Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Téged pedig a főnököd tesz anyagilag érdekeltté, hogy minden reggel bemenj.
Sok esetben biztos, hogy a meghívó is friss ügyfél és ő maga sem tudja mi fán terem a dolog.
Ugyanakkor a meghívott is sáros, mert én nem regisztrálok egy olyan szolgáltatásba ami nem tudom, hogy miért jó nekem, csak kapok pár ezer forintot, illetve nem is töltök fel százezreket egy olyan helyre amit előtte nem teszteltem kisebb összegekkel.
De ez én vagyok, nem vagyunk egyformák. Valaki telket vesz a holdon, valaki pedig elfogad 54000-es bankjegyet.
-
Kobe
veterán
Az egyik kollegat nehez ezugyben uberelni, a 'Mibe tegyem a megtakaritasaimat?' topikban napokig hergelte a nepet, meg egy eves TKM / kamatszamitast is csinalt hozza, hogy milyen jo megtakaritasi / befektetesi format talalt, aztan kibokte hogy voltakepp ismerosoket bombazza Curve meghivoval es az 5-10 dollar fejpenzek milyen jo befektetes
Na az ilyet azonnali permaban, csaladostul....
-
htc07
addikt
A legtöbb multinál van referral policy anyagi juttatással, ha beajánlasz valakit, akit felvesznek teljes tagú munkavállalóként (1000 eurós nagyságrendben kb).
Ha valakit ajánlasz, akkor pénzt kapsz érte. Érdekeltté vagy téve, hogy terjeszd. Anyagilag is.
Az is MLM?Szerintem itt megint az van, hogy nem választjuk külön a magyar / balkáni "ingyenvanpénz" mentalitást a cég szolgátatásaitól, ami ugye azért ingyenes, mert te (a fogyasztó) vagy a termék (illetve jelen esetben a vásárlási szokásaid).
Az pedig nekik többet ér rongyos 3 ezernél, akkor is, ha 10 ilyen ingyenpénz miatt regisztrálóból egy elkezdi használni rendeltetésszerűen is.Vagy most még mindig ott tartunk, hogy a google is ingyen működik, mert azért sem fizetünk?
-
Tuomas
addikt
Mondjuk ez úgy lenne korrekt, ha aki szórja a meghívóit, elmondaná azt is, hogy ez mi fán terem. Én meg nem vágnék úgy bele valamibe (főleg nem pénzügyi jellegű dologba), hogy nem tudom, miről van szó.
Én akikkel beszéltem a Revolutról részletesen elmondtam, hogy milyen kockázatai lehetnek, mire kell figyelni, ha esetleg akar tőlem meghívót. Nem is szórtam a meghívókat, 1 embernek küldtem. -
atike
nagyúr
válasz
instantwater
üzenetére
Akkor fél-mlm...
A lényege továbbra is az, hogy ha valakit ajánlsz, akkor pénzt kapsz érte. Érdekeltté vagy téve, hogy terjeszd. Anyagilag is.
Ergo boldog boldogtalan ajánlgatja lehet anélkül, hogy ténylegesen tisztában is lenne azzal, hogy mire és miért jó. És mire és miért nem esetleg.
-
-
atike
nagyúr
Itt egy újabb cikk... [link]
Továbbra is azt mondom, hogy számomra érdekes ez az MLM módszer...
-
anadroid
senior tag
válasz
maj-viktor
üzenetére
Zárolás (ami korlátozás) alatt is hozzáférsz a pénzedhez, el tudod költeni, ki tudod venni, csak hozzátenni nem tudsz.
-
htc07
addikt
válasz
maj-viktor
üzenetére
Nem is reagálok inkább érdemben, mert az első sorból nyilvánvalóvá vált, hogy el sem olvastad a kommentjeim, csak kiragadtál egy fél mondatot a kontextusából, hogy tudj rá puffogni pár bekezdést.
-
maj-viktor
őstag
Te most komolyan a Spotify-t egy zene streaming szolgáltatóhoz hasonlítottad a Revolut / Transferwise-t!?
AMI A PÉNZEDET KEZELI! És tegyük fel benn van 100k-d, ahhoz nem férsz hozzá és tegyük fel pont külföldön vagy... ahogy általában a károsultak esetén történt!? (lépj be a fész csoportba és talán megérted miről beszélek) - mondom ezt úgy én használom rendszeresen és elégedett vagyok, de csak mint KIEGÉSZÍTŐ kártya!Ezért írják, hogy pl. aki rendel először "itthon járassa be" kisebb összegekkel és utána utalgasson nagyobb öszegeket - külföldi vásárlás - külföldi költést, stb.!
Ezt mond a Questor károsultaknak majd, akik szintén nem voltak OBA védelem alatt, míg ha egy szaros OTP-be van a pénzed 20-30milláig az állam biztosít, ha a Revo-ba van pár millád és becsődöl azt buktad... de itt még nem is a csődről beszélünk, hanem hogy ok nélkül zárol számlákat és nem férsz a pénzedhez hónapokig! (vagyis azért legtöbbször kiderül, hogy okkal mert gyanúsan sok pénz mozog az adott számlán, stb.) bizonygatnod kell, hogy nem vagy terrorista / politikus / kiemelt közszereplő és munkáltatói igazolásokat, bankszámlakivonatokat és minden lófüttyre rákérdeznek mi-miért!
(szerencsére nekem nem volt ilyenbe részem mert ésszel használom, de mint írtam Revo károsultak fész csoportba sok ilyet olvasni) -
dugynok
senior tag
De ha nem is most hasznàlnà ki bàrki, késöbb szükség lehet ezekre a funkciókra vagy valamelyikre és akkor màr ott van a history-ja, nem fogjàk zàrolni, mintamikor hirtelen regel és megy külföldre költeni... Persze nem kell mindenkinek hasznàlni, de nem ördögtől való, nem kell félni az újdonsàgoktól, mert maradi lesz az ember

-
Tuomas
addikt
válasz
instantwater
üzenetére
Még az is lehet.
A lényegen nem változtat
-
-
Kobe
veterán
Ez megint sarkitas, csak hogy bele lehessen magyarazni valamit.
Mondok egy peldat amivel meg a szomszed faluba sem kell elmenni, es maris forintban merheto elonyod lesz:
- nehanapjan szoktal kulfoldrol rendelni, ha mast nem kariajandekot
- vagy annyira tudatos, hogy megtakaritasz, es meg azt is tudod hogy nem szabad 100%ban forintban ulni ezert alkalmankent devizevizat venni - ahelyett hogy a sarki torok susmus valtohoz mennel megoldod revon, 3% jobb arfolyamonFelolem lehet csurni csavarni, de kezd belemagyarazas / erolkodes szagu lenni :)
-
pzstm
titán
kriptovaluta kivételével én is csinálom mindet, ráadásul elég sokat utazok év különböző szakaszaiban és imádom. Apple Pay-el van összekötve, 100ezres nagyságrendű vásárlásokat és utalásokat is csináltam már, nyilván nem regisztráció másnapján. Gondolom látják hogy költök róla rendszeresen, használom több helyen. Feltöltésnél alapból már nekem 50k-val kezdi az ajánlást
-
Reggie0
titán
Nem csak tudatossag kell hozza, hanem szorgalom is. Sokan lustasagbol nem nezegetik a szamlat, mert be kell lepni, vacakolni, stb. stb., nyugy, mig a kp-nel azert ott van a kezedben, nem tudod elkerulni, hogy ne lasd. A lustasag, hanyagsag, nemtorodomseg nem csak intelligencia es oktatas kerdese, egyszeruen vannak ilyen emberek, nem is kevesen. Sot akar a penzfogyas latvanya miatti szorongast is csokkenti, egyszeruen van akinek ettol meg kenyelmesebb is.
-
Tetsuo
őstag
Persze, van ilyen statisztika, hiszen a legtöbb ember összeadni sem tud többjegyű számokat és impulzusvásárló, az ash-kísérletnek is bedől stb. Ugyanezek sorozatokat néznek naphosszat, gyárban robotolnak és hétvégen elbulizzák a maradék pénzüket.
A demokrácia is arra épül, hogy ezeket (a többséget) könnyen meg lehet vezetni, és arra szavaznak, aki a legszebbet hazudja.Minimális tudatossággal az ember könnyedén tudja kezelni a folyószámláit, akár ha készpénzt, akár ha bankkártyát használ, egyszerűen azért, mert nem hülye. A többség nem ide tartozik...
Szóval semmi ördöngősség nincs abban, hogy fejbentartom a költés nagyságrendjét amíg hazaérek és időnként ellenőrzöm az eredményt az automatán vagy az interneten, mindezt előre tervezett vásárlás mellett.Egyébként személyesen nagyobb tudatosságot tapasztaltam a környezetemben is a kártyahasználattól, mint előtte a készpénzhasználat esetén.
-
Kobe
veterán
épp ezt mondtam, hogy a 10-15 funkcióból bármelyiket felhozhattam volna példaként, a zárolás a revonál nem úgy működik, hogy na, te nem utalhatsz külföldre de köthetsz utasbiztit.
Azért az a tucat funkció elég általános, tekintve hogy midnegyik ekreskedelmi bank gyak. teljes temrékpalettáját adja....
-
Kobe
veterán
Az a baj, hogy a finteches cikkeket altalaban olyanok irjak akiknek halvany lila fingjuk sincs a penzugyi vilagrol, penzugyi termekekrol, plane a cikkben emlitett revolutrol, illetve azokkal egyenerteku szolgaltatasok hazai piaci arazasaval
Vagy szerinted az egesz vilagon csak 'en es a haverjaim' szoktak:
- SEPA es nemzetkozi utalasokat inditani
- devizat valtani
- azonnali fizetest kezdemenyezni
- utasbiztositas kotni 1 gombnyomasra
- 'malacpersely' jellegu megtakaritast felretenni
- US reszvenyeket vasarolni, tradelni
- kriptovalutat intezni
- koltsegmenedzsmentet folytatni
- bankkartyat menedzselni (tiltas, oldas, gps alapu vasarlas engedelyezes, stb)Eleg szomoru vilag lehet az, ahol a penzugyi kultura olyan hogy ilyen muveleteket en es a gang intezunk, pedig pl a revo ezeket mind tudja.
Persze lehet hoborogni az en meg a sleppem dumaval, meg az egy peldakent emlitett szituacioval de aki tudja normalisan hasznalni az alkalmazast (bocsanat, de tenyleg netto balf*sznak kell lenni ahhoz, hogy valakit tartosan / veglegesen zaroljanak), annak az osszes illetve bsrmelyik fenti pontban jelentos koltsegcsokkentest sikerul elernie.
Engem aztan vegkepp nem zavar, hogy ki hanyezret fizet egy sima EUR utalasert, mindenki a sajat penztarcajanak a baratja / ellensege, csak jellemzoen ezeket a jajjuramisten blokkolnak zarolnak tezsvirem oda a piiiiz dumakat altalaban azok toljak akik egy kukkot nem ertenek angolul es azt sem tudjak mire is iratkoznak fel pontosan, mire is jo.
En meg a gang meg siman orulunk a tizezreket megsporolt utalasi koltseggel, a jellemzoen 2-3% jobb devizakonverzioval meg ingyenes kp felvetekkel. -
-
Kobe
veterán
Hat figy, lehet tagadni, csak kar, es felesleges, de a kripto pl 3-4 eve a mindennapok resze. Meg barnilyen kulfoldi banki atutalas is.
Csak mig egy ssima sepa payment varmelyik banknal ugy kezdodik hogy 2000 Huf + X % koltseg, addig nem csoda hogy a kutya nem hallott ilyen lehetosegekrol.
Na erre boven jo a revolut es tarsai, tagitani a vilagszemleletet akar :)Ha kezkozelibb kell akkor meg egy sima nyaralas, ahol tizezreket sporolhatsz a kozeparfolyammal
-
atike
nagyúr
"Mondok egy nagyon trivialis peldat.
Szeretnel bitcoint venni, es berakni egy kripto tozsdere. Manapsag ez mar kb sima tranzakcionak szamit, fiatalabbak vilagaban.
Legjobb opcio forinttal feltoltwni revolutot, atvaltani dollarba vagy euroba es onnan ingyenes utalassal tovabbkuldeni egy xchangere, majd ott eurobol/usd bol btct venni. "Én nem tudom mennyit aludtam, ha ez a triviális példa...

-
Kobe
veterán
Az alapelv tok ugyanaz, btct veszel, prostit fizetsz, kabszert veszel vagy eppen csak a litvan nagymamat tamogatod :D
Frissen nyitott, nem verifikalt szamlarol elso par utalas forras alatamasztasa nelkul rogton egy masik orszag bankjaba iranyul, ez altalaban idehaza is kicsapja a bankoknal az ingerkuszobot -
Kobe
veterán
Mert nagyon sok user azert csinalta a revolutot is hogy ezeket a tranzakciokst ne a sajat bankja orra elott csinalja
Mondok egy nagyon trivialis peldat.
Szeretnel bitcoint venni, es berakni egy kripto tozsdere. Manapsag ez mar kb sima tranzakcionak szamit, fiatalabbak vilagaban.
Legjobb opcio forinttal feltoltwni revolutot, atvaltani dollarba vagy euroba es onnan ingyenes utalassal tovabbkuldeni egy xchangere, majd ott eurobol/usd bol btct venni.Na, legtobb user elfelejti hogy ez egy angol bank ami mogotte van es angliaban a kripto cegek fele utalas korlatozott, a legtobb user neki esett mint majom a farkanak, felkesz, konfirmalatlan revolut regisztracioval, igazolatlan forrasbol nekiallt agyobbosszegu penzt kuldeni litvan / eszt, egyeb bankszamlakra, es csodalkozik, miert zaroljak.
Es utana sir, hogy jajj a revolut igy meg ugy.Nem, egy algoritmus dolgozik, ami figyeli a muveleteket amit vegrehajtasz es nezi hozza a verifikacio szintjet.
Ezzel egyutt kell elni, magyar bankok is barmikor megfoghatjak a gyanusnak itelt mozgast, vagy zarolhatjak a teljes szamlat ha nem jelensz meg szemelyes adategyeztetesen.Az, hogy ez hany usert erint a gyakorlatban? A normalisabbak kozul nem sokat.
En pl kb mar 4-5M forintot leforgalmaztam mar revon kinatol amerikaig, es egyszer volt egy kisebb osszzeggel problemam, 2napra zaroltak. Puff neki. -
Irregular action = szabálytalan cselekmény.
Bár a szokatlan jobb szó lett volna.Konkrétan azt jelenti, ha egy alvó számlára hirtelen betolsz párezer eurót akkor felébred az alvó oroszlán.
1. Az userek a sima bankszámlájukat nap mint nap használják.
2. A bank valószínűleg sokkal mélyebb verifikációt csinál mint egy ID+selfie.
3. A normál bank is beriaszt, csak ők magasabb összegnél, tizen millióknál a 2-es pont miatt. -
Tuomas
addikt
Meg miért van az, hogy ugyanezek a userek a sima bankszámlájuknál nem csinálják ugyanezt?
Mert GB-ben mások a szabályok egy fintechre vonatkozóan, így magánál a fintechnél is.
De láthatod, ha itthon nem végzed el az adategyeztetést a bankodnál, ugyan úgy zárolják a számládat. -
válasz
instantwater
üzenetére
Bocs, de milyen az az "irreguláris akció", amiért eleve meg lehet csinálni? Meg miért van az, hogy ugyanezek a userek a sima bankszámlájuknál nem csinálják ugyanezt?
-
-
válasz
papirhajo
üzenetére
"Igen, a 250 ezer emberből biztosan nincs egy sem, aki trükközni próbál, vagy figyelmetlen és ezért felfüggesztik"
Csak itt a topikban hirtelen előjött egy csomó ilyen történet, ami lényegesen több, mint amit hagyományos kártyáknál meg bankszámláknál láttam.
Meg azért azt is érdemes mellévenni, hogy amit az ember erre a számlára rak, az kb. olyan, mintha Questor kötvénybe fektetné - lehet, hogy megtakarít vele némi pénzt, de az is benne van a pakliban, hogy elbukja az egészet.
Egyébként nem értem a felháborodott hangnemedet: ezek tényszerűen létező hátrányok és problémák, ezeket eltagadni senkinek sem érdeke.
-
papirhajo
csendes tag
Igen, a 250 ezer emberből biztosan nincs egy sem, aki trükközni próbál, vagy figyelmetlen és ezért felfüggesztik. De, ha te ettől bizalmatlan vagy, akkor nyugodtan tölts el 2-3 órát számlanyitással bármely magyar bankban és fizesd ki a havidíjat, éves kártyadíjat, kártya gyártási díjat, csodálkozz el azon, hogy miért 345Ft-ért váltják az EUR-t, esetleg utalj külföldre 1000Ft-ért, stbstb. A revolutot ezek szerint nem neked találták ki.
-
Reggie0
titán
Az nem szamit, hogy latod-e. Merheto kulonbseg van a gyakorlatban, amit ki lehet mutatni es az ezt kutatok ki is mutattak.
A hitelkartyanal ugyan ugy latod, hogy mennyit koltottel, csak egy masik egyenleg alatt mutatja, tehat ha ugy lenne ahogy allitod, akkor ugyan ugy meg lehet tekinteni az allapotat, tehat ha csak a vasarlok tudatossaga szamitana, igy nem kene semmilyen kulonbseget jelentsen a szokasokban. Nem veletlen irtak oda, hogy az egyeb fizetoeszkozt helyettesito formaknal is ugyan ez a kulonbseg figyelheto meg.
-
Sinesol
veterán
-
Reggie0
titán
Nyilvanvaloan, mert ott a debit kartya nem is olyan elterjedt, mint ittm ezert az van a cikkben. De ettol fuggetlenul a pszichologiai hatas ugyan az, nem is az a tulhasznalat forrasa, hogy erzi a hitelezest mogotte, hanem az, hogy nem latja a penzt kifolyni a kezei kozul.Ebben pedig a debit es a credit megegyezik.
"The effect of payment method on willingness to pay doesn't just apply to credit cards. It has been shown that consumers also spend more when they pay with "scrip" (a type of in-store currency) and gift cards as well."
-
Ezek a felmérések konkrétan hitelkártyákról szólnak és kifejezetten az USA-ban készültek, az ottani hitelkártyahasználati szokásokkal, amik jelentősen különböznek pl. a magyar szokásoktól.
Mindezen felül ezek a költési hajlandóságról szóltak, nem pedig az anyagi helyzet követhetőségéről. -
Reggie0
titán
Az lehet, de errol felmeresek vannak.
(#107) UnA: Egy ember nem statisztika, megmagyarazni pedig minden kivetelt lehet. Amugy nem az en kijelentesem.
https://www.psychologytoday.com/us/blog/the-edge-choice/201207/the-way-we-spend-impacts-how-we-spend
https://www.valuepenguin.com/credit-cards/credit-card-spending-studies -
"Viszont teny, hogy aki kartyat hasznal az tobbet kolt, mert nem latja kozvetlenul a penzfogyast."
Ez így kemény kijelentés volt

Nekem az a meglátásom, hogy aki többet költ, annak mindegy, hogyan teszi, csak költhessen. Ha pedig tudatos vagy, akkor az interfész (= készpénz vagy kártya) teljesen lényegtelen.
-
Érdekes, ezt pont ellenkezőleg látom.
Ha csak kp-t használnék, akkor a pénz egy része a pénztárcámban lenne, másik része az asszonynál a harmadik meg egy borítékban a zoknisfiókban
és valójában olyan nagyon nem tudnám soha, hogy most pont hogyan is állunk és utólag se lenne semmi nyilvántartás arról, hogy mire költöttem.
(Hitel)kártyával meg minden költésnél jön az egyenlegközlő plusz a hó végén az összesítő arról, hogy mennyit költöttem (merthogy azt kell visszafizetnem) és minden egyes elköltött fillér fel van jegyezve és tök automatizálva remek kimutatásokat lehet csinálni arról, hogy mire megy el a pénz. -
Reggie0
titán
Pont az a lenyege a kartyazasnak(a bankok,kereskedelem felol), hogy nem latod mennyit es mire koltesz. Nyilvan ha nem nagyon koltesz, akkor konnyu megjegyezni, de azert mar fejben ugy is necces a havi osszesites. Viszont teny, hogy aki kartyat hasznal az tobbet kolt, mert nem latja kozvetlenul a penzfogyast.
-
Kobe
veterán
válasz
Skynet258
üzenetére
Annyira nem izgat a dolog, hogy ezek utan fussak, hogy mukodik e vagy sem.
Revolut mellett eppolyan haszontalannak tartom a curve-öt, mint a transferwiset, gyak nincs semmi operativ, napi elonye
Aggregator kartyanak is feleslegesnek erzem, egy nfc-s teloval siman megoldhato az amit tud. -
Sehogysem "csinál".
Az átlag, tájékozatlan userek szeretnék belelátni, hogy úgy "csinál" és ezért bank.
Meg kellene érteni, hogy aki kártyát ad, és vezet egy virtuális egyenleget, az attól még nem válik bankká.
Szigorú iparági előírások vannak arra, hogy mitől bank egy bank. Ezeknek nem fellel meg a Revolut, és le is írják az oldalukon, hogy ők nem bank, hanem egy e-money cég.Hol itt a hazugság?
Pont úgy működik ahogy le van írva az ÁSZFben amit elfogadnak az userek regisztrációkor.Fogyasztóvédelmi szempontból...... pont úgy működik, ahogy leírja, és elfogadod.
Mi nem stimmel?Az, hogy veszteséges, mint mondottam volt, userként nem érdekel, nem tartok benn milliókat.
Veszteséges, mert most terjeszkedési fázisban van. Nem vagyok startup gazdasági elemző, de rengeteg startup az elején égeti a pénzt évekig.Akik befektetnek ilyen cégekbe, őket úgy hívják, hogy kockázati befektetők, és amit befektetnek annak pedig kockázati tőke a neve.
Tehát arról szól a buli, hogy beteszik a pénzüket, és vagy néhány év múlva a többszörösét veszik ki, vagy elbukják mind, és ez nem összekeverendő az userek pénzével.
#nemértem
-
Sinesol
veterán
Nem egeszen ertem mire jo, ha latom a kolteseket kategoriankent, meg napokra lebontva. Erdekessegnek jo, de sok ertelmet nem latok benne, magamtol is tudom mennyit költök, meg amugyis latom az egyenlegem.
Az ertesito tenyleg extra koltseg, de szerintem boven belefer, nekem biztonsagerzetet is jelent, ugyanis ha elvesztenem a kartyat, vagy valaki hozzaferne accountomhoz, akkor azonnal latom, ha mozgas van rajta. Igazabol eleg lusta vagyok, ruhellem hogy mindenhol vegig kell menni valami regelesi folyamaton, parszaz forintnyi havi koltseg miatt nem fogok revoluttal szorakozni.
-
htc07
addikt
nekem kenyelmesebb hogy folyamatosan latom kategoriakra es napokra bontva a kolteseket, es nem 10 forint egy sms ertesito vasarlasonkent (amibol van tobb naponta altalaban).
otp-bol ezeket az adatokat kinyerni nem ket tap.
szerintem nem hiaba az a cikk címe, ami (persze nyilván a leleményes magyar referral bónusz statisztika részét nem ismerjük)
-
Kobe
veterán
válasz
Skynet258
üzenetére
Ahhoz kepest a csaladban 3-an szerettrek vokna cibes kartyaval hasznalni es nem sikerult regisztralni a dombornyomott cibes kartyat, mivel nem jott meg a szamlara a probalterheles, utana pedig vegtelen loopba kerult a curve appos regisztracio
A curve elismerte a hibat es igerte a kijavitasat. Jo fel - 1 eve.
-
htc07
addikt
Ha ésszel használja az ember, nem tud nagyon mellé nyúlni, viszont kényelmesebbé teszi a mindennapokat - nem tudom melyik részét nem sikerült kifejtenem érthetően. Azt hiszem, 3500 az alkalmi feltöltési minimum (ami szintén ingyenes), én javaslom hogy próbáld ki, ha megengedheted magadnak, hogy elbukj egy ilyen összeget amennyiben egyik napról a másikra minden fedezet eltűnne mögüle.
Ha nem, akkor úgy érzem, valóban nem a te igényeidre tervezték ezt a szolgáltatást. -
dugynok
senior tag
Tudod miből jön össze a veszteség? Iszonyatosan erősen növeli a piacàt, terjeszkedik. Nyilvàn a befektetők kapjàk a stratégiai tervet a terjeszkedésre, làtjàk az eredményeket és ennek fügvényében adjàk a pénzt. Az ő pénzük ég egyenlőre, nem a felhasznàlóké. Senki nem mondta, hogy ezen tartsa bàrki a vagyonàt/fizetését, sőt senki nem tart senki fejéhez pisztolyt, hogy regisztràljon.
Èsszel kell hasznàlni, magyar bankszàmla mellett kiegészítésnek. Nekem több 10ezer Forintot spórolt a Revolut a magyar lehúzós banki szolgàltatàsokhoz képest. Nem kötelező hasznàlni. -
htc07
addikt
ha te mondod
Nekem nincs bajom az innovációval és képes vagyok felfogni, hogy a revolut nem egy bank. Aki máshogy látja, boldogan használja tovább a remek magyar banki szolgáltatásokat a mindennapi tranzakcióihoz.
Az meg, hogy ez szerinted szalmabáb csak arra enged következtetni, hogy nem tudod miről van szó.
-
htc07
addikt
Ez a te dolgod, én sem bízok a revolutra tizenhúszezernél többet egyszerre, de ezt már le is írtam.
Annyira meg van kényelmes szolgáltatás, hogy ekkora összeggel bevállalom a rizikóját, hogy esetleg indokolatlanul zárolják a fiókom pár napra vagy csődbe menne az egész.
Persze van, aki inkább questor típusú szervezetekre bízza a pénzét, mert az biztonságos ugye.
-
Sinesol
veterán
A spotify nem kezeli
Azert minimum fura, hogy egy penzintezet nem tud nyeresegesen mukodni. Pont az ilyen buborekok miatt törtennek a gazdasagi valsagok, mivel a semmire épül az egész. Ha veszteseges, az gyakorlatilag azt jelenti, hogy a kifizeteseket valaki mas penzebol fizeti...khmmm, hol is lattunk mar ilyet...
-
válasz
instantwater
üzenetére
"Dehogy gáz"

Tökre bírom, amikor az ilyen új technológiánál mindenki megmagyarázza, hogy ez milyen remek, a tátongó problémákat meg ne nézze senki. Persze, baromi veszteséges az egész cég, bármikor bedőlhet, de EGYÁLTALÁN nem gáz, hogy nincs a betéteken semmi biztosítás. Aha.
-
Dehogy gáz.
Ők egy e-money cég.
Sosem állították, hogy bank lennének és adnák akár az EUs, akár az angol FSCS akár a magyar OBA védelmet.
Csak néhány ügyfél ezt figyelmen kívül hagyja, gondolván kártya = bank, és mikor rájön, hogy tévedett, jön szidni, hogy #szararevolut.
Na ez a gáz.
-
Mert én nem vagyok befektető a Revolutban, hanem egy user aki olcsó devizaváltásra használja és csak annyi pénz van benn amennyit nem sajnálok.
Legtöbbször max 30 font van rajta, nagyobb vásárlások előtt pedig feltöltöm annyival amennyit költeni akarok.A profitabilitás miatt fájjon a befektetők és tulajdonosok feje.
De akkor mi a megoldás?
Hogyan segíteném a Revolut profitabilitásának növelését, ha másik cég szolgáltatását használom?
Én pont azzal segítem őket, hogy őket használom.Nem értem a kérdésedet.
A hit és bizalom a régóta fennálló elégedett ügyfélkapcsolaton alapul.
Mivel már évek alatt többezer fontot költöttem rajtuk keresztül, és még egyszer sem vertek át, így ha hirtelen megszállná őket Lucifer, és benyelnék a 30 fontomat ami fel van töltve, akkor is pozitívra jöttem ki az évek alatt.Nem tartom magam agytrösztnek, aki rájött arra, hogy #szarmegbizhatatlanarevolut szemben a többmillió elégedett ügyféllel, tehát továbbra is édes tagadásban használom tovább

#nemértemakérdést

-
jamez
senior tag
Szerintem azzal tarolnak, hogy ingyenes és könnyen tudsz számlát nyitni. Nem kell bemenni bankba, mert nem is lehet.
De hazai számla nélkül nem tudom feltölteni, befizetni sem lehet rá.
én csak annyit töltök fel rá amit elköltök. Ha valami gáz lesz a revolutnál szaladhattok a pénzetek után. -
válasz
instantwater
üzenetére
Ha egy üzlet éves eredménye folyamatosan veszteséges, akkor te miért hiszel és bízol benne?
-
-
Inkább azt mondom, nézd meg milyen üzleti modell és eredmény van mindkettő mögött, és akkor nem kérdés, hogy a Transferwise az sokkal megbízhatóbb. Persze a Revolutban is van potenciál, de én nem kedvelem ezt a lufi jellegű piaci magatartást.
szerk: kimaradt, hogy a Transferwise-nál is van saját account és többféle valutával használható kártya, vagyis nem csak egy pénzküldő szolgáltatás.
-
-
Kobe
veterán
transferwisenak van díja, ennek nincs, vagy gyak 0 közeli
ileltve felesleges ahsonlítgatni a kettőt, a transferwise egy devizavltó, a revolut nagyobb babérokra tör, kb mint egy bank (lehet tőzsdei részvényt, kriptovalutát venni, adni, utasbiztosítást, emgtakarítást, költségmenedzsert intézni benne stb) -
Tetsuo
őstag
A Transferwise-nál jobb valamiben ez a Revolut? Melyik a megbízhatóbb?
-
Kanczy
veterán
válasz
instantwater
üzenetére
Ezzel megsértenék valami szabályzati pontot, vagy mi? Vagy szimplán azért, mert itthon nem használom?
-
dugynok
senior tag
Pàr hónapja hasznàlom a Revolut-ot, közel 2 millàt forgalmaztam rajta, nem csesztettek soha. Ebben van kàrtyàs fizetés, netes fizetés, pénzvàltàs dögivel, bankszàmlàra utalàs (forint+deviza), pénzbekérés, màsik Revolutos-nak ès - tól utalàs.
Szerintem aki valóban normàlisan hasznàlja, annak nem kell aggódnia.
Support szerintem nagyon jó, főleg a magyar ügyfélszolgàlatokhoz képest, eddig mindìg minden gondomat normàlisan megoldottàk
Jah, translate-et hasznàltam segìtsègűl. Elég sok negatív tapasztalatom van az itthoni banki és egyéb ügyfélszolikkal, de revonàl gond nem akadt.. -
-
Kanczy
veterán
Most érkezett meg a kártyám. Itthon nem tervezem használni, de külföldre jó lesz

-
pzstm
titán
nálam egyszer kértek SoF-ot (Source of Fund-ot), úja ismerősnél hogy ne legyen ilyen előre szokták ők indítványozni és náluk így nincs zárolás. Nekem az volt hogy nem tudtam rátölteni összeget de használni tudtam.
Azóta soha semmi baj nem volt vele, 2-3-400ezres tételek és nagyságrendek is mozognak rajta
-
KEndre
HÁZIGAZDA
Ügyfélrablásról ír a Forbes. 😁
[link] -
válasz
instantwater
üzenetére
azért barátok és családtagok közt szándékosan pénzt kérni olyan után ami nem volt, az elég epik lenne, és felvetne kérdéseket a barátsággal kapcsolatban
-
Az tök bizalomgerjesztő, hogy már az első ötven hozzászólás fele is arról szól, hogy egyáltalán nem kell attól tartani, hogy láthatóan ok nélkül zárolják az ember számláját, dehogyis, nem fordul elő ilyen egyáltalán, csak ha össze-vissza utalgat, meg gyanús dolgokat csinál, pl. ide érkezik pénze

-
apezka
aktív tag
Elnézést a cikk írójától, mert bár van diplomám, de a nap és a hét végére figyelmetlenné váltam a link feloldásakor! #meaculpa
@Tuomas, a kioktató stílusod alapján, úgy érzem hozzászólásom a Király, az Állam és a Nemzet, sőt még talán a személyed elleni támadásnak is vetted, sajnálom. Kérek engedélyt meghunyászkodásra! #okosakartamlennideszerencsérekioktattál

-
-
válasz
instantwater
üzenetére
nem, nem szidom. használjuk, mert mozijegyet és stb-t kajálásokat egybe fizetve, majd revoluton át szétosztani a költséget teljesen jó, gyors és free.
de a #ingyenpénz vonzott be minket
-
apezka
aktív tag
És a cikk írója tényleg beletette a saját promóciós linkjét a cikkbe, hogy kapja a regisztrálók után a pénzt...
#fizetéskiegészítés -
-
én és a haverok csak az ingyenpénz miatt jöttünk.
méghogy nincs perpetuum mobile
-
Yeffy
veterán
válasz
instantwater
üzenetére

Ja, nekem tetszett a Monzo, otthon hasznaltam, mikor mentem szabadsagra, vagy EU-n belul mozogtam, gyors volt, jol valtott, app-ban egybol minden mozgas latszott, plusz a szep elenk szine is bejott sok embernek.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(Mondjuk gondolom a Monzo is ilyen virtual bank-nak szamit, bar az FCA asszem ott van emogott is, meg a mittomen milyen regulator, ami nem egy rossz dolog, nem t'om, hogy van ez Revolutnal. Mig a Metro ugye rendes, klasszik bank.)Metro meg foleg, mivel igy nem kell kulon kartya arra, amire amugy a credit cardomat hasznalom, igy otthon/EU-ban is hasznalhato ugyanugy, mint a Monzo. Plusz hetvegeken is nyitva vannak, ha kell, meg van GPay support. Barclays/Barclaycard-nal csak a sajat marhasaguk volt, ami nem tetszett.
En mindenkepp ajanlom!
Ha van meg kerdesed, PU-zz nyugodtan.
-
-
Yeffy
veterán
válasz
instantwater
üzenetére
Ehh, ki van itt!
Atcuccoltam debit/credit cardommal a Metrohoz, orom bodotta'!
De nem szuntettem meg a Monzo-t, ha rizikos helyen vasarolnek, vagy ha EU-n kivulre utazok, jol jon.Lol, nem lep meg, raernek egyes emberek.
-
Mit használsz Monzo helyett?
Nézz csan be a Revolut topikba, pár hetente felbukkan néhány OTP bérenc.
Biztosan bérencek, mert aki a Revolut topikban isteníti az OTPt, az vagy hülye, vagy időmilliomos vagy bérenc.
Rendes gyerek vagyok, nem tartok hülyének senkit, aki időmilliomos talál jobb szórakozást is, tehát akkor marad a bérenc opció
-
Esetleg lehetett volna rákérdezni a részletekre, mint ahogy megtették mások:
A fejlődés ellenére a Revolut még mindig nem tekinthető banknak. Egyrészt a fintech cég továbbra is csak pénzügyi szolgáltató licenccel működik, másrészt idehaza továbbra sem kínál helyi, magyar bankszámlát. Sadaj és Bogucki a HWSW kérdésére reagálva bár nem zárták ki a lehetőség jövőbeni megjelenését, konkrétumokat sem mondtak, vagyis egyelőre nem tudni, hogy a magyar Revolut ügyfelek fiókjaiban mikor bukkan fel a magyar formátumú számla, amelyre az országon belül extra költségek nélkül lehet utalni, például fizetést. Lengyelországban már elérhető a lehetőség, azonban itt közel 800 000 ügyfelet számol a Revolut, mely alapján vélhetően idehaza is tovább kellene növekednie a bázisnak ahhoz, hogy egy ekkora befektetést eszközöljön a cég.
...
Ettől függetlenül a Revolut továbbra sem tekintené magát banknak. Sadaj és Bogucki szerint szolgáltatásuk jelen formában kiegészítés lehet sztenderd bankszámlák mellé, mellyel a megszokottnál lényegesen több lehetőséget kap az ügyfél, jelentősen alacsonyabb költségek mellett.(kiemelés tőlem
) -
doooo
veterán
Nem, önmagában (direkt írtam így; tehát mint toronymagasan vezető város népességszámban, gazdasági potenciálban, stb) nincs ezzel probléma. Ha viszont rossz törvényekkel, határozatokkal, döntésekkel, tervekkel, és a többi hasonló dologgal tovább rohasztják a "vidéki" városokat... Tehát önmagukban, függetlenül a nagyságuktól, képtelenek bizonyos fokú önellátottságra, fejlődésre, népességmegtartásra, stb, na az már probléma. Vannak országok, ahol ezt jobban megoldják, vannak olyanok, mint ez is, ahol nem. Mindazonáltal a vidék elfogyása, és a nagyvárosok növekedése általános jellemzője jelenleg a világnak, ez csak tovább fog fokozódni, és azok a városok, amik képtelenek eléggé vonzónak bizonyulni, áldozatul esnek más városoknak. Persze ezt azért meglehet próbálni befolyásolni a kormányok által, a sikerességük már kérdéses.
-
KO.zmahov
tag
-
hogabesz
aktív tag
Mellékesen. Apámat meghívtam még Augusztusban. Nem telt el 2 hét és zárolták a számláját, mivel a regisztráció után pár nappal kapott egy üzenetet miszerint afelől érdeklődnek, hogy dolgozott -e valaha Pekingben az ottani magyar nagykövetségen mint konzul vagy Zalában valami cégnél mint vezető? (khm...) És van egy hete ezeket megválaszolni. Természetesen az app nem jelzett neki, hogy üzeneted érkezett, így amikor legközelebb szerette volna használni nem tudta mert írta az app, hogy zárolták a számlát. Sikerült nagy nehezen megtalálnom, hogy hol lehet nekik üzenetet írni (azóta frissült párszor az app de akkor még elég szépen el volt dugva ez a funkció) és megírtam, hogy nem volt se konzul se cégvezető. Majd 2 nap múlva jött a válasz, hogy köszönik és elnézést a kellemetlenségért, feloldották a zárolást. Azóta tökéletesen megy neki, de akár az is történhetett volna, hogy ez éppen egy nyaraláson történik vele, nem a helyi kisboltban. És ez még egy lájtosabb példa, találni a neten sokkal cifrábbakat is. Egyébként én kiegészítő (buliba járós és külföldről rendelős) kártyának használom arra tökéletesen megfelel.
-
viharhozo
addikt
Azert odairhattak volna, mennyi a 250k-bol az ajanlasi penz felvetele utan soha tobbet nem hasznalt apa/anya/nagymama/nagypapa/kutya/diszhal/stb. acc.
-
Yeffy
veterán
Nekem Monzo-m van hasznalva masodik/hazautazos kartyanak, vagyis volt, amig nem talaltam olyan bankot itt (UK), amelyik tudja azt, ami nekem kell - kulfoldi valutaban fizetes ingyen, jo aron arfolyamvaltas - es atcuccoltam hozza, de ettol fuggetlenul meg mindig megvan. Az appjuk is hasonloo, havi lebontasban szerepel, mit, hol, mennyiert koltottel, pluszk ategoriakba is rendezi, nagyon hasznos cucc.
Jovo evi USA latogataskor is jol fog jonni, mivel az ott is ingyenesen hasznalhato vasarlasra, meg egy bizonyos limitig ATM hasznalatra, gondolom ez a Revolut is hasonlo.Mondjuk az meglepett, h ez otthon is ennyire terjed meg ha csak Pesten is egyelore, aszittem', h meg mindig azotpazisten!!44
-
aerosmith
őstag
Lesz ilyen fizetett cikk Transferwiseról is vagy ő még nem keresett meg titeket?
-
Sinesol
veterán
Igazából rengeteg baj van ezzel, egyenlőtlenségeket teremt az országban, akadályozza a fejlődést. A méret sem válasz, nézd meg pl. a nyugat eu-s országokat, sok kisebb van nálunk, mégis fejlettek a városaik, nem nyom el mindent a főváros. Nézd meg hogy néz ki egy kis vagy közepes város Angliában, Dániában, vagy Ausztriában és nézd meg nálunk hogyan festenek.
-
doooo
veterán
Semmi köze a szoci-érának ehhez... az előtt is ugyanekkora, ha nem még nagyobb előnye volt az ország többi részével szemben (persze a Revolut nem feltétlenül előny...). Egyrészt az ország sokkal kisebb mint Lengyelország vagy akár Oroszország, nincs nagy táv a városok között, nincsenek más, egyenrangúbb települések (hajdani fővárosok, stb), mint pl. Krakkó, vagy Szentpétervár, másrészt önmagában nincs ezzel semmi baj.
-
Sinesol
veterán
"A magyar Revolut-felhasználók közel fele Budapesten él – ami nagyon magas arány. Lengyelországban például összesen 800 ezer felhasználónk van, de közülük csak 150 ezren élnek Varsóban."
Nem hiába mondják, hogy vízfejű az ország, sajnos túlságosan nagy szerepe van itthon a fővárosnak, nem kiegyensúlyozott az ország. Volt eddig bennem valami olyasmi sejtés, hogy ez a szoci éra mellékhatása lehet, de úgy tűnik a lengyel példa rácáfolt.
-
KO.zmahov
tag
Köszönöm az írást, és az informatív hozzászólásokat!
Éppen valami ilyesmiben gondolkodok. Olvastam, hallottam a revoult -cuccról is - és igen számla befagyasztásról is. Tényleg hallani erről prót/kontrát.
De tényleg amire szerintem sokaknak szüksége van:
- forint alapú használat (amíg nálunk nincs euró, sztem ez alap)
- bankkártyához rendelhető virtuális kártya (hogy a lehető legkisebbet koppanjon az emberke, ha átverős webshop-ban vásárol)
- alacsony díjak
- NFC fizetés lehetőségEz utóbbit a legtöbb mai okosteló tudja, sőt sok okosóra is. Ellenben csak a simplepay amit idehaza használni lehet (meg talán ez a revolut).
Nagyon nézegettem ezt a revolut-ot is... azért elrettent, hogy nincs idehaza egy 0-24 ügyfélszolgálat (természetesen magyar nyelven) és hogy ha befagyizzák a számládat, még akkor is ha csak egy rugó van rajta, nem tudsz hatékonyan kihez fordulni!
Aztán azt is elhiszem, hogy a magyar userek száma ilyen szépen gyarapodik, de ez még annyira engem nem győz meg! Volt már úgy, hogy sokkal többen gondolták hogy a Föld lapos, de ez még nem tette bolygónkat lapossá!
-
arnyekxxx
veterán
5 másodperc az appban letiltani a kártyát,
Mondjuk ezt a Gránit bank appja is tudja, kártyazárolás, fizetés/atm/online limitek beállítása (szoptam is vele mire rájöttem hogy azért nem tudom a paypalra beállítani mert 0-ra le van húzva az online limitem az appban így nem tudja levenni a 400ft-ot) -
válasz
maj-viktor
üzenetére
A TransferWise-hoz nem hasonlítanám, mert az már a kezdetektől nyereséges vállalkozás.
-
anadroid
senior tag
válasz
maj-viktor
üzenetére
Nem terv a fizetős, már tavaly év végén is létezett az ingyenes mellett.
-
anadroid
senior tag
A cikkben linkelt kód helyett jobban jársz, ha olyan valakitől kérsz kódot, akinek szerepel az aláírásában a lehetőség. Ekkor ugyanis kapsz még némi pénzt is az ingyenes kártya és ingyenes postázás mellé (jelenleg 1750 Ft). Ez a lehetőség valamikor a hónap végén fut ki.
-
htc07
addikt
válasz
maj-viktor
üzenetére
Persze, senki se úgy gondoljon erre, hogy majd jól megmutatja az OTP-nek, hogy itt kolbászból van a kerítés.
Arra nekem tökéletes, hogy az OTP-s kártyámról töltögetek rá 10-20 ezreket (többet nem tartok rajta egyszerre), és elég, ha ez nálam van, a főszámlámhoz tartozó OTP kártya meg otthon biztonságban.
Ha valaki el is lopja a tárcám, 5 másodperc az appban letiltani a kártyát, na meg nagyobb összeg amúgy sincs rajta, ha hamarabb vásárolgatna rajta, mint én letiltanám.
Az meg egy tök jó funkció, hogy automatikusan kategóriákra bontja, hogy mire mennyit költök egy hónapban.
+ ha valami rizikósabb helyen fizetnék online, pár pillanat alatt lehet "eldobható" virtuális bankkártyát készíteni ingyen, amit a fizetés után törlök, így nem tudják később terhelni.
-
Reggie0
titán
válasz
maj-viktor
üzenetére
Mondjuk pont eleg azert aggodni, mert ki kell adni/le kell fotozni igen kenyes iratokat egy angliaban jegyzett, orosz tulajdonsokkal biro vallalkozasnak. Ha eladsz vagy veszel egy ingatlant, akkor kuld el nekik a szerzodest, ha rendszeres utalast kapsz, akkor kuld el a munkaszerzodesed, masold le az utleveled, szemelyid, stb.. Csak egyszer lopjak el az adatokat(vagy szolgaltatjak a KGB-nek), aztan nem mosod le, hogy csak visszaeltek az adataiddal.
Pl. utalas fogadasanal korrektebb lenne, ha csak visszadobnak a tranzakciot es utana akarnak azonositani, nem rogton behuzzak a penzt.
-
maj-viktor
őstag
https://kiszamolo.hu/ez-is-a-revolut-az-erem-masik-oldala/
paypal-nál voltak-vannak hasonló tiltások - korlátozások... nemtudom én elküldtem nekik mindent és uggradelve lettem! (ugyebár ha évi x összegnél többet forgalmazol), itt is ha gyanús tevékenységet tolsz... lekapcsolhat!
De ahogy írom ezeket max. kiegészítőnek érdemes használni pont a fenti zárolásos okok miatt... paypal / revolut-on se tárolok "sok pénzt", arra ott a bank - bankbetét / állampapír, ingatlan, stb. -
maj-viktor
őstag
Na igen ez röhejes, hogy ilyen technikai dolgot egy OTP miért nem alkalmaz? vagy a helyalapú tiltás, stb. Fényévekre vannak ettől...
"Igen, sokan nem kezelik a helyén, és sok (nagyon sok) esetben a felhasználók is tesznek azért, hogy zárolják őket."
Pontosan! Regelnek küldözgetik össze-vissza a pénzt és csodálkoznak, hogy feltűnik az aalgoritmusnak és zárolják! Azán még ők vannak felháborodva...
(van ilyen ismerősöm... van valami MÁV/BKV tartozás... ezért ugyebár a munkáltató levonja tőle, hogy behajtsák... nincs bankszámlája (ezért, mert tán BAR-listás is, stb.), feketén dolgozik mert különbe levonnák a bérének a 60%-át, így "csak" 20-at talán...
Mondom így neki! Ember... vaj van a füled mögött és csodálkozol, hogy "megtalálnak"!?
Na pont az ilyenek regelnek így, hogy na majd itt nem találja meg az "állam / NAV a pénzét"... elmondom EU-n belül is megfogja... kicsit nevezebben, mint belföldön, de idővel!
Van egy másik "gógyisabb" ilyen ügyeskedő ismerősöm... az amcsi számlát csináltatott!
(félig kint él... de itthon meg szintén ilyen "zűrös ügye vannak", így a pénzt hajtják be rajta)
Ez a a hülye "azonosítás meg" ugyebár pl. SIM kártyák esetén is, vagy bankok esetén is ugyebár.... terrorizmus / pénzmosási törvény bla-bla! csak nem értem, akinek nincs vaj a füle mögött, az miért aggódik!? Amúgy tény a NAV ha akar bárkibe beletud kötni, de ha meg sem próbál jogkövető állampolgár lenni valaki -
MrCsiT
addikt
válasz
maj-viktor
üzenetére
"És lépj csak be a "Revolut károsultak" fész csoportba, ott azért olvasni 1-2 nem túl barátságos dolgot is... pl. ez a pénzzárolás, stb." - igen, aki nem képes bizonyítani, honnan volt a pénz, az aggódhat.

Az jogos, hogy a Revolut nem OBA biztosított, így valóban nem feltétlenül kell a teljes vagyont azon tartani. A magyar banki szolgáltatások kiegészítésére azonban tökéletes. Szolgáltatásaiban pedig példaértékű: lsd. pl. a bankkártyádon ki tudod kapcsolni, hogy fizetni lehessen érintéssel, mágnescsíkkal : ezeket a szolgáltatásokat bármely banki app megirigyelhetné, vagy akár átvehetné. Ettől a szinttől a magyar banki appok fényévekre vannak.
Tuomas(#11): "Igen, sokan nem kezelik a helyén, és sok (nagyon sok) esetben a felhasználók is tesznek azért, hogy zárolják őket." -egyetértek.

-
Tuomas
addikt
válasz
maj-viktor
üzenetére
Igen, sokan nem kezelik a helyén, és sok (nagyon sok) esetben a felhasználók is tesznek azért, hogy zárolják őket.
Majd pár év múlva kiderül mi lesz, ha sikerül belépniük az USA piacra is, ahogy tervezik, az nagyon sok mindent eldönt. A befektetők meg addig öntik bele a pénzt, amíg ígéretesnek tartják. -
atike
nagyúr
Fúúú de untam a beszervezési fázist, amikor "mindenki" kampányolt az ajándékkal és ajánlással...

-
maj-viktor
őstag
Természetesen így értettem én is... minden "kezdő vállalkozás" veszteséges és mértéktől függően az első 1-2-3év még az és mondjuk adott év végére ha kijön nullára és utána lesz nyereséges!
Igen nem minden van ingyen, de egy "sima magyar bankhoz képest" sok minden... VS OTP 5k éves kártyadíj 1k havidíj egy átlag 30éves magyarnak! a devizaátváltásról nem beszélve, stb.!
Kártya pénz kivét 200€-ig ingyenes tán ugyebár, utána fizetős! Ez pl. kombinálva egy "itthoni" 150E Ft-ig ingyen kp. kivétellel kitolható ugyebár 200E fölé, stb.!
Azért írtam kiegészítőnek jó leginkább... de pl. ha "becsődölni", nincs bankvédelem, mely 100.000€-ig védi a pénzed az OBA, stb. És lépj csak be a "Revolut károsultak" fész csoportba, ott azért olvasni 1-2 nem túl barátságos dolgot is... pl. ez a pénzzárolás, stb.
Én szeretem! Csak kezeljük helyén! Sokan nem olvasnak utána...
Transferwise-al együtt vagy Curve-vel! -
Tuomas
addikt
válasz
maj-viktor
üzenetére
Nem azért veszteséges, mert nem tudja magát fenntartani, hanem azért veszteséges, mert jelenleg abban a fázisban van (mindössze 4 éves), amikor a befektetők pénzét a terjeszkedésre, a felhasználok számának növelésére, és a fejlesztésre fordítja.
Óriási különbség!A másik meg az, hogy az ingyenes is csak bizonyos korlátokig marad ingyenes. Ha pl túlléped az ingyenes kp felvételi keretet, már fizetni kell. A váltások után igaz, hogy olcsóbbak, mint a bankok, de kapnak részt belőle, pár ezrelék. A kártyás vásárlások után szintén. Úgyhogy van ott profit.
-
kukac7
tag
-
martin66
senior tag
Évek óta használom uk-be. Jó cucc. Bár itt amúgy rengeteg ingyen bank account van ingyen kártyával...
-
maj-viktor
őstag
Már nemtudom hol - lehet hogy a linkelt cikk valamelyikébe olvastam, hogy erősen veszteséges.... fele annyi pénzt termel, mint amennyit a "befektetők pénzéből" ráköltenek... kérdés hogy hosszútávon kifizetődő lesz-e? vagy nagy lufi!? Mert szintén már nemtudom hol olvastam, de hogy a tervük, hogy van INGYENES csomag és PRÉMIUM valami havi 7€ környékén, és hogy a fizetős csomagból majd jön a profit, hogy eltartsa az ingyeneseket is...
-
dajkopali
addikt
ez egy elég jó összefoglaló - azóta persze jelentek már meg elemzések arról is, hogy mik az árnyoldalak, amiket vagy bevállalsz, vagy nem
-
maj-viktor
őstag
INGYÉ bankkártya! (vagyis mostmár nem biztos, de ezzel hülyítették be a népet és fészen ment a REVOLUT refkód osztogatás, még talán ajándék 10€ is volt - ez volt a "beetetés")

Mostmár ezt talán nincs... még talán ingyen posta van most!
Röviden: olcsóbb árfolyamon vált! (Transferwise-hoz hasonló)
Ha esetleg azt sem tudod mi, akkor: pénzküldésre jó / külföldi vásárlásra - jobb árfolyam váltás mivel bankközi árfolyamon váltanak! (olyasmi mint a középárfolyam)
Ingyenes dombornyomott MasterCard bankkártya (vagyis mostmár asszem VISA-t osztogatnak) Nincs éves díj, Nincs havidíj, Virtuális bankkártya, stb.Árnyoldala: befagyaszthatják a számládat... gyanús használat miatt! (már vannak "Revolut károsultak") Így az összes pénzedet nem ajánlott rajta tartani, inkább amolyan kiegészítő kártyának használni... annak viszont nagyon jó!
-
Drughi
addikt
Le vagyok maradva..
Valaki összefoglalná mi is ez és hogy miért létezik?
Ha jó 250e embernek akkor...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konteó topic
- Futás, futópályák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A szellőzésre is figyel a Lian Li kábeleket rejtő, Infinity sorozatú mikrotornya
- E-roller topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Milyen autót vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- ASUS RTX 4060 DUAL 8GB GDDR6 OC V2 - 1 ÉV GARANCIA, NÉVRE SZÓLÓ SZÁMLA, UTÁNVÉT!
- ÚJ Bontatlan Apple iPhone 17 Pro 256GB Silver ! 1 ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- iPhone 12 PRO MAX 128GB grafit gyönyörű vadonatúj 100% os akkumlátor! KÁRTYAFÜGGETLEN!
- Apple MacBook M3 Pro 14, 18GB RAM 512GB SSD elado ujszeru Gyor
- Flydigi Vader 3 Pro wireless hall effect kontroller eladó
- 27% - MSI MAG Coreliquid I240 AIO Vízhűtés!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- 27% - ASUS ProArt GeForce RTX 4080 SUPER OC 16GB GDDR6X 256bit Videókártya !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Az is MLM?

A pénzügyi tudatosság kis hazánkban - sajnos - minden csak nem elterjedt...