- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bazsi83vp
senior tag
Az a cél, hogy minél gyorsabban elvonjuk a CPU magoktól a hőt. Ennek át kell mennie a pasztán, a kupakon, megint a pasztán, (ha nem közvetlen érintkezésű) a hűtő talpán és a hőcső falán, hogy elforraljuk a kisnyomású vizet... Mindnek van hőkapacitása, de ez lényegtelen.
A hő útjába eső elemeket ha leegyszerűsíted a modellt, az R ellenállásoknak tekinthetjük, a deltaT hőmérsékletkülönbség az U feszültség, míg a hőáram az elektromos áram megfelelője... A kapacitás pedig kondenzátort jelentene... az ebben a modellben nincs, egyszerűen nincs funkció hozzá.
Egyébként akad kondenzátor jellegű elem a hőtechnikában is, például a regeneratív hőcserélő. -
ZnVjaw0K
tag
Ezt én is így gondolom, csak próbáltam rájönni hogy miért nevezte a fórumtárs olcsójános megoldásnak a direct contactot. Meg természetesen mérések nélkül, hasraütésre nem tudom eldönteni, hogy melyik hatás milyen mértékben érvényesül, ezért is vagyok kíváncsi mások véleményére, illetve mérésekre, ha tud valaki linket.
-
Reggie0
félisten
Mivel nem termeszetes konvekciorol van szo, hanem kenyszeritettrol, igy nagyon nem rug labdaba ez a kerdes:
A hosugarzas kis reszt vesz ki a folyamatban (<10%), es igencsak fugg a feluletkezelestol. feketere oxidalt reznel 0.85, anodizalt alunal 0.77 az emisszios tenyezo. Persze a feketere oxidalt rez nem nagyon alkalmazott hutobordanak, a sima oxidalt 0.65-ot er el. A polirozott mindegyiknel elegge halovany, 0.01 alatti ertekek.Probald ki ezt a kalkulatort, van igyenes resze, kiszamolja mindkettot: https://www.heatsinkcalculator.com/
(#46) Feketelaszlo:
Ezert nem szarakodnak a rez forgacsolassal es inkabb lemezekbol hegesztik ossze amit lehet. A cikkben szereplo hutonek is hegesztett lamellai vannak. A lamellakat meg csak stencilezni es hajtani kell lemezbol.(#39) Lacc: Nem egeszen. A nikkel vicces fem, a passzivalt oxidretege valojaban NiO, Ni(OH)2 es amorf NiCO3 bol all ossze
-
bazsi83vp
senior tag
Van ott minden. Most így munka közben annyi időm nincs keresgetni, hogy kimondottan hőcsövet nézzek, de a fizika adott. A linkben van pl forralásos hőátadás (ott 1 bar-on, de a csőben meg ugye ez lemegy a vákuum miatt alacsonyabb hőfokon), kondenzáció, kis áramlástan.... Szóval igen, nem véletlen potyogtak és potyognak az emberek áramlástanon és hőtanon.
[link]
-
Tazsam01
tag
Nem azt mondtam, hogy beburkolták eps habba... De valami felületkezelést tuti kapott, dolgoztam építőipari projekteken ahol réz fedés készült tetőkön, ahol hozzáértek másnapra bebarnult/feketedett és pár év után megjelent a jól ismert zöldes felület. Valamiért a réz hűtőkön a pcben ez nincs. Esetleg mint írtam valami ötvözetet használnak.
-
bazsi83vp
senior tag
Egyébként ez a hőátvitel egy eléggé bonyolult dolog. Ugye egyszer ott a hőcsőben a gőz ami átadja az energiáját (a hőcső falán keresztül !!!) a bordázatnak, majd a bordázaton terjed és egy újabb átadás történik a környezet felé.
Az energiaáram sebessége függ egyszer a hőmérséklet különbségtől, másfelől a vezetési és átadási tényezőktől is.
A hővezetés az anyagban jön ugye létre, ezt egy anyagra jellemző lambda tényezővel vesszük figyelembe (de ez is változik, más az értéke 20°C-n, mint 2-350- .... stb °C-n persze itt emberi hőmérsékleteknél ezzel nem szarozunk annyit.)
Hőátadás pedig 2 anyag között ébred (alfa tényezők): itt a gőz melegíti a csővet, a cső a bordát, az végül a levegőt.
(Az energiáját vesztett gőz megint folyadék lesz, a cső proci oldali végére jutva ismét elpárolog a hőtől (hő betáp), eljut a bordázott részig (hőelvonás ->folyadék ismét) és így megy szépen a körfolyamatnak ez a része.)
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- 4 db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest