- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
a 11 mm iszonyúan speciális látószög, műszakilag meg egy kisebb bravúr, hogy összehozták. érted, az elmúlt 50 évben senki sem csinálta meg kisfilmre valamiért. ezt vagy tudja az ember, hogy mire kell neki, és akkor kifizeti érte az egymilliót. vagy nem, és alapvetően mindenki ez utóbbi kategóriába tartozik. egy nagylátót nagyon nehéz jól használni, nem is teszik sokan. például sokan úgy érzik, hogy panoráma helyett kell tájképre, pedig nem. stb.
igazából már a 10-18 is extrém, ekv. 16 mm egyszerűen hipertorz már, úgy megnyújtja a teret. egy ideje csak ekv. 28 mm-em van, igazából azzal is lehet csuda dolgokat, ha ember elkezd egy kicsit agyalni rajta és körbejárja a témát.
"egyszerű fotósnak" nem való ez a 11 mm, az a helyzet. neked, nekem, nem való. ezen felül sajnos mégiscsak értenie kell az egyszerű fotósnak is a fókuszhoz és az obi egyéb paramétereinek, ha után azt akarja, hogy az legyen éles, amit elképzelt. ellenkező esetben csak egy kompakt segíthet (és az sem mindig). ott aztán minden éles lesz, hiszen gyakran "végtelen" a mélységélesség.
-
a decenter igen. viszont tényleg nem akarlak megbántani, már csak azért sem, mert ugyanúgy nem az én obim ez (az ára és a súlya miatt, a teljesítményével semmi baj sincs, sőt, zseniális lett), én is a 10-18-ra gyúrnék...
...de nem vagyok benne biztos, hogy tényleg érted, hogy miért kéne neked egy ilyen és mit várhatsz el tőle, mi normális és mi nem. az, hogy a fókuszsíkja nem tökéletesen sík egy optikának, adottság, nincs mit javítani rajta. nyilván egy ennyire durván extrém üvegnél meg pláne. ahogy a szelet sem lehet kikapcsolni, a fotózott dolgok mozognak (talán a párláment nem).
-
-
-
FEDman
addikt
Jó fényeket kell kifogni, ez mindennek az alapja.
Itt például bár szembe süt a nap, de kap ebből a fényből direkt a bal oldalon a parlament is így az nem bukik be, mint pl ugyanezen a képen a jobb oldali épület ami már nem kap így direkt fényt.Az általad belinkelt képen lehet kicsit benne van az én hibám is, szerintem a fókusz inkább az előtéren van a csatornafedélen, mint a háttéren. Az extranagylátók sajátja, hogy a nagy mélységélesség mellett nem igen látni épp hová ment az élesség, aztán otthon monitoron csak azt látod, hogy valami nem az igazi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- MOZA Thumb Controller /MOZA-AIR CR W/L /
- Eladó: 4 darab Dulens Apo Mini Prime objektív (EF bajonett)
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Think Tank Glass Limo profi fotós hátizsák -Új-
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- iKing.Hu - Honor Magic V2 - Black - Használt, karmentes
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest