációs gondokkal...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
tibcsi0407
félisten
A videóban a szigorú tekintetű hölgy nem finomkodik vele.
utdetailing.hu
-
Fred23
nagyúr
A színhőmérséklet kézi állítással meddig / mennyire javítható?
Egész korrektnek tűnik számos hibája ellenére. Még el is gondolkodnék rajta, ha nem lenne ilyen batár nagy dög!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bundle topik
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
- Iphone 13 128GB Blue 84% Akku
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest