- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sawyer_
tag
Sziasztok! Úgy áll a helyzet, hogy lejár a telefonom garanciája, és előtte rendbe akarom rakatni. A kijelzőjén van egy világos folt, illetve a kamerája nem fókuszál. Szerintetek Nokia Careben rendbe tudják rakni? Aki mostanában vitte szervizbe, mit tapasztalt? Esetleg cserét nem ajánlanak fel pl. 735-re?
-
Sawyer_
tag
Sziasztok! Azt vettem észre, hogy egyik napról a másikra a fényképek minősége döbbenetesen leromlott. Elmosódott, életlen vacak az összes kép,még jó fény mellett is. Ujraindutottam a telefont, visszaállítottam a kamerabeállításokat, de nem használt. Van valami tippetek, hogy mi lehet a megoldás?
-
Sawyer_
tag
válasz
Pinyo16689 #4178 üzenetére
Eddig nem vettem észre ezeket a hibákat. Remélem így is marad...
-
Sawyer_
tag
Na, én is megkaptam a Denimet így Karácsonyra. Dícséretes a Lumiák frissítési gyakorisága. Viszont a frissítés tartalma már erősen kérdőjeles: mi az ami igazán fontos a Denimben? Szóljatok, ha ti ki tudtok emelni valamit, de én csak apróságokat látok.
-
Sawyer_
tag
Én is gondolkodom lassan az utódban. Nálam a sebesség még csak-csak elmegy (de azért több alkalmazás lassan tölt be...), de többször megakadt mostanában a telefon, az újraindulás meg elég rendszeres, mondjuk heti szinten 1-2őt mindig produkál.
Ma megnéztem a 735-öt élőben, és kinézetre nekem nagyon bejött, ideálisan kézre áll, sokkal gyorsabb és a kijelző felbontása is szemmel láthatóan jobb.
De!
Azok a nyamvadt kijelzőre tett gombok valahogy nagyon nem tetszenek. Eleve kicsik, és szerintem sokszor körülményesen használható, de ráadásul alatta van egy jó vastag fekete rész, emiatt a telefon szerintem kicsit hosszabb a kelleténél. Kellenének a "hagyományos", érintős gombok, + a kameragomb... Tudom, ott a 830, de az meg sokkal drágább. Ez az igazi dilemma
-
Sawyer_
tag
Szia.
Ebayen most kb 13-ért kapsz kijelzőt LCD panellel.
http://m.ebay.com/sch/i.html?_nkw=lumia+720+lcd&_sacat=43304&cnm=Replacement+Parts+%26+Tools&_sop=15&autoComplete=true&_back=1&_pgn=3Szerintem magát a cserét 2-3 ezerért megcsinálják.
Ahogy fentebb is írták, hiába lehet kapni csak érintőt magában, azt gyakorlatilag lehetetlen leválasztani az LCD ről, és főleg az újat ráragasztani...
-
Sawyer_
tag
válasz
Vassili_Zait #4082 üzenetére
Én nem tapasztaltam semmilyen problémát, de nekem Nokia szervizben cserélték.
-
Sawyer_
tag
válasz
Vassili_Zait #4080 üzenetére
Ok, hogy 30-ért vesz egy használtat, de ha ugyanannyiért megcsináltatja akkor hibátlan kijelzőjű lesz a telefonja, garanciás és még az előéletét is ismeri. Miért lenne jobb akkor egy másik használt?
-
Sawyer_
tag
válasz
zozzzzzzzzzz #4061 üzenetére
De most látom, hogy most kb a feléért be lehet szerezni a teljes LCD-t... Azaz 15, és ha szerencséd van, van ismerős aki kicseréli, elvileg nem nagy cucc...
-
Sawyer_
tag
válasz
zozzzzzzzzzz #4061 üzenetére
Én is jártam így. Szerintem minden lehetséges módon utánajártam, és végül a Nokia szervizt választottam. 30 ezerért cserélték ki, a garancia megmaradt.
Ez januárban volt, akkor az ebayen sem lehetett olcsóbban beszerezni.
-
Sawyer_
tag
Sziasztok!
Korábban volt egy funkció, hogy ha a telefonomról használtam a FB messengert, akkor a telefonomon lévő üzenetek szinkronizálódtak az Outlook fiókommal, és az Outlook-os üzenetváltások is megjelentek ott.
Mióta az új FB app van, azt tapasztalom, hogy ha az Outlook-ból írok a FB-on üzenetet, akkor a másik fél megkapja ugyan, de ha válaszol, akkor az Outlook-ban az nem jelenik meg, hanem csak a FB-on, illetve a telefonon a FB Messengerben. Ez miért van szerintetek? Mit kellene beállítanom, hogy megkapjam a választ az üzenetemre, ott is, ahonnan az üzenetet küldtem.
-
Sawyer_
tag
Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem nagyon bejön a Cyan frissítés. A telefon szerintem nemhogy lassabb, hanem gyorsabb lett, és az akksi sem bírja rosszabbul, legalábbis az első 1-2 hét tapasztalatai alapján.
Viszont van egy apróság ami zavar. Amikor hív egy ismerős, akkor ugye megjelenik a képe is, amit a telefon a FB profiljáról tölt le. Ez a 8.1. óta nagyon pixeles, csúnya, korábban pedig megfelelő minőségű volt. Ezt hogyan lehet beállítani? (Remélem érthető volt a kérdésem.)
-
Sawyer_
tag
Na, sikeresen felkerül nekem is. Elsőre nekem is gyorsabbnak tűnik mint korábban volt, plusz az animációk is kicsit szebbek.
Van egy kérdésem a Facebook-kal kapcsolatban. A korábbi telefonkönyvbe integrált FB szerintem nagyon jó volt, sajnálom, hogy megszűnt. Azt vissza lehet állítani, hogy ha rámegyek egy személyre, akkor meg tudjam nézni a FB profilját mint korábban?
Illetve a FB Messengert mennyire érdemes letölteni? Nagyon meríti a telefont?
-
Sawyer_
tag
Igen, valóban nem túl elterjedt a 720. Őszintén szólva ezt nem értem. Minden adott volt, hogy egy sikeres telefon legyen: mérsékelt ár, jó kamera, szép kijelző (a felbontást leszámítva), minőségi anyagok (azért az 520 tapintásra sokkal gagyibb lett). Mégis, alig vitték az emberek, és a szolgáltatók is hamar kifuttatták. Komolyan nem értem és már akkor sem értettem...
-
Sawyer_
tag
Azért elég durva, hogy telenoros és független 720-ra még mindig nem elérhető a Cyan. Az 520 meg már rég megkapta...
-
Sawyer_
tag
Tudom, hogy itt a legtöbbeknek már fent van a 8.1., de én a hivatalosat várom: Ezzel kapcsolatban nincs valakinek infója, hogy mikor jön végre? A Nokia oldalán még mindig "under testing". Ami fura, hogy a 820 és 920 sem kapta, a 625 meg igen... (Azon meg már meg sem lepődöm, hogy mi az utolsók között leszünk valszeg...)
-
Sawyer_
tag
Urak, mit szóltok a WP 8.1.-hez? Szerintem így már teljesen versenyképes az Androiddal, és szvsz jobb ár-érték arányú is. Az pedig, hogy mi is megkapjuk a Drive+-t és a 8.1-et, teljesen korrekt...
-
Sawyer_
tag
Sziasztok!
Aki használja, mit tapasztalt? FB Messenger mennyire terheli az akksit? Észrevehető? Azt sem értem, hogy miért látok több embert aktívnak a Messengerben mint az integráltban. Valaki tudja a magyarázatot?
-
Sawyer_
tag
Sziasztok!
Nekem mostanában az az érzésem, hogy valami nagyon eszi az akksit. Mondjuk nekem sosem volt ilyen 3 napos üzemidő, nagyon kímélő üzemmódban is csak max 2, de inkább 1. Ma viszont teljesen kiakasztott a gép, mert tegnap éjfélre fullra feltöltöttem, és már most takarékos üzemmódra váltott (éjszaka nyilván nem használtam).
Én egyébként tényleg hardcore user vagyok, böngészek róla rendesen, de ezt akkor sem érzem természetesnek. Alkalmazások közül kevés van rajta; ma az Indexen, OTP-n kívül mást nem is használtam. Háttérben nem futhat semmi csak a Here. Glance sincs bekapcsolva, csak a duplakoppos felébresztés, de arról nem akarok lemondani, mert akkor minek van az embernek okostelefonja...
Valakinek tipp, hogy mi a jó eget kéne tennem, hogy hosszabb legyen az üzemidő? Vagy nektek meddig bírja sok böngészéssel?
-
Sawyer_
tag
Szia!
Sajnos ugyanígy jártam pár hete. Én szerintem minden létező lehetőséget megpróbáltam, de csak a teljes kijelzőcsere maradt a Nokiánál. Az üveg cseréje önmagában nem lehetséges, mert annyira össze van ragasztva a kijelzővel. Nekem egyébként 30 ropi volt, de legalább megmaradt a gari.
Azért megnézheted a neten, hogy nincs-e olcsóbban eredeti kijelző, de nekem nem sikerült találni.Off: azóta már sikerült újra üveggel a járólapra ejtenem, de akkor már volt rajta szilikontok, így semmi baja nem lett.
-
Sawyer_
tag
válasz
razzorr #3128 üzenetére
Nálam is van hasonló. Főleg akkor jön elő, ha hosszabb ideig zsebben volt. Saját elmeletem szerint, ha azt érzékeli, hogy zsebben van, akkor a dupla kopp funkciót kikapcsolja, és ezért kell több nyomkodás amikor eloveszed, mert kell egy kis idő amíg a funkció bekapcsol
-
Sawyer_
tag
Ti milyen böngészőt használtok? Én kipróbáltam az UC Browsert és a Maxthont is, de egyik sem az igazi. Az UC olyan mintha szaggatna, és nem is gyorsabb mint az Explorer. A Maxthon meg egyszerűen gyenge, több oldalt be sem tölt, kevés funkciója van. Valakinek valami más ötlet, tapasztalat? Eddig minden hibája ellenére az Explorer tűnik a legjobbnak.
-
Sawyer_
tag
válasz
Vassili_Zait #3122 üzenetére
Igen, én is erre gondoltam. Ez már nem egy kis ráncfelvarrás... Várós nagyon!
-
Sawyer_
tag
Mit szóltok a WP 8.1-ről szóló hírekhez?
http://m.mobilarena.hu/hir/fejlesztok_kezeben_a_wp_8_1.html
Főleg a hozzászólásokat érdemes olvasgatni. Én nem látok olyan fejlesztést ami annyira hardverigényes lenne, szóval bízom benne, hogy mi is megkapjuk. Mondjuk azt nem értem miért akarják kivenni a Facebook integrációt. -
Sawyer_
tag
Érdekes amit írsz. Nekem még soha nem volt androidom, de ezen csodálkozom, hogy az S3-mal is ilyen problémák vannak. Nem gondoltam volna.
Mondjuk ha jobban belegondolok, akkor az SP esetében is olvastam hasonló gondokról (hogy mindent újratölt) pedig Elvileg az is bivalyerős. Most beleolvastam a Sony frissítésről szóló topikba, hát panaszkodnak az SP tulajok rendesen...
-
Sawyer_
tag
válasz
Vassili_Zait #3063 üzenetére
Hol érezhető a sebességkülönbség? Oldal betöltéseknél?
A 820 is olyan gyakran újratölti a lapokat,alkalmazásokat?
-
Sawyer_
tag
válasz
Vassili_Zait #3038 üzenetére
Ja, én is csak arra tudok gondolni, hogy ez feleslegesen kapcsolgatja a gps-t és meríti az akksit (na meg jelenti a helyzetemet...)
Levelezőkliensbe először az Outlook-ot állítottam be, arra irányítottam át a gmail-t. Csak azt vettem észre,hogy néha nem tudok a telefonról gmail-es leveleket forwardolni (de válaszolni pl. tudtam rá...).
Most próbálkozom a gmail -lel, de igazából nem lenne rossz megszabadulni a Google-től...
-
Sawyer_
tag
Felmerült bennem néhány kérdés: engedélyezitek a telefonnal a tartózkodási hely használatát? Van ennek valami előnye? Gyorsít valamit?
Használja valaki a beépített levelezőklienst gmail -lel? Ha igen, mi a tapasztalata? Jol szinkronizál? A telefonro mindig elküldi az emaileket?
-
Sawyer_
tag
Na, a Nokia hivatalos oldalán már 'coming soon' szerepel a 720-as esetében is.
http://www.nokia.com/global/support/software-update/wp8-software-update/availability-in-europe/
-
Sawyer_
tag
válasz
hroberto #2876 üzenetére
Teljesen egyetértek veled, nálam is ugyanazek a szempontok voltak a döntőek. Meg ugye a HTC jövője elég kérdéses...
A 625 szerintem nem éri el a 720-at minőségérzetben, és nekem már ott a kijelző is túl pixeles (OK, tudom, hogy csak 16 PPI a különbség a 720 javára, de akkor is).
A kicsit erősebb proci + az LTE számomra nem vonzó.
-
Sawyer_
tag
válasz
hroberto #2872 üzenetére
Én is tapasztalom kicsit a Vassili_Zait által leírtakat, de nem annyira vészes a helyzet azért. Mielőtt megvettem sokat nézegettem a 820-szal egyszerre, teszteltem különböző weboldalakat stb., de ott nem jött ki nagy különbség. Persze való életben lehet más a helyzet... Amin egyértelműen látszott a plusz RAM az a 1020-as volt, de ott ugye 2 GB van belőle, még szép, hogy folyamatosabb a rendszer.
Mondjuk kipróbálnám egy hétig a 8x-et is...
-
Sawyer_
tag
válasz
Vassili_Zait #2840 üzenetére
Megköszönném ha belinkelnéd azt a 6000-es komplett kijelzőt, akkor rendelek még kettőt tartalékba
Én min. 24 ezerért láttam a komplett kijelzőt ebayen, pedig igyekeztem eléggé körbejérni a dolgot.
-
Sawyer_
tag
válasz
Vassili_Zait #2726 üzenetére
Na itt a történet vége, az egész érintőpanelt (érintő+LCD) cserélni kellett. 30 ezer kemény magyar pénz volt...
A helyzet az volt, hogy sokan hirdették, hogy márpedig ők vállalnak csak érintőcserét is, de mikor mutattam nekik videót a youtube-on elment a kedvük tőle. Az üveget és az LCD-t kb. lehetetlen szétválasztani.
Maradt a teljes csere, a Nokiánál, garivesztés nélkül.
Remélem a folytatás vidámabb lesz...
-
Sawyer_
tag
válasz
Vassili_Zait #2718 üzenetére
Sajnos, pont ez a helyzet, amit írtál. A Nokia szervizben azt mondták, hogy az lcd-t is cserélni kell, ez 30 ezer. Egy másik gsm szervizben lehet vállalják, de ahogy a neten néztem, elég bonyolult az érintőképernyő cseréje. Mondjuk magát a képernyőt már 3-4 ezertől lehet kapni (ahogy cashzoli is írta, mondjuk nem tudok, hogy ezek rendelkeznek-e gorilla glass-el), de semmit nem érek vele, ha nincs ki belerakja...
-
Sawyer_
tag
válasz
Daffni2 #2712 üzenetére
Jó bocs, de ne a szavakon lovagoljunk, amúgy igyekszem odafigyelni, de ez most becsúszott. Arra értettem, hogy talán elég a felső réteget (üveget?) cserélni, nem kell a teljes LCD panelt. De nem értek ehhez, és nem tudom, hogy pontosan melyik modelleknél lehet külön-külön cserélni őket, és hol kell a teljes panelt.
-
Sawyer_
tag
Sziasztok!
Kb. 2 hete használom a telefont. Teljesen ki is vagyok vele békülve, akartam rá tokot is venni, de sajnos ezt megelőzve, ma elejtettem, és eltört a kijelzője.
Járt már így valaki? Ilyenkor elég az üveget cserélni, vagy full panelt kell?
Előre is köszi!
BUÉK
-
Sawyer_
tag
válasz
Vassili_Zait #2534 üzenetére
Az a baj, hogy a HTC szoftveres támogatottsága elég kérdéses. Elvileg a 720 is megkapja a 8.1-et, illetve további exkluzív Nokia szoftveres extrákat.
-
Sawyer_
tag
válasz
Napfénysüti #2446 üzenetére
Köszi!
És azt meg tudjátok mondani, hogy az exkluzív Nokia alkalmazásoknak mennyire látjátok hasznát (a Navigáció kivételével)?
Mi az ami említésre méltó?
-
Sawyer_
tag
Sziasztok!
Nagyon gondolkodom egy 720 vásárlásában, de kicsit elbizonytalanít az 512 MB RAM. Ezért szemezek a HTC 8x-szel is.
Azt tudja valaki, hogy a böngésző milyen gyakran tölti újra a lapokat pl. visszalépés esetén vagy lapok közötti váltásnál, esetleg alkalmazás váltásoknál.
Ezt a tesztben Rusi problémának írta a Nokia 720 esetében.
Esetleg, aki mindkettőt használta, az meg tudja mondani, hogy ilyen szempontból van-e különbség a 2 készülék között?
Köszi előre is!
-
Sawyer_
tag
Sziasztok!
Én még csak tervezem egy 720-as vásárlását, de nem vagyok járatos WP8 fronton.
Meg tudjátok mondani, hogy:
1.) Milyen típusú videó fájolkat játszik le (pl .avi-t igen)
2.) Feliratot lejátszik-e?
3.) Lehet szinkronizálni a böngészőt internet explorerrel vagy valami más böngészővel?Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest