- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Bemutatkozott a Realme 14x
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch - időtálló
- Yettel topik
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJ. Ru$y
félisten
Ha te levédetnél bármilyen pitiáner hétköznapi dolgot és utána más használni merné elvárnád, hogy fizessen? De el ám... mert te abból is élsz a te vagyonodat gyarapítaná amit nem kapsz meg, akkor miről beszélünk?
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
kaciokos
őstag
Lehet, hogy ők alkalmazták először, de véleményem szerint ilyesmit akkor sem lenne szabad szabadalmaztatni. És azt sem hiszem, hogy ennek a "kifejlesztésébe" túl sok pénzt kellett beleölni.
Persze nem azt mondom, hogy a Nokiának nincsenek olyan szabadalmai, amik valósak, és igenis ezeket a többieknek tessék csak licenszelni, de konkrétan ez az egy dolog nevetséges.
-
gzbotii
nagyúr
Es ha ok alakmaztak eloszr? Vagy masnal ok oltek penzt a kifejlesztesebe? Akkor azal nincs baj. SZVSZ. De, mondjuk az alam hozzallasa: levedjuk az erintokijelzot..az azert mar durvabb..
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Kasya
nagyúr
Nem tudom miert kell ezen vilagosszeeskuves elmeleteken gondolkodni.
A Nokianak rengeteg szabadalma van, csak ugy mint mas regi/nagy cegeknek. A Nokia most elegelte meg, hogy nem lat hasznot a tulajdon szabadalmaibol. -
Youri
veterán
A m$ beindult
RTX ON
-
V.T.CS.
senior tag
az apple inkább az ingyen reklámra ment, nem nagyon lehet összehasonlítani a két szitut.
tuti hogy ott az alma, meg a samu összebeszélt. lehet nem annak indult, de utána szerintem egy kávé mellett megbeszélték hogy ez egy kampány legyen. bár ez csak a samu-apple helyzetre vonatkozik szerintem. -
kaciokos
őstag
Az Apple nem a pénz miatt pereskedett? Hol élsz te? Azért, mert valakinek sok pénze van, ne akarna még többet? Ébredj már fel!
A valós fejlesztésekről: maradjunk annyiban, hogy részben. Nem hiszem, hogy a "párbeszédszerű üzenetnézet"-ről szóló szabadalom mögött komoly fejlesztés, mérnöki munka és ráköltött dollármilliók lennének.
[ Szerkesztve ]
-
Misály
addikt
Ha mar van ugyvedem, es a konkurencia serti az erdekeimet, hasznalom. Mellesleg kell egy kis kutatomunka is hogy bebizonyosodjon, hogy valoban az en szabadalmamat hasznaljak, vaktaban csak a hulyek lovoldoznek ( lasd Apple ). Hany szabadalmi pert vesztettek a finnek eddig?
-
Misály
addikt
Eloszor is gratulalok hozza es sok sikert!
VCTS: " ezzel nem kritizáltam a lépést csak érdekes az időzìtés. ha nem lenne a levesben az eladás akkor nem biztos hogy pereskednènek. meg az időt és az energiát fordíthatnák fejlesztésre is. " - mikor allitasz oda egy ugyvedet egy tervezoasztalhoz?
[ Szerkesztve ]
-
shev7
veterán
Mielott megnyitottam a hozzaszolasokat tudtam, hogy tele lesz ilyen kommentekkel. Tudom ajanlani sajat szabadalom benyujtasat. Ha majd egyszer ti is vegig csinaltatok egy ilyen procedurat, es latnatok, hogy az otlet megszuketese utan is meg rengeteg melo hogy egy ilyet befogadjanak megvaltozna a velemenyetek. Es mielott valaki kerdezi, igen eppen befogadas alatt van egy szabadalmam telco teruleten...
[ Szerkesztve ]
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
=Mentor=
őstag
válasz Brutális eb #9 üzenetére
Látom te még mindig csak trollkodni tudsz itt...
-
fffeco
tag
Eddig elnézte a nokia, hogy nyúlják az ötleteit páran, de most véget akar vetni ennek mert nehogy már a más ötleteit felhasználva gazdagodjanak meg egyes gyártók. Én megértem ezt a lépést
-
Kasya
nagyúr
Kicsit lassan kapcsolt a Nokia. Tanult az ellenfelektol?
Kivancsi leszek a kimenetelere. -
(An)Dante
őstag
Rájöttek, hogy túl erős a konkurencia és túl későn reagáltak, tehát érdemes lehet a versenytársakat visszafogni. Hardveres szabadalmak megsértése esetén közel sem olyan egyszerű a helyzet. Németországban például a Samsung kénytelen volt áttervezni a táblagépeit, még akkor is, ha csupán a burkolat sértette az Apple dizájn szabadalmát. Most képzeld el, ha az antenna és a rádiós modul a problémás és mondjuk a Nokia esetleg nem akarja licencelni...
Szoftveres szabadalmakkal pedig az extra bevételeken túl a konkurens modellek árát is meg lehet emelni, ami ugye szintén a saját malmára hajtja a vizet. Feltéve persze, ha a Nokia állítása a valóságnak megfelel.
[ Szerkesztve ]
Ne arról írj amiről azt hallottad, hogy...
-
callmeakos
veterán
válasz littlelion21 #13 üzenetére
Lehet most esett le nekik hogy ezzel a módszerrel is kompenzálhatják az eddigi veszteségüket...
All→M8
-
littlelion21
addikt
Erre miért most jönnek rá?
Pár $/készülék eddig is csöpöghetett volna a N kasszájába. -
Pero
senior tag
nekem inkább az a benyomásom a cikk első olvasása utána, h próbálnak ők is pereskedni, pénzt csinálni. nem tartom kizártnak h a40 cég is gondolkodott és fejlesztettek valamit ami működik, és ahogy anno az apple beperelte a fél világot mert szerintük minden érintőképernyős telefon hasonlít az iPhonra... úgy a Nokis is próbálkozik, a kérdés h tényleg nyúltak e be 5letet tölük vagy csak ők is feltalálták a megfelelő megoldást ami vszinüleg mutat hasonlóságot, hisz azonos funkcióra készült.
-
B1T3
addikt
Nem látok én itt kivetni valót. Megvan a szabadalom, nem fizetnek érte, úgy használják, megy a per. Azon csodálkozok, hogy eddig vártak. Szerintem úgyis megegyeznek jó eséllyel peren kívül.
-
Brutális eb
addikt
Látom nagy hiány-nagy pánik kombo lépett érvénybe a noklánál.
Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
(An)Dante
őstag
...vagy mondjuk eurómilliókat öl bele abba, hogy különböz antennák összevonásával egyre kompaktabb eszközöket tudjon csinálni és nem feltétlenül szeretné ha azt más ingyen használja. Gondolj bele abba is, hogy az első mobiloknak még kihúzható antennája volt, ma pedig az ötsávos 3G és négysávos GSM mellé elfér a WLAN, Bluetooth és NFC antenna is jóval kisebb méretben. Ezen nem egy mérnök dolgozott. És nem ingyen.
Alapvetően minden gyártónak két legális lehetősége van: kidolgoz egy saját megoldást vagy licencel egyet ha lehetséges.
Ne arról írj amiről azt hallottad, hogy...
-
Lirion
addikt
Nyilván az apple is a pénz miatt pereskedett. Igaz, akkoriban még alig 60 milliárd usd-je volt, úgyhogy biztos szüksége lehetett a pénzre.
Másrészt meg ezek valós fejlesztésekre vonatkozó szabadalmak, nem olyasmi, hogy a riválisok ikonjai is színesek... A nokiának komoly erőforrásokba került kifejlesztenie azokat, jogosan jár neki a licenszdíj azok fejébe.
-
Graphics
Jómunkásember
Szeretném én is beperelni a Nokiát, mert nagyon régen, még mikor nem is volt szabadalom, eszembejutott, hogy jó lenne beszélgetni, úgy, hogy nem vagyok ott.....
Nincs pénz, aztán most keressünk ezen valamennyit... ezt csinálják most
-
DJ. Ru$y
félisten
Na, mert bárki nem tenné ezt meg, ha lehetősége lenne rá. Amit levédetsz az a tiéd. Amit meg az Apple csinált a Samsung kinézetével kapcsolatban az mi volt? 4:3 és 16:9... Ami jár az jár... akár az Apple-nek akár a Nokiának akár másnak... Ha mást nem max. a szájuk és jön a "reklám".
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
V.T.CS.
senior tag
valamiből meg kell élni. ha már a telefon biznisz nem megy.
-
gzbotii
nagyúr
Nahat. Ezek utan kijon?
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
callmeakos
veterán
Ezek is kezdik?
Az egyik lassan befejezi, a másik meg elkezdi...
Okos...All→M8
-
Löncsi
őstag
Rambus - NOKIA Edition.
Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Politika
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EA Sports WRC '23
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- OLED TV topic
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest