Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bumbi

tag

válasz Bling95 #1 üzenetére

Ritkán szólok hozzá, de most nem tudtam megállni :DDD

Néhány NyE-i szolgáltatónál tett látogatásom során arra a megállapításra jutottam, hogy gyakran a lefedettség (megfelelő mennyiségű NodeB penetráció) előbb áll rendelkezésre, mintsem hogy a Core Network azzal lépést tudna tartani. Szerintem a letelepített eszközökből minden provider próbálja kihozni a maximum profitot, tehét ne gondoljátok, hogy az adott teknikai innováció elterjedése és a gazdasági megtérülése a szolgáltató számára azonos időpillanatba esik. (lásd pl. Nokia Ultrasite-Optima(-Suprame) kontra Flexi BTS termékciklus a 3G-ben).

törölt tag

válasz Bling95 #1 üzenetére

Ennyi erővel fel lehetne vetni h a modern telekommunikáció egyáltalán miért van, amikor mindenféle lepukkant afrikai meg egyéb 3. világbeli országokban az államigazgatásban sok helyen még használják aktívan a telexet (a mai fiatalok azt se tudják már mi az)
    Sőt, nem vicc, ismerős aki humanitárius céllal volt X afrikai országban, egy vidéki rendőrőrsön látott echte tekerős telefont ami nálunk max a Postamúzeumban van, pedig mi sem vagyunk ám a civilizáció csúcsa.

Komolyra fordítva, attól h egy szolgáltató adott techet X ütemben vezet be, nem kell h a műszaki fejlesztés is csigatempóban haladjon. A Nokia hálózatos része pedig tudtommal R&D-vel és gyártással, nem pedig szolgáltatással foglalkozik
    A másik meg h tudtommal az LTE révén kisebb bázisállomás sűrűség érhető el, ami ritkábban lakott területeken is kifizetődőbbé teszi a telepítését (cáfoljon meg vki ha tévedek, én white paperekben ezt olvastam)
    A ritkábban lakott, vidéki részek 3G lefedése meg sztem igazán a 900Mhz adatátviteli célú hasznosításával valósítható meg hatékonyan ami tényleg csak idő kérdése, 1-2 éven belül sztem itt lesz. Aztán ha vége a válságnak, meg érdemes lesz egyáltalán a magyar telekomba pénzt berakni, lehet meghirdetik újra a 450 mhz-es adatátviteli freki tendert, ami szintén erre lehet megoldás.

Új hozzászólás Aktív témák