- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Légies iPhone halvány színei
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
Én elhinném ha látnám. Eddig leginkább agyondolgozott fotókat, műanyag égboltot láttam. Tényleg szeretném látni azokat a d200 szintű képeket.
A 18.5 nem maszatol eléggé portrékhoz, a 32-es meg nagyon jó üveg, lenne 80k-ért de nem 220-ért. Bár 80-ért meg használtan veszek egy 85 f1.8-at ami csúnyán elveri, viszont nekem hobbi szinten egy 50 f1.8 bőven megfelel, kb. azzal van partiban csak négyszeres áron. A nagylátójuk is piszok drága ahhoz képest hogy jóval kisebb szenzorra dolgozik, a 10-es fix viszont tetszetős. Szóval sehogy sem áll össze ez nálam. Ha most le kellene tennem 200-300k-t mirrorlessre akkor m43 vagy Fuji szerintem. -
Ijk
nagyúr
Dinamikában lehet, de színekben amiket láttam eddig tájképeket nem győzött meg az 1. Persze ez lehet feldolgozás kérdése is.
Mondjuk a D50 is jópár dologban messze volt a tökéletestől, feketét nem ismerte a vékony szűrő miatt, meg volt ott moire is. Viszont ennek ellenére elég lenne mai napig a képminősége, csak nem ennyi pénzért. -
Ijk
nagyúr
A makrókkal az fz-5-ömnek sem volt gondja anno, minden mással igen.
Amikor meglett a D50 mint ha új dimenzióba kerültem volna, még egy 18-70-es kitobival is volt mélysége a képnek, azon felül természetes színek, valóságos égbolt, dinamika.
Nem tudnék visszalépni innen, nyilván ez azért messze nem 1/2,5" de attól még kicsi. -
Ijk
nagyúr
Tesztképek.
Egyszerűen nem tudok megbarátkozni ezekkel a kompaktos tónusokkal, főleg az égbolt ami nagyon műanyag.
Valaki dobjon már be egy jó nikon 1 galériát, tájképekkel, portrékkal. Hiába keregetek nem találok, leginkább csak agyondolgozott képeket. -
Ijk
nagyúr
És miért baj ha rekeszelni kell? Gyönyörűen lehet FF-el makrózni.
Két előnyét látom a kis szenzornak, gyorsabb AF és kisebb üvegek. Mindkettő a jelenlegi technológia korlátai, mert nagy érzékelőre is lehet vígan miniatűr üvegeket gyártani kisebb fényerővel, de a peremsötétedés egyelőre problémát okoz. Filmes gépeknél m4/3-adot megszégyenítő méretű miniatűr fixeket használtak. -
Ijk
nagyúr
válasz
Stauffenberg #32 üzenetére
Egyszerű hobbista megveszi ezt a gépet mondjuk 200-ért, és ha néha van igénye szűkebb DOF-ra akkor vegyen egy objektívet a gép áráért?
Egy apsc vagy m43 milcre még rátekersz adapterrel velemi olcsó manuált, aztán nem kell fél kilométerről fotózni a gyereket egy kis háttérmosáshoz, de egy használt régebbi tükrösre is kap 25-30-ért egy 50-est és még AF is lesz.
Legtöbb embernek elég egy alap zoom és valami fényerős obi portrékhoz. Erre a célra meg nem sokan akarnak több százezret kiadni. -
-
Ijk
nagyúr
Szerintem túl kicsi ez az érzékelő, játékrendszer. Egy átlag júzernek mi szüksége 60kép/s-os sorozatra?
Egyszerűen nem érdemes az érzékelő méretén spórolni, mert ugyanolyan drága köré egy normális vázat, elektronikát építeni. És ki fog megvenni 200k felett egy ilyet, amikor ott a 4/3 és az apsc?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Futás, futópályák
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Elektromos cigaretta 🔞
- Linux kezdőknek
- Renault, Dacia topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- CPU léghűtés kibeszélő
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Fedezd fel az NVIDIA világát! Kamatmentes rèszletre is!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest