- Nem nyílnak a Foldok?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Egy óra, két rendszer
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Smooth
senior tag
válasz
forceberg #73 üzenetére
Így van, ez még az első generáció.
Szerintem nincs szégyenkeznivalója. És félreértés ne essék, nem a Canon 11-24 képességeit becsmérelném.Nekem az ár-érték aránnyal van bajom.
"Nem lehet tökéleteset alkotni ilyen extrém nagylátóval"
Én ezt elhiszem, de akkor meg mi értelme?Senki nem szegezett fegyvert a fejükhöz, hogy márpedig csináljatok 11-24-et bármi áron. 12-24-et (szintén nem tökéletes, de mégis remek fotókat lehet vele készíteni töredék áron) készítettek már. Miért nem csináltak szintén egy 12-24-et, jobb képminőséggel?
Vagy, ha ekkora igény van extrém nagylátóra, akkor csináltak volna 8 vagy 10mm-t durvább CA és vignettálás mellett. Mit számít, lényeg, hogy világelső legyen és drága.
Nekem azért ezt így nem lenne pofám 500k fölé árazni. Jó alternatíva a kategóriájában, remek hír, hogy már 11mm is elérhető, de gyengébb fényereje és nem különösebben kiemelkedő képminősége azért nem emeli el a 14-24-es nikon mellől.
Vagy akár még meg is hagyhatják ezt, lesznek majd sznobok és gyűjtők, akik megveszik. Megmutatták a világnak, nagyszerű, akkor most csináljanak egy olyan darabot, ami megfizethető és használható isDe lehet, hogy csak én nem vagyok (Canonosként) eléggé elfogult
(#74) FEDman válasza forceberg (#73) üzenetére
"Most nézzünk meg egyet nyitott rekeszen is.
Nyilván nem azt akartam mondani, hogy a Sigma használhatatlan, csak hogy azért teljesítményre nem egy ligában játszanak, a Canon már nyitott rekeszen is bátran használható."Annyira bátran azért talán csak nem...
Az az f4@11mm nem gyengén vignettál.De mondom még egyszer, nem a Canon képességeit akarom lehúzni. Nagyon szépen teljesít ahhoz képest. És ha ezt félmillió alatt tudná produkálni, tényleg tapsot érdemelne.
Viszont ennél alig gyengébb a Sigma, amit töredéke áron lehet megkapni. Akkor miért is ne játszhatnának egy ligában? -
_Smooth
senior tag
Tapasztalom más hobbim esetén is... (pl. roadbike)
Csak az a baj, hogy itt tényleg nem érzem azt a kis pluszt, amit megérne ekkora felár.
Ha valakinek a FOV kell, akkor azért vannak ésszerű áron 12-24 optikák. Igaz, változó fénnyel (de azért ez a konstans F/4 se különösebben lenyűgöző).Szép dolog ez a 11-es rekord, de akkor lett volna inkább 12mm és fele ennyi
(még akkor is 2× annyi, mint egy Sigma 12-24, de már legalább annyi, mint a Nikon 14-24 - és még ha gyengébb is fényben, legalább jobb nagylátóban).Sajnos továbbra sem érzem, hogy kint lennének a vízből a fotósok, akik a nikon 14-24 alternatíváját várták (ahogy a cikk is kezdte a mondandóját).
-
_Smooth
senior tag
Nem volt azért ez annyira meggyőző. Mármint annyira nem, mint amennyit elkérnek érte.
Inkább egy kicsit hosszabb, változó fényű, de sokkal olcsóbb obi (mármint nekem - én nem ebből élek, nem térülne meg soha). Valahogy nem érzem azt a duplát a Nikon 14-24/2.8-hoz képest, amit az ára tükrözne.Amúgy APS-C-re nálam most a Sigma 8-16 az etalon. Equiv. 12-24 (vagy 12,8-25,6) negyed/ötödáron... és minőségben azért nem fele.
De köszi a tesztet, tényleg nem rossz darab, csak az ár-érték aránya...
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 1 / 2
- Nem nyílnak a Foldok?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Ingatlanos topic!
- DUNE médialejátszók topicja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SSD kibeszélő
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R440 rack szerver - Silver 4114 (10 mag/20 szál, 2.2/3.0GHz), 64GB RAM,199990Ft +ÁFA
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest