Ezúttal sem a hardverről szól a CAT új okostelefonja

Hirdetés

Az eredetileg Caterpillar, ma már a mobilos világban CAT néven ismert amerikai gyártót elsődlegesen a munkagépeiről ismerhetjük, de néhány éve úgy döntöttek, hogy a mobilos piacra is belépnek: természetesen a telefonok terén is a tartósságot és a strapabírást tartják fő szempontjuknak. A cég mobilos berendezéseit a Bullit Mobile Ltd. készíti, a legújabb eszközük pedig a CAT S40, aminek értékesítése még augusztusban megkezdődik.

Így néz ki a CAT S40

Az új mobil is ellenálló külsővel büszkélkedhet, kiérdemelte az IP68-as ipari szabványról tanúskodó certifikációt, mely szerint teljesen porálló, illetve 1 méter mély vízben, maximum 60 percnyi eltöltött idő után egész biztosan képes meghibásodás nélkül tovább dolgozni. A mobilokról szóló MIL-STD-810G (katonai sztenderd) hitelesítést is kiérdemelte a készülék, állítólag 1,8 méter magasból bármilyen felületre ledobhatjuk a telefont anélkül, hogy bármi baja lenne.

Így néz ki a CAT S40

Hardveresen nem virít túl nagyot a CAT S40, kijelzője qHD (540 x 960 pixel) felbontású, 4,7 hüvelykes képátlójú, védelméről pedig Corning Gorilla Glass 4-es üveg gondoskodik. A burkolat alatt Qualcomm Snapdragon 210 chipsetet találunk, négymagos, 1,1 GHz-es processzorral, illetve 1 gigabájt RAM-mal. A 16 gigabájtos belső tárolóegység microSD-vel bővíthető (maximum 64 gigabájttal), a hátlapra 8, az előlapra 2 megapixeles kamera került. A burkolat alatt 3000 mAh kapacitású akkumulátor rejlik, amivel akár 39 napos készenléti és 18 órás beszélgetési időt ér el a CAT S40. Az Android 5.1 Lolllipop rendszert futtató mobil nem lesz olcsó, a 620 dolláros ár körülbelül 174 000 forintot jelent átszámítva.

Azóta történt

  • CAT S40 - több mint kilenc élete van

    A CAT új „elpusztíthatatlan” okostelefonja szerény specifikációkat rejt, ám a lényeg a külső burkolat szívósságán van, amely ellenáll mindennek, aminek csak egy strapakészülék képes lehet.

  • IFA 2015: Kezünkben a CAT S30 strapatelefon

    Lehullott a lepel a CAT és a Bullitt Mobile új strapatelefonjáról, amely a szögletesebb előzmények után némileg kerekdedebb oldalakat kapott.

Előzmények

  • CAT B30 - hagyományos munkagép

    Tesztalanyunk a numerikus billentyűzettel szerelt mobiltelefonok számát bővíti, ám különleges képessége, hogy víz-, por- és ütésálló, két SIM-et kezel és hosszú üzemidővel rendelkezik.

  • CAT S50 - alap, amelyre építhet

    Az amerikai vállalat újdonsága por-, víz- és ütésálló, katonai szabványoknak is megfelel, a Snapdragon 400 SoC miatt pedig hardveresen sem áll már gyenge lábakon.

Hirdetés