- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Francia AI-t használ a világ egyik legnagyobb autógyártója
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vannak már képek a Pixel 9a hivatalos védőtokjairól is
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Karex
senior tag
Páran már írtak itt az akku furcsaságairól (töltés leesik, gyorsan merül, stb.)
Hozzátenném a magam sztoriját is (beware, wall of text coming):
Én egyszer azt tapasztaltam, hogy éjszaka usb töltésen hagyva (szinte csak így töltöm) reggelre nem hogy feltöltött volna, de azt írta, hogy "akku lemerülőben, csatlakoztassa a töltőt". A telefon pedig 0%-ot írt ki. Kicsit furcsálltam, de akkor nem foglalkoztam vele, indulni kellett.
Útközben zenét hallgattam, később napközben telefonáltam, mobilneteztem rajta. Mindezt a gyári kijelzés szerint 0%-os akkuval... A systeminfo progi pedig 85-70-62% stb. értékeket adott vissza az idő múlásával, tehát valószínűleg neki volt igaza. Ennek ellenére délutánra (0%, systeminfo szerint kb. 50% töltés) szó nélkül kikapcsolt, és már bekapcsolni sem lehetett. USB-re dugva meg sem szólalt, de még hálózati töltéskor sem éledt fel még a visszajelző led sem.
Utóbbi töltésen hagytam, és kb. 1 óra után kezdett el egyáltalán tölteni, és ténylegesen nulláról... 4-5 óra alatt fel is töltött teljesen, azóta nem csinált ilyet, továbbra is usb-ról töltöttem, és a merülés is az eddig megszokott ütemben történt.2 hét elteltével, most szombatra viszont megint megszívatott, normál használat mellett kb. 20%-ig merült, amikor ismét kikapcsolt. Azóta nem tudtam észhez téríteni a korábbi módszerrel.
Azt tudni kell, hogy szoftveresen rendesen belenyúltam, ahogy azt illik, dualboot kernel és az android itt is megvan, a meego alatt fut néhány nem teljesen gyári dolog (led event notifier, status bar extensions, egyedi témák, stb.) Ettől függetlenül az ismert hibákon kívül semmilyen furcsaság nem történt eddig a használat során.
Ja, egy dolgot azért megemlítenék. Az első akku "nagyhalál" után úgy kapcsolt be a telefon, hogy nem kérdezte meg, akarom-e az alternatív OS-t bootolni. Azaz mintha valami nagyon gyári kernel jelent volna meg rajta ismét... Két-három újraindítást követően aztán újra magára talált.Szerintetek ezek alapján mi történhetett? Van köze a szoftveres modoknak az akkuhoz? Megérett a cserére? Gari már lejárt, de vajon mit szólnak majd a Nokia Care-ben a széttúrt telefonhoz?
Új hozzászólás Aktív témák
ma És az utolsó mohikán is egy személyben, hiszen nem kizárt, hogy a világ egyetlen kereskedelmi forgalomba került MeeGo rendszerű telefonjáról van szó.
- Politika
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Egy Biztonsági őr kalandos útja.
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Eredeti játékok OFF topik
- Battlefield 2042
- További aktív témák...
Állásajánlatok