Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Új funkciókat hoz a One UI 6 Watch
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
Új hozzászólás Aktív témák
-
oszkarfincs
aktív tag
Fél év után előszedtem az e52-met. Ilyen fasza bőr tokot, mint amilyen a gyári, azóta sem találtam az új telefonhoz. Az aksija szinte semmit sem merült. A youtube videók mennek a gyári böngészőből. A netrádió tényleg összefosta magát, de biztosan van rá alternatív app, nem fontos a Nokia sajátját használni.
Jó ez, jó ez, de eljárt már felette az idő.Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz elttiL #20573 üzenetére
Bal fent nem értesítési led van, hanem fényerősségmérő. Értesítési ledként a középső gomb szolgál, az tud villogni ha nem fogadott hívás/sms van.
Downgradelni nem tudsz, ne is próbáld, mert tégla lesz a telefonodból. FW frissítéskor megmaradhatnak a régi beállítások, ezért kell a hard reset.
Nekem is 1043as tplinkem van és egy hulladék, 2 naponta lefagy, de ez nem ide tartozik. :-) Lehet hogy annak is frissítened kéne a firmwarejét, de én mindenképpen kipróbálnám havernál/cégnél, hogy ott lát-e wifit.
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz elttiL #20555 üzenetére
Elsőként kérdezd meg a kollégádat, hogy neki működött-e a wifi.
Ezután érdemes lenne megpróbálnod egy hard resetet. A gugli megmondja melyik gombokat kell hosszan lenyomni, amivel gyári állapotba hozható a telefon. Letöröl mindent (névjegyzék, képek, beállítások), csak a lényeges dolgok maradnak meg.
Ezután indítsd el a wlan varázslót.
A router is lehet rosszul beállítva (mac szűrés, titkosítás, b/g/n mód, régi FW). Esetleg próbáld ki másik routerrel is.
A legújabb nokia maps teljesen jól használható. Ingyenes, hangosan navigál, tud mindent.
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz tupacamaru #20540 üzenetére
A joikuspot ad-hoc hálózatot hoz létre, de az androidos cuccok nagy része csak infrastructure wifit képes felismerni. Mivel symbianon korlátozottak a lehetőségek, az androidos eszközt kell felokosítani.
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz estrellas #20280 üzenetére
Ha nagyon ráérsz, akkor csinálj egy gyári beállítások visszaállítását a routeren és a telefonon is. Ezután viszont be kell állítanod mindenhol mindent újra, a telefonon, laptopon, routeren.
Viszont én ott kezdeném, hogy kitakarítanám a telefonba elmentett wifi pontokat. Beállítások -> Csatlakozás -> Célok Ezen belül keresd meg az otthoni wifidet, nekem egy Internet nevű mappában (földgömb ikonnal) vannak a wifi kapcsolatok. (Van egy másik mappa a mobilnetnek is, de ez most lényegtelen.) Ha nem állítottad át a routerben, akkor TP-LINK+valamilyen szám lesz a wifi routered neve.
Szóval a wifi pontokat ebbe a mappába rakja a telefon. Minél fentebb van a listában, annál nagyobb prioritást kap, tehát az elsőhöz akar csatlakozni először és így tovább. Simán lehet, hogy az otthoni wifid a lista végén van, így mire kapcsolódni akarna hozzá, már eltelik jó pár perc. Ha használsz nyilvános helyeken wifit, akkor azokat is elmenti ide a telefon. Én azt csinálnám, hogy minden wifi kapcsolatot kitörölnék, majd hozzáadnám újra őket. Na most a munkahelyi wifit nyilván ne töröld ki ha működik, sőt tedd a lista elejére. De az összes szemetet (McDonalds és ilyen olyan free hotspotok), amiről nem tudod hogy mi, azt nyugodtan töröld. Az otthoni tp-link wifidet is töröld, majd add hozzá újra és tedd a lista elejére.
Ha így sem jó, akkor a router beállításaiban is szétnézhetsz. Titkosítás, jelszó, Mac-address szűrés van a routeren?
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz barnamo #20271 üzenetére
Nekem 3-4 napig lazán bírja, de az egyik ismerősömnek 5 napig is elmegy. Lehetséges hogy valamelyik program a tudtodon kívül használja a netet. Első tippem az email szinkronizáció vagy a Traveler nevű gyári időjárás program.
Azt nézd meg, hogy van-e aktív adatkapcsolat, amikor felvillan a kijelző. A felső státusz sávban egy radio toronyra emlékeztető piktogram a wlan jele, a mobilneté viszont a térerőt jelző pálcikák alatt van és egy oda-vissza nyíl a jele. De utólag is megtudod nézni a Naplóban, hogy mikor milyen adatforgalmat bonyolított a telefon.
Hard resetet csak akkor csinálj, ha nem tudsz rájönni mi okozza a jelenséget.
[ Szerkesztve ]
-
oszkarfincs
aktív tag
Így 4 évvel a telefon megjelenése után ugyan megkérdezném a Nokiát, hogy mi értelme van a videókat is kilistázni a Fényképek között, amikor egy szinttel feljebb ott van a Videók menüpont. A gyári galériáról beszélek, ami egyébként bődületesen lassú 100 kép felett.
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz csacsi67 #20213 üzenetére
Már próbáltam az összes elérhető FWwel, a Nokia Careben is voltam, ott is újrahúzták már. Volt hard reset is sokszor, de nem segített rajta. A Nokiának valami hivatalos fórumára is írtam, ahol azt a választ kaptam, hogy nem tudták reprodukálni a hibát. Azóta persze sok helyen olvasom ugyan ezt a problémát.
Na mindegy, azóta egyébként alap készenléttel használom, így jók a háttérképek és csak eleinte volt furcsa.
-
oszkarfincs
aktív tag
Amióta a vodás FW helyett a gyári 91.003 at használom, nekem nem jól jelennek meg a háttérképek. Aktív készenléttel használva, a kezdőképernyőn torzultan, elcsúszva jelennek meg. Igazán előnyt nem is tapasztaltam az 54eshez képest, szóval nekem nem érte meg frissítenem, visszarakni meg házilag nem lehet az előzőt.
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz sentinel #20104 üzenetére
http://79.172.241.238:8000/musicfm.mp3
Ha ezt hozzá tudod adni bármilyen progihoz, akkor le fogja játszani. Coreplayerben lehet ilyet, de lehet hogy a gyári rádióhoz is hozzá lehet adni manuálisan.
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz sentinel #20044 üzenetére
Első tippre: Email kliens (gyári vagy nem gyári) vagy a Traveler szinkronizálja az időjárást.
Alkalmazáskezelőben az opciókon belül, néhány programnál be lehet állítani, hogy használhatja-e a netet.Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz Apollyon #20014 üzenetére
Elég ritkán szoktam kikapcsolni, pláne újraindítani szóval elég sanszos hogy ilyenkor ramot szabadít fel.
(#20015) geriiiii: Beállítások > Általános > Testreszabás > Készenléti állapot > Főképernyőtéma: Alap. Ezután már be lehet állítani gyorsparancsokat a navi gombra, de ilyenkor értelemszerűen a 6 kezdőlapi ikon eltűnik.
-
oszkarfincs
aktív tag
-
oszkarfincs
aktív tag
Random újraindulást szerintetek mi okozhat? Csak itt van az asztalon a telefon, erre felvillan a boot képernyő. Most épp rajtakaptam, ki tudja mióta csinálja ezt. Különösebben nem zavar, csak furcsa.
-
oszkarfincs
aktív tag
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz Daniel Alves #19988 üzenetére
Elméletileg ezzel a programmal lehetséges az amit írtál: http://store.ovi.com/content/2900 viszont nem tudom hogy hosszútávon mennyire használható.
[ Szerkesztve ]
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz sentinel #19857 üzenetére
Kamera elnémítása: CENREP101F8809.sis fájlt szedd le valahonnan, szignózd, telepítsd, indítsd újra, kapcsold ki a figyelmeztető hangokat. Nekem így teljesen néma, még hangos üzemmódban is.
Olvastam régen egy másik megoldást is, aminél az egyik kamerahangot lehetett kicserélni egy üres hangfájlra, de azt most nem találom sehol.Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
oszkarfincs
aktív tag
Vibrálás alatt pontosan mit értesz? Mikor jelentkezik? Őszintén szólva most hallom először ezt a problémát E52-vel kapcsolatban.
A memóriamegteléshez még annyit, hogy amikor legutóbb frissítettem az FW-t, akkor kevesebb mint 20mb szabad hely volt a kábé 60ból. Mindenféle szeméttel tele volt (FSecure, Bloomberg, MS communcator, ...), úgyhogy toltam rá egy hard resetet. Ezután lett 57mb-om és egyedül a SmartConnect-et telepítettem vissza. A hasznos programok megmaradnak (Maps, QuickOffice, szótár), de minden felesleges eltűnik róla. Szóval szerintem megéri egyből lepucolni.
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz barnamo #19824 üzenetére
A háttérkép elcsúszásnak én már elég sokszor, sok helyen hangot adtam, de sehol senki nem tudta reprodukálni a problémát, még azonos firmware verzió alatt sem. Voltam vele a Nokia boltban is, ott előttem rátették a legfrissebb firmwaret, de nem változott semmi. Itthon rátettem a vodafone-os FW helyett szinte az összes elérhető függetlent, de nem segített rajta. Akkor nekem is nagy érvágás volt, mert előtte 2 évig rendesen működött, csak az FW frissítés ezt elkúrta. Ez fél éve volt, azóta alap készenlétben használom, de már annyira megszoktam, hogy akkor sem térnék vissza aktívra, ha az újabb FWkben már jó lenne.
Ami a leginkább idegesített, hogy úgy tűnt ez csak nálam előforduló hiba. Ott volt előttem 2 tök egyforma E52, azonos FW, azonos Product Code, mind a kettő teljesen gyári állapotban, ugyanazzal a háttérképpel, de mégis csak az enyémen volt elcsúszva.A memória megtelés üzenet a RAM-ra vonatkozik, nem pedig a belső tárhelyre. A gyári böngésző elég éhes, mind RAMot, mind pedig adatforgalmat illetően. Használj Opera Minit (vagy Opera Mini Nextet) böngészésre.
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz Babetta-X #19809 üzenetére
Az ikonok értelmezéséhez nézd meg a kézikönyvet, de az antenna egyértelműen aktív wifi kapcsolatot jelent. Nekem a Traveler nevű időjárás programnál szokott előfordulni, hogy kilépés után nem zárja le a kapcsolatot. Itt tudod ellenőrizni: Vezérlőpult > Csatlakozás > Kapcsolatkezelő > Aktív adatkapcsolatok.
A billentyűzár módosítására sok program létezik, így hirtelen a Smart Settingset ajánlanám.Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz Antilhu #19738 üzenetére
Biztos van egyszerűbb, de én ezeket szoktam átállítani:
• Beállítások > Általános > Helymeghatározás > Módszerek > Hálózatalapú (pipa ki) (így a GPS nem használ mobilnetet)
• Beállítások > Csatlakozás > Célok > Vodafone > hozzáférési pontok szerkesztése > hozzáférési pont neve (internet.vodafone.net címet átírod valamire, például: internet.vodafone.nem-is-az)
• Beállítások > Csatlakozás > Célok > Opciók > Alapértelmezett kapcsolat > Mindig rákérdez
• Beállítások > Telefon > Hálózat > Hálózatmód > GSM (ez a 2g mód, amit te is írtál)Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
oszkarfincs
aktív tag
Milyen fotónézegetős appot ismertek? Alapvetően a gyári programokat preferálom minden esetben, de újabban elég sokáig tart mire odajutok, hogy megnézzem a képeket.
Meg aztán, itt van ez az Opera Mini Next. Az ikonja ugyan nem szép, de összességében jobb, viszont a jobb felső keresőmezőben már nem dobál fel keresési tippeket gépelés közben. A sima Mininél a 3. karakter leütése után láthatóan megakadt néhány mp-re, majd felkínált kulcsszavakat. Na most ez a röccenés itt is megvan, de már nem ad ilyen tippeket. Megnéztem a régi Minivel, már az sem ajánlgat, mi lehet a baj szerintetek?
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz JoceeHunt #19535 üzenetére
Sokaknak van problémája a hangminőséggel, állítólag az ilyen visszhang problémák az "intelligens" zajszűrő miatt vannak. Milyen FW van a telefonodon? A 30 valahanyadikban ezt elvileg kijavították.
Valószínűleg nem a gyári témákat használod, ezért van az, hogy egyszínű a betű és a háttér amire írsz. Sajnos a legtöbb témát nem készítik el elég alaposan, éppen ezért érdemes az előretelepítetteket használni. Bár nekem sem a gyári van beállítva, de mondjuk én a naptárat sem használom.
-
oszkarfincs
aktív tag
És ehhez kell valamilyen plusz program (telefonra és a gépre egyaránt kérdezem) vagy csak létrehozod a kapcsolatot a telefon és a gép között és működik? Elvileg akkor működnie kéne WIFIn és adatkábelen keresztül is, nem csak bluetotth-szal?
-
oszkarfincs
aktív tag
Gyárilag is van benne adatforgalom mérő, a naplón belül keresd. Annál jobbat úgysem találsz. A mobilnet csomagkapcsolt adatként szerepel, aminek a számlálóját érdemes hónap elején mindig lenullázni.
De egyébként hogyan netezel a gépen a telós mobilnettel? Rádugod kábelen a gépre és a Nokia Suite-tal vagy hogy?
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz sentinel #19448 üzenetére
A gyárival létre lehet hozni csoportokat és azokban lehet variálni a kapcsolatok sorrendjét. Sok mindenre elég ez, tényleg.
Viszont vannak olyan programok, amiknek nem lehet csoportot megadni kapcsolódási pontként, hanem csak egy kapcsolatot azon belül (vagy az otthoni wifit vagy a kedvenc kajáldád wifijét vagy mobilnetet), ami viszont nem túl használható hosszú távon. A smartconnect viszont 1 kapcsolatba gyúrja azokat amiket kijelölsz és így már minden program tudja használni. Meg aztán pont a térképeknél volt az, hogy wifit nem engedett megadni hozzáférési pontként, ezzel viszont azt is lehet.Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz Akar_olina #19442 üzenetére
Nekem a Google féle javás Gmail működik vele. Az alkalmazáskezelőben, a telepített alkalmazásoknál vannak egyéb beállítások, ahol meg lehet kínálni a Gmailt, hogy melyik kapcsolatot használja alapértelmezetten. :-)
A telefon email kliense pedig szintén beállítható Opciók -> beállítások -> Fiókbeállítások -> Fiókadatok -> Hozzáférési pontAláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz GEPESZ66 #19438 üzenetére
GEPESZ66: Hát konkrétan Opera Mininél ebben az esetben át szoktam állítani a haladó beállításoknál, hogy mindig kérdezzen rá a kapcsolatra. Bár az igazat megvallva, az itthoni (ismert és biztonságos) wifi hálózaton kívül csak mobilnetet használok.
Nyomi: én a helyedben megpróbálnék egy hard resetet. Csinál több mint 50 mega szabad helyet, bár tény és való hogy mindent letakarít és elfelejt (beállítás, névjegy, program). Egyébiránt az alkalmazáskezelőben én nem látok ilyen QT nevű programokat.
Akar_olina: igazán nincs mit, tényleg hasznos.
[ Szerkesztve ]
-
oszkarfincs
aktív tag
Igazából a lényeg nem az automatikus kapcsolódáson és a csoportba rendezésen van, hanem csomagkapcsoltként ismeri fel a wifis kapcsolat, amit gyakorlatilag minden program tud használni.
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz GEPESZ66 #19420 üzenetére
Én azt a nagyon sok gombos nagyon-nagyon-nagyon hard resetet csináltam, amikor még a dátumot is elfelejti. :-)
Azután lett több mint 50 MB a belső memória. Letakarítja az összes szemetet (MS Communicator, Bloomberg, FSecure, meg tudom is én), amire tényleg semmi szükség. A hasznosak megmaradtak (Maps, Quickoffice, Traveller), kivéve az SC, de az meg ingyenes.Itt a csirkeláb: http://store.ovi.com/content/10328 :-)
-
oszkarfincs
aktív tag
A megoldás egyszerű, bár annyira nem kézenfekvő. Adott a smartconnect nevű, ovi storeból ingyenesen letölthető kis program. Egyébként az újabb FW-kben gyárilag benne van, de a hard reset letakarítja. Tudom, mert nekem is lekapta. A lényeg, ez a program hasonlít a gyári kapcsolatkezelőre, ami Beállítások -> Kapcsolat -> Céloknál érhető el. Ugyanúgy kell használni, ugyanarra jó, ezért látszólag felesleges. Ebben a programban létrehozol egy 'ABC' nevű csoportot, amibe beletehetsz wifis és mobilnetes kapcsolatot is vegyesen, amit a megfelelő sorrendben fog használni. A csavar itt jön, ugyanis ezt a csoportot (a többféle csatlakozási lehetőséggel) a gyári kapcsolatkezelő egyetlen 1 darab Csomagkapcsolt hozzáférési pontként fogja értelmezni. A smartconnect progi viszont attól függően hogy mi a kapcsolatok prioritása és melyik érhető el, mindig az ez éppen elérhetőt használja. Eleinte én sem tudtam mire jó ez a progi, de amióta rájöttem, azóta ez a leghasznosabb.
Konkrétan én úgy használom, hogy 1 csoportba beraktam első helyre az itthoni wifit, a második helyre a 3G mobilnetet, a 3-ra pedig a wapot. Ezt a hozzáférési pontot állítottam be minden programban automatikus csatlakozásra. Nagyon kényelmes így használni, mert így mindig van internet, de sosem kérdezget feleslegesen.
A Gmail programot a nem olyan régen linkelte valaki, olvass vissza pár oldalt.
[ Szerkesztve ]
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz old rocker #19399 üzenetére
Persze, le van töltve ami kell. Meg mondom, hogy ha kézzel odapicurkázom a kurzort mondjuk Velence környékére, akkor megtalálja a környező településeket. Csak hát sokszor azt sem tudom hogy merre keressem a címet, meg kocsiban nem teljesen praktikus így használni.
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz old rocker #19397 üzenetére
Most látom én is, hogy ha azon a környéken keresek, ahol éppen van a térképnézet, akkor van találat. De pl beírtam most egy olasz települést és csak homokórázott, aztán kiírta hogy szorri. Úgy látszik, hogy ez ilyen félautomata.
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz old rocker #19390 üzenetére
Köszi, ez sikerült is. De az miért van, hogy ha beírok egy városnevet, akkor nem talál semmit sem a program? Ha kézzel odamegyek a városhoz (címhez) és beállítom célként, akkor navigál, de olyan funkciót nem találtam benne, ahol címet kellett volna megadnom. Na most a program ennyire primitív vagy én?
-
oszkarfincs
aktív tag
Melyik a legújabb Nokia Maps verzió E52-re? Nekem a v3.04 10wk32 b04 MW van. Ezt fel lehet valahol frissíteni. És ha igen hol? Itt most a keretprogramra gondolok, a térképeket tudom hogy a map loaderrel lehet.
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz Sztyepadzso #19330 üzenetére
Miért nem használsz CorePlayert? Ugyanonnan ezt is le lehet tölteni és le is játszik mindent. Egyébként én konvertálás nélkül szoktam 700 megás avikat rátenni és azt is viszi röccenés nélkül. Interleaved-es (vagy milyen) avit nem támogat, meg ac3-as audiokodeket, de ezeket tudtommal egyik symbianos player sem ismeri.
szerk.: na jó, nem mindent támogat, de elég sokféle formátummal megbírkózik
[ Szerkesztve ]
-
oszkarfincs
aktív tag
Valahogyan nem lehet azt megoldani, hogy ne csak általános módban jelezze ki a dátumot? Az üzemmód neve annyira nem érdekel, hogy mindig szeme előtt legyen.
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz old rocker #19193 üzenetére
A PhoneTorch egy parasztvakítás (szó szerint). A morzés hülyeséget sosem használtam érdemben, a kijelzővilágítás meg ugye nem sokat ér. Jó lenne amúgy, mert tudja használni a ledet, de túl van bonyolítva. Ha beállítom hogy ne induljon automatikusan a rendszerrel, akkor is elindul csak aztán kilép magától. Ez azért rossz, mert gyakran azt veszem észre hogy rendszerindítás után beragad. Nem tudom megnyitni és bezárni (taskmannal sem). Ezt a bugot leszámítva viszont használható.
LedTorchot honnan lehetne leszedni?
[ Szerkesztve ]
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz dpetibane #18910 üzenetére
Nekem Nokia CP-371 bőrtokom van. Kimondottan ehhez a típushoz ajánlották, szóval tökéletesen illeszkedik is bele a telefon. Kívülről nem egy nagy szám, de teszi a dolgát. Ha beledugom a telefont, akkor még mindig elég kicsi marad ahhoz, hogy zsebre vágjam.
Nyilván nem márkaboltban kell megvenni.Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz belsodavid #18857 üzenetére
Leginkább az email cím szolgáltatójától kellene megkérdezni, hogy támogatják-e ezt a protokollt, de 99% hogy a honlapjuk súgójában/gyik-jében is benne van.
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz belsodavid #18855 üzenetére
Próbáld meg úgy, hogy az Outlookban IMAP protokollt állítasz be a levelek letöltésére.
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz chipi-85 #18824 üzenetére
A kamera elnémításához a CenRep101F8809.sis fájlt (patchet) kell szignózni majd feltelepíteni, telefont újraindítani, illetve a figyelmeztető hangokat végérvényesen kikapcsolni.
-
oszkarfincs
aktív tag
Ez csak egy demo verzió, azaz havi 5 zenefelismerésre van limitálva. De a másik, hogy nekem nem engedi még egyszer letölteni az OVI storeból, mondván hogy már letöltöttem egyszer.
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz old rocker #18800 üzenetére
A 30 valahányas FW-ben nálam elakadt a varázsló rögtön azután, hogy beírtam az email címet és a jelszót. A legújabb 83-assal nem próbáltam még beállítani, mert untig elég ha a böngészőben megnyitom. Mindenesetre akkor utánanéztem és több helyen azt a megoldást írták, hogy manuálisan kell beállítani.
Ha már itt tartunk, a Google saját javás Gmail programja is nagyon lassan működik, pedig ram volt neki elég, mégis 3 percbe tellett mire letöltötte a leveleket. A telefon gyári kliensének meg akkor volna értelme (számomra) ha rendes push mailként működne.
Más: működő (tört) Shazam-ot vagy SoundHound-ot nem tudjátok honnan lehetne szerezni?
[ Szerkesztve ]
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz Drughi #18794 üzenetére
Én is sokat szöszöltem, mire sikerült beállítanom a Gmailt. Azt hiszem az volt a megoldás, hogy el kellett rontani a beállítás varázslót, majd kézzel beállítani a csatlakozási adatokat. A lényeg, hogy ne úgy ismerje fel mint ha Gmail lenne, hanem mintha egyedi email szolgáltató címe.
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz eksunmen #18735 üzenetére
Az a dátum a szoftver kiadásának a dátuma, nem pedig a frissítésé.
Nem lehetséges, hogy a router beállításainál be van állítva a MAC cím alapú szűrés? Én azt javasolnám, hogy ha tudod, a routered beállításait mentsd ki (biztonságképpen) és zongorázd végig az összes beállítást. Titkosítást, csatornát, b-g módot, ... Biztos hogy a routerednél van valami elállítva.Vagy csinálj egy resetet a routernél, esetleg frissítsd a firmwareét.
-
oszkarfincs
aktív tag
Végeredményét tekintve szerintem ez ugyanaz. A lényeg, hogy akkor a vodafone-os szoftverben lett valami elcseszve, úgyhogy muszáj lesz nekem is felokosítanom főnix-szel.
Bár az elnyújtott képet sem értem igazán a te esetedben, hiszen 3:4 oldalarányú a fénykép és a kijelző is.
[ Szerkesztve ]
-
oszkarfincs
aktív tag
Az mit jelent hogy brand mentesre frissített szoft, de nem flashhelt? Ha átírod a PC-ot és ráteszed a gyári FW-t, azzal már újra flashelted, nem?
Egyébként nem is igazán elnyújtva, hanem elcsúszva jelenik meg, pont így:Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz zebede #18681 üzenetére
Áprilisban jár le a 2 év gari, ezért is próbáltam meg először "tisztán" helyretenni, de azt leszámítva hogy mindent telepítenem meg állítgatnom kellett újra, nem történt semmi. A phoenixes megoldás lesz egyedül a járható út, csak félek hogy papírnehezéket csinálok a telóból.
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz zebede #18668 üzenetére
Nekem 081.003-as van fent, de azóta rosszul jelennek meg a háttérképek. A telefon többi része stabilabb, de elég nagy érvágás ez így. Már voltam a szervizben is, ahol felrakták ők is ezt a verziót, de még mindig szar.
Tehát a jelenség: Aktív készenlétnél, a képnek a középső része van elcsúszva (az ami a választott 6 alkalmazás ikonja alatt és a "Menü-Megynit-Kamera" szöveges menük felett van).
Akinek a legfrissebb verzió van fent, próbálja már ki, hogy beállít egy háttérképet. A legjobb, ha egy fényképet, mert ott rögtön látszik a torz megjelenítés. Kíváncsi vagyok, hogy a gyári FW is szar vagy csak a vodás.
-
oszkarfincs
aktív tag
Frissítettem a 81.003as FW-re és azóta hibásan jelennek meg a háttérképek a kezdőképernyőn.
A képnek a középső része van elcsúszva (az ami a választott 6 alkalmazás ikonja alatt és a "Menü-Megynit-Kamera" szöveges menük felett van). Nálatok is van ilyen gond? Azt viszont határozottan állíthatom, hogy a bekapcsolt témahatások röccenés nélkül működnek most már. Ja és a problémám az összes téma esetében fennáll, témahatásoktól függetlenül.Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz Apollyon #18594 üzenetére
Igazad volt, frissítettem és tényleg több lett a hely picivel. Gyorsabb is, viszont a kamerának megint lett exponáló hangja. Régebben volt egy kamera elnémítás patch feltéve (CenRepPatch for 101F8809) és azzal sikerült elnémítani úgy, hogy ha a figyelmeztető hangok is ki voltak kapcsolva, akkor némán fényképezett. Erre tud valaki megoldást? Elég idétlen a hangja.
-
oszkarfincs
aktív tag
Találtam a telefonban egy Szoftverfrissítés menüpontot. Talált is frissítéseket: telefonszoftver (12mb és fontos), Időzóna frissítése, MS Communicator, Email és térképek. A kérdésem az lenne, hogy ha ilyen módon frissítek, akkor ez egyenértékű azzal, mintha a Nokia Software Updaterrel frissítenék?
A belső tárhely méretét mennyire szemeteli tele egy ilyen update?Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
oszkarfincs
aktív tag
Üdv!
Vodás e52-m van és frissíteni szeretnék a legújabb FW-re.
Másfél éve az OVI Suite-tal már próbáltam. Adatmentek, memkarit kiveszem, csatlakozó rá, OVi/Nokia/PC suites program indít. Biztos frissít? Biztos. Gondolkodik, szoftvert letölti, homokóra, nekilát majd a elveszti a kapcsolatot a telefonnal. Követem végig a képernyőn lévő utasításokat. Azt mondja: töltő ki, akksi ki, kábel ki, stb majd vissza a megfelelő sorrendben, követem az utasításokat, még mindig higgadtan. Megtörténik többször, de szarik rá. Nem lehet bekapcsolni, gép nem látja majd a program kifagy. Végül a szervizben megcsinálták, de nem tudták helyben, hanem fel kellett küldeni a központba. A régi N73-amat kéthavonta frissítettem ilyen módon és soha nem volt ilyen gondom. Mit csináltam rosszul szerintetek? Nem lehetséges az, hogy a Windows 7 nem ismert fel valamilyen drivert és ezért szakadt meg a kapcsolat?Ezek után az lenne a kérdésem, hogy létezik-e bolondbiztos megoldás a frissítésre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Filmvilág
- DIGI internet
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Yettel topik